Novi VW Touareg

VW Touareg 2024

VW Touareg se smatra svestranim vozilom među velikim SUV-ovima. Komforan automobil za putovanja, suvereno vučno vozilo i autentičan terenski automobil - sve istovremeno. Volkswagen sada na tržište donosi sljedeću generaciju Touarega.

Novi VW Touareg cjenik
vw touareg

vw touareg 2023

touareg cijena

novi vw touareg

I

Touareg cijena i osnovne informacije

Novi Touareg je SUV luksuzne klase te predstavnik sljedeće genracije koji blista novim high-tech značajkama. Ujedno je i prvi VW s „IQ.Light – HD-LED matrix glavnim svjetlima“ te svojim postavkama nudi široki spektar agilnosti i komfora koji će zadovoljiti sve vaše potrebe.

Na hrvatsko tržište Touareg stiže krajem godine dok je pretprodaja krenula u lipnju. Za vas smo pripremili vrlo povoljne modele financiranja putem financijskog ili operativnog leasinga, a više informacija, kao i posebne leasing ponude i akcije potražite OVDJE.

 • Od sada dostupan i kao R eHybrid
 • 2 varijante opreme (R-Line i R model)
 • 5 pogonskih verzija
 • Brojne individualne mogućnosti u unutrašnjosti
 • Upečatljiv eksterijer

Cijena od (uključujući PDV)

92.175 EUR

Snaga motora (kW)

210 - 250

Snaga motora (KS)

286 - 340

Potrošnja goriva (l/100km)

2,2 - 9,2

Potrošnja (kWh/100km)

24,0

Touareg eksterijer

Volkswagen Design nanovo je dizajnirao prednji dio Touarega. Cjelokupna gornja rešetka hladnjaka sada još više naglašava njegovu širinu. Markantna: nova IQ.Light – HD LED matrix glavna svjetla s tri LED modula i tri LED diode u obliku slova L za svjetla za dnevnu vožnju, kao i također nove, osvijetljene uzdužne lamele lijevo i desno od VW logotipa.

 

Ovisno o opremi, s bočne strane pozornost privlače novi naplatci u dezenu “Coventry” (19 inča, serija “R-Line”2), “Braga” (20 inča, serija “R”2/3/4), “Napoli” (21 inč) i “Leeds” (21 inč). U mraku, pri otvaranju i parkiranju Touarega sada se VW logotip ili znak R (Touareg R eHybrid2/3/4) projicira na cestu preko kućišta vanjskih zrcala kao dio osvjetljenja okoline.

novi vw touareg

novi vw touareg

Svjetlosna traka sada se proteže horizontalno preko stražnjeg poklopca Touarega. Tanka vodoravna LED linija u gornjem dijelu osvijetljena je kod aktivnog svjetla, a u modusu za dnevnu vožnju bez uključenih glavnih svjetala ova je linija svijetle boje. Isto vrijedi i za ukupno šest LED dioda u obliku slova L u novim stražnjim svjetlima.

VW Touareg dimenzije

Ovisno o modelu, VW Touareg može biti dugačak od 4878 mm do 4889 mm. Visinom varira od 1718 do 1757 mm, a širok je 1984 mm. Međuosovinski razmak ovisno o modelu, može biti između 2552 mm i 2899 mm.

Novi Touareg interijer

Oličenje mira iznutra. Dojam za koji je prvenstveno odgovorna međusobno optimalno usklađena unutrašnjost novog Touarega. Kao kod modela Atmosphere koji impresionira ekskluzivnim materijalima u elegantnim, svijetlim bojama. Primjerice s dekorom od plemenitog drva „čvorasti jasen s otvorenim porama“ ili opcijskim sjedalima ergoComfort od kože „Savona“⁾ – koja su po želji također dostupna s funkcijom masaže i prozračivanja sjedala.

 

touareg cijena

Serijski dekorativni umetci “Cortina srebrna” stilski krase središnju konzolu, instrumentnu ploču i obloge vrata. Kod opcijskih dekorativnih elemenata možete birati između dvaju svjetova boja: dekorativni umetci od plemenitog drva “Olivesche” s otvorenim porama u liniji opreme “Atmosphere” osigurat će stilsku atmosferu zahvaljujući upotrebi pravog drva i jedinstvenoj strukturi.

Elementi od četkanog aluminija u sklopu linije opreme “Elegance” unijet će suvremeni, futuristički dašak u unutrašnjost vozila i oduševiti vas specijalnom strukturom koja je posebno ugodna na dodir. Bez obzira na to za što se odlučite – u objema vam linijama opcijski na raspolaganju stoje dekorativni umetci od plemenitog drva. Po želji se mat središnja konzola također može opremiti izvedbom u visokom sjaju. Odlučite li se za Innovision Cockpit, središnja će konzola vašeg Touarega uvijek biti obojena u sjajnoj crnoj boji.

