Novi ŠKODA Kodiaq

ŠKODA Kodiaq konfigurator i isporuka odmah

Novi ŠKODA Kodiaq je robusni i prostrani model koji pretvara svaku obiteljsku vožnju u zanimljivo istraživanje.

skoda-kodiaq_exterior_overside_02

SUV za velike stvari

skoda-kodiaq_exterior_overside

Odvažan dizajn

skoda-kodiaq_exterior_behind

Za pustolovinu po neasfaltiranim cestama

skoda-kodiaq_exterior_01

Robusan izgled

skoda-kodiaq_exterior_underneath

Vrhunska zvučna izolacija

skoda-kodiaq_interior_inside

Potpuna povezanost

skoda-kodiaq_interiorinsid_03

Prostran interijer

skoda-kodiaq_-interior_back

Praktičan i prostran prtljažnik

I

ŠKODA Kodiaq i osnovne informacije

Škoda Kodiaq je crossover SUV srednje veličine sa 5 ili 7 sjedala i 5 vrata u proizvodnji od 2016. godine. U svijetu je prodano više od 600.000 primjeraka u više od 60 zemalja.

Za pregled važnije serijske i dodatne opreme, pregled motora, kao i pregled dostupnih boja, pogledajte ŠKODA KODIAQ KATALOG.

Za vas smo pripremili vrlo povoljne modele financiranja putem financijskog ili operativnog leasinga, a više informacija, kao i posebne leasing ponude i akcije, potražite OVDJE.

  • Kodiaq Facelift - U travnju 2021. osvježen izgled
  • Prostrana unutrašnjost i prtljažnik
  • Brojni sustavi potpora za vozača
  • 5 ili 7 sjedala
  • Linije opreme: Style, Premium, Sportline, Laurin & Klement, RS

Snaga motora (kW)

110 - 180

Snaga motora (KS)

150 - 245

Potrošnja goriva (l/100km)

5,3 - 8,7

Kodiaq eksterijer

13. travnja 2021. Škoda je predstavila facelift svog popularnog modela. Vanjština je osvježena redizajniranim poklopcem motora i uspravnijom prednjom maskom. Prednja svjetla su znatno tanja i u dodatnoj opremi koriste matrix LED tehnologiju.

Novi model je aerodinamičniji nego prije zbog novih odbojnika i krovnog spojlera. Ponuda alu-naplatka kreće se od 17 do 20 inča, a RS izvedba ukljuje 20-inčni paket kotača, obrađenih u metalik crnoj boji. Srebrno-crni krovni nosači naglašavaju atraktivnost eksterijera. Vertikalna crna proširenja koja se stapaju s krovnim spojlerom i graniče sa stražnjim prozorima poboljšavaju aerodinamičnost. Stražnja svjetla zadiru duboko u blatobrane, zbog čega je bočni dio automobila savršeno osvijetljen.

ŠKODA Kodiaq dimenzije

Novi ŠKODA Kodiaq je dugačak između 4.697  mm i 4.748 mm, širok 1.882 mm (bez vanjskih retrovizora) i 2.087 mm (s vanjskim retrovizorima), a visok između 1.661 mm i 1.886 mm. Međuosovinski razmak je između 2.787 mm i 2.790 mm.

Kod verzije s 5 sjedala, volumen prtljažnika iznosi 835 litara, a 2.065 litara preklapanjem stražnje klupe.

Kod verzije sa 7 sjedala, volumen prtljažnika iznosi 270 litara, a 900 litara preklapanjem stražnje klupe. Preklapanjem i 2. reda sjedala, dobivate 2.005 litara.

skoda-kodiaq-fl-prtljaznik

Novi ŠKODA Kodiaq interijer

Razne opcije su na raspolaganju u kabini novog Kodiaqa. Jedna od njih su ergonomska sjedala od perforirane kože sa značajkama poput masaže, grijanja i električnog podešavanja. Također, postoji izbor između sjedišta izrađena od recikliranog biljnog materijala i tkanine.

CRIMATRONIC S TRI ZONE KLIMATIZACIJE
Zahvaljujući Crimatronicu s tri zone klimatizacije vozač, suvozač i putnici u stražnjem dijelu vozila mogu individualno namjestiti svoju željenu temperaturu i na taj način uživati u maksimalnom komforu klimatizacije.

