Polo

VW Polo u AutoZubak salonima. Pogledajte karakteristike modela, Polo cijene i Polo akcije.

24.02.2021

VW Polo dostupan je na hrvatskom tržištu u VW salonima AutoZubak. Službeni Polo letak s detaljnim pregledom Volkswagen Polo serijske i dodatne opreme, dimenzijama, dostupnim bojama i sl. preuzmite ovdje, a informativni Polo cjenik s pregledom svih modela preuzmite ovdje.

Za vas smo pripremili i vrlo povoljne modele financiranja uz Polo leasing s plaćanjem do 4 rate i 0% kamata.

VW Polo - osnovne informacije:

  • 3 paketa opreme Highline, Comfortline i Trendline
  • Moderan i sportski eksterijer
  • Bogata serijska oprema i velik izbor dodatne opreme
  • Napredni sustavi potpore za vozača

 

Cijena od (uključujući PDV) Snaga motora (kW) Snaga motora (KS) Potrošnja goriva
131.723kn 70-81 95-115 4,4-6,1l/100km

 

 

VW Polo eksterijer

Polo ostavlja sportski samouvjereni dojam. Prednji dio vozila izgleda dinamičnije zbog izduženog poklopca motora i šire zbog vodoravnih linija. Duž rešetke hladnjaka proteže se kromirana letvica koja se nastavlja u glavnim svjetlima. Za jedinstven nastup pobrinut će se serijska markantna LED svjetla za dnevnu vožnju smještena pored svjetala za maglu.

Već i u osnovnoj verziji dizajn Pola postavlja nova mjerila. Na prvi pogled za oko zapinje tornado linija: upečatljiva dizajnerska linija provlači se oko cijelog Pola, od prednjih bočnih dijelova preko serijski ugrađenih četvorih vrata, pa sve do stražnjeg dijela vozila. Na taj način gradi jasnu konturu koja prenosi sliku progresivne dinamike. Uz nova glavna svjetla sprijeda i straga u pojavnu sliku spadaju i LED svjetlo za dnevnu vožnju, LED svjetlo registarske pločice i 14'' čelični kotači s ukrasnim poklopcima kotača.

U varijanti opreme "Comfortline" s 15'' kotačima od lakog metala i dekorativnim umetcima u Limestone sivoj metalik boji za instrumentnu ploču i oblogu vrata naprijed Polo pruža znatno više komfora.

Ako cijenite sportski vanjski izgleda vozila, tada će Polo u varijanti opreme "Highline" u potpunosti ispuniti vaša očekivanja. U branik uklopljena kromirana letvica i tamnocrvena stražnja svjetla naglašavaju sportsko-elegantni izgled i savršeno odgovaraju dizajnu. 16'' lakometalni kotači stilski zaokružuju upečatljivu ukupnu pojavnu sliku.

Polo dimenzije

Dužina Širina (s i bez zrcala) Visina Volumen prtljažnika
4.053 mm 1.751/1.946 mm 1.461 mm 351L

vw polo eksterijer

VW Polo interijer

Polo čini puno toga kako biste se vi ugodno osjećali tijekom vožnje. Tako se u njegove značajke ubrajaju opcijska potpora za kralježnicu, dekorativni umetci i ambijentalno osvjetljenje. A s obzirom da su porasle i njegove dimenzije, uživat ćete, osim toga, i u većoj unutrašnjoj visini vozila te slobodnom prostoru za noge. Za odgovarajući zvuk na putovanju i odgovarajuću klimu u svako godišnje doba brinu se - u Polu Trendline serijski - radiouređaj "Composition Colour" i klima-uređaj.

Imate puno prtljage? U Polu zahvaljujući obilju prostora to ne predstavlja nikakav problem. Usto varijanta opreme "Comfortline" ima serijski ugrađenu ravnu podnicu prtljažnika. To zajedno s asimetrično djeljivim naslonom stražnjih sjedala omogućuje još jednostavnije odlaganje predmeta izduženog oblika ili stvari kupljenih tijekom većih nabava.

U varijanti opreme "Highline" uz visoki komfor Polo nudi ono nešto posebno u pogledu stila, na primjer sjajne dekorativne umetke u boji "Deep iron" ili "Silver silk". Srednji naslon za ruke sprijeda, klima-uređaj "Climatronic" s dvozonskom regulacijom temperature i filtrom za alergene kao i višenamjensko kolo upravljača od kože izuzetno su komforni i praktični.

vw polo interijer

Polo - Oprema

Ako tijekom vožnje morate telefonirati, trebate aktualne prometne informacije, želite putem navigacije doći do odredišta ili jednostavno samo želite slušati glazbu - vaš Polo vam nudi različite mogućnosti udobnog i nekompliciranog korištenja moderne tehnologije.

