Nova ŠKODA Octavia

ŠKODA Octavia konfigurator i isporuka odmah

Nova ŠKODA Octavia nudi više od impresivnog novog dizajna. Opremljena je s puno prostora, najnovijom tehnologijom i sigurnosnim sustavima potpore te puno pametnih ideja.

skoda-octavia_exterior_overside_02

Ekspresivan prednji dio

skoda-octavia_exterior_overside_04

skoda-octavia_exterior_overside

Savršeno ujednačene proporcije

skoda-octavia_exterior_overside_03

skoda-octavia_exterior_overside_front

Impresivna funkcionalnost

skoda-octavia_interijer

Inteligentna tehnologija

skoda-octavia-prtljaznik

Još prostraniji prtljažnik

I

ŠKODA Octavia osnovne informacije

Octavia je ušla u 4 generaciju, a s više od 7 milijuna prodanih primjeraka od 1959. godine predstavlja najprodavaniji model u zemljama EU-a.

Za pregled važnije serijske i dodatne opreme, pregled motora, kao i pregled dostupnih boja, pogledajte ŠKODA OCTAVIA KATALOG.

Za vas smo pripremili vrlo povoljne modele financiranja putem financijskog ili operativnog leasinga, a više informacija, kao i posebne leasing ponude i akcije, potražite OVDJE.

  • Redizajnirani eksterijer
  • Duža, šira i s većim prtljažnikom od prethodnice
  • Moderna i udobna unutrašnjost
  • Brojni sustavi potpora ta vozača
  • Brojna "Simply clever" rješenja
  • Snažni i ekonomični motori
  • Maksimalnih 5 zvjezdica u Euro NCAP testovima

Cijena od (uključujući PDV)

27.224 EUR

Snaga motora (kW)

85 - 110

Snaga motora (KS)

115 - 150

Potrošnja goriva (l/100km)

4,4 - 5,3

Octavia eksterijer

Ekspresivan prednji dio vozila karakterizira široka rešetka hladnjaka koja postupno prelazi u uska LED glavna svjetla. Ona očaravaju svojom matrix funkcijom koja ciljanim uključivanjem i isključivanjem pojedinačnih LED dioda sprečava zasljepljivanje drugih sudionika u prometu. Stoga ova snažna duga svjetla možete ostaviti uključena na svim svojim putovanjima kako biste u svakom trenutku imali pregled nad situacijom u svom okruženju.

Savršene proporcije, jasne površine i optimizirana aerodinamika modelu OCTAVIA daju stilski i sportski izgled. Novi model OCTAVIA duži je i širi od svoje prethodne verzije te se može opremiti gumama veličine do 19″. Novu značajku predstavljaju ravni uzdužni krovni nosači koji skladno prelaze u liniju krova.

ŠKODA Octavia dimenzije

Nova ŠKODA Octavia je dugačka između 4.689  mm i 4.751 mm, široka 1.829 mm (bez vanjskih retrovizora) i 1.994 mm (s vanjskim retrovizorima), a visoka između 1.457 mm i 1.510 mm. Međuosovinski razmak je između 2.668 mm i 2.677 mm.

Volumen prtljažnika je 600 litara, a 1.550 litara preklapanjem stražnje klupe.

Pri utovaru predmeta u prtljažnik znat ćete cijeniti pravilan oblik, dužu površinu i brojna ‘Simply Clever’ rješenja koja vašu prtljagu sigurno drže na postavljenom mjestu: kuke za torbu, mreže, varijabilna podnica utovarnog prostora i Cargo elementi.

skoda-octavia-prtljaznik

Nova ŠKODA Octavia interijer

U unutrašnjosti vas dočekuje savršeni sklad materijala i boja. Instrumentna ploča prati vanjske linije vozila i naglašava osjećaj prostranosti. Zaslon infotainment sustava postavljen visoko na instrumentnoj ploči u vozačevu vidnom polju stvara ugodnu simetriju. Atraktivan dekor, kromirani detalji i LED ambijentalno osvjetljenje poboljšavaju snažan dojam. Head-up zaslon, koji informacije projicira na vjetrobransko staklo, nudi jedan potpuno novi pogled na svijet. Svi važni detalji mogu se pronaći na dvama zaslonima veličine 10″. Minimalističke linije i LED osvjetljenje unutrašnjeg prostora ovoj elegantnoj atmosferi u unutrašnjosti daju završnu notu.

