Nova ŠKODA Enyaq Coupé 𝗶V

ŠKODA Enyaq Coupé iV konfigurator i isporuka odmah

Potpuno novi model Škoda Enyaq Coupé iV, koji se temelji na konceptu Vision iV krasi elegantan, bezvremenski dizajn čistih linija, nepogrešiva karakteristična svjetla i sportska silueta coupéa.

Škoda Enyaq Coupé iV

Stilski impresivan

Škoda Enyaq Coupé iV

Zapanjujuća tehnologija

Škoda Enyaq Coupé iV

Stvoren za uživanje

Škoda Enyaq Coupé iV

Pouzdanost i kvaliteta izvedbe

I

ŠKODA Enyaq Coupé 𝗶V cijena i osnovne informacije

Potpuno nova Škoda Enyaq Coupé iV oblikovan je za postizanje vrhunske aerodinamične učinkovitosti. Ugodan je dodatak ovog pristupa dizajnu to što pojačava općeniti dojam automobila.  

Za vas smo pripremili vrlo povoljne modele financiranja putem financijskog ili operativnog leasinga, a više informacija, kao i posebne leasing ponude i akcije, potražite OVDJE. 

  • Novi suvremeni dizajn
  • Moderna i udobna unutrašnjost
  • Snažan i štedljiv motor
  • Brojni sustavi potpore
  • Brzo punjenje
  • Veliki doseg
  • Maksimalnih 5 zvjezdica u Euro NCAP testovima

Cijena od (uključujući PDV)

51.968 EUR

Najveća snaga motora (kW / KS)

150 kw / 204 KS

Doseg (km)

544 - 553 km

30-minutna snaga motora (kW / KS)

70 kW / 95 KS

Ubrzanje 0-100 km/h (sec)

8,8

Potrošnja (kWh/100 km)

15,5 – 17,1

ŠKODA Enyaq Coupé 𝗶V eksterijer

Model Enyaq Coupé iV oblikovan je kako bi postigao vrhunsku aerodinamičku učinkovitost. Bonus ovog pristupa dizajnu dodatak je cjelokupnoj privlačnosti vozila. Potpuno novi model Enyaq Coupé iV razlikuje se od modela Enyaq iV ne samo svojom siluetom, nego i pragovima vozila u boji karoserije te izražajnim branicima. Jednako impresivna i učinkovita su i opcijska matrix LED svjetla te elementi Crystal Face sa srebrnim okvirom, koji su smješteni između njih. 

Panoramski stakleni krov serijska je oprema za Enyaq Coupé iV. Prednji i stražnji vjetrobran čine jedinstvenu dizajnersku jedinicu, koja doprinosi  privlačnosti vozila. Panoramski krov je fiksan, a prednji i stražnji  vjetrobran zasebni su dijelovi. U unutrašnjosti je panoramski krov odvojen od vjetrobranskog stakla podstavljenim poprečnim šipkama.

One sprijeda nose zaštitu od  sunca, a straga podstava ima izbočinu za smještaj peraje s antenom. S unutarnje strane, panoramski krovni blok zauzima većinu površine stropa. Krov je izrađen od laminiranog stakla s propusnošću svjetlosti od samo 5,7 % i 0 % propusnosti UV zraka. 

ŠKODA Enyaq Coupé 𝗶V dimenzije

Nova ŠKODA Enyaq Coupé RS 𝗶V je dugačka 4.653 mm, široka 1.879 mm (bez vanjskih retrovizora) I 2.148 mm (s vanjskim retrovizorima), a visoka 1.622 mm. Međuosovinski razmak je između 2.768 mm i 2.772 mm. 

Volumen prtljažnika iznosi 570 litara te 1610 litara preklapanjem stražnje klupe. 

VARIJABILNA PODNICA PRTLJAŽNIKA 

Postoje i detalji poput varijabilne podnice prtljažnika s prostorom za odlaganje kabela za punjenje i sustava mrežica sa sigurnosnim kukama koje korištenje prtljažnika čine mnogo praktičnijim. Standardna oprema i raspon dodataka tako su opsežni da možete dati maha mašti. 

