Nova ŠKODA Octavia RS

ŠKODA Octavia RS konfigurator i isporuka odmah

Nova ŠKODA Octavia RS, sportska verzija ovog ŠKODINOG modela, nudi vrhunske performanse za zahtjevnije vozače.

skoda_octavia_rs_eksterijer_side

Moćan dizajn

skoda_octavia_rs_eksterijer_back

Sportski način vožnje

skoda_octavia_rs_eksterijer_front

Dinamičan dojam prednjeg dijela vozila.

skoda-octavia_rs_eksterijer_back01

Privlačan dinamički stražnji dio

skoda_octavia_rs_side_interijer_02

Kombinacija sportske dodatne opreme s modernim interijerom

I

ŠKODA Octavia RS cijena i osnovne informacije

Do 245 konjskih snaga ispod poklopca motora nove Octavie RS učinit će vožnju uzbudljivom uz visoku razinu sigurnosti, prostranost i vrhunsku tehnologiju.

Za vas smo pripremili vrlo povoljne modele financiranja putem financijskog ili operativnog leasinga, a više informacija, kao i posebne leasing ponude i akcije, potražite OVDJE.

  • Moćan dizajn koji uključuje crne dodatke
  • Sportski interijer
  • Bogata serijska oprema
  • 3 snažna motora
  • Dostupan i 4x4 pogon
  • Dostupna i plug-in hibridna inačica

Snaga motora (kW / KS)

147 - 180 / 200 - 245

Ubrzanje 0-100km/h (sec)

6,7 - 7,4

Maksimalna brzina (km/h)

243 - 250

Okretni moment (Nm)

370 - 400

Potrošnja goriva (l/100km)

6,8 - 7,4

Octavia RS eksterijer

Dinamični dizajn serijskog modela OCTAVIA dodatno je ukrašen crnim dodacima i ostalim posebnim značajkama u RS verziji, uključujući 18“ kotače od lakog metala Comet.

Serijska LED Matrix glavna svjetla s posebno dizajniranim LED svjetlima za maglu modelu OCTAVIA RS daju njegov karakterističan izgled. Prednji branik u boji karoserije i crni difuzor zaokružuju dinamičan dojam prednjeg dijela vozila.

Prednjim dijelom dominiraju rešetka hladnjaka, njezine letvice i okvir sjajne crne boje. Ukrašena je srebrnim logotipom RS s crvenim slovom „V“, što znači „victory“ (pobjeda).

Sportski geni modela OCTAVIA RS doista dolaze do izražaja na stražnjem dijelu vozila kojim dominiraju crni elementi visokog kontrasta i serijska LED stražnja svjetla s dinamičkim pokazivačima smjera. Naziv ŠKODA ispisan slovima i logotipi RS i iV iste su boje. Ostali detalji uključuju katadioptersku traku i dvije ispušne cijevi. Difuzor i spojleri na poklopcu prtljažnika i stražnjem braniku pomažu poboljšati protok zraka.

SVJETLA
Vrhunska svjetla u standardnoj opremi modela OCTAVIA RS koriste se LED diodama za sve svoje funkcije. U usporedbi sa standardnim svjetlima snažnija su, a povrh toga uključuju i bočno svjetlo i vrhunsku funkciju Matrix. Mnogobrojne prednosti LED tehnologija uključuju njihov duži vijek trajanja i nižu potrošnju energije.

Led stražnja svjetla dio su serijske opreme i uključuju diode za sve funkcije. Posebna su po tome što uključuju stražnje svjetlo u oba dijela i privlačan dinamički stražnji pokazivač smijera. Uz to, svjetla su dio animirane funkcije Coming/Leaving Home – kod zaključavanja/otključavanja vozila, stražnja se svjetla postupno uključuju izvana prema unutra i ponovno prema van. Pokazivači smjera također trepću.

ŠKODA Octavia RS dimenzije

Nova ŠKODA Octavia RS je dugačka 4.702  mm, široka 1.829 mm (bez vanjskih retrovizora), a visoka 1.458 mm. Međuosovinski razmak je 2.677 mm.

Volumen prtljažnika je 600 litara, a 1.550 litara preklapanjem stražnje klupe.

Nova ŠKODA Octavia RS interijer

RS s lakoćom kombinira sportsku dodatnu opremu s modernim interijerom potpuno novog modela OCTAVIA. Virtualni cockpit sa zaslonom veličine 10,25“, ambijentalno osvjetljenje i druge atraktivne značajke dio su serijske opreme. Od materijala Suedia izrađene su ne samo presvlake za sjedala, već i obloge instrumentne ploče i vrata.