STIL I FUNKCIONALNOST
Vozilo je opremljeno novodizajniranim dvokrakim kolom upravljača. Top varijanta opremljena je višenamjenskim kožnim kolom upravljača koje ne samo da vam omogućuje upravljanje radiouređajem, telefonom i automatiziranim mjenjačem s dvije spojke DSG, već nudi i funkciju grijanja.

UDOBNOST I PROSTOR
Tipična kvaliteta izrade marke ŠKODA očita je unutrašnjosti. Okruženi visokokvalitetnim materijalima, uživat ćete u vožnji neovisno o tome gdje sjedite. Iznimno prostrana unutrašnjost nudi puno prostora za noge i glavu za sve putnike.

UKRASNA OBLOGA
Instrumentna ploča novog modela OCTAVIA može se ukrasiti oblogom od materijala antilop ili tkanine s prošivima te na taj način ističe jedinstveni stil unutrašnjosti (ovisno o varijanti opreme).

Maksimalna udobnost

Odmoran dolazak na odredište? Zahvaljujući funkciji masaže vozačevog sjedala i drugim komfornim značajkama to će uvijek biti moguće u modelu ŠKODA OCTAVIA. Komforna oprema seže od automatske regulacije razmaka s prediktivnom regulacijom brzine pa sve do 3-zonskog klima-uređaja “Climatronic”.

SUSTAV COLUMBUS INFOTAINMENT
Top izvedba u ponudi sustava infotainment je samostojeći 10“ Columbus kojim možete upravljati dodirom, gestama ili govornim naredbama. Sustav upotpunjuju navigacija, veza s vašim telefonom putem sučelja SmartLink, online usluge ŠKODA Connect te mogućnost reprodukcije internetskih radio stanica i internetskog prijenosa. Kartu možete uvećati ili upravljati jačinom zvuka korištenjem dodirnog klizača.

ŠKODA CONNECT
Online usluge ŠKODA Connect nove generacije nude usluge online navigacije i informiranja, mogućnost daljinskog upravljanja odabranim funkcijama vozila pomoću smartphonea i interakciju sa ŠKODA servisnim centrom po vašem izboru na daljinu. Sustav poziva u nuždi eCall, koji automatski kontaktira s hitnim službama u slučaju nesreće, sastavni je dio ove značajke.

DO 5 USB-C PRIKLJUČKA
Potpuno nova OCTAVIA 2021 serijski je opremljena s dva moderna USB-C priključka s pozadinskim osvjetljenjem za prijenos podataka i punjenje. Opcijski je moguće dodati još 3 USB-C priključka – jedan kod osvrtnog zrcala za punjenje kamere i dva za putnike na stražnjim sjedalima za punjenje njihovih uređaja.

ODMOR TIJEKOM PUTOVANJA
Provodite li obično i po nekoliko sati za upravljačem? Onda znate koliko je teško konstantno imati pregled nad svim prometnim znakovima, voziti u gustom prometu ili kod zastoja pratiti vozilo ispred sebe. Zato ovdje nastupa sustav potpora za vozača “Traveller” novog modela OCTAVIA. Ako je ta funkcija aktivirana, vozilo prilagođava svoju brzinu situaciji u prometu i najvećoj dopuštenoj brzini, održava svoj pravac te preuzima zaustavljanje i kretanje u zastoju.