 

ŠKODA Enyaq Coupé 𝗶V interijer

Potpuno novi Enyaq Coupé iV čuva okoliš ne samo svojom vožnjom bez emisija, već I ekološki prihvatljivim materijalima u unutrašnjosti. Na primjer, sjedala Cognac koriste se kožom/umjetnom kožom obojanom lišćem masline koje je inače vrsta otpada koji se ne može ponovno upotrijebiti. Unutrašnjost Lodge opremljena je sjedalima čiji sastav uključuje 40 % certificirane prirodne vune, a ostalih 60 % čini poliester iz recikliranih plastičnih boca. 

STIL I FUNKCIONALNOST

Novi dizajn unutrašnjosti oslanja se na kvalitete na koje ste navikli. Povrh toga nudi još više prostora I pametnih rješenja. . Na primjer, instrumentna ploča oblikovana je tako da oponaša poklopac motora svojim izbočenjem za logotip Škoda. Uključuje sličan reljefni dio koji podupire vašu ruku  kada upravljate zaslonom infotainment sustava. Podrazumijeva se da, kao i obično, postoji jako puno pretinaca za odlaganje za sve putnike. 

PROSTOR

Neki od aduta vozila marke Škoda jesu natprosječno prostrana unutrašnjost i praktične Simply Clever značajke gdje god pogledali. Sve to možete očekivati i od modela Enyaq Coupé iV, što ga čini savršenim vozilom za svakodnevnicu. 

PREUZMITE KONTROLU

13” zaslon infotainment sustava samo je početak. Pomoću njega  možete postaviti sve osnovne funkcije vozila kao što su ventilacija i sigurnosni  sustavi potpore. Enyaq Coupé iV također nudi širok raspon mogućnosti povezivanja, uključujući USB-C priključke, bežično uparivanje s vašim smartphoneom i daljinsko upravljanje putem usluge Škoda Connect. 

Maksimalna udobnost

Velikodušna unutrašnjost modela Škoda Enyaq Coupé iV nadograđena je panoramskim krovom s kojim vam je nebo na dohvat ruke. Zbog udobno konturiranih sjedala i pregršt Simply Clever rješenja svaka vožnja postaje pravi užitak. 

ŠKODA CONNECT

Online Škoda Connect kombinira skup online usluga uključujući update softvera i usluge specifične za električna vozila. Škoda Connect usluge podijeljene su u dva osnovna paketa: Infotainment Online i Care Connect. Infotainment Online pomaže vozaču informiranjem o prometu. Care Connect pomaže vozaču pri održavanju vozila, što podrazumijeva planiranje servisa, obavijesti o sudaru i daljinski pristup. 

USLUGE NA DALJINU

Usluge na daljinu obuhvaćaju značajke poput punjenja na daljinu, kontrole temperature vozila prije vožnje i planer polaska.

DO 4 USB-C PRIKLJUČKA

Potpuno novi Enyaq Coupé iV opremljen je s dva moderna USB-C priključka s pozadinskim osvjetljenjem za prijenos podataka i punjenje. Dva dodatna USB – C priključka mogu se zajedno s utičnicom od 230 V dodati stražnjim putnicima za punjenje njihovih uređaja.

PHONE BOX

Phone Box je pretinac za odlaganje mobilnog telefona u središnjoj konzoli. Phone Box sada također može puniti smartphone pomoću standarda Qi za bežično punjenje. 

GOVORNE NAREDBE

Predstavljamo vam govornu asistenticu Lauru koja vam pomaže navigacijom, medijima, infotainment sustavom, klima uređajem i porukama, što omogućava koncentraciju na vožnju. 

Škoda Enyaq Coupé iV baterija i punjenje

Model Enyaq Coupé iV opremljen je utičnicom kombiniranog sustava punjenja. Bateriju je moguće puniti preko izvora izmjenične struje (AC) do izlazne snage punjenja od 11 kW ili preko izvora istosmjerne struje (DC) do izlazne snage punjenja do 135 kW. 

Alternativa standardnom punjenju preko izvora energije je regenerativno kočenje. To predstavlja postupak u kojem se kinetička energija vozila pretvara u električnu energiju, a koja se zatim pohranjuje u visokonaponsku bateriju. 

