Novi VW Golf 8 GTI

VW Golf 8 GTI konfigurator i isporuka odmah

Novi Golf GTI vraća se na cestu i ponovno plijeni veliku pažnju - a svi koji će ga voziti osjetit će još veći užitak u vožnji i još više trenutaka od kojih prolaze trnci.

Golf 8 GTI cjenik
VW_Golf GTI_eksterijer_front

Upečatljiv

VW_Golf GTI_eksterijer_back

Markantan

VW_Golf GTI_eksterijer_overside_01

Uzbudljiv za vožnju

VW_Golf GTI_interijer

Prepoznatljiv sportski karakter

I

Golf 8 GTI cijena i osnovne informacije

Novi Golf 8 GTI inspiriran je legendarnom 2. generacijom Golfa, a dolazi s 4-cilindričnim benziskim motorom koji razvija 245 KS ili čak 300 KS u verziji Clubsport.

Za vas smo pripremili vrlo povoljne modele financiranja putem financijskog ili operativnog leasinga, a više informacija, kao i posebne leasing ponude i akcije, potražite OVDJE.

  • 2.0 TSI motor s 245 KS i 370 Nm
  • 250 km/h (regulirano)
  • Upečatljiv i prepoznatljiv eksterijer
  • Serijska LED svjetla
  • Serijski Digital Cockpit Pro
  • Premium sportska sjedala

Cijena od (uključujući PDV)

40.567 EUR

Snaga motora (kW / KS)

180 / 245

Ubrzanje 0-100km/h (sec)

6,2

Maksimalna brzina (km/h)

250

Okretni moment (Nm)

275

Potrošnja goriva (l/100km)

7,3 - 8,2

Golf 8 GTI eksterijer

Ako se crvena linija proteže preko prednjeg dijela vozila i ako rešetka hladnjaka ima saćastu strukturu i crne otvore za zrak, znači da na natpisima vozila može biti ispisano samo jedno: GTI. Uska LED glavna svjetla, markantan i dinamičan branik te prošireni bočni pragovi sportskom karakteru ovog legendarnog vozila daju još veću ekspresivnost. Na stražnjem dijelu vozila nipošto ne smiju nedostajati krovni spojler i kromirani završetci ispušne cijevi, a LED stražnja svjetla zaokružit će taj jedinstveni izgled.

SVJETLA
Golf GTI već je serijski opremljen LED glavnim svjetlima koja se dinamično uvlače bočno u blatobrane, dok na stražnjem dijelu vozila dominiraju uska LED stražnja svjetla. Svoj Golf GTI možete opcijski opremiti IQ.LIGHT svjetlima. Osim toga, dio paketa su inovativni dinamični pokazivači smjera koji smjer skretanja prikazuju u obliku animirane svjetlosne trake.

VW Golf 8 GTI dimenzije

Golf 8 GTI je dugačak 4.287 mm, širok 1.789 mm (bez vanjskih retrovizora), a visok 1.478 mm. Međuosovinski razmak je 2.627 mm.

Volumen prtljažnika je 374 litara ili 1.230 litara s preklopljenom stražnjom klupom.

Golf GTI Interijer

Za prepoznatljiv sportski karakter u unutrašnjosti modela GTI sve su komponente međusobno usklađene. To počinje s papučicama od plemenitog čelika te se nastavlja s dekorativnim umetcima i tipičnim ukrasnim šavovima pa sve do crne krovne obloge. Pritom će se LED ambijentalno osvjetljenje pobrinuti za svjetlosne akcente na pravim mjestima. A da je u cockpit već ušla digitalna budućnost, također se vidi na prvi pogled. Ovdje dominiraju zasloni visoke rezolucije, a većinom funkcija poput radiouređaja, klima-uređaja i osvjetljenja može se rukovati preko klizača i površina osjetljivih na dodir.

DIGITAL COCKPIT PRO
Digital Cockpit Pro se u kombinaciji s opcijskim navigacijskim sustavom “Discover Pro” može proširiti u Innovision Cockpit. To znači da su raspoloživa dva zaslona veličine 10″ (25,4 cm) i 10,25″ (26,04 cm). Na tako nastalom području zaslona uz klasične sadržaje poput brojača okretaja, brzinomjera i brojača kilometara imate još jasniji i detaljniji pregled dodatnih korisnih podataka. Početnoj slici ekrana možete dodijeliti favorizirane funkcije kao kod smartphonea.

Golf GTI serijski je opremljen sustavom Digital Cockpit Pro.

SJEDALA
U unutrašnjosti prevladava izgled GTI modela u svakom pogledu. Dok su prednja premium sportska sjedala presvučena dugovječnom tkaninom u dizajnu “Scale Paper”, crveni akcenti tipični za GTI dizajn nalaze se i na kožnom kolu upravljača i na prednjim tekstilnim podnim prostirkama s usklađenim bojama.

VIŠENAMJENSKO SPORTSKO KOLO UPRAVLJAČA OD KOŽE
Klasični funkcijski gumbi u cockpitu u Golfu GTI pretežno su ustupili mjesto površinama osjetljivima na dodir. Tako ćete primjerice klima-uređajem “Air Care Climatronic” upravljati sasvim jednostavno i intuitivno preko tipki i klizača. I dodirnim višenamjenskim sportskim kolom upravljača od kože možete rukovati jednostavnim dodirom prsta. U kombinaciji s inteligentnim vođenjem kroz izbornik omogućen vam je pristup brojnim funkcijama. Haptički feedback u obliku blage vibracije potvrđuje svaki unos.

