ŠKODA

Škoda Octavia proglašena „Najboljim automobilom 2022.“ prema izbora čitatelja

ŠKODA Octavia već deseti put odnosi pobjedu u prestižnom izboru čitatelja "Najbolji automobili" njemačkog stručnog automobilskog časopisa "Auto Motor und Sport".

Škoda Octavia proglašena „Najboljim automobilom 2022.“ prema izbora čitatelja

U 46. izdanju ankete glasovalo je više od 100.000 čitatelja i online korisnika koji su model OCTAVIA ponovno stavili na prvo mjesto u kategoriji uvezenih automobila “kompaktne klase”. U izboru “Najboljih automobila 2022.” sveukupno se moglo birati između 386 modela u dvanaest kategorija.

Nakon uspjeha 2021. godine četvrta generacija modela OCTAVIA ponovno je 2022. godine osvojila prvo mjesto u kategoriji vozila iz uvoza u “kompaktnoj klasi”. Po 12,2 posto glasova od preko 100.000 čitatelja i online korisnika časopisa “auto motor und sport” pripalo je modelu ŠKODA OCTAVIA. On je pobjedu ove godine podijelio s još jednim modelom Volkswagen koncerna, a zajedno su za sobom ostavili 26 konkurenata. To je za model OCTAVIA već deseti osvojeni naslov u izboru “Najboljih automobila”: devet puta pobijedio je u kategoriji vozila iz uvoza u “kompaktnoj klasi”, a jedanput kao najbolje vozilo iz uvoza u “srednjoj klasi”.

Ostale nagrade

Četvrta generacija modela OCTAVIA nadovezala se 2021. godine na seriju uspjeha iz svoje debitantske godine te je osvojila još prestižnih nagrada. U izboru “Auto Trophy 2021” njemačkog stručnog časopisa “Auto Zeitung” model OCTAVIA afirmirao se kao najbolje vozilo iz uvoza u kategoriji “kompaktnih modela”, jednako kao i 2020. godine. Time je u izboru čitatelja osvojio svoj osmi trofej u nizu i 14. sveukupno. Prije toga po jedanaesti je put ostavio cijelu konkurenciju za sobom u izboru “Službenog vozila 2021. godine” njemačkog stručnog časopisa “Firmenauto” i odnio naslov najboljeg flotnog vozila iz uvoza u kompaktnoj klasi.