Škoda Enyaq Coupé iV nudi mnogo opcija uštede. Tijekom vožnje ne generira nikakve emisije, što predstavlja iskorak u novu eru. Ovaj model također nudi opciju toplinske pumpe za sve verzije modela, a to je značajka koja smanjuje opterećenje na kapacitet baterije, povećavajući doseg zimi. 

  ENYAQ COUPÉ iV  ENYAQ COUPÉ iV RS 
Električna potrošnja  15.7 – 17.1 kWh/100 km  17.2 – 18.1 kWh/100 km 
Doseg  544 km  522 km 
Nominalni kapacitet baterije (kW)  82  82 
Napon baterije   350 V   400 V
Vrijeme punjenja  AC 11 kW 0-100%: 7h30 

DC 135 kW 10-80%: 29 min. 

AC 11 kW 0-100%: 7h30 

DC 135 kW 10-80%: 36 min. 

Škoda Enyaq Coupé iV motor

Kao što je to uobičajeno kod ostalih modela marke Škoda, Enyaq Coupé iV dostupan je s funkcijom odabira modusa voženje. Postoji 5 ili 6 modusa vožnje, ovisno o verziji. Verzija sa stražnjim pogonom nudi sljedeću ponudu modusa vožnje: Eco, Comfort, Normal, Sport i Individual.

Verzija s pogonom na sve kotače u ponudi ima i modus Traction. Vozač može upotrebljavati odabir modusa vožnje za kontrolu ne samo reakcije vozila na pritisak papučice gasa, nego i dostupni okretni moment, najveću brzinu, učinak servoupravljanja te intenzitet klima-uređaja. 

Škoda, Enyaq Coupé iV u svojoj izvedbi nudi i model Škoda, Enyaq Coupé iV RS. Donosimo vam tehničke detalje obje izvedbe.

  ENYAQ COUPÉ iV  ENYAQ COUPÉ iV RS 
Najveća snaga e – motora  150 kW (204 KS)  220 kW (299 KS) 
Najveća 30 minutna snaga e-motora  70 kW (95 KS)  77 kW (105 KS) 
Pogon  Stražnji pogon  Pogon na sve kotače 
Maks. okretni moment (Nm)  310  460 
Ubrzanje 0–100 km/h (s)  8,8  6,5 
Mjenjač  Automatik  Automatik 
Maksimalna brzina  160 km/h  180 km/h 
Doseg na struju kombinirano  553 km  522 km 
Stacionarna buka  65 dB  67 dB 

Škoda Enyaq Coupé iV sustavi potpore

Neovisno u kakvoj se situaciji nalazite, ŠKODA Enyaq Coupé 𝗶V raspolaže s nekoliko sustava za podršku vozaču poput Easy parking i Travel Assist sustava. Također je potrebno napomenuti kako je Škoda Enyaq iV dobila maksimalnu ocjenu od 5 zvjezdica na testovima sudara Euro NCAP te je sigurnost zajamčena.

SUSTAV POTPORE TRAVEL ASSIST

Sustav potpore Travel Assist integrira nekoliko sustava i funkcija, kako je pojedinačno predstavljeno na stranicama u nastavku. Kad su međusobno povezani, vozilo može znatno olakšati vožnju i povećati komfor putovanja. Nakon aktivacije sustav potpore Travel Assist može automatski zaustaviti i pokrenuti vozilo, zadržavati vozilo na voznom traku, slijediti druga vozila u slučaju prometnog zastoja ili prikazivati okolni promet na zaslonu ispred vas. 

PREDIKATIVNA AUTOMATSKA REGULACIJA RAZMAKA

Osim praćenja prometa ispred vas, prediktivna automatska regulacija razmaka (Predictive Cruise Control) također obrađuje prepoznate prometne znakove i ograničenja brzine pohranjena u navigacijskom sustavu. Zahvaljujući prepoznavanju prometnih znakova i informacijama iz navigacijskog sustava, Enyaq Coupé iV može na vrijeme prilagoditi svoju brzinu, na primjer kada se približava zavoju, kružnom toku ili raskrižju, ili kao odovor na ograničenje brzine. 