UDOBNOST NA SVAKOM SJEDALU
Priuštite si visok stupanj udobnosti u obiteljskom automobilu. Prednja sjedala, koja posjeduju dokaz kvalitete Udruge za zdravlje kralježnice, raspolažu prozračivanjem, funkcijom masaže i namjestivom dubinom sjedala. Putnici u stražnjem dijelu vozila razveselit će se specijalnim naslonima za glavu predviđenima za spavanje, koji će se pobrinuti za odmoran san na dugim putovanjima. Zahvaljujući 3-zonskom klima-uređaju “Climatronic” vozač, suvozač i putnici u stražnjem dijelu vozila moći će namjestiti svoju individualnu ugodnu temperaturu. Dinamična regulacija voznog postroja s namjestivim amortizerima pobrinut će se za udobnu vožnju u svim životnim situacijama i situacijama na cesti.

PAMETNI UREĐAJI ZA SVAKODNEVICU
Od prednjeg dijela vozila pa sve do njegova stražnjeg dijela – ŠKODA OCTAVIA u svojoj opsežnoj ponudi ima brojna ‘Simply Clever’ rješenja koja će vaš život učiniti svaki dan malo jednostavnijim. Ruke sam vam zauzete? Otvorite prtljažnik uz pomoć električnog komfornog otvaranja i zatvaranja tako da pokretom noge aktivirate senzor ispod stražnjeg branika. Snop ključeva vam se zagubio negdje duboko u torbi? Za otvaranje vozila aktivirajte bilo koju ručicu vrata – to je moguće zahvaljujući sustavu zaključavanja i pokretanja bez ključa “KESSY”.

Hibridna tehnologija za manju potrošnju

ŠKODA OCTAVIA je prvi model marke s djelomično hibridnom tehnologijom (dostupna samo u kombinaciji s 1.5 TSI 110kW DSG motorom). Snažnija baterija i elektromotor upotpunjuju benzinski motor, a dijelovi električne strujne mreže napajaju se s 48 V. Na taj način vozilo može u potpunosti isključiti motor na izgaranje – primjerice tijekom vožnji na malim brzinama. Tako se smanjuju i potrošnja i emisije CO2.

Tehničke specifikacije 1.5 TSI/110 kW 2.0 TDI/85 kW 2.0 TDI/110 kW
Motor
Cilindri/obujam (cc) 4/1498 4/1968 4/1968
Maks. snaga / okretaji (kW / o/min) 110/5000–6000 85/2750–4250 110/3250–4200
Maks. okretni moment (Nm) 250 300 340
Norma za ispušne plinove EU6AP EU6AP EU6AP
Gorivo Benzin, RON min. 95 Dizel Dizel
Performanse
Maksimalna brzina (km/h) 230 211 230
Ubrzanje 0–100 km/h (s) 8,2 10,3 8,7
Potrošnja goriva (l/100 km)
gradska vožnja 6,2 4,2 4,4
izvangradska vožnja 3,9 3,1 3,2
kombinirana vožnja 4,7 3,5 3,7
Emisije CO2 (g/km) – kombinirane 109 91 96

Sustavi potpora za vozača

Bezbrižno na putu, neovisno o tome vodi li vas put kroz kaotičan gradski promet ili po brzim, praznim cestama. ŠKODA OCTAVIA raspolaže s nekoliko novih sustava potpora za vozača. Oni zajedno s devet zračnih jastuka podižu zaštitu putnika na sljedeću razinu.

Model ŠKODA OCTAVIA osvojio je maksimalan broj od 5 zvjezdica u testovima sudara Euro NCAP.

