Novi VW Passat

Passat cijena i prodaja

Novi Passat je u listopadu 2019. doživio temeljiti tehnički update. Model Passat prodan je u više od 30 milijuna primjeraka i time postao najuspješnijim modelom u svojem segmentu u svijetu.

vw_passat_eksterijer_front

Visoka razina udobnosti

vw_passat_eksterijer_behind_01

Dinamičan dizajn

vw_passat_eksterijer_overside_02

Suveren i samouvjeren izgled

novi-passat-interijer

Izrazito kvalitetna sjedala i dekori

vw-passat-trunk

Prostran prtljažnik

I

VW Passat cijena i osnovne informacije

S infotainment sustavima sljedeće generacije (MIB3) ovaj je Volkswagen po želji stalno online te tako donosi revolucionarne nove funkcije i usluge u vozilo. Novi sustavi potpore kao što su „Travel Assist“ istovremeno usavršavaju sigurnost i udobnost te pružaju priliku da se Passat kao prvo vozilo marke Volkswagen može voziti djelomično automatizirano do brzine od 210 km/h. VW Passat se nudi kao limuzina ili Variant.

Za pregled važnije serijske i dodatne opreme, pregled motora, kao i pregled dostupnih boja, pogledajte VW PASSAT KATALOG.

Za vas smo pripremili vrlo povoljne modele financiranja putem financijskog ili operativnog leasinga, a više informacija, kao i posebne leasing ponude i akcije, potražite OVDJE.

  • Dinamičan dizajn
  • Unaprijeđen koncept prostora
  • Brojne inovacije na polju udobnosti
  • Infotainment sustavi nove generacije
  • Brojni sustavi potpore za vozača

Snaga motora (kW)

90 - 147

Snaga motora (KS)

122 - 200

Potrošnja goriva (l/100km)

4,8 - 6,6

Passat eksterijer

Marka Volkswagen unaprijedila je i poboljšala dizajn Passata. Sada su također redizajnirani prednji i stražnji branik, zaštitna rešetka hladnjaka te natpis Passat koji se sada nalazi na sredini stražnjeg dijela vozila. Nezamjenjiv dizajn svjetala k tomu osiguravaju nova LED glavna svjetla, LED svjetla za dnevnu vožnju, LED svjetla za maglu i LED stražnja svjetla.

Također su novitet u programu boje kao što su „Lapiz plava“ i „Bottle zelena“. Četiri nova naplatka od lakog metala s dimenzijama od 17″, 18″ i 19″ k tomu obogaćuju spektar kotača.

Passat dimenzije

Novi Passat je dugačak između 4.775 mm i 4.873 mm, širok 1.832 mm (bez vanjskih retrovizora) ili 2.083 (s vanjskim retrovizorima), a visok 1.483 mm. Mežuosovinki razmak je 2.786 mm.

Volumen prtljažnika je 586 litara. Volumen spremnika goriva je 66 litara.

vw passat - prtljažnik

Novi Passat interijer

U unutrašnjosti se Passat od modela prethodnika razlikuje po novim dekorativnim elementima i materijalima, novooblikovanim oblogama vrata, novoj boji opreme, novim instrumentima te također novom višenamjenskom kolu upravljača koje je uvijek dio serijske opreme.

U središnjoj se konzoli upotrebljava otvoreni, veliki pretinac za odlaganje s opcijskim induktivnim sučeljem za smartphone i osvijetljenim USB-C priključkom koji se nalazi pokraj njega. Ekrani „Digital Cockpita“ i infotainment sustava noću se stapaju s osvijetljenim tipkama kapacitivnog višenamjenskog kola upravljača i okolnim ambijentalnim osvjetljenjem (do 30 boja) u kako estetsku tako i funkcionalnu pozornicu informacija i rukovanja preplavljenu svjetlom. Akcenti boja ambijentalnog osvjetljenja također se održavaju u infotainment sustavu i „Digital Cockpitu“.

SJEDALA
Sjedala s individualno prilagodljivim naslonima za glavu ispunit će sve zahtjeve u pogledu estetike i udobnosti.

SOUND SUSTAV “DYNAUDIO”
U unutrašnjosti se ističe i Sound sustav Dynaudio. Danski stručnjak za Hi-Fi Dynaudio vrlo je opsežno prilagodio sound sustav snage 700 W unutrašnjosti novog Passata. Time se jamči da se glazba u vozilu – bez obzira na to o kojem je izvoru riječ – reproducira s najboljim zvukom koji se ikad mogao čuti u Passatu.

KAPACITIVNO KOLO UPRAVLJAČA
Novi Passat je proslavio svoj debi kao prvo vozilo marke Volkswagen s kapacitivnim kolom upravljača. Ono prepoznaje vozačev dodir i tako tvori interaktivno sučelje za sustave kao što je „Travel Assist“.

