Novi Tiguan

Tiguan konfigurator i isporuka odmah

Svojom opsežnom i inovativnom opremom novi Tiguan pomoći će vam da suvereno svladate gotovo sve izazove.

Tiguan cjenik
vw_tiguan_eksterijer1

Karizmatičan prednji dio

vw_tiguan_eksterijer2

Revolucionaran

novi-tiguan-interijer

Inteligentna tehnologija

vw_tiguan_eksterijer3

Dinamičniji, udobniji

I

VW Tiguan cijena i osnovne informacije

Zahvaljujući sportskom i markantnom dizajnu novog Tiguana odmah će vam biti jasno da stiže SUV koji je pripremljen za svakodnevni život.

Za pregled važnije serijske i dodatne opreme, pregled motora, kao i pregled dostupnih boja, pogledajte VW TIGUAN KATALOG.

Za vas smo pripremili vrlo povoljne modele financiranja putem financijskog ili operativnog leasinga, a više informacija, kao i posebne leasing ponude i akcije, potražite OVDJE.

  • Dostupan uz TDI i eTSI motore
  • Digitalni interijer
  • Nova matrična svjetla IQ.LIGHT HD
  • Novi sustavi potpore za vozača

Cijena od (uključujući PDV)

35.771 EUR

Snaga motora (kW)

110 - 142

Snaga motora (KS)

150 - 195

Potrošnja goriva (l/100km)

5,3 - 7,0

Tiguan 2024 eksterijer

Snažne proporcije i dinamične linije čine njegovu novu siluetu. Progresivne značajke dizajna poput novooblikovanog prednjeg dijela vozila s opcijskim IQ.Light HD matrix glavnim svjetlima, atletskog stražnjeg dijela s LED svjetlosnom trakom i široke palete novih naplataka naglašavaju njegovu suverenost. Ukratko: novi Tiguan ostavlja dobar dojam sa svih strana.

Novodizajnirani kotači od lakog metala veličine 17“, 18“ i 19“ te također novi donji završetak stražnjeg dijela vozila zaokružuju stilski update vanjskog dizajna Tiguana.

SVJETLA
Zahvaljujući više od 19.000 LED dioda s mogućnošću pojedinačnog navođenja inovativna IQ.LIGHT HD matrix glavna svjetla novog Tiguana izazvat će oduševljenje dok je vozilo još u mirovanju – svojom projekcijom svjetla prije i nakon svake vožnje. Svjetlosne trake na rešetci hladnjaka i na stražnjem dijelu vozila, dinamični žmigavci, osvjetljenje okoline bočnom projekcijom motiva iz bočnih zrcala i osvijetljene ručice vrata impresivno upotpunjuju njegovu svjetlosnu signaturu.

vw_tiguan_eksterijer3

Tiguan dimenzije

VW Tiguan je dugačak 4.539 mm, širok 1.842 mm (bez vanjskih retrovizora) i 2.140 mm (s vanjskim retrovizorima), a visok 1.650 mm. Međuosovinski razmak iznosi 2.676 mm.

Volumen prtljažnika je 615 – 1650 litara.

Novi Tiguan interijer

Novi Tiguan želi vam dobrodošlicu na sasvim novoj razini! Pritom ne mislimo samo na njegovu kvalitetnu unutrašnjost nego i na višenamjensko kolo upravljača s haptičkim tipkama, središnju konzolu s novim funkcijama, opcijski navigacijski sustav Discover Pro Max sa zaslonom infotainmenta veličine 38,1 cm (15″), integrirani držač za tablet u središnjem naslonu za ruke u drugom redu sjedala, ambijentalno osvjetljenje opcijski dostupno s čak 30 boja i na osvijetljene dekore u instrumentnoj ploči i na prednjim vratima. Uspješna kombinacija napretka i komfora: novi Tiguan.

