Novi VW ID.5

ID.5 konfigurator i isporuka odmah

Novi ID.5 prvi je E-SUV-coupé marke Volkswagen. Poduzeće time ubrzava elektrifikaciju svoje flote novih vozila te usto prodire u novi tržišni segment.

ID.5 cjenik
VW_ID.5_eksterijer

Aerodinamičan

VW_ID.5_eksterijer_back

Sportskog karaktera

VW_ID.5_eksterijer_overside

Ekspresivan dizajn

VW_ID.5_interijer

Najsuvremeniji digitalni cockpit

VW_ID.5_trunk

Prostran prtljažnik

I

VW ID.5 cijena i osnovne informacije

Elegantni i izražajni E-SUV-coupé raspolaže novom značajkom ID.Software 3.0 te, između ostalog, poboljšanom snagom punjenja i rukovanjem govornim naredbama. Upotrebom zbirnih podataka i sustava potpora za vozača najnovije generacije marka Volkswagen k tomu čini sljedeći korak u smjeru automatizirane vožnje.

Za vas smo pripremili vrlo povoljne modele financiranja putem financijskog ili operativnog leasinga, a više informacija, kao i posebne leasing ponude i akcije, potražite OVDJE.

  • Ekspresivan dizajn
  • Prikladan za vožnju dugim dionicama
  • Najnovija generacija softvera
  • Proizvodi se u tvornici u Zwickauu te se kupcima isporučuje neutralan u pogledu bilance CO2

Cijena od (uključujući PDV)

53.349 EUR / 401.958 kn

!

Fiksni tečaj konverzije 7,53450 kn za 1 euro

30-minutna snaga motora (kW / KS)

70 / 95

Najveća snaga motora (kW / KS)

128 - 150 / 174 - 204

Ubrzanje 0-100km/h (sec)

10,4

Doseg (km)

520

Potrošnja (kWh/100km)

16,9

ID.5 eksterijer

Model ID.5 oličenje je karoserijskog stila budućnosti: aerodinamičan je, izražajan, pun sportskog karaktera te, zahvaljujući platformi MEB, ima kratke prevjese. Time ID.5 osigurava veliku unutrašnjost unatoč dinamičnoj liniji krova.

Karakteristična LED tehnologija sa svjetlosnim trakama u prednjem (opcijski) i stražnjem dijelu vozila pobrinut će se da se ID.5 može jednoznačno prepoznati kao član obitelji ID. vozila.

Između ostalog, diferencirani branik, lakirane obloge na vratima i nova linija krova osigurat će da se E-SUV-coupé razlikuje od globalno uspješnog modela ID.4. Markantan dizajn coupéa vrlo je dobro prepoznatljiv.

VW ID.5 dimenzije

Volkswagen ID.5 je dugačak 4.599 mm (ID.5 GTX 4.582 mm). Ispada da je ID.5 samo 15 mm duži i 18 mm niži u odnosu na ID.4. Na stražnjoj klupi je za 12 milimetara smanjen prostor za glavu, no tih 12 mm manje ne bi trebalo smetati i osobama od 190 cm visine. Međuosovinski razmak iznosi 2.766 mm.

Volumen prtljažnika iznosi do 549 litara, 1.561 s preklopljenom stražnjom klupom.

Novi ID.5 interijer

Unatoč obliku koji uvelike podsjeća na coupé, ID.5 u stražnjem dijelu vozila ima svega 12 mm manju unutrašnju visinu vozila od one u modelu Volkswagen ID.4. Dugački međuosovinski razmak omogućava prostorne uvjete u unutrašnjosti koji se inače mogu pronaći samo u SUV vozilima iz viših segmenata vozila.

Materijali i obrada nalaze se na vrhunskoj razini. Materijali presvlaka razlikuju se ovisno o varijanti unutrašnjosti. Perforirani logotipi obitelji ID. vozila u gornjem području naslona za leđa karakteriziraju opcijska premium sportska sjedala.

AR HEAD-UP ZASLON
U novom modelu ID.5 zadržat ćete pregled nad onim što je važno. Opcijski dostupan  Head-up zaslon s proširenom stvarnošću projicira važne informacije izravno u vidno polje vjetrobranskog stakla. Zahvaljujući tehnologiji proširene stvarnosti navigaciju ćete vidjeti upravo na onom dijelu kolnika kojim se vozite ili trebate skrenuti.

DIGITAL COCKPIT
Najsuvremeniji digitalni cockpit pruža novi koncept rukovanja. Vozačev zaslon i visokorazlučivi multimedijski sustav oduševljavaju svojim briljantnim prikazima. Dodatne informacije novi će, opcijski Head-up zaslon s proširenom stvarnošću projicirati izravno u vozačevo vidno polje.

ID.SOFTWARE 3.0
Nova značajka ID. Software 3.0 poboljšava, između ostalog, prirodno upravljanje govornim naredbama („Pozdrav, ID.”, odnosno „Hallo ID.” na njemačkom jeziku). Ona sada posjeduje sposobnost učenja te omogućava online pristup informacijama iz oblaka.

