Novi Tiguan

Tiguan konfigurator i isporuka odmah

Novi Tiguan je moćniji, udobniji i umreženiji no ikad prije, a inteligentna tehnologija daje mu izvanredne sposobnosti.

Tiguan cjenik
vw_tiguan_eksterijer1

Karizmatičan prednji dio

vw_tiguan_eksterijer3

Revolucionaran

vw_tiguan_eksterijer2

Dinamičniji, udobniji

novi-tiguan-interijer

Inteligentna tehnologija

I

VW Tiguan cijena i osnovne informacije

Novi Tiguan kreće sa startne pozicije s velikim tehnološkim update-om – SUV vozilo broj 1 u Europi sada je dostupno i kao plug-in hibrid!

Za pregled važnije serijske i dodatne opreme, pregled motora, kao i pregled dostupnih boja, pogledajte VW TIGUAN KATALOG.

Za vas smo pripremili vrlo povoljne modele financiranja putem financijskog ili operativnog leasinga, a više informacija, kao i posebne leasing ponude i akcije, potražite OVDJE.

  • Dostupan je vrhunski plug-in hibridni pogon
  • Digitalni interijer
  • Nova matrična svjetla IQ.LIGHT
  • Novi sustavi potpore za vozača

Cijena od (uključujući PDV)

32.524 EUR

Snaga motora (kW)

90 - 147

Snaga motora (KS)

122 - 200

Potrošnja goriva (l/100km)

4,5 - 6,7

Tiguan 2022 eksterijer

Najvažnije vanjsko obilježje Tiguana je potpuno novooblikovan, karizmatičan prednji dio vozila s novokoncipiranim LED glavnim svjetlima. Poklopac motora konstruiran je na višem položaju iznad markantne rešetke hladnjaka i pritom čini stilsku poveznicu između većeg Touarega i novog američkog SUV modela Atlas Cross Sport.

Novodizajnirani kotači od lakog metala veličine 17“, 18“, 19“ i 20“ te također novi donji završetak stražnjeg dijela vozila zaokružuju stilski update vanjskog dizajna Tiguana.

SVJETLA
Dio opreme su LED stražnja svjetla te opcijska IQ.LIGHT matrix LED glavna svjetla. Ona su kod modela Tiguan Elegance i Tiguan R-Line čak opremljena svjetlom za vožnju zavojima te su u paketu s novim stražnjim svjetlima upotpunjena dinamičnom potporom za duga svjetla: tako će se, ovisno o situaciji u vožnji, pojedini LED segmenti ciljano uključivati odnosno isključivati radi najbolje raspodjele svjetla.

Tiguan dimenzije

VW Tiguan je dugačak 4.509 mm, širok 1.839 mm (bez vanjskih retrovizora) i 2.099 mm (s vanjskim retrovizorima), a visok 1.675 mm. Međuosovinski razmak iznosi 2.677 mm.

Volumen prtljažnika je 615 litara.

Novi Tiguan interijer

U unutrašnjosti je dostupan novi upravljač s osvijetljenim dodirnim tipkama. Upravljanje klima uređajem također je u potpunosti digitalizirano – sve tipke su osjetljive na dodir. Tiguan 2021 ima multimedijski sustav kojim se upravlja glasom, a također je moguće istovremeno se povezati s više telefona i putem bežičnog sučelja App-Connect. Kupcima su dostupni novi ukrasni elementi i raznobojna ambijentalna rasvjeta.

INOVACIJE U INTERIJERU

  • Novi upravljač s dodirnim tipkama
  • Digitalizirana kontrola klima uređaja
  • Digitalna brojila, veličine 8 ili 10,25 inča
  • Novi ukrasni elementi
  • Napredna ambijentalna rasvjeta

INFOTAINMENT SUSTAV
S modularnim infotainment sustavom treće generacije (MIB3) marka Volkswagen u Tiguan donosi novi spektar online usluga, a prvi put i značajku „App-Connect Wireless“ (povezivanje aplikacija smartphonea bez kabela).

Novi je također 480-W sound sustav stručnjaka za zvuk Harman Kardon.

Potpuno novorazvijeno je upravljanje sustavom „Air Care Climatronic“ (dio serijske opreme od linije „Life“); ovdje su prvi put u Tiguanu integrirana dodirna polja i klizači. Njima se rukuje intuitivno te su potpuno osvijetljeni.

