Novosti

Svjetska premijera VW ID. Buzz GTX

Volkswagen je predstavio najsnažniji model u proizvodnoj liniji kao najsnažniji serijski Bulli do sada!

Svjetska premijera VW ID. Buzz GTX

ID. Buzz GTX

S izlaznom snagom od 250 kW (340 KS), ID. Buzz GTX opremljen je električnim pogonskim motorom na prednjoj i stražnjoj osovini – zajedno čine sustav pogona na sve kotače 4MOTION. ID. Buzz GTX bit će predstavljen u dvije verzije: sa standardnim međuosovinskim razmakom i novom baterijom od 79 kWh (bruto kapacitet: 84 kWh) i s produženim međuosovinskim razmakom u kombinaciji s novom baterijom od 86 kWh (bruto: 91 kWh). Oba su GTX modela iznimno agilna i prema predviđanjima mogu ubrzati iz mirovanja do 100 km/h za oko 6,5 sekundi. Dodatna prednost novih modela ID. Buzz GTX je njihovo izvrsno prijanjanje zahvaljujući električnom pogonu na sve kotače.

  • Najsnažniji model u proizvodnoj liniji
  • Dva međuosovinska razmaka, dvije baterije
  • Pogon na sve kotače u serijskoj opremi
  • 4MOTION: Ubrzanje do 100km/h za 6,5 sekundi
  • Idealan kao električno vučno vozilo za bicikle, čamce ili prikolice za konje

ID. Buzz GTX Eksterijer

vw id. buzz gtx

ID. Buzz GTX odlikuje se individualiziranim vanjskim dizajnom, s crnom rešetkom saćastog dizajna i bočnim elementima za usmjeravanje zraka koji pridonose dinamičnom i prepoznatljivom izgledu. Integrirana LED svjetla za dnevnu vožnju oblikovana su u trokute, a svi crni elementi karoserije, uključujući natpis GTX i kućišta retrovizora, završeni su visokim sjajem. Standardna oprema uključuje 19-inčne Venlo kotače od lakog metala, dok su 21-inčni kotači Caracas i Townsville dostupni kao opcija. Također, model je opremljen IQ.LIGHT LED matrix glavnim svjetlima. Dostupan je u ekskluzivnoj Cherry crvenoj boji, s opcijom kombiniranja s Mono srebrnom metalik bojom, kao i u šest nemetalik i četiri dvobojna laka.

vw id. buzz gtx eksterijer

ID. Buzz GTX Interijer

Unutrašnjost ID. Buzz GTX-a karakteriziraju tamne nijanse i sportski detalji, ističući njegov moćan karakter. Oba modela, s kratkim i dugim međuosovinskim razmakom, jedini su u seriji opremljeni crnom krovnom oblogom. Sjedala su dizajnirana posebno za GTX verziju, obložena su crnim mikroflisom ArtVelours Eco s uzorkom rombova, crvenim kontrastnim šavovima i obrubima, te električnom podesivošću i memorijom. Upravljačko kolo također sadrži crvene detalje i integrirani GTX natpis, dodatno
naglašavajući sportski duh vozila.

vw id. buzz gtx interijer

Putnička kabina nudi višestruke konfiguracije sjedala. Standardni međuosovinski razmak omogućuje postavke kao peterosjed s klupom podijeljenom u omjeru 40:60 ili šesterosjed s dva zasebna sjedala u drugom i trećem redu. Dugi model ID. Buzz GTX nudi slične opcije, uključujući mogućnost sedmerosjeda. Sva sjedala u drugom i trećem redu su pomična i opremljena ISOFIX točkama za sigurno pričvršćivanje dječjih sjedalica, što čini ovaj model izuzetno funkcionalnim i prilagodljivim za razne potrebe putnika.

Prostranost prtljažnika

vw id.buzz gtx

ID. Buzz GTX nudi iznimnu prostranost i prilagodljivost prtljažnika za različite potrebe. Standardni model s međuosovinskim razmakom nudi kapacitet prtljažnika od 1.121 do 2.123 litre, ovisno o konfiguraciji sjedala, dok produženi model nudi još veći kapacitet, do 2.469 litara. Čak i kada je vozilo puno, s do sedam putnika, ostaje dostupan prtljažni prostor od 306 litara. Multiflex podnica dodatno povećava funkcionalnost, omogućujući kreiranje ravne površine za utovar.

Tehnološke inovacije

GTX modeli obogaćeni su naprednim tehnološkim nadogradnjama koje uključuju novi 12,9-inčni infotainment zaslon, poboljšane opcije za upravljanje klimom i glasnoćom te revolucionarnu podršku za govorne naredbe putem AI tehnologije ChatGPT. Osim toga, Wellness aplikacija omogućava prilagođavanje funkcija vozila kako bi se poboljšao osjećaj komfora tijekom vožnje ili punjenja. Novi Park Assist Plus i sustav upozorenja pri izlasku dodatno povećavaju sigurnost i udobnost u vožnji.

id. buzz panoramski krov

ID. Buzz sada donosi opciju panoramskog krova s pametnim staklom, transformirajući ga u modernu verziju ikoničnog Samba busa. Ovaj najveći panoramski krov ikad korišten u Volkswagen vozilima nudi mogućnost elektroničke promjene iz prozirnog u neprozirno stanje, pružajući privatnost i zaštitu od svjetlosti i topline, što stvara jedinstveno iskustvo vožnje.

Sustavi pomoći i informacija

Napredni Sustavi Pomoći Vozačima
Model ID. Buzz GTX uključuje inovativne sustave potpore za vozače, uključujući Park Assist Plus koji omogućava potpomognuto parkiranje na paralelnim ili okomitim mjestima uz pomoć aplikacije za smartphone. Sustav također sadrži funkciju memorije koja bilježi zadnjih 50 metara vožnje, omogućavajući vozaču da automatski ponovi parkirni manevar. Sustav upozorenja pri izlasku štiti od otvaranja vrata ako se približava vozilo ili bicikl, a unaprijeđeni Travel Assist podržava potpomognutu promjenu voznog traka.

Revolucionarni Infotainment Sustav
ID. Buzz GTX predstavlja se s potpuno redizajniranim infotainment sustavom, koji sadrži 12,9-inčni zaslon podijeljen na dodirne trake za brz pristup ključnim funkcijama. Sustav omogućuje intuitivnije rukovanje i prilagodbu, uključujući nove govorne naredbe potpomognute ChatGPT tehnologijom za interakciju temeljenu na umjetnoj inteligenciji, što omogućuje vozačima i putnicima da pristupaju informacijama i upravljaju funkcijama vozila govorom.

Wellness Aplikacija i Pametni Panoramski Krov
Novi model nudi opcionalnu Wellness aplikaciju koja vozačima omogućava prilagodbu atmosfere u vozilu pomoću prethodno konfiguriranih programa, kao što su osvježenje, smirivanje i energizacija. Osim toga, redizajnirani pametni panoramski krov najveći je do sada ugrađen u Volkswagen vozila, omogućavajući promjenu iz prozirnog u neprozirno stanje uz kontrolu putem dodirnog klizača ili govorne naredbe, što dodatno povećava funkcionalnost i udobnost vozila.

Očekivani dolazak

Lansiranje oba modela ID. Buzz GTX na tržište održat će se u drugoj polovici godine, a pretprodaja u Hrvatskoj počinje na ljeto kada će biti poznate i cijene.

Budite prvi koji će doživjeti električnu revoluciju s Volkswagenom!

Kontaktirajte nas