Volkswagen

Novi Amarok je „Pick-up of the Year”

Po treći put nakon 2011. i 2017., ovaj uspješni pick-up osvaja nagradu „International Pick-up Award”

Novi Amarok je „Pick-up of the Year”

Treća kurna za Amarok

Vrlo posebna nagrada za VW Amarok upravo je predstavljena tijekom salona za logistiku i transport Solutrans 2023. u Lyonu. IPUA, kratica za nagradu „International Pick-up Award”, dodjeljuje se svake dvije do tri godine. Novi je Amarok marke Volkswagen gospodarska vozila pobijedio – opet!

To znači da je ovaj pick-up model okrunjen nagradom po treći put nakon 2011. (za 2012. i 2013. godinu) te 2017. (za 2018. i 2019. godinu). Ovoga puta Amarok dijeli prvo mjesto sa svojom partnerskom markom Ford i njezinim modelom Ranger za 2024. i 2025. godinu.

Pokrenite VW Amarok konfigurator i naručite svoj jedinstveni model.

VW Amarok konfigurator

Modeli i oprema

Od 2023. godine novi je pick-up dostupan za narudžbe na većini tržišta i već je više primjeraka na cestama – a po potrebi, naravno i izvan utabanih staza. Potražnja za modelima Amarok u nekim je slučajevima veća od dostupne ponude tijekom faze uhodavanja proizvodnje. Novi se Amarok proizvodi ekskluzivno na lokaciji Silverton u Južnoj Africi.

Novi je Amarok u ponudi u pet serija modela: Amarok, Life i Style, uz vrhunske verzije PanAmericana (offroad stil) i Aventura (ekskluzivni stil). S
tim da je od nedavno u Hrvatskoj dostupan i model Style Plus. U Europi je novi Amarok dizajniran kao pick-up s četvorim vratima i dvostrukom kabinom. S 5350 mm, novi je Amarok nešto manje od 10 centimetara duži od svog prethodnika. Međuosovinski razmak od 3270 mm predstavlja
povećanje od 173 mm, a time dvostruka kabina dobiva dodatni prostor.

Tehnologija i nova oprema uz brojne sustave potpore i kameru od 360° dodatno olakšavaju terensku vožnju. Vozilo sada ima dubinu gaza od 80 cm umjesto prethodnih 50 cm. Tomu također pridonose kraći prevjesi i snažne kombinacije motora/mjenjača.

Kontaktirajte nas za personaliziranu ponudu za VW Amarok

Kontakt