SUSTAV POTPORE TRAVEL ASSIST
Sustav Travel Assist integrira nekoliko sustava i funkcija koji su predstavljeni odvojeno. Kad su međusobno povezani, vozilo može znatno olakšati vožnju i povećati komfor putovanja. Nakon aktivacije sustav potpore Travel Assist može automatski zaustaviti i pokrenuti vozilozadržavati vozilo na voznom trakuslijediti druga vozila u slučaju prometnog zastoja ili prikazivati okolni promet na zaslonu ispred vas.

skoda-octavia-travel-assist

PREDIKTIVNA REGULACIJA RAZMAKA (PREDICTIVE CRUISE CONTROL)
Nova prediktivna regulacija razmaka proširuje funkcije automatske regulacije razmaka (ACC). Osim praćenja prometa ispred vas, sustav također obrađuje prepoznate prometne znakove i ograničenja brzine pohranjena u navigacijskom sustavu. Time se omogućuje pravovremena prilagodba brzine, na primjer, kada se približavate zavoju, kružnom toku ili raskrižju ili zbog ograničenja brzine.

SUSTAV PREPOZNAVANJA PROMETNIH ZNAKOVA (TRAFFIC SIGN RECOGNITION)
Modul za obradu slika pretražuje skenirane slike kako bi pronašao prometne znakove i uspoređuje rezultate s navigacijskim podacima. Sustav obrađuje znakove ograničenja brzineznakove zabrane pretjecanjaznakove zabrane ulaza u jednosmjerne ulice i sve dodatne upute, kao i pripadajuće znakove ograničenja visine, a zatim ih prikazuje vozaču.

ADAPTIVNA POTPORA ZADRŽAVANJA VOZILA NA VOZNOM TRAKU (LANE ASSIST)
Potpora zadržavanja vozila u voznom traku (Lane Assist) može vam reći kada nenamjerno napuštate vozni trak. Sustav radi zajedno s kamerom za prepoznavanje oznaka traka na cesti, uključujući žute crte tijekom radova na cesti, prometne čunjeve i ostale linije uz cestu ili trak. Poboljšana „adaptivna“ varijanta (dostupna samo u sklopu sustava potpore Travel Assist) znači da sustav intervenira u pokušaju zadržavanja vozila u odabranom voznom traku i vozilo ne krivuda.

SUSTAV NADZORA OKOLINE (FRONT ASSIST) SA SUSTAVOM POTPORE ZA IZBJEGAVANJE SUDARA (COLLISION AVOIDANCE ASSIST)
Sustav nadzora okoline (Front Assist) sigurnosni je sustav koji upozorava na sudar. U slučaju neizbježnog sudara aktivira kočnice kako bi umanjio posljedice. Također, aktivira zaustavljanje u nuždi ako pješak ili biciklist pokuša prijeći ispred vozila. U kritičnim situacijama kada sustav potpore Front Assist intervenira kočenjem, a vozač ukazuje da poduzima mjere izbjegavanja načinom na koji okreće kolo upravljača, sustav potpore za izbjegavanje sudara (Collision Avoidance Assist) ciljano intervenira u okretanje kola upravljača kako bi vozaču pomogao zaobići prepreku.

POTPORA PRI SKRETANJU (TURN ASSIST)
Potpora pri skretanju (Turn Assist), koja je dio sustava za nadzor okoline (Front Assist), služi za nadzor vozila iz suprotnog smjera kada skrećete ulijevo (u vozilima s upravljačem na lijevoj strani), na primjer na raskrižju. Ako postoji neposredna opasnost, vozilo se potpuno zaustavlja i aktivira signal upozorenja.

POTPORA PRI PROMJENI VOZNOG TRAKA (SIDE ASSIST)
Zahvaljujući dvama radarskim senzorima na stražnjem dijelu vozila, potpora pri promjeni voznog traka (Side Assist) otkriva vozila koja se približavaju straga ili se nalaze u mrtvom kutu vozila. O tome ste obaviješteni LED signalom s unutarnje strane kućišta vanjskih zrcala. Potpora pri promjeni voznog traka (Side Assist) može otkriti vozila udaljena do 70 m i na taj način vas učinkovito upozorava na opasne situacije na autocestama i cestama s dva vozna traka.

