Audi Q4 e-tron

Audi Q4 e-tron i Q4 Sportback e-tron - Električan, učinkovit i emotivan

15.04.2021

Q4 e-tron akcija

Propustili ste poticaje za nabavu električnog automobila? Ne brinite, AutoZubak je tu da spasi dan! Za vas smo pripremili posebnu akciju na model Q4 40 e-tron (70kW/95KS; potrošnja 16,3kW/100km) uz financiranje putem operativnog leasinga** uz odličnu mjesečnu leasing ratu od samo 4.760,00 kn s PDV-om*. Ugovor se potpisuje na 60 mjeseci uz planiranu ukupnu kilometražu od 75.000km i bez učešća, tj. akontacije (predujam naknade=0%). Iznos mjesečnog obroka iz oglasa izračunat je prema prodajnom tečaju Zagrebačke banke d.d. na dan 28.6.2021.

 

* U operativnom leasingu se po isteku ugovora objekt leasinga vraća leasing društvu budući da primatelj leasinga nema ugovorenu opciju kupnje vozila. Radi se o korištenju objekta leasinga bez namjere stjecanja vlasništva uz mogućnost podnošenja zahtjeva za financiranje za novi objekt leasinga po isteku ugovora.

 

Audi Q4 e-tron i Q4 Sportback e-tron. Audi Q4 e-tron stigao je na svjetsko tržište! Oni su svestrani talenti za svakodnevicu, dovode progresivan dizajn i konceptualne studije u serijsku proizvodnju te voze bez lokalne emisije ispušnih plinova: Audi Q4 e-tron i Q4 Sportback e-tron prva su kompaktna električna SUV vozila marke Audi.

Za vas smo pripremili i vrlo povoljne modele financiranja uz Q4 e-tron financijski leasing s plaćanjem do 4 rate i 0% kamata.

Q4 e-tron cijena

Cijena od (uključujući PDV) Snaga motora (kW) Snaga motora (KS) Potrošnja (kWh/100km) Doseg (km)
372.660kn 125-220 170-299 17,4 - 18,1 335-520

 

Q4 Sportback e-tron cijena

Cijena od (uključujući PDV) Snaga motora (kW) Snaga motora (KS) Potrošnja (kWh/100km) Doseg (km)
388.180kn 125-220 170-299 17,1 - 17,8 340-497

 

Audi Q4 e-tron konfigurator

 

Audi Sportback Q4 e-tron konfigurator

Audi Q4 e-tron - Eksterijer

Marka Audi modelima Q4 e-tron i Q4 Sportback e-tron čini sljedeći korak u pogledu dizajna svojih električnih modela: oba kompaktna SUV vozila u serijsku proizvodnju dovode linije kojima su se već odlikovali izložbeni automobili Audi Q4 concept i Audi Q4 Sportback e-tron concept početkom 2019. godine. Vanjski dizajn impresionira markantnim proporcijama: kratki prednji prevjesi, veliki kotači i markantno oblikovani atletski elementi. Sve linije izvedene su uz najviši stupanj preciznosti, a izvedba površina jasna je i reducirana. Kod modela Audi Q4 Sportback etron posebno niska linija krova nalik onoj kod coupé modela prelazi u ekspresivno dizajniran stražnji dio vozila, na kojem je spojler smješten nisko na dvodijelnom staklu. Tipičan za Audi je progresivan dizajn marke koji je kako funkcionalan tako i aerodinamičan: Q4 e-tron postiže cw vrijednost od 0,28, a kod modela Sportback ta vrijednost iznosi svega 0,26. Po želji se oba kompaktna električna SUV vozila mogu isporučiti s matrix LED glavnim svjetlima – tako će uvijek moći osvjetljavati cestu uz najviši stupanj osvjetljenja, a da pri tome ne zasljepljuju druge sudionike u prometu. Svjetski su novitet digitalne signature svjetala: u MMI touch sustavu rukovanja vozač može birati među četiri signature.