DIGITAL COCKPIT
Hardver i softver sustava MIB3 tvori digitalno umreženu jedinicu s novim „Digital Cockpitom“ u Passatu. Za razliku od sustava prethodnika („Active Info Display“) digitalni su instrumenti dosljedno unaprijeđeni. Grafike na zaslonu s izraženijim kontrastima jasne su i kvalitetne. Spektar funkcija podignut je na sasvim novu razinu.

Tri različite konfiguracije zaslona sada se mogu individualizirati putem samo jedne tipke („View“) na također novom višenamjenskom kolu upravljača. Detaljna namještanja k tomu se mogu komforno i individualno prilagođavati putem sustava MIB. Akcenti boja na zaslonu, primjerice, odražavaju aktualnu boju ambijentalnog osvjetljenja.

Sustavi potpore za vozača

TRAVEL ASSIST
S novim Passatom moguća je vožnja uz potporu: zahvaljujući tehnici opcijski dostupne potpore za vožnju “Travel Assist” možete pritiskom na gumb na kolu upravljača uživati u udobnosti. “Travel Assist” može posebno na autoputu i dobro uređenim brzim cestama umjesto vas zadržavati vozilo u voznom traku i održavati brzinu te pritom paziti na razmak od vozila ispred vašeg, a u kombinaciji s automatiziranim mjenjačem s dvije spojke DSG opušteno ćete se voziti tijekom zastoja i u prometu s čestim zaustavljanjima i kretanjima.

PARK ASSIST
Pomoć pri parkiranju će vas akustički i vizualno upozoriti na prepoznate prepreke ispred i iza vozila tijekom manevriranja. Opcijska potpora upravljanja pri parkiranju “Park Assist” nudi puno više. Može prepoznati okomita i bočna parkirna mjesta te samostalno preuzeti upravljanje sve dok se vozilo ne parkira. Sustav omogućuje i izlazak iz bočnih parkirnih mjesta. Vi samo morate aktivirati spojku, gas i kočnicu dok pratite situaciju oko vozila.

ELEKTROMEHANIČKI POJAČIVAČ SILE KOČENJA
Kada iznenada morate usporiti, kočnica vašeg vozila trebala bi učinkovito reagirati bez odgode. Elektromehanički pojačivač sile kočenja poboljšava također vožnju uz potporu uz impresivne prednosti: opcijska automatska regulacija razmaka ACC reagira komfornije, a regulacije kočenja mogu se preciznije dozirati pomoću elektromehaničkog pojačivača sile kočenja. U kombinaciji sa sustavom “Front Assist” sa sustavom prepoznavanja pješaka možete znatno smanjiti svoj put kočenja.

FRONT ASSIST
Sustav nadzora okoline “Front Assist” će, u slučaju nužde, odnosno otkrivanja pješaka, automatski zakočiti te pomoći u smanjenju težine nesreće – ili u idealnom slučaju, potpuno ju izbjeći. Sustav prepoznaje pjesake i vozila na cesti te pravovremeno upozoriti vozača. Ako sustav detektira da nema pravovremene reakcije, automatski će zakočiti i zaustaviti vozilo.

SUSTAV PROAKTIVNE ZAŠTITE PUTNIKA
Proaktivni sustav zaštite putnika može otkriti situaciju s povećanim potencijalom nesreće.1 Automatski zatvara prozore i panoramski krov te kao mjeru opreza dodatne zateže prednje pojaseve.

“IQ.LIGHT”
Dodatno povećanje sigurnosti i udobnosti nude nova „IQ.LIGHT – LED Matrixglavna svjetla“. Nakon Touarega, SUV-a iz više klase, Passat je prvi model marke Volkswagen s interaktivnim Matrix sustavom glavnih svjetala. U novom su Passatu Elegance „IQ.LIGHT“ dio serijske opreme vozila.

VW Passat motori

2.0 TDI
U području dizelskih motora s turbopunjačem u Passatu svoj debi ima novorazvijeni 2.0 TDI Evo motor sa snagom od 110 kW / 150 KS. Ovaj inovativni 4-cilindrični motor stvara znatno manje emisije CO2 od usporediva motora u modelu prethodniku te se smatra predvodnikom nove generacije dizelskih motora. U pogledu emisija motor 2.0 TDI Evo u novom Passatu opremljen je SCR sustavom s dva katalizatora i dvostrukim doziranjem sredstva AdBlue. Dva dodatna dizelska motora Passata odlikuju se snagom od 90 kW / 122 KS i 147 kW / 200 KS.

BENZINSKI MOTORI
Pogonski spektar benzinskih varijanti obuhvaća tri TSI motora sa snagom od 110 kW / 150 KS, 90 kW / 122 KS i 147 kW / 200 KS.

