Novi VW Taigo

Taigo konfigurator i isporuka odmah

VW Taigo je za sve koji sami stvaraju svoje trendove. Koji ne prihvaćaju nametnute promjene, već radije donose vlastite. Koji ne pokazuju samo stil već i karakter.

Taigo cjenik
vw_taigo_ekterijer_4

Upečatljiv dizajn

vw_taigo_ekterijer_2

Sportski karakter

vw_taigo_ekterijer_4

Stilski dotjeran

Inteligentni sustav udobnosti

vw_taigo_interijer1

Impresivan prostor

I

VW Taigo cijena i osnovne informacije

U srpnju 2021. u Zagrebu je predstavljen novi model marke Volkswagen – VW Taigo, prvi SUV coupé dostupan u ovoj cjenovno prihvatljivoj klasi vozila. Oduševljava crossover stilom karoserije, povišenim položajem sjedenja, neograničenom praktičnošću za svakodnevicu te potpuno novim životnim stilom u ovom segmentu masovne proizvodnje vozila te iznimno kvalitetnim karakteristikama opreme.

Za pregled važnije serijske i dodatne opreme, pregled motora, kao i pregled dostupnih boja, pogledajte VW TAIGO KATALOG.

Naručite svoj Taigo 4Life i Taigo Life Plus model i ostvarite uštede koje se mogu popeti do čak 2.295,21 EUR.

Za vas smo pripremili i vrlo povoljne modele financiranja putem financijskog ili operativnog leasinga, a više informacija, kao i posebne leasing ponude i akcije, potražite OVDJE.

  • Prvi SUV coupé marke Volkswagen
  • Suvremen dizajn
  • Treći MQB model u takozvanom „segmentu A0“ nakon modela Volkswagen Polo i T-Cross
  • „Digital Cockpit“ i online infotainment sustavi najnovije generacije (MIB3)
  • „IQ.DRIVE Travel Assist“ po želji pruža podršku tijekom kočenja, upravljanja i ubrzanja
  • Velik kapacitet prtljažnika, iznimna unutrašnja visina u stražnjem dijelu vozila i opcijski dostupna kuka za vuču
  • Učinkoviti 1,0-litreni i 1,5-litreni benzinski motori kao ekonomičan pogon s niskim stupnjem emisija štetnih tvari

Cijena od (uključujući PDV)

21.918 EUR

Snaga motora (kW)

70 - 110

Snaga motora (KS)

95 - 150

Potrošnja goriva (l/100km)

5,5 - 6,2

Taigo eksterijer

Svojim jedinstvenim oblikom karoserije koja je izvedena kao SUV coupé, individualnim istaknutim značajkama dizajna (kao što su „Roof Pack“, dizajn paket „Black Style“, LED svjetlosna traka) te brojnim dekorativnim elementima, bojama i izborom opreme, novi Taigo postavlja mjerila kada je riječ o SUV vozilima u segmentu malih automobila.

Dizajn europske verzije modela Taigo odlikuje se markantnim proporcijama. Prvenstveno je upadljiva silueta nalik coupéu sa C stupom koji je snažno nagnut prema naprijed. Taj dizajnerski element crpi nadahnuće iz SUV coupéa iz viših klasa vozila, a time Taigo postaje jedinstven u svojem segmentu. Bočni dizajn vozila k tomu se odlikuje vrlo preciznim i oštrim linijama koje u kombinaciji s velikim kotačima i uzdignutim dijelovima kućišta kotača u kontrastnim bojama dodatno naglašavaju crossover karakter modela Taigo. Prevjes na stražnjem dijelu vozila namjerno je produžen kako bi se dodatno istaknula funkcionalnost vozila.

Model Taigo od linije opreme Style naviše serijski raspolaže novim „IQ.Light Matrix LED glavnim svjetlima“ i osvijetljenom poprečnom kopčom na rešetki hladnjaka.

Novi Taigo bit će dostupan u osam boja – dvjema uni bojama, pet metalik boja i jednom bojom s bisernim efektom. Sve vanjske boje vozila, uz iznimku „Deep crne“, moći će se uz „Roof Pack“ opcijski kombinirati s krovom izvedenim u kontrastnoj crnoj boji.

Veličina naplataka ovisi o odabranoj liniji opreme te se kreće u rasponu između 16″ i 18″.

VW Taigo dimenzije

Taigo je dugačak dugačak 4.266  mm, širok 1.757 mm (1.995 mm s vanjskim retrovizorima), a visok 1.515 mm. Međuosovinski razmak je 2.554 mm.

Volumen prtljažnika je 440 litara, a 1.220 s preklopljenim stražnjim sjedalima.

Novi Taigo interijer

Iznutra Taigo serijski oduševljava impresivno izvedenim višenamjenskim kolom upravljača i suvremenim elementima za rukovanje. Infotainment sustavi temelje se na najnovijoj generaciji modularne infotainment platforme (MIB3), uključujući Online-Control-Unit (eSIM) i „App-Connect Wireless“ (svaka od ovih značajki dostupna je ovisno o opremi).

Opcijski klima-uređaj „Climatronic“ svojom se puristički izvedenom dodirnom površinom besprijekorno uklapa u suvremenu predodžbu o zaslonima velikog formata. Jedinica za rukovanje raspolaže dodirnim površinama i kliznicima.

Life, Style i R-Line

Marka Volkswagen nanovo je koncipirala svoje linije opreme za sve serije vozila te ih izvela preglednije nego ikada do sada. Elementi linija opreme koje voli većina kupaca, kao što su LED glavna svjetla i „Digital Cockpit“, u modelu Taigo – baš kao što je to slučaj u novom modelu Polo – već su dio serijske opreme.