Na stražnjem dijelu vozila svjetlosna traka međusobno povezuje jedinice stražnjih svjetala. Kada je riječ o vanjskim bojama, na raspolaganju ih je ukupno osam, među kojima je novitet nijansa Aurora ljubičasta metalik. Uz osnovnu verziju također su dostupne linije vanjskog dizajna Advanced i S line.

Audi Q4 e-tron - front

Audi Q4 e-tron cijena - Interijer

Ponuda prostora u unutrašnjosti usporediva je s višom klasom SUV vozila, a središnji je tunel izostao. Osjećaj prostranosti ne očituje se samo na prednjim sjedalima – putnici u stražnjem dijelu vozila profitirat će od mnoštva prostora za noge zahvaljujući prednostima osnovne tehničke verzije koja je koncipirana kao potpuno električna platforma. Kod pretinaca serija Q4 e-tron profitira od ukupno oko 25 litara prostora za odlaganje, a istaknuta su značajka držači za boce integrirani u gornjem području vrata. U njima se sigurno i ergonomski savršeno pristupačno mogu pohraniti boce zapremine do 1,0 litre.

Unutrašnjost modela Audi Q4 e-tron i Q4 Sportback e-tron doima se prostranom i prozračnom, a instrumentna ploča usmjerena je prema vozaču. Ona je podijeljena na zasebna područja i sadrži dva zaslona koji su istovremeno dizajnerski elementi. Dekorativni umetak na suvozačevoj strani po želji je dostupan od novoga tehničkog materijala s udjelom recikliranih materijala, a on će biti dostupan neposredno nakon uvođenja na tržište. U zasebnom vodoravnom području za rukovanje nalazi se regulator za odabir stupnjeva prijenosa.

Potpuno je novo i kolo upravljača s dodirnim površinama putem kojih vozač može upravljati digitalnim kombiniranim instrumentom. Rukovanje infotainment sustavom i navigacijom uglavnom se provodi putem središnjeg MMI touch zaslona koji će krajem godine biti dostupan i u najvećoj varijanti s veličinom od 11,6". Rukovanje govornim naredbama normalnim govorom čini treću razinu rukovanja.

Modeli Audi Q4 e-tron i Q4 Sportback e-tron po želji mogu biti opremljeni dodatnom inovacijom – Augmented Reality Head-up zaslonom. On stavlja napomene određenih sustava potpora i simbole navigacije unutar vidnog polja vozača i preko elemenata u stvarnom vanjskom svijetu. One se dinamično prikazuju u jednom velikom prozoru.

Audi Q4 e-tron interijer

Q4 e-tron - Dimenzije

Zahvaljujući svojoj svestranosti modeli Audi Q4 e-tron i Q4 Sportback e-tron savršeni su suputnici u svim situacijama. Uz dužinu od 4,59 metara nude paket koji putnicima u vozilu osigurava dodatnu prostranost i nadmašuje uobičajene dimenzije klase. Prtljažnik također premašuje dimenzije uobičajene za kompaktnu klasu vozila – njegov je kapacitet jednak kapacitetu u vozilu srednje klase: kod modela Q4 e-tron kapacitet, ovisno o položaju naslona stražnjih sjedala, iznosi od 520 do 1490 litara, a kod modela Sportback od 535 do 1460 litara ispod električnog poklopca. Oba modela mogu vući prikolice mase do 1000 kilograma (kočeno, pri usponu od 12 %), a varijante quattro svladat će čak do 1200 kilograma.

Audi Q4 e-tron konfigurator

 

Audi Sportback Q4 e-tron konfigurator

 

Audi Q4 Sportback e-tron - Infotainment sustav

Modeli Q4 e-tron osiguravaju potpuno digitalan doživljaj rukovanja. Ponuda infotainment sustava u električnim kompaktnim SUV vozilima koncipirana je u tri stupnja – od sustava MMI preko sustava MMI plus pa sve do sustava MMI pro. Ovisno o varijanti dostupne su različite funkcije, između ostalog Augmented Reality Head-up zaslon i Audi virtual cockpit plus. U opcijskim varijantama na raspolaganju su online usluge Audi connect, među kojima se nalazi inteligentni sustav za planiranje rute e-tron za izračun optimalne rute duž javne infrastrukture punjenja. Kada je riječ o vrhunskom zvuku, uz marku SONOS u vozilo dolazi novi partner – njegov sound sustav objedinjuje životni stil, tehnologiju i dizajn u jednoj sasvim novoj dimenziji.