Svi TSI i TDI pogoni u skladu su s normom za ispušne plinove Euro 6d-TEMP. K tomu je svaki Passat u pravilu – bez obzira na to je li riječ o benzinskom, dizelskom ili hibridnom pogonu – opremljen filtrom za čestice.

Passat GTE - Plug-in model

Jedna od istaknutih značajki u programu nova je verzija Passata GTE. On je prvi model u novoj generaciji plug-in hibridnih modela marke Volkswagen sa znatno većim dosegom. Odlikuje ga baterija s većim energetskim kapacitetom. Povećanje u slučaju Passata iznosi 31 posto. S pohranjenom energijom, koja sada iznosi 13 kWh, električni se doseg u novom WLTP ciklusu povećava na do 55 km kada je riječ o Variantu; doseg iznosi 56 km kada je riječ o limuzini. Ove vrijednosti iznose oko 70 km u NEFZ ciklusu – 20 km više nego kod modela prethodnika. Time se iz temelja mijenja automobilski život s Passatom GTE.

Na dužim stazama i pri brzinama većim od 130 km/h snažni električni motor podržava učinkoviti benzinski motor (TSI) Passata GTE. Pri tome električni pogon djeluje kao dodatni pojačivač sile koji posebno u sportskom modusu „GTE“ nudi sasvim novu vrstu razvoja snage jer električni motori iz jedne sekunde u drugu donose najveći mogući okretni moment.

Jedno je sigurno: aktualni plug-in hibridni pogon Passata GTE središnji je tehnološki izum za novo doba električne mobilnosti. Naime, u Passatu GTE stapaju se prednosti električnog pogona i kvalitete vozila za vožnju na dugačke staze u jedan od najučinkovitijih modela srednje klase današnjice – nulta stopa emisije u gradu, čista učinkovitost na dugačkim stazama – Passat GTE sa snagom od 115 kW / 156 KS kao jedno od prvih vozila u svojoj klasi već sada ispunjava granične vrijednosti norme za ispušne plinove Euro 6d.

Passat Variant cijena i osnovne informacije

Cijena od (uključujući PDV) Snaga motora (kW) Snaga motora (KS) Potrošnja goriva (l/100km)
34.739 EUR 90 – 147 122 – 200 4,8 – 6,6

 

EKSTERIJER
Novi Passat Variant objedinjuje dosljednu funkcionalnost i sportske linije u stilskom izgledu. Zahvaljujući svojoj skladnoj silueti i naglašenim linijama ispunjava i najviše zahtjeve. Markantna zaštitna rešetka hladnjaka i upečatljiva glavna svjetala odmah će privući sve poglede.

S veseljem iščekujte ekspresivan izgled i kvalitetnu obradu. Prednji i stražnji branici, LED glavna svjetla odnosno opcijska LED Matrix glavna svjetla te novodizajnirana LED stražnja svjetla oduševit će vas modernim dizajnom.

passat variant - eksterijer

INTERIJER
U novom Passat Variantu uživat ćete u osjećaju slobode prostora: zahvaljujući vodoravnim dekorima na instrumentnoj ploči i povezanosti s vratima, unutrašnjost je vizualno izdužena te stoga djeluje veća i prostranija. Izuzetno kvalitetni materijali i jasnoća oblika kojima se odlikuje premium karakter unutrašnjosti u jednakoj će vas mjeri oduševiti kao veliki prostor za noge.

Središnja konzola s velikim pretincem za odlaganje, elegantna instrumentna ploča i izrazito kvalitetni dekori usklađuju stilsku eleganciju i funkcionalnu urednost. Sjedala s individualno prilagodljivim naslonima za glavu ispunit će sve zahtjeve u pogledu estetike i udobnosti.

passat variant - interijer

DIMENZIJE
Passat Variant je dugačak između 4.773 mm i 4.889 mm, širok 1.832 mm (bez vanjskih retrovizora) ili 2.083 (s vanjskim retrovizorima), a visok 1.516 mm (1.521 mm za GTE verziju). Mežuosovinki razmak je 2.786 mm. Volumen prtljažnika je 650 litara.

Ovdje pokrenite PASSAT VARIANT KONFIGURATOR.

Ovdje pogledajte PASSAT VARIANT CJENIK.

Obratite nam se s povjerenjem

Gordan Graonic

Gordan Graonić

Voditelj prodaje vozila

Dino Stiber

Dino Štiber

Voditelj prodaje vozila

matej golub

Matej Golub

Voditelj prodaje vozila

* Sve iskazane cijene su informativnog karaktera i podložne promjenama. Slike su informativnog karaktera.
Fiksni tečaj konverzije 7,53450 kn za 1 euro.
Model trenutno NIJE DOSTUPAN ZA NARUDŽBU.