Novi VW Tiguan R

Tiguan R konfigurator i isporuka odmah

Novi VW Tiguan R će vam, na putu u ured, za rješavanje svakodnevnih zadataka ili kao pouzdan partner na obiteljskom odmoru, pružiti sigurnost, udobnost i prvenstveno punu snagu.

Tiguan R cjenik
vw_tiguan-r_eksterijer_side

Pouzdan

vw_tiguan-r_eksterijer_overside_01

Snažan sportski karakter

vw_tiguan-r_eksterijer_side_01

Aerodinamičan

vw_tiguan-r_interijer_01

Sportski ambijent

I

Tiguan R osnovne informacije

Sa snagom od 235 kW (320 KS) ovaj SUV ubrzava od 0 do 100 km/h za samo 4,9 sekundi. Zahvaljujući novorazvijenom pogonu na sve kotače, Tiguan R fascinira svojim izuzetno agilnim i suverenim voznim svojstvima. Novi Tiguan R pritom kombinira dinamiku sportskog automobila s varijabilnošću SUV vozila.

Za vas smo pripremili vrlo povoljne modele financiranja putem financijskog ili operativnog leasinga, a više informacija, kao i posebne leasing ponude i akcije, potražite OVDJE.

  • Turbomotor snage 320 KS
  • Ubrzanje 0-100km/h za 4,9 sekundi
  • Novi pogon na sve kotače 4MOTION s R-Performance TorqueVectoring
  • Ekskluzivna serijska oprema
  • Premium sportska sjedala posebno razvijena za Tiguan R

Snaga motora (kW / KS)

235 / 320

Ubrzanje 0-100km/h (sec)

4,9

Maksimalna brzina (km/h)

250

Okretni moment (Nm)

420

Potrošnja goriva (l/100km)

9,8 - 10,3

Tiguan R eksterijer

Sportski geni nisu prisutni samo u turbomotoru i pogonu na sve kotače modela Tiguan R već i u njegovoj uvelike individualiziranoj opremi. Serijska oprema uključuje između ostalog odbojnike u R dizajnu s aerodinamičnim elementima u crnoj boji visokog sjaja odnosno lakiranim u boji vozila, mat kromirana kućišta vanjskih zrcala, samostalni stražnji difuzor koji također dolazi u crnoj boji visokog sjaja, crna proširenja kućišta kotača i 20“ kotače od lakog metala „Misano“.

VW Tiguan R dimenzije

Novi Tiguan R je dugačak 4.514 mm, širok 1.859 mm (bez vanjskih retrovizora), a visok 1.658 mm. Međuosovinski razmak je 2.678 mm.

Volumen prtljažnika je 615 litara.

Novi Tiguan R interijer

Unutrašnjost modela Tiguan R ističe se u odnosu na ostale modele serije značajkama kao što su premium sportska sjedala s integriranim naslonima za glavu i logotipom „R“ koja su ekskluzivno razvijena za ovaj model, individualizirani „Digital Cockpit“ s integriranim „lap-timerom“ i dekorativni umetci („Carbon Grey“) specifični za „R“ modele.

Dekorativni umetci osvijetljeni su ambijentalnim osvjetljenjem. Logotip „R“ na prednjim letvicama u pragovima vrata također je osvijetljen dok su papučice izrađene od plemenitog čelika.

Tiguan R oprema

Proširena tehnička „R“ oprema uključuje snažni 18“ kočioni sustav s plavim kočionim čeljustima (s logotipom „R“ sprijeda), vozni postroj „DCC“ (adaptivno regulirani amortizeri) spušten za 10 mm i odabir profila vožnje s dodatnim „R“ profilom koji je unaprijeđen za model Tiguan R. Ovaj naglašeno sportski način rada može se aktivirati pomoću plave „R“ tipke smještene u novom višenamjenskom sportskom kolu upravljača.

Upravljač je također opremljen zasebnim, velikim prekidačima za mijenjanje stupnjeva prijenosa koji su namijenjeni za ručno upravljanje 7-stupanjskim DSG mjenjačem (DQ500). U komponente opsega serijske opreme također se ubrajaju ESC s mogućnošću isključivanja i sportski ispušni sustav s četiri cijevi.

Opcijski su dostupni ispušni sustav od titana tvrtke Akrapovič i 21“ kotači od lakog metala „Estoril“. K tomu se vanjski dizajn modela Tiguan R može individualizirati dizajnerskim paketom „Black Style“; u tom će slučaju odabrani dijelovi biti izvedeni u crnoj boji.

VW Tiguan R motori

Najnovija generacija „EA888 evo4“ motora – ikone sportskih turbomotora (TSI) – osigurava snažni pogon SUV-a prema naprijed. Ovaj četverocilindrični motor postiže svoj maksimalni okretni moment od 420 Nm već pri 2100 o/min; TSI održava ovu visoku razinu okretnog momenta konstantnom do 5350 o/min.

Za raspodjelu snage na četiri kotača zadužen je novi pogon na sve kotače: 4MOTION s tehnologijom R-Performance Torque Vectoring. Pritom Volkswagen prvi put upotrebljava diferencijal stražnje osovine s dvjema lamelnim spojkama koji ne raspodjeljuje samo pogonsku silu između prednje i stražnje osovine već i između stražnjih kotača. Volkswagen osjetno povećava agilnost uz pomoć novog pogona na sve kotače, posebice u zavojima. Time Tiguan R definira novi „status quo“ u dinamici vožnje SUV-a

Maksimalna brzian ograničena je na 250km/h.

Obratite nam se s povjerenjem

Gordan Graonic

Gordan Graonić

Voditelj prodaje vozila

Dino Stiber

Dino Štiber

Voditelj prodaje vozila

VW Tiguan R konfigurator

Ukoliko niste našli model koji ispunjava sve vaše želje, pokrenite VW Tiguan R konfigurator i naručite svoj jedinstveni model.

VW Tiguan R konfigurator

* Sve iskazane cijene su informativnog karaktera i podložne promjenama. Slike su informativnog karaktera.