Novi VW Touareg

VW Touareg

Novi VW Touareg je jedan od najnaprednijih automobila na svijetu. Oduševljava u svakom pogledu, a razne inovacije podižu udobnost, iskustvo vožnje i entuzijazam na novu razinu.

vw_touareg_exterijer_front_01

Snažan karakter

vw_touareg_exterijer_overside

Samouvjeren dizajn

VW_Touareg_eksterijer

Dvostruki užitak u vožnji

vw_touareg_interijer_01

Iznimna svestranost funkcija

vw_touareg_interijer_03

Udobnost na visokoj razini

VW_Touareg_trunk

Prostran prtljažnik uz inovativnu tehnologiju

I

Touareg cijena i osnovne informacije

Novi VW Touareg svojim samouvjerenim dizajnom ravnih linija pokazuje jedinstvenu karizmu. Po želji dostupne tehničke značajke poput elektromehaničke stabilizacije njihanja, IQ. Light – LED Matrix glavnih svjetala i Innovision Cockpita podižu udobnost, doživljaj vožnje i oduševljenje na novu razinu.

Za pregled važnije serijske i dodatne opreme, pregled motora, kao i pregled dostupnih boja, pogledajte VW TOUAREG KATALOG.

Za vas smo pripremili vrlo povoljne modele financiranja putem financijskog ili operativnog leasinga, a više informacija, kao i posebne leasing ponude i akcije, potražite OVDJE.

  • Od sada dostupan i kao eHybrid
  • 5 varijanti opreme (Touareg, Atmosphere, Elegance, R-Line, R)
  • Brojne individualne mogućnosti u unutrašnjosti
  • Upečatljiv eksterijer
  • Upravljanje svim kotačima
  • Pneumatski ovjes

Cijena od (uključujući PDV)

78.150 EUR / 588.818 kn

!

Fiksni tečaj konverzije 7,53450 kn za 1 euro

Snaga motora (kW)

170 - 250

Snaga motora (KS)

231 - 340

Potrošnja goriva (l/100km)

8 - 11,2

Touareg eksterijer

Novi Touareg objedinjuje dimenzije SUV-a s markantnim linijama, dinamičnim proporcijama i stilskom elegancijom. Širok, snažan, suveren – snažan karakter modela Touareg najprije se očituje u njegovu dominantnom prednjem dijelu. Uspravni hladnjak stapa se s glavnim svjetlima, kromirane lamele protežu se od logotipa Volkswagen smještenog u sredini prema van, i to sve do stakala glavnih svjetala. Izduženi poklopac motora karakteriziraju jasne linije, a on osigurava sportski nastup.

Impresivan je i stražnji dio vozila – izražena ramena i široka stražnja svjetla naglašavaju njegov progresivni karakter. Natpis Touareg samopouzdano krasi sredinu poklopca prtljažnika. Markantni i dinamični izgled upotpunjuju krovni spojler u sjajnoj crnoj boji i veliki, kromirani završetci ispušne cijevi.

Touareg ima odgovarajuće naplatke za svačiji ukus, od dinamično-sportskih do stilski-elegantnih. Naplatci se savršeno uklapaju u vanjski dizajn vozila i pridonose impresivnom nastupu vašeg Touarega.

VW Touareg dimenzije

Novi VW Touareg je dugačak 4.878 mm, širok 1.984 mm (bez vanjskih retrovizora) i 2.193 mm (s vanjskim retrovizorima), a visok 1.717 mm. Međuosovinski razmak je 2.552 mm.

Volumen prtljažnika je 810 litara.

Novi Touareg interijer

Oličenje mira iznutra. Dojam za koji je prvenstveno odgovorna međusobno optimalno usklađena unutrašnjost novog Touarega. Kao kod modela Atmosphere koji impresionira ekskluzivnim materijalima u elegantnim, svijetlim bojama. Primjerice s dekorom od plemenitog drva „čvorasti jasen s otvorenim porama“ ili opcijskim sjedalima ergoComfort od kože „Savona“⁾ – koja su po želji također dostupna s funkcijom masaže i prozračivanja sjedala.