Za rasvjetu će se po želji pobrinuti ambijentalno osvjetljenje uz do 30 boja.

We Connect usluge isporučivat će vozačima online prometne informacije u stvarnom vremenu, online aktualiziranje karti, informacije o stanicama za punjenje, web-radio i još puno toga.

Uz Car2X komunikaciju Volkswagen podiže sigurnost na jednu sasvim novu razinu. Podaci iz kompatibilnih vozila flote marke Volkswagen i signali infrastrukture u okruženju do 800 metara mogu se lokalno obraditi u djelićima sekundi te upozoriti na opasna mjesta, sudare na cesti i prometne zastoje. ID. Light u cockpitu vizualno podržava upozorenja.

Sustavi potpora za vozača

TRAVEL ASSIST SA ZBIRNIM PODACIMA
Opcijski “Travel Assist sa zbirnim podacima” može umjesto vas zadržavati vozilo na voznom traku, paziti na razmak od vozila ispred i održavati namještenu najveću brzinu. Pritom se sustav između ostaloga služi adaptivnim vođenjem po voznom traku koje vozilo aktivno zadržava u sredini voznog traka. “Travel Assist” prilagođava se vašem načinu vožnje i može umjesto točno po sredini nastaviti vožnju lijevo ili desno u vlastitom voznom traku.

K tomu vam “Travel Assist sa zbirnim podacima” po želji aktivno pomaže pri promjeni voznog traka tijekom vožnje autoputom. Osim toga, “Travel Assist sa zbirnim podacima” raspolaže prediktivnom regulacijom brzine i potporom za vožnju zavojima. Pritom se brzina vozila može prilagoditi važećim ograničenjima brzine i karakteristikama ceste (zavojima, kružnim tokovima itd.).

PARK ASSIST PLUS S FUNKCIJOM MEMORIJE
Ako se odlučite za “Park Assist Plus s funkcijom memorije”, tada svom vozilu ID.5 možete prenijeti potpuno individualne manevre parkiranja. Primjerice za parkiranje ispod nadstrešnice ili u garaži. Pritom svoj ID.5 morate parkirati samo jednom i pohraniti postupak parkiranja. Potom će vaš ID.5 samostalno ponoviti naučeni manevar parkiranja, a vi ćete samo morati nadzirati postupak.

VW ID.5 motori i pogon

Novi Volkswagenov model će biti dostupan s tri verzije motora. Kod modela ID.5 elektromotor u stražnjem dijelu vozila nadležan je za pogon.

Sve varijante motora modela ID.5 koriste se velikom baterijom prikladnom za vožnje dugim dionicama. Niske vrijednosti koeficijenta zračnog otpora od 0,26 povoljno se odražavaju na potrošnju i doseg.

ELEKTRONIČKI MENADŽER DINAMIKE VOŽNJE
Elektronički menadžer dinamike vožnje revolucionaran je izum marke Volkswagen: umrežen je s drugim važnim sustavima regulacije, a u modelu ID.5 GTX on također radi s regulacijom pogona na sve kotače. Time će sportska zabava tijekom vožnje, trakcija i sigurnost u vožnji biti na jednoj sasvim novoj, vrhunskoj razini. Za što bolju dinamiku vožnje po želji će se pobrinuti adaptivni vozni postroj DCC. U stupnju za vožnju D model ID.5 jedrit će, dok će se u modusu B rekuperirati.

Punjenje

Volkswagen uslugom We Charge nudi najbrže rastući ekosustav za komforno, umreženo i održivo punjenje. On diljem Europe već sada obuhvaća oko 250.000 mjesta za punjenje. K tomu brojne javne stanice za punjenje na benzinskim postajama i autoputovima nude brzo DC punjenje, čime možete znatno povećati doseg svog vozila u samo 30 minuta.

Putem serijskog kabela Mode 3 ovaj E-SUV-coupé i na putu se može puniti izmjeničnom strujom (AC) snage do 11 kW. Na stanici za brzo punjenje snaga punjenja serijski može iznositi do 135 kW.

ID.5 GTX cijena i osnovne informacije

Cijena od (uključujući PDV) Snaga motora (kW / KS) Doseg (km) Ubrzanje 0 – 100km/h (sec)
65.008 EUR / 489.799 kn 220 / 299 490 6,3

 

EKSTERIJER
Svojim karakterističnim oblikom coupéa novi se ID.5 GTX jasno izdvaja od svoje klase. Futuristički 20″ naplatci od lakog metala u ekskluzivnom GTX dizajnu, letvica okvira krova i dekor C stupa u antracit boji te crni krov tipičan za ID.5, s kojim se ističe od drugih, jasno ga karakteriziraju kao GTX. Posebnost je i aerodinamična silueta blago padajućeg stražnjeg dijela vozila s markantnim stražnjim spojlerom koji ovom predvodniku električne mobilnosti daje atraktivan sportski izgled – i na prvi pogled otkriva kakav se karakter u njemu krije.

