Volkswagen

Novi VW Tiguan: VW obilježava najprodavaniji model

Trenutačno je najuspješniji model marke Volkswagen u svijetu: Tiguan. Samo u posljednje dvije godine Volkswagen je proizveo 1,2 milijuna jedinica. Više od 7,5 milijuna kupaca odabralo je ovaj SUV od njegova predstavljanja 2007. godine.

Novi VW Tiguan: VW obilježava najprodavaniji model

Osnovne informacije

U sklopu svjetske premijere, Volkswagen predstavlja potpuno redizajniran Tiguan, a time i treću generaciju svog najprodavanijeg modela. U salone trgovaca stiže u prvom kvartalu 2024.

Osnovne informacije:

  • 4 varijacije hibridnih pogona
  • 2.0 TSI i 2.0 TDI
  • Aerodinamični prednji dio
  • 19.200 LED dioda u HD matrix modulu
  • Sjedala za duge vožnje
  • Interijer nove generacije

Eksterijer

Sprijeda je novi Tiguan viši nego prije, što mu daje samouvjereniji izgled. Istodobno, prednji dio odmah vizualno naglašava da je riječ o aerodinamičnom SUV vozilu s koeficijentom otpora zraka od samo 0,28 cd. U usporedi s prethodnim modelom (cd vrijednost od 0,33), primjetno je da je prijelaz poklopca motora na područje blatobrana prirodniji uz izraženiji sportski karakter.

novi vw tiguan

eHybrid i eTSI

Volkswagen je razvio nove plug-in hibridne pogone za Tiguan. Zahvaljujući novoj bateriji od 19,7 kWh (neto), potpuno električni doseg modela Tiguan eHybrid s izlaznom snagom sustava od 150 kW (204 KS) i 200 kW (272 KS) povećao se na približno 100 km. To SUV marke Volkswagen čini električnim vozilom za svaki dan.

Četiri hibridna pogona

Uz četiri hibridna pogona, Tiguan će biti predstavljen s dva učinkovita benzinska motora s turbopunjačem (TSI) i dva dizelska motora s turbopunjačem (TDI). Sve su to 2.0 litreni 4-cilindrični motori. TSI motori isporučuju 150 kW (204 KS) i 195 kW (265 KS), dok TDI motori generiraju 110 kW (150 KS) i 142 kW (193 KS). Tiguan 2.0 TSI sa 150 kW i 195 kW te Tiguan 2.0 TDI sa 142 kW serijski su opremljeni sustavom pogona na sve kotače 4MOTION.

Interijer

Interijer novog modela Tiguan karakteriziraju dodatna poboljšanja kvalitete i optimiziran osjećaj na dodir svih materijala te vrlo čist i ergonomski dizajn instrumente ploče, obloga vrata i sjedala. Uz to, upotrebljava se potpuno nova platforma upravljanja i prikaza temeljena na četvrtoj generaciji modularne infotainment platforme (MIB4).

novi vw tiguan