Serijski dekorativni umetci “Cortina srebrna” stilski krase središnju konzolu, instrumentnu ploču i obloge vrata. Kod opcijskih dekorativnih elemenata možete birati između dvaju svjetova boja: dekorativni umetci od plemenitog drva “Olivesche” s otvorenim porama u liniji opreme “Atmosphere” osigurat će stilsku atmosferu zahvaljujući upotrebi pravog drva i jedinstvenoj strukturi.

Elementi od četkanog aluminija u sklopu linije opreme “Elegance” unijet će suvremeni, futuristički dašak u unutrašnjost vozila i oduševiti vas specijalnom strukturom koja je posebno ugodna na dodir. Bez obzira na to za što se odlučite – u objema vam linijama opcijski na raspolaganju stoje dekorativni umetci od plemenitog drva. Po želji se mat središnja konzola također može opremiti izvedbom u visokom sjaju. Odlučite li se za Innovision Cockpit, središnja će konzola vašeg Touarega uvijek biti obojena u sjajnoj crnoj boji.

SJEDALO ERGOCOMFORT
S mogućnošću namještanja u 18 položaja, prednja se sjedala mogu individualno prilagoditi tjelesnoj građi vozača i suvozača. Osim uobičajenog električnog namještanja dužine, visine i nagiba također je moguće električno namještanje produžetka površine za sjedenje i pneumatsko namještanje sjedala i bočnih dijelova naslona.

Pneumatski namjestiva potpora za kralježnicu pomaže rasteretiti leđnu muskulaturu. Budući da su sjedala opremljena funkcijom grijanja, ne morate se odreći udobnosti i opuštanja ni u hladnim periodima godine. K tomu vam opcijska funkcija masaže nudi osam različitih programa za opuštanje, aktiviranje i jačanje vaše leđne muskulature.

Sustavi potpore za vozača

Uz sustave potpore koji su prisutni u većin VW modela, kao što su “Park assist” i ACC, Touareg dolazi i s nekoliko eksluzivnih opcija koje donosimo u nastavku.

SUSTAV PROAKTIVNE ZAŠTITE PUTNIKA
Opcijski sustav proaktivne zaštite putnika može intervenirati kada dođe do kritične situacije. Kako bi to prepoznao, sustav se koristi informacijama iz različitih sustava vozila i sustava potpore te njihovih senzora. Ako se prepozna opasnost, ovisno o situaciji poduzet će se različite sigurnosne mjere: zatežu se pojasevi, podižu se sjedala, zaključavaju se vrata te se zatvaraju prozori i panoramski krov. U slučaju opasnosti od sudara naletom straga aktivirat će se visokofrekvencijsko žmiganje stražnjih upozoravajućih žmigavaca.

POTPORA KOD PROMETNOG ZASTOJA
Veća udobnost, čak i kod zastoja – opcijska potpora kod prometnog zastoja omogućuje ugodnu vožnju u koloni kod zastoja te vam može pomoći u izbjegavanju tipičnih nezgoda koje se događaju tijekom zastoja. Sustav može zadržati vozilo u voznom traku te samostalno regulirati gas i kočnicu.

POTPORA ZA KRIŽANJA
Opcijska potpora za križanja koristi se radarskim senzorima u prednjem dijelu vozila. Oni nadziru područje ispred vašeg vozila te pri vožnji do 30 km/h mogu vizualno i akustički upozoriti na prepoznata vozila koja sijeku putanju vašeg vozila. Ako vam se približi drugi automobil izvan vašeg vidnog polja i ako se vaš Touareg kreće prema naprijed brzinom do 10 km/h, može se pokrenuti kočenje u nuždi kako bi se spriječio sudar. Tako vam potpora za križanja pomaže da izađete iz nepreglednih izlaza i uđete u nepregledna križanja.

Maksimalna udobnost

Bez obzira na to želite li voziti sportski ili se iskazati na terenu, nove tehnologije podarit će Touaregu iznimna vozna svojstva.