INOVACIJE U INTERIJERU

  • Višenamjensko kolo upravljača s haptičkim tipkama
  • Središnja konzola s novim funkcijama
  • Integrirani držač za tablet
  • Napredna ambijentalna rasvjeta

INFOTAINMENT SUSTAV

S modularnim infotainment sustavom Volkswagen u Tiguan donosi novi spektar usluga kao što su:

Serijski radiouređaj “Ready 2 Discover” uključujući “Streaming & Internet” nudi vam puno više od aktualnih zabavnih sadržaja i informacija.

Opcijski navigacijski sustav “Discover” uključujući “Streaming & Internet” pobrinut će se za intuitivnu navigaciju.

Za sve koji žele više opcijski dostupan navigacijski sustav “Discover Pro Max” uključujući “Streaming & Internet” nudi brojne dodatne funkcije koje će upotpuniti doživljaj infotainmenta.

Linije opreme modela Tiguan

SUV Tiguan je dostupan u verzijama Plus, Life, Life Plus, Elegance i R-Line. Sve su one puno bolje opremljene od usporedivih prethodnih modela.

Sada se u zajedničku opremu svih Tiguana između ostalog ubrajaju i LED glavna svjetla, novo višenamjensko kožno kolo upravljača s haptičkim tipkama, napredna ambijentalna rasvjeta, integrirani držač tableta, infotainment sustav te online usluge „VW Connect“ i „VW Connect Plus“.

Vrhunske linije opreme „Elegance“ i „R-Line“ raspolažu između ostalog serijskim detaljima kao što su LED glavna svjetla s LED svjetlima za dnevnu vožnju i svjetlom za vožnju zavojima, sustav „Digital Cockpit Pro“ (digitalni instrumenti s dijagonalom ekrana od 10“), ambijentalno osvjetljenje koje se može namjestiti u 30 boja i infotainment sustav „Ready 2 Discover“.

Linija „Elegance“ k tomu je opremljena stražnjim poklopcem s električnim otvaranjem i zatvaranjem, uzdužnim krovnim nosačima eloksiranim u srebrnoj boji i 18“ kotačima od lakog metala.

Linija „R-Line“ isporučuje se s 19“ kotačima, presvlakama sjedala i branicima u stilu „R-Line“.

Linije “Life” i “Life Plus” raspolažu funkcijama za podešavanje visine svjetlosnog snopa i podešavanje prednjih sjedala po visini.

Sustavi potpore za vozača

Volkswagen s opcijskom potporom pri parkiranju “Park Assist Plus” neće vam u prolasku samo reći je li parkirno mjesto dovoljno veliko – nego će i samostalno parkirati umjesto vas.

PARK ASSIST
Ako je brzina manja od 40 km/h, Park Assist Plus uvijek će tražiti prikladna bočna parkirna mjesta, a ako je brzina manja od 20 km/h, tražit će i okomita parkirna mjesta. Kada ste odabrali jedno od pronađenih parkirnih mjesta, započnite postupak parkiranja. Park Assist Plus izvršit će odgovarajući manevar parkiranja umjesto vas, preuzet će upravljanje te pritiskanje papučice gasa i kočnice, a vi ćete samo morati nadzirati postupak parkiranja i eventualno izvršiti regulaciju.

IDA
S novom, opcijski dostupnom potporom za govorne naredbe “IDA” svojim ćete glasom udobno upravljati radiouređajem, telefonskom funkcijom, glazbom, opcijskim 3-zonskim klima-uređajem i opcijskom navigacijom. To se odnosi i na druge funkcije vozila kao što je pristup sustavima potpora za vozača. Svojim glasom možete primjerice odabrati odgovarajuću radiopostaju, prikladan unos u adresaru ili traženi telefonski broj.

DIGITAL COCKPIT
Želite li u vidnom polju imati samo pokazivač brzine i kilometraže? Ili i druge podatke o vožnji? Ili navigacijske podatke? Ili naslov pjesme koju upravo slušate? Ili istovremeno više toga? Imate doslovce potpunu slobodu izbora: pravi prikaz u svakoj situaciji. Konfigurirajte svoj Digital Cockpit Pro visoke rezolucije veličine 26 cm (10,2″) sasvim jednostavno i upravo onako kako vi želite.