Volkswagen je dodatno oplemenio vrhunski interijer. Innovision Cockpit sadrži najnovije verzije hardvera i softvera. Innovision Cockpit sada, između ostalog, nudi preciznu navigaciju i HD kartografske podatke visoke rezolucije. Rukovanje govornim naredbama u Touaregu također slijedi novu fazu razvoja putem aplikacije. Novi senzor krovnog opterećenja i usavršeni sustavi voznog postroja povećavaju raspon između najboljeg komfora i maksimalnih performansi. Sa svojim novim tehnologijama, Touareg je još svestraniji nego prije.

Sustavi potpore za vozača

Uz sustave potpore koji su prisutni u većin VW modela, kao što su “Park assist” i ACC, Touareg dolazi i s nekoliko eksluzivnih opcija koje donosimo u nastavku.

U inovativne sustave potpore Touarega ubrajaju se tehnologije kao što su:

 • Travel Assist,
 • Area View (prikaz okoline, koji se prikazuje na zaslonu infotainmenta, olakšava manevriranje),
 • Trailer Assist (asistirano manevriranje s prikolicom)
 • Night Vision (sustav potpore svjetala za noćnu vožnju).

Sustav potpore “Night Vision” također uključuje svjetlo za označavanje koje nakratko jako osvjetljava osobe u potencijalnom području opasnosti kako bi ih vozač bolje vidio. Fuzija između “IQ.Light – HD LED matrix glavnih svjetala” i sustava “NightVision” može pridonijeti ranijem prepoznavanju i otklanjanju opasnih situacija.

Također, tri modula po svakom glavnom svjetlu preuzimaju svoje vlastite zadatke. Na samoj vanjskoj strani nalazi se bi-matrix modul sa 16 LED piksela za osvjetljavanje prostora ispred vozila i dodatna duga svjetla. U sredini se nalazi HD matrix modul s 19.200 LED dioda kojima se može pojedinačno upravljati, a koje se koriste za razne nove funkcije svjetala.

U samoj unutrašnjosti smješteni su reflektor za statično i dinamično svjetlo za vožnju zavojima, svjetlo za skretanje i svjetlo za loše vremenske uvjete. Sva tri modula proizvode po jednu svjetlosnu točku; zajedno s tri LED elementa u obliku slova L za svjetla za dnevnu vožnju i LED horizontalnom lamelom u rešetci hladnjaka koja se proteže ispod glavnih svjetala, nastaje apsolutno jedinstven dizajn svjetala.

POTPORA KOD PROMETNOG ZASTOJA
Veća udobnost, čak i kod zastoja – opcijska potpora kod prometnog zastoja omogućuje ugodnu vožnju u koloni kod zastoja te vam može pomoći u izbjegavanju tipičnih nezgoda koje se događaju tijekom zastoja. Sustav može zadržati vozilo u voznom traku te samostalno regulirati gas i kočnicu.

POTPORA ZA KRIŽANJA
Opcijska potpora za križanja koristi se radarskim senzorima u prednjem dijelu vozila. Oni nadziru područje ispred vašeg vozila te pri vožnji do 30 km/h mogu vizualno i akustički upozoriti na prepoznata vozila koja sijeku putanju vašeg vozila. Ako vam se približi drugi automobil izvan vašeg vidnog polja i ako se vaš Touareg kreće prema naprijed brzinom do 10 km/h, može se pokrenuti kočenje u nuždi kako bi se spriječio sudar. Tako vam potpora za križanja pomaže da izađete iz nepreglednih izlaza i uđete u nepregledna križanja.

SUSTAV PROAKTIVNE ZAŠTITE PUTNIKA
Opcijski sustav proaktivne zaštite putnika može intervenirati kada dođe do kritične situacije. Kako bi to prepoznao, sustav se koristi informacijama iz različitih sustava vozila i sustava potpore te njihovih senzora. Ako se prepozna opasnost, ovisno o situaciji poduzet će se različite sigurnosne mjere: zatežu se pojasevi, podižu se sjedala, zaključavaju se vrata te se zatvaraju prozori i panoramski krov. U slučaju opasnosti od sudara naletom straga aktivirat će se visokofrekvencijsko žmiganje stražnjih upozoravajućih žmigavaca.

Maksimalna udobnost

Bez obzira na to želite li voziti sportski ili se iskazati na terenu, nove tehnologije podarit će Touaregu iznimna vozna svojstva.

ELEKTROMEHANIČKA AKTIVNA STABILIZACIJA NJIHANJA
Elektromehanička aktivna stabilizacija njihanja smanjuje zanošenje vozila u zavojima. Budući da ona – za razliku od uobičajenih stabilizatora – ne radi hidraulički, već elektromehanički, sustav reagira znatno brže i aktivan je već pri niskim brzinama. Tako se preciznost pri upravljanju, agilnost i stabilnost te trakcija na neravnom terenu mogu značajno povećati.