HEAD-UP ZASLON
Jedan dio vjetrobranskog stakla postaje projekcijska površina na kojoj se prikazuju brzina, obavijesti sustava potpora za vozača ili navigacijske obavijesti. S projekcijske se površine informacije mogu vrlo dobro iščitati čak i kada ima protusvjetla. A ako vam zaslon više ne treba, možete ga isključiti u svakom trenutku.

AMBIJETALNO OSVJETLJENJE
Podarite unutrašnjosti vašeg Golfa GTI svoju omiljenu boju – dostupno je čak 30 nijansi. Svojim neizravnim svjetlom ambijentalno će se osvjetljenje pobrinuti za ugodnu atmosferu.

Vozni postroj i motor

Sa svojim 2,0 l TSI motorom ovaj kompaktan sportaš razvija impresivnu snagu od 180 kW (245 KS) kojom ćete postići ubrzanje od 0 do 100 km/h u samo 6,2 sekunde, a vaš automobil najveću brzinu od 250 km/h (regulirano). Tolika snaga ne donosi užitak samo na ravnim dionicama poput autoputa nego i na zavojitim brzim cestama.

Ovdje će vam k tomu podršku pružiti blokada diferencijala prednje osovine (VAQ) koja će vaš Golf GTI stabilizirati u slučaju proklizavanja i vama pomoći zadržati kontrolu nad vozilom.

AUTOMATIZIRANI MJENJAČ S DVIJE SPOJKE DSG
Automatizirani mjenjač s dvije spojke DSG s novorazvijenom malom ručicom mjenjača pobrinut će se za užitak u vožnji bez prekida. Naime, njime ćete savršeno glatko mijenjati stupnjeve prijenosa, a moći ćete čak i smanjiti svoju potrošnju goriva. Pritiskom na ručicu mjenjača jednostavno odaberite željeni stupanj za vožnju koji će potom biti realiziran zahvaljujući električno spojenom “Shift-by-Wire” mjenjaču.

Posebno praktičan kod zastoja: sustav će vam u kombinaciji s opcijskim sustavom “Travel Assist” pružiti potporu tijekom kretanja i kočenja.

BLOKADA DIFERENCIJALA PREDNJE OSOVINE (VAQ)
Golf GTI je opremljen blokadom diferencijala prednje osovine (VAQ) koja će vaš auto stabilizirati u slučaju proklizavanja. Tako ćete i kod sportskog načina vožnje zadržati bolju kontrolu nad vozilom.

ELEKTRONIČKA BLOKADA DIFERENCIJALA XDS+
XDS+ serijski osigurava bolju trakciju, a time i opušten osjećaj u zavojima. Tako primjerice jednostranim, preciznim povećanjem kočionog tlaka vožnja u zavojima postaje brža i preciznija s još više sportskih performansa.

Golf 8 GTI Clubsport cijena i osnovne informacije

Cijena od (uključujući PDV) Snaga motora (kW / KS) Okretni moment (Nm) Ubrzanje 0-100km/h (sec)
44.738 EUR 221 / 300 400 5,9

 

Inženjeri iz Volkswagena poboljšali su motor, kočnice, ovjes i upravljanje modela GTI kako bi stvorili vozilo koje je još uzbudljivije za vožnju. Clubsport verzija iz 2.0 TSI motora izvlači čak 300 KS i 400 Nm. Clubsport dolazi isključivo sa 7-stupanjskim automatskim DSG mjenjačem s dvostrukom spojkom, a do 100km/h ubrzava za 5,9 sekundi.

Clubsport ima nadograđeni Vehicle Dynamics Manager sustav koji sada integrira kontrolu prednjeg diferencijala s promjenjivim zaključavanjem u sustav, uz opcijski adaptivni ovjes. Clubsportov ovjes je 15 mm niži od standardnog GTI-a, a tu je i progresivni servo upravljač što će svakako cijeniti svi vozači željni dinamičnije vožnje.

Što se estetskih promjena tiče, Clubsport se od običnog GTI modela razlikuje prema prednjem braniku sa saćastim otvorima za zrak, 18″ kotačima (uz doplatu su tu 19″). Tu je i crni stražnji krovni spojler, sportski ispušni sustav, ali i crveni kontrastni šavovi u unutrašnjosti koja je ostala nepromijenjena.

Ovdje pokrenite GOLF 8 GTI CLUBSPORT KONFIGURATOR.

golf-gti-clubsport-front

golf-gti-clubsport-back

Obratite nam se s povjerenjem

Gordan Graonic

Gordan Graonić

Voditelj prodaje vozila

Dino Stiber

Dino Štiber

Voditelj prodaje vozila

matej golub

Matej Golub

Voditelj prodaje vozila

Golf 8 GTI konfigurator

Pokrenite Golf 8 GTI konfigurator i naručite svoj jedinstveni model.

Golf 8 GTI konfigurator

* Sve iskazane cijene su informativnog karaktera i podložne promjenama. Slike su informativnog karaktera.
Fiksni tečaj konverzije 7,53450 kn za 1 euro.