Linije opreme modela Tiguan

SUV Tiguan je dostupan u verzijama Life, Elegance, R-Line i R. Sve su one puno bolje opremljene od usporedivih prethodnih modela.

Sada se u zajedničku opremu svih Tiguana između ostalog ubrajaju i LED glavna svjetla, novo višenamjensko kožno kolo upravljača, „Air Care Climatronic“, infotainment sustav sa zaslonom minimalne veličine 6,5“ te online usluge „We Connect“ i „We Connect Plus“.

Vrhunske linije opreme „Elegance“ i „R-Line“ raspolažu između ostalog serijskim detaljima kao što su LED glavna svjetla s LED svjetlima za dnevnu vožnju i svjetlom za vožnju zavojima, sustav „Digital Cockpit Pro“ (digitalni instrumenti s dijagonalom ekrana od 10“), ambijentalno osvjetljenje koje se može namjestiti u 30 boja i infotainment sustav „Ready 2 Discover“.

Linija „Elegance“ k tomu je opremljena stražnjim poklopcem s električnim otvaranjem i zatvaranjem, uzdužnim krovnim nosačima eloksiranim u srebrnoj boji i 18“ kotačima od lakog metala, dok se linija „R-Line“ isporučuje s 19“ kotačima i branicima u stilu „R-Line“.

Sustavi potpore za vozača

Novi sustavi potpora kao što je „Travel Assist“ (vožnja uz potporu na brzinama do 210 km/h) jamče najveći stupanj udobnosti. Novi Tiguan također ima najnoviju generaciju prilagodljivog tempomata, koji uzima u obzir lokalne informacije o ograničenju brzine, prometne znakove, raskrižja i kružne tokove.

TRAVEL ASSIST
Ovaj sustav pritiskom na gumb osigurava visoku razinu komfora u vožnji tako što vam pruža podršku u monotonim i zamornim situacijama u vožnji. Tako, na autocestama i uređenim brzim cestama, “Travel Assist” može umjesto vas zadržavati vozilo na voznom traku i održavati brzinu uzimajući u obzir udaljenost od prometa ispred vašeg vozila, a u kombinaciji s automatiziranim mjenjačem s dvije spojke DSG opušteno ćete voziti u situacijama prometnog zastoja te prometa s čestim zaustavljanjima i kretanjima.

EMERGENCY ASSIST
Opcijski dostupni sustav “Emergency Assist” aktivira se u medicinskom slučaju nužde ako ne registrira aktivnost vozača te ga pokušava reaktivirati. Ako pri tomu ne uspije, dovest će vozilo u okviru ograničenja sustava kontrolirano do stanja mirovanja, čime može spriječiti eventualni sudar.

FRONT ASSIST
Zahvaljujući potpori kočenja u nuždi “Front Assist” sa sustavom prepoznavanja prometnih znakova vaš Tiguan može pri predstojećem naletu pridonijeti smanjenju težine sudara ili – u idealnom slučaju – potpunom izbjegavanju sudara. On može prepoznati pješake i vozila na kolniku te pravovremeno upozoriti vozača kada prepozna pješake i vozila. Ako vozač zatim ne reagira, sustav može započeti s kočenjem u nuždi.

SUSTAV PROAKTIVNE ZAŠTITE PUTNIKA
Sustav proaktivne zaštite putnika osigurat će vas u okviru granica sustava tijekom kritičnih situacija, primjerice kod predstojećih sudara. On može prepoznati situaciju s povećanim potencijalom za sudar. Zatim automatski zatvara prozore te panoramski pomični i podizni krov i preventivno zateže prednje sigurnosne pojaseve.

VW Tiguan 2021 motori

TDI MOTORI
Usavršeni su i turbodizelski motori. Oni su sada povezani s dvostrukim SCR katalizatorskim sustavom (dvostruko doziranje) koji u odnosu na prethodni model smanjuje dušikove okside.

4-cilindrični TDI motori su dostupni odmah s 90 kW (122 KS), 110 kW (150 KS) i 147 kW (200 KS). K tomu je verzija od 147 kW uvijek opremljena pogonom na sve kotače (4MOTION), dok je on dio opcijske opreme kod TDI modela od 110 kW.