VIŠENAMJENSKO SPORTSKO KOLO UPRAVLJAČA
Jedna od posebnosti modela OCTAVIA RS potpuno je novo višenamjensko sportsko kolo upravljača s tri kraka. Sve ključne informacije uvijek su vam u vidnom polju zahvaljujući serijskom virtualnom cockpitu od 10,25“ dostupnom u pet verzija – uključujući i sportsku. Dodatna značajka je head-up zaslon koji na vjetrobransko staklo projicira trenutačnu brzinu, upute za navigaciju i ostale informacije.

SERIJSKI SPORTSKI AMBIJENT
Prostrani interijer kombinira eleganciju sa sportskim stilom. Glavne karakteristike serijske opreme uključuju čvrsta sportska sjedala presvučena tkaninom s logotipom RS (ili opcijskim presvlakama Alcantara), crvene šavoveLED ambijentalno osvjetljenjecrnu krovnu oblogu i instrumentnu ploču s oblogama od tkanine Suedia i trakom od ugljičnih vlakana. Sportski dojam interijera upotpunjuju papučice od nehrđajučeg čelika.

Octavia RS vozni postroj i upravljanje

Čvrsto držite kolo upravljača i pritisnite papučicu gasa do kraja. Vozilo će pojuriti naprijed, a njegovih 245 KS prikovat će vas za sjedalo. Vozilo će slušati svaku vašu riječ dok uživate u uzbuđenju vožnje zavojima. To je obiteljsko vozilo baš za vas.

Inženjeri marke Škoda uložili su velike napore kako bi OCTAVIA RS bila jednako zabavna tijekom vožnje zavojima. Specifični sportski vozni postroj opremljen je krutim ovjesom s kraćim oprugama, specifičnim sportskim amortizerima te je njegova visina od tla smanjena za 15 mm (to se ne odnosi na RS iV). Serijski pojačane kočnice i ovjes s više spona na stražnjoj osovini nude izvrsne karakteristike upravljanja i komfor u vožnji.

PROGRESIVNI UPRAVLJAČ
Model OCTAVIA RS opremljen je progresivnim upravljačem za bolje upravljanje i agilnost u zavojima. Progresivni upravljač mijenja omjer ovisno o tome koliko je kolo upravljača okrenuto kako ne biste stalno morali pomicati ruke po upravljaču. To olakšava manevriranje na zavojitim cestama, u gradskom prometu ili pri parkiranju.

Motori i pogon

Odaberite jedan od 3 snažna pogona. Plug-in hibridno vozilo RS iV jedinstvena je kombinacija fantastične dinamike i potpuno električne vožnje. Snažni benzinski motor spreman je osigurati vam maksimalan užitak u vožnji. Dizelski motor najbolji je za brza duga putovanja.

TSI MOTOR
Ako vam kroz žile teče čisti benzin i želite snažan motor fantastičnog zvuka, odlučite se za 2,0 TSI koji razvija 180kW i 245KS. Automatizirani 7-stupanjski mjenjač s dvije spojke DSG snagu uvijek prenosi na prednje kotače.

TDI MOTOR
Dizelski motor je snažan i istovremeno ekonomičan 2,0 TDI dizelski motor koji razvija 147kW i 200KS. U kombinaciji isključivo s automatiziranim 7-stupanjskim mjenjačem s dvije spojke DSG, njegove ćete prednosti cijeniti posebno na otvorenoj cesti gdje će se neumorno nastaviti kretati. Dostupan s pogonom na prednje i sve kotače.

PLUG-IN HIBRIDNO SPORTSKO VOZILO
Odlučite se za model OCTAVIA RS iV s plug-in hibridnim pogonom i automatiziranim 6-stupanjskim mjenjačem s dvije spojke DSG i uživajte u izvrsnim performansama dostojnim sportskog modela: snaga sustava od 180 kW upotpunjena je maksimalnim okretnim momentom od 400 Nm koji se raspodjeljuje na prednje kotače. U sportskom načinu vožnje, koji omogućuje iskorištavanje maksimalne snage vozila, vozilo ubrzava od 0 do 100 km/h za samo 7,3 sekunde. Njegova je maksimalna brzina 225 km/h. Uz to, doseg vozila samo s električnim motorom iznosi 60 km. Želite li nešto malčice umjerenije? Plug-in hibridnu tehnologiju također možete pronaći u modelu ŠKODA OCTAVIA iV.

Sustavi potpora za vozača

SUSTAV POTPORE TRAVEL ASSIST
Sustav Travel Assist integrira nekoliko sustava i funkcija koji su predstavljeni odvojeno. Kad su međusobno povezani, vozilo može znatno olakšati vožnju i povećati komfor putovanja. Nakon aktivacije sustav potpore Travel Assist može automatski zaustaviti i pokrenuti vozilozadržavati vozilo na voznom trakuslijediti druga vozila u slučaju prometnog zastoja ili prikazivati okolni promet na zaslonu ispred vas.