Do mogućih nedoumica pri odabiru pojedinačnih željenih komponenti ubuduće skoro više uopće neće dolaziti zbog nove matrice ponude opreme marke Volkswagen. Zahvaljujući tome ponuda za kupca bit će još preglednija i jednostavnija. Sve tri linije opreme oduševljavaju svojim pravedno izračunatim cijenama te se mogu upotpuniti ili individualizirati pomoću atraktivnih paketa opreme ili zasebno dostupne dodatne opreme.

Sustavi potpore za vozača

IQ.DRIVE TRAVEL ASSIST
Odlučite li se za IQ.DRIVE Travel Assist, koji je dostupan od linije opreme Life, novi Taigo bit će opremljen kapacitivnim kolom upravljača: zahvaljujući površini osjetljivoj na dodir ovaj sustav može samostalno prepoznati držite li vozilo u svakom trenutku doslovno “u ruci”.

AUTOMATSKA REGULACIJA RAZMAKA ACC
Automatska regulacija razmaka ACC pomaže vam u održavanju prethodno namještene najveće brzine i razmaka od vozila ispred. Tako vaš Taigo može automatski zakočiti i ponovno krenuti kod zastoja (s opcijskim automatskim mjenjačem DSG).

SIDE ASSIST
Potpora pri promjeni voznog traka preko LED žaruljice u vanjskim zrcalima prikazuje druga vozila u mrtvom kutu i vozila koja se kreću iza vas na udaljenosti do 50 metara. Ako uključite žmigavac radi promjene voznog traka, sustav može izračunati bi li jedno od tih vozila predstavljalo opasnost za vas zbog svog položaja i brzine te vas po potrebi upozoriti uočljivim treperenjem žaruljice.

PARK ASSIST
Novi Taigo s potporom upravljanja pri parkiranju “Park Assist”, koja je opcijski dostupna u sklopu paketa sustava potpora za vozača “Plus” od linije opreme Life, ne samo da vam u prolasku može reći je li neko parkirno mjesto dovoljno veliko – on će se umjesto vas i parkirati. Vi samo upravljate papučicom spojke, gasa i kočnice. Za ostalo će se on pobrinuti.

Udobnost

PANORAMSKI KROV
Sa svojom ogromnom staklenom površinom, koja se proteže cijelom širinom krova, električni panoramski podizni/pomični krov, koji je opcijski dostupan od linije opreme Life, pravi je magnet za oči. Pritom sami odlučujete koliko sunca i svježeg zraka želite: krov možete podići ili potpuno otvoriti. A ako vam postane presvijetlo, pomoći će vam zatamnjena stakla i izuzetno kvalitetna roleta.

KEYLESS ACCESS
Nemojte gubiti vrijeme na traženje automobilskog ključa po džepovima hlača, torbi ili džepovima jakne: sve dok ga nosite sa sobom i niste udaljeni više od 1,5 metara od svog modela Taigo, vrata i stražnji poklopac automatski će se otključati. Ključ vam nije potreban ni za pokretanje motora. To možete učiniti sasvim jednostavno pritiskom na gumb.

MODUSI VOŽNJE
Model Taigo možete prilagoditi svojem stilu vožnje uz opcijski dostupan odabir modusa vožnje. Jednostavno odaberite odgovarajući moda vožnje pritiskom gumba na dodirnom zaslonu, a vožnja, upravljanje te čak i promjene stupnjeva prijenosa (uz automatizirani mjenjač s dvije spojke DSG) bit će automatski prilagođeni.

Eco: za vožnju uz ekonomičnu potrošnju goriva

Normal: za svakodnevne rute od točke A do točke B

Sport: za sportske performanse tijekom vožnje uz odgovarajući broj okretaja motora

Individual: za sve vaše raznovrsne kombinacije

EL. BLOKADA DIFERENCIJALA XDS
Također, elektronička blokada diferencijala XDS djeluje poput poprečnog diferencijala s ograničenim proklizavanjem koji kompenzira podupravljanje tijekom vožnje oštrim zavojima te predstavlja tipičnu značajku u modelima s pogonom na prednje kotače.

VW Taigo motori

DVA 3-CILINDRIČNA I JEDAN 4-CILINDRIČNI MOTOR
Taigo je u pravilu opremljen pogonom na prednje kotače, s iznimno učinkovitim benzinskim motorima. Njihova snaga iznosi 70 kW (95 KS), 81 kW (110 KS) i 110 kW (150 KS). Također, najveća brzina uz te pogonske varijante iznosi 183 km/h, 191 km/h i 212 km/h.

Promjena stupnjeva prijenosa provodi se ovisno o motoru pomoću 5-stupanjskog/6-stupanjskog ručnog mjenjača ili 7-stupanjskog automatiziranog mjenjača s dvije spojke (DSG). Snažni TSI benzinski motori s niskom stopom emisija štetnih tvari svojom konstrukcijom usmjerenom na učinkovitost ostvaruju značajan doprinos transformaciji u smjeru ekološki prihvatljivih vozila.

Motor Snaga (kW, KS) Mjenjač
1,0 TSI 70 (95) 5-brzina
1,0 TSI 81 (110) 6-brzina ili DSG 7
1,5 TSI 110 (150) DSG 7

Obratite nam se s povjerenjem

Gordan Graonic

Gordan Graonić

Voditelj prodaje vozila

Dino Stiber

Dino Štiber

Voditelj prodaje vozila

matej golub

Matej Golub

Voditelj prodaje vozila

Taigo konfigurator

Ukoliko niste našli model koji ispunjava sve vaše želje, pokrenite Taigo konfigurator i naručite svoj jedinstveni model.

Taigo konfigurator

* Sve iskazane cijene su informativnog karaktera i podložne promjenama. Slike su informativnog karaktera.
Fiksni tečaj konverzije 7,53450 kn za 1 euro.