SUSTAV PREPOZNAVANJA PROMETNIH ZNAKOVA

Modul za obradu slika pretražuje skenirane slike kako bi pronašao prometne znakove i uspoređuje rezultate s navigacijskim podacima. Sustav obrađuje znakove ograničenja brzine, znakove zabrane pretjecanja, znakove zabrane ulaza u jednosmjerne ulice i sve dodatne upute, kao i pripadajuće znakove ograničenja visine, a zatim ih prikazuje vozaču. 

SUSTAV ZA ZADRŽAVANJE VOZILA NA USKOM VOZNOM TRAKU (NARROW LANE ASSIST)

Vozilo može voziti užim voznim trakovima (npr. na gradilištima u prometu) zahvaljujući sustavu potpore za zadržavanje vozila na uskom voznom traku (Narrow Lane Assist), daljnjem poboljšanju adaptivnog vođenja po voznom traku (Adaptive Lane Assist), koji zadržavaju vozilo u pokretu u odabranom položaju unutar voznog traka.

Portfelj situacija koje se mogu otkriti proširen je tako da uključuje, osim privremenih žutih uzdužnih oznaka, razne objekte uz cestu, kao što su ograde protiv sudara i nizovi (paralelno i okomito) parkiranih vozila. Vozilo može svladavati zavoje bez uzdužnih oznaka i voziti se uskim gradskim ulicama. Sustav radi samo pri brzinama većim od 60 km/h.

Potpora kod prometnog zastoja pojednostavljuje vožnju u prometnim zastojima. Koristi se prediktivnom regulacijom razmaka ACC i potporom zadržavanja vozila na uskom voznom traku (Narrow Lane Assist) za pokretanje, kočenje i skretanje vozila, čime imitira kretanje okolnihvozila u prometnim zastojima.

POTPORA ZA HITNE SLUČAJEVE (EMERGENCY ASSIST) 

Sustav potpore Emergency Assist smanjuje rizik od nesreće ako se vozač ne osjeća dobro. Ako vozilo utvrdi da se vozačeve ruke ne nalaze na kolu upravljačani nakon upozoravajuće obavijesti, aktivira se sustav Emergency Assist koji vozilo koči do zaustavljanja te ga zadržava na voznom traku i aktivira uređaj za svjetlosno upozorenje. 

INTELIGENTAN SUSTAV POTPORE PRI PARKIRANJU 

Nova komponenta inteligentnog sustava potpore pri parkiranju je uvježbano parkiranje koje se upotrebljava za automatsko dovršavanje manevra parkiranja  na parkirališnom mjestu koje se nalazi u poznatom okruženju, npr. kod kuće. Vozilo automatski upravlja vožnjom, kočenjem i usmjeravanjem (unaprijed i unatrag, dok kontinuirano prati okolni prostor, otkriva objekte i pješake , te sprječava sudar  s njima. Uvježbano parkiranje može parkirati vozilo na parkirališno mjesto u poznatom okruženju s veće udaljenosti (do 50 m).

POTPORA ZA MANEVRIRANJE

Radi izbjegavanja situacija parkiranja u kojima ne zakočite na vrijeme kao odgovor na upozorenja o udaljenosti sprijeda ili straga, Enyaq Coupé iV uključuje potporu za manevriranje Manoeuvre Assist, značajku koja zaustavlja vozilo radi izbjegavanja sudara.

KAMERA ZA VOŽNJU UNATRAG 

Pružajući vam komfor i orijentaciju pri parkiranju, kamera za vožnju unatrag koristi se kamerom smještenom na ručki poklopca prtljažnika. U kombinaciji sa zaslonom infotainment sustava prikazuje prostor iza vozila i dinamične linije putanje na temelju širine vozila. 

LED GLAVNA SVJETLA

Model Škoda Enyaq Coupé iV isporučuje se sa serijskim LED glavnim svjetlima koja uključuju diode za kratka i duga svjetla, pozicijsko svjetlo i svjetla za dnevnu vožnju. Mnogobrojne prednosti LED tehnologija uključuju njihov duži vijek trajanja i nižu potrošnju energije. Dodatne nove značajke su funkcionalnost svjetla za sve vremenske uvjete, otkrivanje izvora svjetlosti ostalih vozila i animacija svjetla prilikom zaključavanja ili otključavanja vozila.