Radiouređaj "Composition Colour"

Radiouređajem "Composition Colour" sa staklenim zaslonom u boji veličine 16,5 cm (6,5'') rukovat ćete jednako jednostavno kao i svojim smartphoneom: dodirom. On međutim može i više jer ima utor za SD kartice i reproducira MP3 kao i WMA datoteke. Composition Colour raspolaže s četiri jaka zvučnika sprijeda - serijski u osnovnoj opremi Pola i u liniji opreme "Trendline".

Navigacija

Nekada se isplati uključiti navigacijski sustav i na dionicama koje znate na pamet - s Car-Net "Guide & Inform Basic" funkcijom. Ova funkcija koristi najaktualnije podatke s Interneta pa vas može pravovremeno upozoriti na zastoje i pronaći zaobilazne rute. Ili funkcijom traženja posebnog odredišta otkrijte novi kafić ili restoran. Prve je godine usluga Car-Net "Guide & Inform Basic" za vas besplatna.

 

VW polo - Sustavi potpore

Potpora pri kočenju u nuždi „Front Assist“

„Front Assist“ sa sustavom prepoznavanja pješaka može u slučaju prijetećeg sudara naletom straga smanjiti težinu sudara ili u idealnom slučaju spriječiti sudar. Ovaj sustav može prepoznati pješake i vozila na kolniku te na vrijeme upozoriti vozača u slučaju da prepozna pješake i vozila. Ako nakon toga ne uslijedi reakcija, sustav može pokrenuti kočenje u nuždi.

Pomoć pri parkiranju „Park Assist“ (opcija)

„Park Assist“ može prepoznati okomita i bočna parkirna mjesta te samostalno preuzeti upravljanje sve dok se vozilo ne parkira. Sustav omogućuje i izlazak iz bočnih parkirnih mjesta. Vi pritom morate samo aktivirati spojku, gas i kočnicu dok pratite okruženje vozila tijekom parkiranja.

Sustav proaktivne zaštite putnika (opcija)

Sustav proaktivne zaštite putnika može prepoznati situaciju s većim potencijalom sudara. Nakon toga će automatski zatvoriti prozore i panoramski podizni/pomični krov te preventivno zategnuti prednje pojaseve.

vw polo front assist

Polo motori

TSI benzinski motori oduševljavaju snagom i štedljivošću. Već kod malih brojeva okretaja profitirat ćete od maksimalnoga okretnog momenta. Agregati će sa svojom kombinacijom malog obujma, turbopunjenja i izravnog ubrizgavanja zajamčiti ravnomjerno razvijanje snage. U tu je svrhu korištena downsizing tehnologija: zahvaljujući njoj će pogoni unatoč razmjerno niskom obujmu stvarati iznimno veliku snagu.

Tehničke specifikacije 1.0 TSI/70 kW 1.0 TSI/85 kW 1.0 TSI DSG/85 kW
Motor      
Obujam (cc) 999 999 999
Maks. snaga (KS) 95 115 115
Maks. okretni moment (Nm) 175 200 200
Mjenjač ručni - 5 ručni - 6 DSG - 7
Performanse      
Maksimalna brzina (km/h) 175 200 200
Ubrzanje 0–100 km/h (s) 10,8 9,5 9,5
Potrošnja goriva (l/100 km)      
kombinirana vožnja 4,4 4,6 4,7
Emisije CO2 (g/km) – kombinirane 103 107 109

 

Polo - Start-stop sustav

Kada vozilo stoji, start-stop sustav automatski isključuje motor. Motor radi samo kada ga trebate. Čim nogu skinete s papučice spojke, motor se isključuje. Nakon što pritisnete papučicu spojke, on se ponovno pokreće. Od tog se trenutka aktivira funkcija rekuperacije energije nastale kočenjem. Kod tog se principa energija, koja se oslobađa prilikom kočenja ili gibanja uslijed inercije, rekuperacijom pretvara u električnu. Ta se energija pohranjuje u akumulatoru. Start-stop sustav i rekuperacija energije nastale kočenjem: dvije tehnologije koje vam štede energiju, gorivo i novac - i koje će vas odvesti još dalje.

Ukoliko imate bilo kakvih dodatnih pitanja, obratite nam se s povjerenjem na kontakt-centar@autozubak.hr, pozivom na 0800 5432 ili u jednom od naših Volkswagen AutoZubak salona.

 

* Sve iskazane cijene su informativnog karaktera i podložne promjenama. Slike su informativnog karaktera.