Audi A8

Novi Audi A8 predstavlja budućnost luksuzne klase. Konfigurirajte svoj auto iz snova u AutoZubaku

26.08.2021

Novi Audi A8 predstavlja budućnost luksuzne klase. Uživajte u veličanstvenom slobodnom prostoru izuzetnog ambijenta. Probrani materijali, ekskluzivni na dodir. Izrazito kvalitetna obrada koja postavlja mjerila. Doživite komfor rukovanja nove generacije. Digitalno umreženje na svakom koraku. Inovativna tehnika koja zabavlja i očarava.

Za vas smo pripremili  vrlo povoljne modele financiranja uz A8 leasing s plaćanjem do 4 rate i 0% kamata te operativni leasing uz rok financiranja 36-60 mjeseci i zamjenu vašeg starog auta za novi.

Krajem 2021. godine, Audi je predstavio facelift A8 modela.

Audi A8 - osnovne informacije:

  • Novi dizajn, nova ideja rukovanja, nova razina kvalitete
  • Novi sustavi potpore
  • Bogata oprema 
  • Paket kvalitete zraka
  • Rear Seat Remote

A8 - Novi rabljeni modeli

A8 konfigurator

 

Audi A8 cijena

Cijena od (uključujući PDV) Snaga motora (kW) Snaga motora (KS) Potrošnja goriva
927.216kn 210-420 286-571 2,4-12,7l/100km

 

Novi A8 eksterijer

Model A8 pruža vam znatno veću slobodu - kako u pogledu prostora tako i dizajna. S programom individualizacije Audi exclusive vaše osobne dizajnerske ideje poprimit će pravi oblik: čitava raznolikost opcija u unutrašnjosti može se slobodno kombinirati, dok vanjski dizajn blista zahvaljujući novorazvijenim, izrazito reflektirajućim bojama poput Terra sive metalik, Vesuv sive metalik i Sevilla crvene boje.

HD Matrix LED glavna svjetla s Audi laserskim svjetlima, koja su opcijski dostupna u modelu A8, postižu 10-struki svjetlosni intenzitet. Njihove svjetlosne zrake pretvaraju noć u dan. S ovim se laserskim svjetlima horizontalna vidljivost povećava dvostruko u odnosu na konvencionalnu LED tehniku. Međutim, nije bitno samo bolje vidjeti: sustav kamera u vjetrobranskom staklu prepoznaje izvore svjetla u prometu iz suprotnog smjera te omogućuje automatsko zaslanjanje ovog područja. Dakle, vozila iz suprotnog smjera ne zasljepljuju se.

audi a8 - eksterijer

A8 dimenzije

A8 je dugačak 5.172 mm, širok 2.130 mm (s retrovizorima), a visok 1.473 mm. Mežuosovinki razmak je 2.998 mm, a zapremnina prtljažnika je 390 litara.

audi a8 - dimenzije

Audi A8 interijer

Zahvaljujući programu Audi exclusive ponude, Audi A8 postat će utočištem koje će u mnogim pogledima odraziti vašu osobnost. Kompleksna obrada kože i drva u potpunosti posjeduje karakter ručne izrade te omogućuje izvanredan doživljaj komfora zahvaljujući zahtjevnim postupcima obrade. Novi program Audi exclusive ponude pružit će vašim idejama više prostora no ikada. Od krovne obloge do podne prostirke, od dekorativnih umetaka preko letvica u pragovima sve do spremnika za hlađenje u stražnjem dijelu vozila - Audi A8 postupno će postajati dio vas.

Zahvaljujući dosljednoj primjeni dodirnih zaslona s haptičkom reakcijom uz istovremeno smanjenje količine uobičajenih prekidača/tipki za rukovanje doživjet ćete potpuno novo iskustvo rukovanja. Time će rukovanje infotainment sustavom najnovije generacije postati još intuitivnijim. S instrumentnom pločom orijentiranom prema vozaču, cockpit djeluje još modernije i elegantnije.

Dizajn elemenata za rukovanje u Audiju A8 kompleksnije no ikada prati ideju o ujednačenosti. To omogućuje dosljedna primjena dodirnih zaslona koji čitav niz funkcionalnosti svode na minimalističko sučelje. Rukovanje ovim sučeljem u potpunosti je intuitivno: dodirom i povlačenjem prsta preko zaslona s lakoćom ćete doći do željenog sadržaja. Kada odaberete funkciju, uslijedit će haptička i akustična reakcija. Skoro kao pritisak na tipku - samo osjetno bolje. Brojnim se funkcijama k tomu može upravljati u potpunosti bez ruku: s glasovnim asistentom prvi puta postaje moguće rukovanje pomoću govornih naredbi koje se ne temelji na definiranim pojmovima već na svakodnevnim dijalozima.

