VW ID.4

VW ID.4 - VW ID.4 cijena - VW ID.4 prodaja - Provjerite u AutoZubaku

11.02.2021

ID.4 akcija

Propustili ste poticaje za nabavu električnog automobila? Ne brinite, AutoZubak je tu da spasi dan! Za vas smo pripremili posebnu akciju na model ID.4 Pure Performance (125kW/170KS; potrošnja 16,8kW/100km; kombinirani doseg 345km) uz financiranje putem operativnog leasinga** uz odličnu mjesečnu leasing ratu od samo 3.360,00 kn s PDV-om*. Ugovor se potpisuje na 60 mjeseci uz planiranu ukupnu kilometražu od 75.000km i bez učešća, tj. akontacije (predujam naknade=0%). Iznos mjesečnog obroka iz oglasa izračunat je prema prodajnom tečaju Zagrebačke banke d.d. na dan 28.6.2021.

 

* U operativnom leasingu se po isteku ugovora objekt leasinga vraća leasing društvu budući da primatelj leasinga nema ugovorenu opciju kupnje vozila. Radi se o korištenju objekta leasinga bez namjere stjecanja vlasništva uz mogućnost podnošenja zahtjeva za financiranje za novi objekt leasinga po isteku ugovora.

 

VW ID.4 je dio potpuno električne obitelji vozila VW na putu ovoga proizvođača prema nultoj stopi emisija. ID.4 je od sada dostupan na hrvatskom tržištu u VW salonima AutoZubak i idealan je SUV za sve ekološki osviještene vozače. U nastavku donosimo glavne karakteristike novog VW ID.4 modela te pregled inovacija. Službeni ID.4 letak s detaljnim pregledom Volkswagen ID.4 serijske i dodatne opreme, dimenzijama, dostupnim bojama i sl. preuzmite ovdje.

Za vas smo pripremili i vrlo povoljne modele financiranja uz ID.4 financijski leasing s plaćanjem do 4 rate i 0% kamata te operativni leasing uz rok financiranja 36-60 mjeseci i zamjenu vašeg starog auta za novi.

VW Genijalna ponuda - provjerite ovdje.

VW ID.4 - Osnovne informacije:

  • 100% SUV, 100% električan
  • Dvije veličine baterija (52kWh ili 77kWh)
  • Novi vanjski dizajn
  • Nova elektronička platforma koja omogućuje update u budućnosti
  • Navigacijski sustav "Discover Pro" i We Connect Start dio serijske opreme
  • Nikada lakše punjenje

 

VW ID.4 cijena

Cijena od (uključujući PDV) Snaga motora (kW) Snaga motora (KS) Potrošnja (kWh/100km)
362.964kn 70 95 15,5 - 16,2

 

VW ID.4 - Eksterijer

Vanjski dizajn modela ID.4 karakteriziraju atletske proporcije i najsuvremeniji izgled. Njegov jasan, skladan dizajn nadahnut je prirodom i usavršen u pogledu aerodinamike – cw vrijednost iznosi svega 0,28. Glavna svjetla već se serijski gotovo u potpunosti, a stražnja svjetla u potpunosti sastoje od svjetlećih dioda. Za vrhunsku su verziju dostupna interaktivna IQ. Light Matrix LED glavna svjetla s inteligentno reguliranim dugim svjetlima. LED stražnja svjetla u 3D dizajnu svijetle posebno skladno jarkom crvenom bojom. S naplatcima od lakog metala savršenog oblika veličine 18" ili opcijskim naplatcima od lakog metala veličine od 19" do 21", uzdužnim krovnim nosačima za dodatnu prtljagu, unutrašnjim ručicama vrata za bolju aerodinamiku, opcijskim 3D LED stražnjim svjetlima s dinamičnim žmigavcima i još jednom posebnom značajkom: opcijskom svjetlosnom linijom koja se sprijeda i straga proteže do novooblikovanog logotipa Volkswagen.