UPRAVLJANJE SVIM KOTAČIMA
Opcijsko upravljanje svim kotačima za Touareg nudi brojne prednosti: tijekom manevra zaokreta smanjuje se promjer, pri ulasku i izlasku iz parkirnog mjesta ne morate manevrirati u prevelikoj mjeri. Upravljanje svim kotačima pomaže i pri dinamičnoj vožnji: kod većih brzina vozila svi se kotači okreću u jednakom smjeru. Kod izbjegavanja prepreka ili pri promjeni voznog traka na autoputu upravljanje svim kotačima osjetno povećava stabilnost i sigurnost u vožnji.

PNEUMATSKO OPRUŽJE
Pneumatsko opružje opcijski nudi komfor u vožnji na doslovno najvišoj razini. Bez obzira na to je li riječ o profilu vožnje Comfort, Normal ili Sport – u Touaregu sami odlučujete o tome kako ćete uobličiti svoj doživljaj vožnje. Vozilo je moguće dodatno podići tako da razmak od tla iznosi 258 milimetara. Stražnji se dio osim toga može spustiti za čak 50 milimetara u odnosu na standardni nivo kako bi se, primjerice, omogućili udobniji utovar i istovar.

IDEALAN ZA DUGE RELACIJE
Touareg je dizajniran za visoku razinu komfora vožnje. Jednako visoki nivo kvalitete dodatno je usavršen na temelju povratnih informacija kupaca i prilagođen u nekim detaljima: tako su unutrašnje obloga vrata oplemenjene dvostrukim ukrasnim šavovima. Pritom su također bočne obloge središnje konzole izvedene s dvostrukim šavom i u pjenastom materijalu savršenom na dodir te su uslijed toga kontaktne površine za koljena postale mekše.

ON-ROAD I OFF-ROAD PROFILI
Vozač može preko tipke za odabir profila vožnje u središnjoj konzoli odabrati najrazličitije on-road i off-road profile te pritom individualno upravljati parametrima za automatski mjenjač, automatski klima-uređaj, upravljač, ponašanje motora i širok raspon sustava potpora. Ovisno o verziji, Touareg je ponovno dostupan s inovativnim sustavima voznog postroja kao što su aktivna stabilizacija njihanja (adaptivni vozni postroj) i upravljanje svim kotačima.

VEĆA SNAGA PUNJENJA ZA ELEKTRONIČKE UREĐAJE
Novi USB-C priključci sa snagom punjenja od 45 W (prethodno 15 W) također omogućuju znatno brže punjenje elektroničkih uređaja kao što su pametni telefoni, tableti ili prijenosna računala. U opcijske značajke cockpita ubrajaju se zvučni sustav Dynaudio od 730 W i Head-up zaslon (veličina virtualnog zaslona: 217 x 88 mm).

Motori

Novi Touareg na tržište izlazi u benzinskim, dizelskim i plug-in hibridnim varijantama o kojima možete saznati više u nastavku.

 • 3,0-litreni V6 motori: turbo benzinski (250kW3/5 / 340 KS)
 • dva turbo dizela (170 kW3/6 / 231 KS i 210 kW3/7 / 286KS)
 • dva plug-in hibridna pogona ( V6 benzinski plus električni motor)

Plug-in hibridni pogon modela Touareg eHybrid razvija sistemsku snagu od 280 kW3/8 (381 KS); u vozilu Touareg R eHybrid sustav isporučuje snaguod 340 kW3/4 (462 KS).

Svi su motori serijski povezani s 8-stupanjskimautomatskim mjenjačem i konstantnim pogonom na sve kotače 4MOTION.

 

Touareg plug-in hibrid

Koncipiran od strane Volkswagen R odjela, Touareg R eHybrid jedinstven je vrhunski model s najsnažnijim pogonom. Najnovija generacija nastavlja dugu tradiciju modela Touareg R s high-tech karakteristikama i individualiziranom opremom. A sve ih je razvio Volkswagen Touareg R eHybrid.

Uz mnogobrojne značajke opreme “R-Line”, vrhunski model R eHybrid nudi i sljedeće detalje:

 • Kočione čeljusti lakirane u plavo sa srebrnim R logom (novo)
 • Projekcija R logotipa preko kućišta vanjskih zrcala kao osvjetljenje okoline (novo)
 • Plavi kontrastni šavovi u unutrašnjosti
 • Kožna sjedala u dezenu “Vienna” (opcijski “Puglia”)
 • Lakometalni kotači “Braga” od 20 inča (novo)
 • Pragovi na ulazu s osvijetljenim R logom
 • Ključ vozila s kožnim poklopcem i R logom
 • Početni zaslon navigacijskog sustava s R logom
 • Panoramski pomični krov (također za Touareg eHybrid)
 • 4-zonski automatski klima uređaj (također za Touareg eHybrid)

Obratite nam se s povjerenjem

Gordan Graonic

Gordan Graonić

Voditelj prodaje vozila

Dino Stiber

Dino Štiber

Voditelj prodaje vozila

matej golub

Matej Golub

Voditelj prodaje vozila

Imate li pitanja?

Kontakt

* Sve iskazane cijene su informativnog karaktera i podložne promjenama. Slike su informativnog karaktera.