PREDIKTIVNA REGULACIJA RAZMAKA (PREDICTIVE CRUISE CONTROL)
Nova prediktivna regulacija razmaka proširuje funkcije automatske regulacije razmaka (ACC). Osim praćenja prometa ispred vas, sustav također obrađuje prepoznate prometne znakove i ograničenja brzine pohranjena u navigacijskom sustavu. Time se omogućuje pravovremena prilagodba brzine, na primjer, kada se približavate zavoju, kružnom toku ili raskrižju ili zbog ograničenja brzine.

ADAPTIVNA POTPORA ZADRŽAVANJA VOZILA NA VOZNOM TRAKU (LANE ASSIST)
Potpora zadržavanja vozila u voznom traku (Lane Assist) može vam reći kada nenamjerno napuštate vozni trak. Sustav radi zajedno s kamerom za prepoznavanje oznaka traka na cesti, uključujući žute crte tijekom radova na cesti, prometne čunjeve i ostale linije uz cestu ili trak. Poboljšana „adaptivna“ varijanta (dostupna samo u sklopu sustava potpore Travel Assist) znači da sustav intervenira u pokušaju zadržavanja vozila u odabranom voznom traku i vozilo ne krivuda.

SUSTAV NADZORA OKOLINE (FRONT ASSIST) SA SUSTAVOM POTPORE ZA IZBJEGAVANJE SUDARA (COLLISION AVOIDANCE ASSIST)
Sustav nadzora okoline (Front Assist) sigurnosni je sustav koji upozorava na sudar. U slučaju neizbježnog sudara aktivira kočnice kako bi umanjio posljedice. Također, aktivira zaustavljanje u nuždi ako pješak ili biciklist pokuša prijeći ispred vozila. U kritičnim situacijama kada sustav potpore Front Assist intervenira kočenjem, a vozač ukazuje da poduzima mjere izbjegavanja načinom na koji okreće kolo upravljača, sustav potpore za izbjegavanje sudara (Collision Avoidance Assist) ciljano intervenira u okretanje kola upravljača kako bi vozaču pomogao zaobići prepreku.

POTPORA PRI PROMJENI VOZNOG TRAKA (SIDE ASSIST)
Zahvaljujući dvama radarskim senzorima na stražnjem dijelu vozila, potpora pri promjeni voznog traka (Side Assist) otkriva vozila koja se približavaju straga ili se nalaze u mrtvom kutu vozila. O tome ste obaviješteni LED signalom s unutarnje strane kućišta vanjskih zrcala. Potpora pri promjeni voznog traka (Side Assist) može otkriti vozila udaljena do 70 m i na taj način vas učinkovito upozorava na opasne situacije na autocestama i cestama s dva vozna traka.

MULTIKOLIZIJSKA KOČNICA
Ako OCTAVIA RS sudjeluje u nesreći i aktiviraju se zračni jastuci, mogla bi se nastaviti kretati i prouzročiti novu nesreću. Tu nastupa multi kolizijska kočnica koja vozilo zaustavlja radi sprječavanja dodatnih sudara.

ŠKODA Octavia Combi RS cijena i osnovne informacije

Snaga motora (kW) Snaga motora (KS) Potrošnja goriva (l/100km)
147 – 180 200 – 245 5,0 – 7,2

 

DIMENZIJE
Nova ŠKODA Octavia Combi RS je dugačka 4.702  mm, široka 1.829 mm (bez vanjskih retrovizora), a visoka 1.465 mm. Međuosovinski razmak je 2.677 mm.

PRTLJAŽNIK
Volumen prtljažnika porastao je za 40 litara na trenutačnih 640 litara i time ostavlja konkurenciju za sobom. A preklapanjem naslona stražnjih sjedala dobit ćete prostor od nevjerojatnih 1.700 litara. Pri utovaru predmeta u prtljažnik znat ćete cijeniti pravilan oblik, dužu površinu i brojna ‘Simply Clever’ rješenja koja vašu prtljagu sigurno drže na postavljenom mjestu: kuke za torbu, mreže, varijabilna podnica utovarnog prostora i Cargo elementi.

Ovdje pokrenite OCTAVIA COMBI RS KONFIGURATOR.

Obratite nam se s povjerenjem

ivana vukasinovic - skoda

Ivana Vukašinović

Voditeljica prodaje vozila

Tomislav Smolčić škoda

Tomislav Smolčić

Prodajni savjetnik

Dino Štiber

Voditelj prodaje vozila

ŠKODA Octavia RS konfigurator

Pokrenite ŠKODA Octavia RS konfigurator i naručite svoj jedinstveni model.

ŠKODA Octavia RS konfigurator

* Sve iskazane cijene su informativnog karaktera i podložne promjenama. Slike su informativnog karaktera.