ELEKTROMEHANIČKA AKTIVNA STABILIZACIJA NJIHANJA
Elektromehanička aktivna stabilizacija njihanja smanjuje zanošenje vozila u zavojima. Budući da ona – za razliku od uobičajenih stabilizatora – ne radi hidraulički, već elektromehanički, sustav reagira znatno brže i aktivan je već pri niskim brzinama. Tako se preciznost pri upravljanju, agilnost i stabilnost te trakcija na neravnom terenu mogu značajno povećati.

UPRAVLJANJE SVIM KOTAČIMA
Opcijsko upravljanje svim kotačima za Touareg nudi brojne prednosti: tijekom manevra zaokreta smanjuje se promjer, pri ulasku i izlasku iz parkirnog mjesta ne morate manevrirati u prevelikoj mjeri. Upravljanje svim kotačima pomaže i pri dinamičnoj vožnji: kod većih brzina vozila svi se kotači okreću u jednakom smjeru. Kod izbjegavanja prepreka ili pri promjeni voznog traka na autoputu upravljanje svim kotačima osjetno povećava stabilnost i sigurnost u vožnji.

PNEUMATSKO OPRUŽJE
Pneumatsko opružje opcijski nudi komfor u vožnji na doslovno najvišoj razini. Bez obzira na to je li riječ o profilu vožnje “Comfort”, “Normal” ili “Sport” – u Touaregu sami odlučujete o tome kako ćete uobličiti svoj doživljaj vožnje. Vozilo je moguće dodatno podići tako da razmak od tla iznosi 258 milimetara. Stražnji se dio osim toga može spustiti za čak 50 milimetara u odnosu na standardni nivo kako bi se, primjerice, omogućili udobniji utovar i istovar.

Motori

Tiguan je dostupan s dva 3-litrena TDI motora koji razvijaju 170 kW i 210 kW te jednim 3-litrenim TSI motorom koji razvija snagu od 250 kW. Svi motori upareni su s automatskim mjenjačem s 8 stupnjeva prijenosa.

Također, postoji i plug-in hibridna opcija s elektromotorom i TSI benzinskim motorom o kojoj možete pročitati u nastavku.

Motor Snaga (kW, KS) Mjenjač
3,0 TDI 170 (231) Automatski 8-brzina
3,0 TDI 210 (286) Automatski 8-brzina
3,0 TSI 250 (340) Automatski 8-brzina

Touareg plug-in hibrid

Touareg eHybrid je plug-in hibridni model s elektromotorom i TSI benzinskim motorom s potpuno električnim dosegom od 45 km izmjerenim prema novom WLTP postupku ispitivanja. Krećete u tihom e-modusu bez emisija, u kojem radi samo elektromotor. Aktivirate li hibridni modus preko odabira profila vožnje, kombinirat ćete motor na izgaranje i elektromotor u sistemsku snagu od 280 kW (381 KS) s okretnim momentom od čak 600 Nm. Dopustite svom Touaregu da optimalno uskladi dva motora i učinkovito se vozite dužim dionicama.

Posebnu značajku predstavlja interakcija između navigacijskog navođenja i upravljanja pogonom u hibridnom modusu. Tijekom pokretanje vozila u navigaciju unesite odredište i pokrenite navođenje po ruti s uključenim hibridnim modusom. Time će se optimizirati interakcija između motora na izgaranje i električnog pogona duž ukupne dionice.

Punjenje vašeg Touarega eHybrid je jednostavno: priključite kabel za punjenje na utičnicu kod kuće ili na javnoj stanici za punjenje. Litij-ionska baterija potpuno će se napuniti kod kuće za oko osam sati. Ako upotrebljavate javnu stanicu za punjenje ili opcijski dostupni wallbox kao što je naš ID. Charger, baterija sa snagom punjenja od 7,2 kW ponovno će se napuniti do kraja za samo dva i pol sata.

Obratite nam se s povjerenjem

Gordan Graonic

Gordan Graonić

Voditelj prodaje vozila

Dino Stiber

Dino Štiber

Voditelj prodaje vozila

damir palija

Damir Palija

Voditelj prodaje vozila

* Sve iskazane cijene su informativnog karaktera i podložne promjenama. Slike su informativnog karaktera. Fiksni tečaj konverzije 7,53450 kn za 1 euro.