HEAD-UP ZASLON
Zadržati važne informacije u vidnom polju i istovremeno gledati cestu: to je velika prednost opcijskog Head-up zaslona. Jedan dio vjetrobranskog stakla postaje projekcijska površina na kojoj se prikazuju brzina, obavijesti sustava potpora za vozača ili navigacijske obavijesti. S projekcijske se površine informacije mogu vrlo dobro iščitati čak i kada ima protusvjetla ili kada je kolnik prekriven snijegom. A ako vam zaslon više ne treba, možete ga djelomično ili potpuno isključiti.

DCC PRO
Neovisno o tome volite li putovati sportski ili komforno: nova opcijska adaptivna regulacija voznog postroja DCC Pro pruža vam još više mogućnosti prilagodbe voznog postroja prema vašim potrebama. Elektronički regulirani amortizeri mogu se još preciznije namjestiti te u milisekundama reagiraju na svojstva kolnika i situaciju u vožnji i automatski prilagođavaju amortizaciju vozila. Ovisno o postavkama vožnja za putnike postaje još mekša i udobnija ili izrazito sportska i dinamična za vozača, također zahvaljujući poboljšanoj stabilizaciji voznog postroja.

TRAILER ASSIST
Novi Tiguan za sobom može vući teret do 2,3 tone, na primjer kamp-prikolicu ili prikolicu za konje. Opcijski mehanizam za vuču skriven je ispod stražnjeg dijela vozila te se u slučaju potrebe poluautomatski sklapa prema dolje. S obzirom na to da nije baš jednostavno manevrirati prikolicom, ako odaberete opcijski Trailer Assist, on će vam pružiti podršku. Usto mehanizam za vuču općenito nudi okomito opterećenje kuke od 100 kg, a kod nosača za bicikl okomito opterećenje od 75 kg, što neće razveseliti samo ljubitelje e-bicikala.

VW Tiguan 2024 motori

TDI MOTORI
Usavršeni su i turbodizelski motori. Oni su sada povezani s dvostrukim SCR katalizatorskim sustavom (dvostruko doziranje) koji u odnosu na prethodni model smanjuje dušikove okside.

4-cilindrični TDI motori su dostupni odmah s 110 kW (150 KS) i 142 kW (193 KS). K tomu je verzija od 142 kW uvijek opremljena pogonom na sve kotače (4MOTION), dok je on dio opcijske opreme kod TDI modela od 110 kW.

Koliko su štedljivi svi 2.0 TDI motori, pokazat ćemo na primjeru motora od 110 kW u Tiguanu s prednjim pogonom: kombinirana potrošnja prema Novom europskom ciklusu vožnje iznosi između 4,7 i 4,5 l/100 km – u odnosu na ionako već vrlo štedljiv prethodni model to odgovara smanjenju od 0,3 l/100 km.

eTSI MOTORI
Izrazito moderni 1.5 eTSI motori snage 110kW (150KS) ubrajaju se u najnoviju generaciju benzinskih motora marke Volkswagen. Oni rade sa selektivnim isključivanjem cilindara (ACT) zahvaljujući kojemu se potrošnja i dalje smanjuje.

1.5 eTSI motor se kombinira sa 7-stupanjskim automatiziranim mjenjačem s dvije spojke DSG. Tako je Tiguan s ovim stupnjevima snage eTSI motora uvijek pogonjen na prednje kotače, a usto je i izrazito štedljiv.

Obratite nam se s povjerenjem

Gordan Graonic

Gordan Graonić

Voditelj prodaje vozila

Dino Stiber

Dino Štiber

Voditelj prodaje vozila

matej golub

Matej Golub

Voditelj prodaje vozila

Tiguan konfigurator

Ukoliko niste našli model koji ispunjava sve vaše želje, pokrenite Tiguan konfigurator i naručite svoj jedinstveni model.

Tiguan konfigurator

* Sve iskazane cijene su informativnog karaktera i podložne promjenama. Slike su informativnog karaktera.