Koliko su štedljiva sva tri 2.0 TDI motora, pokazat ćemo na primjeru motora od 110 kW u Tiguanu s prednjim pogonom: kombinirana potrošnja prema Novom europskom ciklusu vožnje iznosi između 4,7 i 4,5 l/100 km – u odnosu na ionako već vrlo štedljiv prethodni model to odgovara smanjenju od 0,3 l/100 km.

TSI MOTORI
Izrazito moderni 1.5 TSI motori snage 96kW (130KS) i 110kW (150KS) ubrajaju se u najnoviju generaciju benzinskih motora marke Volkswagen. Oba 4-cilindrična motora već su se dokazala u prethodnom modelu. Oni rade sa selektivnim isključivanjem cilindara (ACT) zahvaljujući kojemu se potrošnja i dalje smanjuje.

Verzija od 110 kW može se opcijski kombinirati sa 7-stupanjskim automatiziranim mjenjačem s dvije spojke DSG. Tako je Tiguan s ovim stupnjevima snage TSI motora uvijek pogonjen na prednje kotače, a usto je i izrazito štedljiv. Na primjer 1.5 TSI snage 96 kW: njegova kombinirana potrošnja prema Novom europskom ciklusu vožnje između 5,7 i 5,5 l/100 km odgovara smanjenju od 0,2 l/100 km u odnosu na prethodni model.

Tiguan eHybrid

Jedan od najvažnijih novih sustava motora u Tiguanu je održiv i agilan plug-in hibridni pogon sa 180 kW (245 KS) sistemske snage. Zahvaljujući litij-ionskoj bateriji sa sadržajem energije od 13 kWh novi Tiguan eHybrid vozit će isključivo na električni pogon – dakle lokalno bez emisija – u modusu „E-Mode“ na udaljenostima do 60 kilometara (prema Novom europskom ciklusu vožnje).

U modusu „Hybrid“ surađuju turbobenzinski motor (110 kW / 150 KS) i e-motor (85 kW / 115 KS). U kombinaciji s jednim od navigacijskih sustava Tiguan eHybrid može automatski aktivirati prediktivnu hibridnu strategiju kada je aktivno navođenje na odredište putem GPS-a i kartografskih podataka. U tu će svrhu u izračun rute sustav integrirati topografiju, podatke o dionici i područje odredišta. Prediktivna hibridna strategija pomaže pogonskom sustavu da optimalno koristi električnu energiju pohranjenu u litij-ionskoj bateriji i da minimizira potrošnju goriva. Tako će Tiguan eHybrid neko vrijeme moći opet voziti isključivo na električni pogon, a time i lokalno bez emisija.

Maksimalni sistemski okretni moment iznosi 400 Nm. E-motor i 6-stupanjski automatizirani mjenjač s dvije spojke DSG (DQ400e) konstruiran upravo za ovu svrhu čine kompaktnu cjelinu; modul je izravno spojen s poprečno ugrađenim TSI motorom. Pogonjena je prednja osovina.

Baterija modela Tiguan eHybrid u pravilu se puni do kraja na vanjskom izvoru, i to preko sučelja u prednjem blatobranu na vozačevoj strani. To mjesto za utikač (eng. plug-in) je i dalo naziv hibridnom pogonu. Baterija se ovisno o izvoru struje puni izmjeničnom strujom (AC) od 2,3 ili 3,6 kW. Uređaj za punjenje integriran u modelu Tiguan eHybrid upravlja postupkom punjenja potpuno automatski; vozač samo mora spojiti utikače. Osim toga, on može regulirati trenutak punjenja putem infotainment sustava „e-Manager“ ili aplikacije „We Connect“ na smartphone uređaju kako bi primjerice iskoristio povoljnu noćnu tarifu struje. Komforno: unutrašnjost se prije pokretanja može ohladiti ili zagrijati i tijekom punjenja s priključenim kabelom za punjenje i općenito tijekom parkiranja.

Obratite nam se s povjerenjem

Gordan Graonic

Gordan Graonić

Voditelj prodaje vozila

Dino Stiber

Dino Štiber

Voditelj prodaje vozila

matej golub

Matej Golub

Voditelj prodaje vozila

Tiguan konfigurator

Ukoliko niste našli model koji ispunjava sve vaše želje, pokrenite Tiguan konfigurator i naručite svoj jedinstveni model.

Tiguan konfigurator

* Sve iskazane cijene su informativnog karaktera i podložne promjenama. Slike su informativnog karaktera.