Audi Q4 e-tron dimenzije

Audi Q4 e-tron akcija - Baterija, pogon i ponuda punjenja

Portfelj pogonskih sustava obaju električnih kompaktnih modela u potpunosti ispunjava sve zahtjeve različitih skupina kupaca – onih koji voze svakodnevne relacije unutar grada te onih koji češće voze dugim dionicama. On obuhvaća dvije baterijske i tri pogonske varijante.

Kompaktna baterija za Q4 35 e-tron (kombinirana potrošnja struje u kWh/100 km: 16,7 – 15,8 (NEFZ ciklus), kombinirane emisije CO2 u g/km: 0) nudi neto energetski sadržaj od 52 kWh (55 kWh bruto), a kod velike baterije u modelima Q4 40 e-tron (kombinirana potrošnja struje u kWh/100 km: 17,3 – 16,3 (NEFZ ciklus), kombinirane misije CO2 u g/km: 0) i Q4 50 e-tron quattro (kombinirana potrošnja struje u kWh/100 km: 17,8 – 16,5 (NEFZ ciklus), kombinirane emisije CO2 u g/km: 0) on iznosi 77 odnosno 82 kWh.

Kod modela Q4 35 e-tron (kombinirana potrošnja struje u kWh/100 km: 16,7 – 15,8 (NEFZ ciklus), kombinirane emisije CO2 u g/km: 0) i Q4 40 e-tron (kombinirana potrošnja struje u kWh/100 km: 17,3 – 16,3 (NEFZ ciklus), kombinirane emisije CO2 u g/km: 0) stražnju osovinu pogoni elektromotor čija snaga iznosi 125 kW (170 KS) odnosno 150 kW (204 KS). Vrhunski motor modela Q4 50 e-tron quattro (kombinirana potrošnja struje u kWh/100 km: 17,8 – 16,5 (NEFZ ciklus), kombinirane emisije CO2 u g/km: 0) koristi dva e-motora za električni pogon na sve kotače. Njima se osigurava najveća snaga od 220 kW (299 KS) – što je dovoljno za ubrzanje od 0 do 100 km/h za 6,2 sekunde i najveću brzinu od 180 km/h koja je elektronički ograničena. Zbog učinkovitosti motor na prednjoj osovini aktivirat će se samo kada je potrebna velika snaga ili snažno prianjanje na cesti. Važan čimbenik za energetski učinkovitu vožnju je i inteligentna rekuperacija, koja između ostalog obuhvaća podatke o navigaciji i topografiji.
Opcijska toplinska pumpa koristi se otpadnom toplinom visokonaponskih komponenti i zraka okoline za klimatiziranje unutrašnjosti. Time prvenstveno na dugim dionicama daje dodatan doprinos povećanju učinkovitosti.

Oba nova električna SUV vozila marke Audi mogu se puniti izmjeničnom strujom (AC) i istosmjernom strujom (DC), ovisno o bateriji uz različitu snagu. Kod kompaktne baterije snaga tijekom AC punjenja iznosi do 7,4 kW te do 100 kW tijekom HPC punjenja (HPC = High Power Charging) istosmjernom strujom. Velika baterija serijski omogućuje do 11 kW uz AC punjenje i do 125 kW uz HPC punjenje.

Audi Q4 e-tron financiranje - Vozni postroj i sustavi potpora za vozača

Visokonaponska baterija modela Audi Q4 e-tron i Q4 Sportback e-tron nalazi se između osovina, što jamči nisko težište i uravnoteženu raspodjelu težine. Sustavi regulacije za pogon i vozni postroj usko su međusobno povezani – kompaktna električna SUV vozila voze sigurno, sportski i istovremeno komforno.