Škoda Enyaq Coupé iV pametna rješenja

Ovaj model odlikuje široka lepeza pametnih rješenja koji svojom funkcionalnošću i dizajnom čine vožnju opuštenom za sve putnike. 

PRETINAC ZA KIŠOBRAN ILI METLICU U PREDNJIM VRATIMA 

Škoda Enyaq Coupé iV ima pretinac u vozačevim i suvozačevim vratima, uključujući kišobran u vozačevim vratima, ako vas uhvati kiša. 

DRŽAČI SIGURNOSNIH PRSLUKA 

Znate li onaj dio u zrakoplovu kad govore o prsluku za spašavanje ispod vašeg sjedala? Škoda vam sada pruža Simply Clever ekvivalent na cesti. Možda nije na napuhivanje, ali bi vam njegova reflektirajuća površina mogla spasiti život noću. Sigurno je pohranjen u vlastitom držaču u prednjim I stražnjim vratima, što osigurava brz i jednostavan pristup. 

ELEKTRIČNA ZAŠTITA ZA DJECU 

Upotreba mehaničke zaštite za djecu za stražnja vrata zahtijeva planiranje unaprijed jer se nekad vozite s djecom, nekad s odraslima. Zaštitu stražnjih vrata možete aktivirati i deaktivirati elektronički s vozačkog sjedala.

 

STRUGALICA ZA LED S MJERAČEM DUBINE PROFILA GUMA U PETIM VRATIMA 

Fantastičan Simply Clever detalj, praktičan pri pojavi prvog mraza. Sada ne morate pretraživati vozilo u potrazi za strugalicom ili se koristiti kreditnom karticom. Strugalica za led u oblozi petih vrata spremna je kad god vam zatreba. Mjerač dubine utora guma  s linijama odvojenim 2 mm nalazi se u oba donja kuta strugalice. Olakšava provjeru stanja gume kako biste na vrijeme saznali da više ne udovoljava zakonskim propisima.   

                                                                                                                                

 

Škoda Enyaq Coupé RS iV cijena i osnovne informacije

Cijena od (uključujući PDV) Snaga motora Doseg Pogon Ubrzanje (0-100 km/h) Maksimalna brzina Potrošnja
67.486 EUR 220 kW (299 KS)  522 km  Pogon na sve kotače  6,5  180 km/h  17.2 – 18.1 kWh/100 km 

IZGLED

Prirodna elegancija modela Enyaq Coupé RS iV naglašena je značajkama tipičnim za naše sportske modele. Branici specifični za RS i kotači promjera do 21″ ukazuju zajedno s crnim detaljima na karoseriji na tihu snagu koja prožima cijeli potpuno novi Enyaq Coupé RS iV.

MOTOR

Za razliku od svojeg prethodnika, Škodu Enyaq Coupé RS iV pokreće baterija od 400 V s maksimalnom snagom motora od 220 kW (299 KS). Time najveća 30 minutna snaga e-motora iznosi nevjerojatnih 77 kW (105 KS)  s maksimalnim okretnim momentom od 460 Nm s dosegom od 522 km.

ADAPTIVNA REGULACIJA VOŽNJE I MAKSIMALNA UDOBNOST

Baterija je pohranjena ispod poda tako da omogućuje nisko težište i visoki položaj sjedala potreban za besprijekoran pregled zbivanja oko automobila. Dva električna motora, po jedan na svakoj osovini, omogućuju modelu Enyaq Coupé RS iV pogon na sve kotače i snagu do 220 kW*. Standardne značajke uključuju sportski vozni postroj i Driving Mode Select, koji vam omogućuje odabir profila vožnje u skladu s vašim trenutačnim potrebama. Opcijski adaptivni amortizeri (DCC) također su dostupni. Sve ovo znači da se Enyaq Coupé RS iV s lakoćom može prilagoditi svakom načinu vožnje i svakoj cesti.

Obratite nam se s povjerenjem

ivana vukasinovic - skoda

Ivana Vukašinović

Voditeljica prodaje vozila

Dino Štiber

Voditelj prodaje vozila

Tomislav Smolčić škoda

Tomislav Smolčić

Prodajni savjetnik