INTERIJER
Unatoč padajućoj liniji krova coupéa novi ID.5 GTX nudi veliku unutrašnju visinu vozila i na stražnjim mjestima za sjedenje. Tako se u modelu ID.5 GTX može udobno voziti do 5 osoba. A zahvaljujući velikom kapacitetu prtljažnika ostat će i slobodnog prostora za dovoljno prtljage. Moderna unutrašnja oprema učinit će ID.5 GTX prostorom za inspirativne doživljaje kombinacijom progresivnog dizajna, napredne tehnologije i intuitivnog rukovanja. Ova će vam unutrašnjost dopustiti da uživate u svakom trenutku putovanja.

POGON
Inovativan pogon na sve kotače s dva motora u novom modelu ID.5 GTX pomaže vam da sportskim stilom vožnje stignete na odredište. Za to će se pobrinuti dva elektromotora koji preko 1-stupanjskog mjenjača pogone stražnje odnosno prednje kotače. Za razliku od konvencionalnog pogona na sve kotače ovdje nema mehaničkog spoja između osovina. K tomu će se za dobru vuču i bolje vođenje po voznom traku na neasfaltiranoj ili glatkoj podlozi pobrinuti ekskluzivni profil vožnje “Traction” koji karakteristike pogona vašeg modela ID.5 GTX optimalno prilagođava podlozi.

ID.5 GTX učinkovit je kao svaki ID., a postiže ubrzanje kao GTI – jer njegovi elektromotori razvijaju snagu s punim okretnim momentom od samog početka. Kako biste svakodnevicu ostavili za sobom, velika baterija u podnici karoserije pobrinut će se za velik doseg i izbalansiranu dinamiku vožnje.

Ovdje pokrenite ID.5 GTX KONFIGURATOR.

vw id5 eksterijer - front

vw id5 interijer

ID.emo s poticajima

Pripremili smo vam originalne “Volkswagen poticaje” na odmah dostupne ID. modele i to u iznosu od 7.000 eura do 10.000 eura.

Lipanj je vrijeme kada su se, unazad nekoliko godina, odvijali poticaji od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Stoga je Volkswagen odlučio napraviti svojevrsne “Volkswagen poticaje” sa zaista reprezentativnim uštedama na električnim ID. modelima, kako osobnog tako i gospodarskog programa. Razlika u odnosu na godine iza nas je činjenica da nije potrebno participirati za “Volkswagen poticaje” već su oni dostupni svima i što je još važnije, vozila su dostupna odmah za isporuku.

Na raspolaganju su modeli ID.3, prvi potpuno električni model marke Volkswagen iz ID. obitelji koji je predstavljen 2020. godine i to s baterijom kapaciteta 58 kWh, zatim “broj veći” ID.4 koji uz potpuno novi koncept prostora nudi veći komfor te ID.5 koji objedinjuje prednosti SUV vozila i aerodinamičnu siluetu kupea. ID.4 i ID.5 su dostupni s baterijama kapaciteta od 77 kWh.

U sklopu promocije “Nema čekanja”, neovisno o načinu financiranja, odobrava se popust i to u iznosu od 7.000,00 € / 52.741,50 kn za model ID.3 i ID. Buzz Cargo, u iznosu od 8.000,00 € / 60.276,00 kn za modele ID.4 i ID. Buzz putnički, u iznosu od 9.000 € / 67.810,50 kn za model ID.5. Navedeni popusti ne odnose se samo na financiranje putem društva Porsche leasing d.o.o.

U slučaju pak financiranja kupnje vozila putem društva Porsche Leasing d.o.o., u suradnji s istim, odobrava se popust i to u iznosu od 7.500,00 € / 56.508,75 kn za model ID.3, u iznosu od 8.000,00 € / 60.276,00 kn za model ID. Buzz Cargo, u iznosu od 8.500,00 € / 64.043,25 kn za modele ID. Buzz putnički i ID.4, u iznosu od 10.000,00 € / 75.345,00 kn za model ID.5 te se dobiva i voucher za policu kasko osiguranja Porsche Versicherungs AG – podružnica Zagreb u visini od 130,00 € / 979,49 kn.

Uz Volkswagen ID. modele nema čekanja na poticaje ni isporuku, stoga pozivamo sve zainteresirane da posjete jedan od naših ovlaštenih Volkswagen prodajnih salona i uvjere se u zaista reprezentativnu ponudu. ID. modeli sada čekaju na vas!

PONUDU PROVJERITE OVDJE

id.emo promo akcija

 

Obratite nam se s povjerenjem

Gordan Graonic

Gordan Graonić

Voditelj prodaje vozila

Dino Stiber

Dino Štiber

Voditelj prodaje vozila

damir palija

Damir Palija

Voditelj prodaje vozila

VW ID.5 konfigurator

Pokrenite ID.5 konfigurator i naručite svoj jedinstveni model.

ID.5 konfigurator

* Sve iskazane cijene su informativnog karaktera i podložne promjenama. Slike su informativnog karaktera.
Fiksni tečaj konverzije 7,53450 kn za 1 euro.

Rabljeni VW ID.5

Provjerite ponudu naših rabljenih VW ID.5 modela