VW ID.4 eksterijer - Dizajn boja

Novi ID.4 svojim opcijskim style paketom vanjske opreme nudi vam puno manevarskog prostora kako biste blistali i izvana, primjerice svojom željenom bojom. Posebnost je u tome što se opcijska metalik vanjska boja po vašem izboru spaja s kontrastnim krovom u crnoj boji, srebrnim okvirima krova i C stupom.

vw-id-4-eksterijer

Volkswagen ID.4 - Dimenzije

Model ID.4, koji je dugačak 4,58 metara, koristi se arhitekturom modularne električne platforme (MEB) marke Volkswagen. Zahvaljujući njoj prostor za putnike i tehnologiju podijeljen je na sasvim nov način – od čega će profitirati putnici. Ponuda prostora u unutrašnjosti na jednakoj je razini kao ona u konvencionalnim SUV vozilima sljedeće više klase vozila. Boje su suvremene i ugodne na pogled, baš kao i kvalitetno obrađeni materijali. Ovisno o položaju naslona stražnjih sjedala, prtljažnik ima kapacitet od 543 do 1575 litara. Dio programa opreme između ostalog su uzdužni krovni nosači (serijska oprema) i kuka za vuču.

 

VW ID.4 prodaja - Interijer

Unutrašnjost novog VW ID.4 izvedena je tako prostrano i inteligentno da vama i vašoj obitelji pruža impresivan osjećaj u prostoru. To ćete primijetiti već pri ulasku u vozilo: mnoštvo slobodnog prostora za noge, varijabilno oblikovana središnja konzola i udobna sjedala, po želji s električnim namještanjem i funkcijom memorije. Tu su i veliki centralni dodirni zaslon veličine do 30,5 cm (12") te višenamjensko kolo upravljača s rukovanjem na dodir i feedbackom u obliku vibracija. Ambijentalno osvjetljenje u bojama po vašem izboru naglasit će atmosferu loungea. U kombinaciji s opcijskim panoramskim krovom uživat ćete u opuštenoj vožnji.

vw-id-4-interijer

VW ID.4 cijena - Udobnost

Panoramski krov

Sa svojom velikom staklenom površinom, koja se proteže gotovo preko cijele širine vozila, opcijski panoramski stakleni krov pravi je magnet za oči. Još ljepši je otvoren pogled u nebo. K tomu će se zatamnjeno staklo pobrinuti za ugodne temperature. Od jakog sunčevog zračenja zaštitit će vas roleta za zaštitu od sunca kojom primjerice vrlo udobno možete upravljati putem rukovanja govornim naredbama. Izgovorite "Hello ID., show me the stars" i roleta će se otvoriti.

Head-up zaslon s proširenom stvarnošću

U novom modelu ID.4 zadržat ćete pregled nad onim što je važno. Opcijski dostupan Head-up zaslon s proširenom stvarnošću projicira važne informacije izravno u vidno polje vjetrobranskog stakla. Zahvaljujući tehnologiji proširene stvarnosti navigaciju ćete vidjeti upravo na onom dijelu kolnika kojim se vozite ili trebate skrenuti. Tako ćete opušteniji stići do odredišta bez odvraćanja pogleda s ceste.

ID.Light

Pomoću značajke ID.Light vaš ID.4 također vizualno komunicira te vam u kombinaciji s navigacijskim sustavom pomaže da vozite opuštenije u prometu. Automobil vas pozdravlja i napomene vašeg infotainment sustava i sustava potpora prevodi u svjetlosne signale koji vas opuštenije navode kroz promet. Kada se koristite rukovanjem govornim naredbama, ID.Light će vam poslati povratnu informaciju na vaš glas. A kada izađete iz modela ID.4, ID.Light će vam odgovoriti pozdravom pri odlasku - svjetlosnim znakom.

 

Potpora za govorne naredbe

Nemojte si dopustiti da vam gumbi i prekidači odvraćaju pozornost tijekom vožnje. Zadržite pogled na cesti i uz pomoć intuitivnog rukovanja govornim naredbama jednostavno upravljajte primjerice radiouređajem, opcijskim navigacijskim sustavom ili svojim telefonom. Jednostavno recite "Hello ID." - i sustav će vas razumjeti.

