Novi Tiguan

Donosimo pregled inovacija, karakteristika i Tiguan cijena.

03.02.2021

Novi VW Tiguan 2021 kreće sa startne pozicije s velikim tehnološkim update-om - SUV vozilo broj 1 u Europi sada je dostupno i kao plug-in hibrid! Složite vlastitu konfiguraciju ili pogledajte odmah dostupne modele i zakažite probnu vožnju. Službeni letak s detaljnim pregledom Tiguan serijske i dodatne opreme, dimenzijama, dostupnim bojama i sl. preuzmite ovdje.

Za vas smo pripremili i vrlo povoljne modele financiranja uz Tiguan leasing s plaćanjem do 4 rate i 0% kamata te operativni leasing uz rok financiranja 36-60 mjeseci i zamjenu vašeg starog auta za novi.

VW Genijalna ponuda - provjerite ovdje.

Novi VW Tiguan 2020 (2021) - Osnovne informacije:

  • Dostupan je vrhunski plug-in hibridni pogon
  • Digitalni interijer
  • Nova matrična svjetla IQ.LIGHT
  • Novi sustavi pomoći

 

Cijena od (uključujući PDV) Snaga motora (kW) Snaga motora (KS) Potrošnja goriva
225.635kn
90 - 147
122 - 200
1,6 - 7,5l/100km

 

 

 

VW Tiguan - Eksterijer

Najvažnije vanjsko obilježje Tiguana je potpuno novooblikovan, karizmatičan prednji dio vozila s novokoncipiranim LED glavnim svjetlima. Poklopac motora konstruiran je na višem položaju iznad markantne rešetke hladnjaka i pritom čini stilsku poveznicu između većeg Touarega i novog američkog SUV modela Atlas Cross Sport. Novodizajnirani kotači od lakog metala veličine 17“, 18“, 19“ i 20“ te također novi donji završetak stražnjeg dijela vozila zaokružuju stilski update vanjskog dizajna Tiguana.

tiguan

VW Tiguan - Dimenzije

Tiguan je dugačak 4.509 mm, širok do 1.859 mm (bez vanjskih zrcala) i visok 1.665 mm (4MOTION: 1.675 mm).

VW Tiguan - Interijer

U unutrašnjosti je dostupan novi upravljač s osvijetljenim dodirnim tipkama. Upravljanje klima uređajem također je u potpunosti digitalizirano - sve tipke su osjetljive na dodir. Tiguan 2021 ima multimedijski sustav kojim se upravlja glasom, a također je moguće istovremeno se povezati s više telefona i putem bežičnog sučelja App-Connect. Uz to je dostupna i tehnologija Android Auto. Digitalni mjerači veličine su 8 ili 10,25 inča. Kupci će također biti dostupni novi ukrasni elementi i raznobojna ambijentalna rasvjeta. Snažni audio sustav nazvan Fender premium sada je dostupan kao opcija.

Koje su najveće inovacije u interijeru?

  • Novi upravljač s dodirnim tipkama
  • Digitalizirana kontrola klima uređaja
  • Digitalna brojila, veličine 8 ili 10,25 inča
  • Novi ukrasni elementi
  • Napredna ambijentalna rasvjeta

novi tiguan interijer

Tiguan - Paketi opreme:

SUV Tiguan je dostupan u verzijama „Tiguan“, „Life“, „Elegance“ i „R-Line“. Sve su one puno bolje opremljene od usporedivih prethodnih modela. Sada se u zajedničku opremu svih Tiguana između ostalog ubrajaju i LED glavna svjetla, novo višenamjensko kožno kolo upravljača, „Air Care Climatronic“, infotainment sustav sa zaslonom minimalne veličine 6,5“ te online usluge „We Connect“ i „We Connect Plus“. Za osnovnim modelom „Tiguan“ slijedi verzija „Life“ (usmjerena na praktičnost, između ostaloga dodatno s automatskom regulacijom razmaka „ACC“). „Tiguan“ i „Life“ serijski se isporučuju sa 17“ kotačima od lakog metala („Life“ kao verzija s pogonom na sve kotače 4MOTION s 18“). Osim toga, model Tiguan Life eHybrid ima ugrađen infotainment sustav „Ready 2 Discover“ (navigacija se može naknadno ugraditi) s dodirnim zaslonom veličine 8,0“. Vrhunske linije opreme „Elegance“ i „R-Line“ raspolažu između ostalog serijskim detaljima kao što su LED glavna svjetla s LED svjetlima za dnevnu vožnju i svjetlom za vožnju zavojima, sustav „Digital Cockpit Pro“ (digitalni instrumenti s dijagonalom ekrana od 10“), ambijentalno osvjetljenje koje se može namjestiti u 30 boja i infotainment sustav „Ready 2 Discover“. Linija „Elegance“ k tomu je opremljena stražnjim poklopcem s električnim otvaranjem i zatvaranjem, uzdužnim krovnim nosačima eloksiranim u srebrnoj boji i 18“ kotačima od lakog metala, dok se linija „R-Line“ isporučuje s 19“ kotačima i branicima u stilu „R-Line“.

 

vw tiguan

Novi Tiguan 2020(2021) - Sustavi pomoći i infotainment

Novi sustavi potpora kao što je „Travel Assist“ (vožnja uz potporu na brzinama do 210 km/h) jamče najveći stupanj udobnosti. Novi Tiguan također ima najnoviju generaciju prilagodljivog tempomata, koji uzima u obzir lokalne informacije o ograničenju brzine, prometne znakove, raskrižja i kružne tokove.