POTPORA ZA ZAŠTITU PUTNIKA (CREW PROTECT ASSIST)
Sustav zateže prednje sigurnosne pojaseve u slučaju neizbježnog sudara ili nestabilnih situacija u vožnji i aktivira ESC radi zatvaranja bočnih prozora skoro do kraja te sprječavanja ulaska stranih predmeta u vozilo. Sustav radi s prednjim i stražnjim radarom i senzorom za zaštitu od prevrtanja.

MULTIKOLIZIJSKA KOČNICA
Ako OCTAVIA sudjeluje u nesreći i aktiviraju se zračni jastuci, mogla bi se nastaviti kretati i prouzročiti novu nesreću. Tu nastupa multi kolizijska kočnica koja vozilo zaustavlja radi sprječavanja dodatnih sudara.

POTPORA PRI PARKIRANJU (PARK ASSIST)
Potpora pri parkiranju (Park Assist) poluautomatski upravlja vozilom u okomita parkirna mjesta te iz paralelnih parkirnih mjesta i u njih. Sustav vam pomaže automatskim izvršavanjem optimalnih pokreta upravljača za parkiranje unutar linija. Sve što vi trebate napraviti je ubrzati i kočiti.

Pametna rješenja u Octaviji

Potpuno nova OCTAVIA 2021 serijski je opremljena s dva moderna USB-C priključka s pozadinskim osvjetljenjem za prijenos podataka i punjenje. Opcijski je moguće dodati još 3 USB-C priključka – jedan kod osvrtnog zrcala za punjenje kamere i dva za putnike na stražnjim sjedalima za punjenje njihovih uređaja.

PRETINAC ZA KIŠOBRAN ILI METLICU U PREDNJIM VRATIMA
ŠKODA OCTAVIA ima pretinac u vozačevim i suvozačevim vratima, uključujući kišobran ili metlicu u vozačevim vratima, ako vas uhvati kiša ili želite počistiti svoje vozilo. Pretinac je vodootporan pa u njemu možete odlagati mokre kišobrane, a voda iz kišobrana odvodi se izvan vozila. Obje značajke također su opcijski dostupne za drugi pretinac.

JEDNOSTAVNO PUNJENJE TEKUĆINE ADBLUE
Svi dizelski motori zahtijevaju dodatno ubrizgavanje tekućine AdBlue, a rezultat toga je vozilo koje proizvodi mnogo manje štetnih emisija. Tekućinu možete dopuniti korištenjem grla za punjenje odmah pokraj grla za punjenje goriva. Novost modela OCTAVIA jest u tome da niste ograničeni na pumpe tekućine AdBlue za osobna vozila jer sada možete umetnuti mlaznicu za gorivo za teretna vozila. Zahvaljujući tome možete biti sigurni da ćete tekućinu moći dopuniti na svakoj benzinskoj pumpi.

ELEKTRIČNA ZAŠTITA ZA DJECU
Upotreba mehaničke zaštite za djecu za stražnja vrata zahtijeva planiranje unaprijed jer se nekad vozite s djecom, nekad s odraslima. Zaštitu stražnjih vrata možete aktivirati i deaktivirati elektronički s vozačevog sjedala kad god zatrebate.

ZAŠTITA OD SUNCA S MOGUĆNOŠĆU UVLAČENJA
Ako tražite zaštitu od sunčevih zraka ili mir i tišinu za posao, zaštitu od sunca s mogućnošću uvlačenja, koja je potpuno skrivena kada se ne upotrebljava, možete jednostavno izvući kako biste zaštitili interijer.

nova-skoda-octavia-pametna-rjesenja

Obratite nam se s povjerenjem

ivana vukasinovic - skoda

Ivana Vukašinović

Voditeljica prodaje vozila

Tomislav Smolčić škoda

Tomislav Smolčić

Prodajni savjetnik

Dino Štiber

Voditelj prodaje vozila

ŠKODA Octavia konfigurator

Pokrenite ŠKODA Octavia konfigurator i naručite svoj jedinstveni model.

ŠKODA Octavia konfigurator

* Sve iskazane cijene su informativnog karaktera i podložne promjenama. Slike su informativnog karaktera.