Audi će po želji za sve varijante modela Q4 e-tron isporučiti sportski vozni postroj, u okviru kojeg je karoserija 15 milimetara niža (serijski za S line). Osim toga postoji sustav Audi drive select s različitim profilima vožnje (serijski za Sportback) te progresivni upravljač koji sa sve većim kutom upravljača radi sve izravnije (serijski za quattro modele). Audi drive select na raspolaganju je i za model Sportback sa stražnjim pogonom. Vozni postroj s regulacijom amortizera – opcijski dostupan za sve varijante motora – učinit će doživljaj vožnje još svestranijim. Ponuda kotača seže od 19" do 21" te obuhvaća više izvedbi Aero dizajna – njihov pretežito zatvoreni dizajn naplataka pozitivno se odražava na učinkovitost.

Serijske verzije ovih kompaktnih električnih SUV vozila s proizvodne trake silaze već opremljene brojnim sustavima potpora. Među njih se ubraja prediktivna potpora za učinkovitu vožnju koja podržava prediktivni način vožnje uz optimalnu potrošnju. Opcijski su sustavi – baš poput brojnih drugih značajki opreme – podijeljeni na pakete. Među njima se ističe adaptivna potpora u vožnji koja podržava vozača u cjelokupnom rasponu brzina pri uzdužnom i poprečnom vođenju. U gradskom prometu i tijekom postupaka parkiranja kamere za snimanje okoline pružaju posebnu pomoć.

Audi Q4 e-tron side

Audi Q4 e-tron leasing - Emisije CO2

Izbjegavanje, smanjenje i kompenziranje neizbježnih emisija: Audi proizvodi modele Q4 e-tron i Q4 Sportback e-tron neutralno u pogledu klimatske bilance. Tvornica u Zwickauu opskrbljuje se strujom dobivenom iz obnovljivih izvora energije, a dobavljači baterijskih ćelija također su obvezni tijekom proizvodnje upotrebljavati isključivo „zelenu“ struju. Emisije koje se ne mogu izbjeći tijekom proizvodnje kompenziraju se projektima za zaštitu klime koje je certificirao TÜV.

Audi Q4 e-tron konfigurator

 

Audi Sportback Q4 e-tron konfigurator

 

Za sve dodatne informacije o ovome modelu, o atraktivnim modelima financiranja ili za naručivanje obratite nam se s povjerenjem.

 

Direktan kontakt:

Audi centar Sesvete

Adresa: Ljudevita Posavskog 7a, Sesvete

Kontakt: Matej Golub, Voditelj prodaje vozila Sesvete

Telefon: 098 254 809

E-mail: matej.golub@autozubak.hr

 

Audi centar Osijek

Adresa: Martina Divalta 326, Osijek

Kontakt: Ivana Vukašinović, Voditeljica prodaje vozila Osijek

Telefon: 098 418 477

E-mail: Ivana.Vukasinovic@autozubak.hr

 

** Informativni izračun leasing obroka izrađen je u suradnji s UniCredit Leasing Croatia d.o.o. za financiranje vozila putem operativnog leasinga. U slučaju ugovaranja navedenog iznosa leasing obroka, jednokratna naknada za zaključenje ugovora o leasingu iznosi 0,50% od kupoprodajne cijene vozila, trajanje ugovora o leasingu je 60 mjeseci uz ograničenje 15.000 km godišnje, akontacija iznosi 0,00% od kupoprodajne cijene vozila te ostatak vrijednosti iznosi 29,07% od kupoprodajne cijene vozila. Leasing obrok je mjesečni s PDV-om, izražava se u EUR i plaća, do datuma dospijeća, u HRK prema prodajnom tečaju Zagrebačke banke d.d. na dan izdavanja računa. UniCredit Leasing Croatia d.o.o. donosi odluku o odobrenju financiranja klijentu te se svi konačni uvjeti financiranja putem leasinga definiraju ugovorom o leasingu.

 

*** Sve iskazane cijene su informativnog karaktera i podložne promjenama. Slike su informativnog karaktera.