Keyless Access

Zahvaljujući opcijski dostupnom sustavu "Keyless Access" ID.4 će prepoznati vaš ključ vozila u džepu te će se otvoriti čim ruku približite ručici vrata. A zahvaljujući opcijski dostupnom sustavu "Easy Open & Close" dovoljan je mali pokret nogom ispod stražnjeg dijela vozila da se električni stražnji poklopac otvori ili zatvori.

Mehanizam za vuču

Vaš hobi iziskuje opsežnu opremu? Zbog posla morate prevoziti mnoštvo stvari? To za ID.4 nije nikakav problem: po želji dostupan mehanizam za vuču konstruiran je za terete do 750 kg (nekočeno) odnosno 1000 kg (kočeno). Ako vam mehanizam za vuču u dotičnom trenutku ne treba, u samo nekoliko poteza možete ga sklopiti ispod branika tako da ne bude vidljiv.

Toplinska pumpa

U novom, potpuno električnom modelu ID.4 opcijska toplinska pumpa pobrinut će se za energetski učinkovito grijanje unutrašnjosti. Tako je potrebno manje struje iz baterije. Prednost: do 30 % veći doseg tijekom zime.

vw id.4 kuka za vucu

VW ID.4 akcija - Pogon i vozni postroj

Od sada će svako crveno svjetlo na semaforu postati novi start kod kojeg ćete osjetiti potpuno novu vrstu užitka u vožnji. Naime, elektromotor modela ID.4 ubrzava dinamično i s punim okretnim momentom od samog početka. Tako ćete s Pro Performance modelima sa 150 kW sistemske snage ubrzati od 0 do 100 km/h u samo 8,5 sekundi. Nema mijenjanja stupnjeva prijenosa, nema zakašnjele reakcije - jednostavno krenite i osjetite kako vam se koža ježi.

Baterija kapaciteta 52 kWh

Model ID.4 u svim varijantama nudi snažan pogon prema naprijed i visok stupanj prikladnosti za svakodnevnu upotrebu. Kompaktna baterija kapaciteta 52 kWh osigurava doseg do 348 kilometara (WLTP ciklus). Ona je povezana s dvama stupnjevima snage – jedan ima snagu od 125 kW (170 KS) i okretni moment od 310 Nm, a drugi 109 kW (148 KS) i 220 Nm. U oba stupnja snage prosječna potrošnja modela ID.4 prema WLTP ciklusu iznosi od 19,2 do 16,7 kWh na 100 km (predviđene vrijednosti). Baterija kapaciteta 52 kWh modela teži 344 kilograma te se sastoji od devet modula.

Baterija kapaciteta 77 kWh

Baterija kapaciteta 77 kWh omogućuje dosege do 522 kilometra (WLTP ciklus). Zahvaljujući snažnom e-motoru, koji ima snagu od 150 kW (204 KS) i od kretanja nudi 310 Nm okretnog momenta, ubrzanje od 0 do 100 km/h postiže se u svega 8,5 sekundi. Svi modeli ID.4 imaju elektroničko ograničenje najveće brzine od 160 km/h. Za modele s velikom baterijom vrijednosti potrošnje prema NEFZ ciklusu jedinstveno iznose od 16,9 do 16,2 kWh na 100 km, a prema WLTP ciklusu od 18,9 do 17,7 kWh (predviđene vrijednosti.). Tijekom 2021. godine također će uslijediti sportski vrhunski model s pogonom na sve kotače i još više snage. Baterija kapaciteta 77 kWh modela teži 493 kilograma te se sastoji od 12 modula.