Rear seat remote

Kao putnik u stražnjem dijelu modela A8 po želji možete imati potpunu kontrolu nad svim komfornim i zabavnim funkcijama. Rear Seat Remote je tablet sa zaslonom HD rezolucije koji je umrežen s raznim mogućnostima unutrašnjosti vozila te koji se može koristiti i kao telefon.

audi a8 - interijer - front

audi a8 - interijer - back

Novi Audi A8 pogonski sklop

Audi A8 djelomični je Mild-Hybrid. Tako ova kombinacija motora na izgaranje, vodom hlađenog 48-V starter generatora s remenskim prijenosom i učinkovitog litij-ionskog akumulatora prvi puta postaje dostupna u sklopu serijske opreme. Ova nova jedinica čini osnovu za čitav niz poboljšanja koja su prije svega zaslužna za veću učinkovitost i veći komfor u vožnji.

Starter generator s remenskim prijenosom ima dvostruku ulogu: radi kao elektromotor ili kao generator. U okviru svoje prve funkcije na raspolaganje stavlja značajan pogonski moment od 60 Nm. On se u Audiju A8 koristi za jedinstvenu funkciju: kada dosegnete svoju ciljnu brzinu, u području između 30 i 160 km/h isključuje se izgaranje u trajanju od maksimalno 40 sekundi - za komfornu i mirnu vožnju u praznom hodu bez emisija. Starter generator s remenskim prijenosom ima dovoljno snage da u svakom trenutku ponovno pokrene motor. Kada dodirnete papučicu gasa, motor će se odmah ponovno uključiti.

Generator ima prednosti i tijekom usporavanja: zajedno s učinkovitim akumulatorom iznad stražnje osovine omogućuje intenzivniju rekuperaciju. Tako se već potrošena energija vraća u vozilo. Ovaj povrat energije u brojnim je situacijama čak učinkovitiji od spomenute vožnje u praznom hodu - stoga menadžment pogona modela A8 permanentno nadzire i analizira situaciju. U tu se svrhu podaci prednje kamere te eventualno informacije prediktivne potpore za učinkovitu vožnju umrežuju s aktualnim podacima o dionici i vrijednostima iz kompleta senzora.

audi a8 - pogonski sklop

A8 oprema

Komforno putovanje, koncentriran rad, svjesno opuštanje. Oprema modela Audi A8 ispunjava sve želje. Odlučite se za dodatne značajke koje će svaku vožnju pretvoriti u nezaboravan doživljaj.

Bang & Olufsen Advanced sound sustav s 3D zvukom

Ovako ćete cestu pretvoriti u pozornicu: integriran u izuzetno kvalitetni ambijent Audija, sound sustav stručnjaka za HiFi Bang & Olufsen postavlja kako vizualna tako i akustična mjerila. Sustav automatski u obzir uzima brzinu vožnje i pozadinske zvukove te omogućuje fascinantnu reprodukciju surround zvuka kao u koncertnoj dvorani.

Night vision asistent

Sigurni kroz noć: night vision asistent prepoznaje osobe u mraku, neovisno o svjetlu i bojama, te na zaslonu prikazuje prepreke. Osobe su uočljivije neovisno o boji njihove odjeće. Time se značajno smanjuje rizik od nezgode.

 

 

Za bilo kakva pitanja ili dodatne informacije slobodno nam se obratitite s povjerenjem na kontakt-centar@autozubak.hr, pozivom na 0800 5432 ili u jednom od naših Audi AutoZubak salona

 

Direktan kontakt:

Audi centar Sesvete

Adresa: Ljudevita Posavskog 7a, Sesvete

Kontakt: Matej Golub, Voditelj prodaje vozila Sesvete

Telefon: 098 254 809

E-mail: matej.golub@autozubak.hr

 

Audi centar Osijek

Adresa: Martina Divalta 326, Osijek

Kontakt: Ivana Vukašinović, Voditeljica prodaje vozila Osijek

Telefon: 098 418 477

E-mail: Ivana.Vukasinovic@autozubak.hr

 

* Sve iskazane cijene su informativnog karaktera i podložne promjenama. Slike su informativnog karaktera.