S modularnim infotainment sustavom treće generacije (MIB3) marka Volkswagen u Tiguan donosi novi spektar online usluga, a prvi put i značajku „App-Connect Wireless“ (povezivanje aplikacija smartphonea bez kabela). Novi je također 480-W sound sustav stručnjaka za zvuk Harman Kardon. Potpuno novorazvijeno je upravljanje sustavom „Air Care Climatronic“ (dio serijske opreme od linije „Life“); ovdje su prvi put u Tiguanu integrirana dodirna polja i klizači. Njima se rukuje intuitivno te su potpuno osvijetljeni.

VW Tiguan - Pogonskih sustavi 

1. TDI s dvostrukim doziranjem 

Usavršeni su i turbodizelski motori. Oni su sada povezani s dvostrukim SCR katalizatorskim sustavom (dvostruko doziranje) koji u odnosu na prethodni model smanjuje dušikove okside (NOx). 4-cilindrični TDI motori u novom Tiguanu bit će dostupni odmah na početku prodaje s 90 kW (122 KS), 110 kW (150 KS) i 147 kW (200 KS). K tomu je verzija od 147 kW uvijek opremljena pogonom na sve kotače (4MOTION), dok je on dio opcijske opreme kod TDI modela od 110 kW. Koliko su štedljiva sva tri 2,0 l TDI motora, pokazat ćemo na primjeru motora od 110 kW u Tiguanu s prednjim pogonom: kombinirana potrošnja prema Novom europskom ciklusu vožnje iznosi između 4,7 i 4,5 l/100 km – u odnosu na ionako već vrlo štedljiv prethodni model to odgovara smanjenju od 0,3 l/100 km.

2. TSI s isključivanjem cilindara

Izrazito moderni 1,5 l TSI motori snage 96 kW (130 KS) i 110 kW (150 KS) ubrajaju se u najnoviju generaciju benzinskih motora marke Volkswagen. Oba 4-cilindrična motora već su se dokazala u prethodnom modelu. Oni rade sa selektivnim isključivanjem cilindara (ACT) zahvaljujući kojemu se potrošnja i dalje smanjuje. Verzija od 110 kW može se opcijski kombinirati sa 7-stupanjskim automatiziranim mjenjačem s dvije spojke DSG. Tako je Tiguan s ovim stupnjevima snage TSI motora uvijek pogonjen na prednje kotače, a usto je i izrazito štedljiv. Na primjer 1.5 TSI snage 96 kW: njegova kombinirana potrošnja prema Novom europskom ciklusu vožnje između 5,7 i 5,5 l/100 km odgovara smanjenju od 0,2 l/100 km u odnosu na prethodni model.  

 

Tiguan eHybrid

Jedan od najvažnijih novih sustava motora u Tiguanu je održiv i agilan plug-in hibridni pogon sa 180 kW (245 KS) sistemske snage. Zahvaljujući litij-ionskoj bateriji sa sadržajem energije od 13 kWh novi Tiguan eHybrid vozit će isključivo na električni pogon – dakle lokalno bez emisija – u modusu „E-Mode“ na udaljenostima do 60 kilometara (prema Novom europskom ciklusu vožnje). U modusu „Hybrid“ surađuju turbobenzinski motor (110 kW / 150 KS) i e-motor (85 kW / 115 KS). U kombinaciji s jednim od navigacijskih sustava Tiguan eHybrid može automatski aktivirati prediktivnu hibridnu strategiju kada je aktivno navođenje na odredište putem GPS-a i kartografskih podataka. U tu će svrhu u izračun rute sustav integrirati topografiju, podatke o dionici i područje odredišta. Prediktivna hibridna strategija pomaže pogonskom sustavu da optimalno koristi električnu energiju pohranjenu u litij-ionskoj bateriji i da minimizira potrošnju goriva. Tako će Tiguan eHybrid neko vrijeme moći opet voziti isključivo na električni pogon, a time i lokalno bez emisija. Učinkovit spoj 1,4 l turbobenzinskog motora (TSI) snage 110 kW (150 KS) i e-motora tipa HEM80 snage 85 kW (115 KS) postiže maksimalni sistemski okretni moment iznosi 400 Nm. E-motor i 6-stupanjski automatizirani mjenjač s dvije spojke DSG (DQ400e) konstruiran upravo za ovu svrhu čine kompaktnu cjelinu; modul je izravno spojen s poprečno ugrađenim TSI motorom. Pogonjena je prednja osovina.

Baterija modela Tiguan eHybrid u pravilu se puni do kraja na vanjskom izvoru, i to preko sučelja u prednjem blatobranu na vozačevoj strani. To mjesto za utikač (eng. plug-in) je i dalo naziv hibridnom pogonu. Baterija se ovisno o izvoru struje puni izmjeničnom strujom (AC) od 2,3 ili 3,6 kW. Uređaj za punjenje integriran u modelu Tiguan eHybrid upravlja postupkom punjenja potpuno automatski; vozač samo mora spojiti utikače. Osim toga, on može regulirati trenutak punjenja putem infotainment sustava „e-Manager“ ili aplikacije „We Connect“ na smartphone uređaju kako bi primjerice iskoristio povoljnu noćnu tarifu struje. Komforno: unutrašnjost se prije pokretanja može ohladiti ili zagrijati i tijekom punjenja s priključenim kabelom za punjenje i općenito tijekom parkiranja.

tiguan 2020-2021

 

 

 

 

Ukoliko imate bilo kakvih dodatnih pitanja, obratite nam se s povjerenjem na kontakt-centar@autozubak.hr, pozivom na 0800 5432 ili u jednom od naših Volkswagen AutoZubak salona.

 

* Sve iskazane cijene su informativnog karaktera i podložne promjenama. Slike su informativnog karaktera.