Stražnji motor i stražnji pogon

Uz modularnu električnu platformu marka Volkswagen iznova oživljava veliku tradiciju: kao što je to nekoć bio slučaj kod Bube, pogon se nalazi u stražnjem dijelu vozila. E-motor smješten je neposredno prije sredine kotača na stražnjoj osovini i svoj moment šalje na 1-stupanjski mjenjač. Stražnji pogon stvara vrhunske preduvjete za agilno rukovanje i snažnu vuču, a usto omogućuje mali promjer zaokreta od svega 10,2 metra. Budući da je tihi pogon jedva čujan i izvan automobila, do brzine od oko 30 km/h emitira se umjetni e-Sound.

 

vw id.4 panoramski krov

Volkswagen ID.4 cjenik - Ponuda punjenja

Na kućnom wallboxu mogu se puniti modeli ID.4 s baterijom kapaciteta 77 kWh i snagom od 11 kW te modeli s baterijom 52 kWh snagom od 7,2 kW. Svi modeli ID.4 opremljeni su CCS priključkom za punjenje (CCS = Combined Charging System, kombinirani sustav punjenja) za brzo punjenje istosmjernom strujom (DC). Modeli s baterijom 52 kWh zahvaljujući tome pune se snagom od 50 kW (opcijski 100 kW), a svi ostali modeli snagom do 125 kW. Oni za oko 30 minuta mogu pohraniti dovoljno istosmjerne struje za narednih 320 km (prema WLTP ciklusu).

Punjenje kod kuće

Vlasnik modela ID.4 može u vlastitoj garaži komforno puniti putem ID. Chargera, tj. wallboxa marke Volkswagen. Uz osnovnu verziju, ID. Charger dostupan je i u dvije dodatne, potpuno umrežene varijante – ID. Charger Connect i ID. Charger Pro. Objema se varijantama može upravljati putem aplikacije We Connect ID. App na smartphoneu. Kupci modela ID.4 mogu rezervirati uslugu instalacije za wallbox preko poduzeća Elli, društva-kćeri marke Volkswagen.

Punjenje na putu

Kupci na javnim mjestima za punjenje mogu napuniti model ID.4 putem serijskog kabela Mode 3. Uz We Charge mogu se koristiti uslugom punjenja koja obuhvaća više od 150 000 javnih mjesta za punjenje u Europi. Upravljanje postupkom punjenja provodi se putem aplikacije We Connect ID. App, a aktiviranje agregata za punjenje moguće je uz karticu We Charge ili smartphone s operativnim sustavom Android.

Punjenje na autoputu

Na dugim je dionicama vozačima modela ID.4 dostupna razgranata mreža stanica za brzo punjenje društva IONITY. Uz We Charge oni u okviru te mreže mogu povoljno puniti, a osobe koje prelaze puno kilometara mogu odabrati tarifu prilagođenu svojim potrebama.

vw-id-4-front

 

Ukoliko imate bilo kakvih dodatnih pitanja, obratite nam se s povjerenjem na kontakt-centar@autozubak.hr, pozivom na 0800 5432 ili u jednom od naših Volkswagen AutoZubak salona.

 

** Informativni izračun leasing obroka izrađen je u suradnji s UniCredit Leasing Croatia d.o.o. za financiranje vozila putem operativnog leasinga. U slučaju ugovaranja navedenog iznosa leasing obroka, jednokratna naknada za zaključenje ugovora o leasingu iznosi 0,50% od kupoprodajne cijene vozila, trajanje ugovora o leasingu je 60 mjeseci uz ograničenje 15.000 km godišnje, akontacija iznosi 0,00% od kupoprodajne cijene vozila te ostatak vrijednosti iznosi 32,97% od kupoprodajne cijene vozila. Leasing obrok je mjesečni s PDV-om, izražava se u EUR i plaća, do datuma dospijeća, u HRK prema prodajnom tečaju Zagrebačke banke d.d. na dan izdavanja računa. UniCredit Leasing Croatia d.o.o. donosi odluku o odobrenju financiranja klijentu te se svi konačni uvjeti financiranja putem leasinga definiraju ugovorom o leasingu.

*** Sve iskazane cijene su informativnog karaktera i podložne promjenama. Slike su informativnog karaktera.