INFOTAINMENT SUSTAV
Putem infotainment sustava različiti vozači istog vozila mogu pohraniti svoja individualna namještanja. Tu spadaju modus vožnje, električno namještanje vozačevog sjedala, klima-uređaj, radiouređaj, navigacijski sustav i drugo.

skoda-kodiaq-fl-interijer

PAKET ZA SPAVANJE
KODIAQ možete opremiti paketom za spavanje koji uključuje naslone za glavu s namjestivim bočnim stranama kako bi se putnici na stražnjim vanjskim sjedalima mogli opustiti tijekom duge vožnje.

skoda-kodiaq-fl-interijer-paket-za-spavanje

SKLOPIVI STOLOVI
Praktični sklopivi stolovi s držačima za pića ugrađeni su u naslone prednjih sjedala.

skoda-kodiaq-fl-interijer-sklopivi-stolovi

JUMBO BOX
Jumbo Box praktičan je pretinac za pohranu u namjestivom naslonu za ruke između prednjih sjedala, lako dostupan vozaču i suvozaču.

Sustavi potpor za vozača

DINAMIČNA REGULACIJA VOZNOG POSTROJA (DCC)

Dinamična regulacija voznog postroja (DCC) kontinuirano nadzire ponašanje u vožnji i moguće ju je putem odabira profila vožnje – Normal, Komfort, Eco ili Sport – prilagoditi individualnom stilu vožnje. Tako KODIAQ iz komfornog transportnog vozila možete pretvoriti u suvereni terenac.

PRIKAZ OKOLNOG PROSTORA “AREA VIEW”
Prikaz okolnog prostora “Area View” sastoji se od 4 kamere koje prate prostor oko vozila. Slika se u realnom vremenu prenosi na zaslon infotainment sustava, tako da u svakoj situaciji možete brzo reagirati.

PRIKOLICA KOJA PARKIRA SAMA SEBE
Rado biste imali prikolicu, ali se grozite od manevriranja prikolicom unatrag. Potpora za manevriranje prikolicom za vrijeme lagane vožnje unatrag preuzima kontrolu umjesto vas.

POTPORA ZA KOČENJE PRI MANEVRIRANJU
Unatoč parkirnim senzorima prilikom ulaska i izlaska iz parkirnog mjesta postoje situacije kada ne možete zakočiti pravovremeno. Uz pomoć potpore za kočenje pri manevriranju KODIAQ koči automatski, čime može spriječiti moguću koliziju.

POTPORA UPRAVLJANJA PRI PARKIRANJU
Potporom upravljanja pri parkiranju bez problema ćete se parkirati i u uska parkirna mjesta. Ona vam pomaže u pronalasku prikladnog parkirnog mjesta i parkira vozilo automatski u okomita i uzdužna parkirna mjesta, pri čemu parkirna mjesta trebaju biti duža svega 60 cm od samog vozila.

POTPORA IZLASKA IZ PARKIRNOG MJESTA
Kao dio potpore pri promjeni voznog traka potpora izlaska iz parkirnog mjesta koristi iste radarske senzore i pomaže kod izlaska iz parkirnog mjesta unatrag. U slučaju neposredne opasnosti ova potpora može čak i automatski zakočiti.

ŠKODA Kodiaq FL motori

Motori dostupni za Kodiaqa dolaze iz najnovije EVO generacije – dva dizelska i tri benzinska koji pružaju snagu u rasponu od 150 KS (110 kW) do 245 KS (180 kW). Zahvaljujući sustavu za obradu ispušnih plinova i dva katalizatora, dizelske varijante emitiraju do 80 posto manje dušikovih oksida.

TDI MOTORI
Potrošnja dizelskih motora smanjena je sustavom ubrizgavanja i termalnim upravljanjem. 2.0-litrena TDI verzija koristi lakše aluminijske klipove, a turbopunjač je hlađen vodom. 2.0 TDI proizvodi 200 KS (147 kW) na sva četiri kotača. Mjenjač je za obje dizelske varijante 7-stupanjski automatik.

TSI MOTORI
Benzinske verzije pokazuju još veću učinkovitost od svojih prethodnika. 1.5-litreni benzinac koristi tehnologiju aktivnih cilindara (ACT) koja automatski isključuje rad dva cilindra prilikom preniskog opterećenja motora, smanjujući tako potrošnju goriva.

Početna varijanta benzinca proizvodi 190 KS (140 kW), a dostupna je isključivo s pogonom na prednje kotače i ručnim 6-stupanjskim mjenjačem, dok je 7-stupanjski DSG opcionalan. Najveće iznenađenje je RS izvedba s 2.0-litrenim benzincem koji proizvodi čak 245 KS (180 kW), a u standardu koristi najbolje od navedenog.

Motor Snaga (kW, KS) Mjenjač
1,5 TSI 110 (150) 6-brzina ili DSG 7
2,0 TSI 4×4 140 – 180 (190 – 245) DSG 7
2,o TDI 110 – 147 (150 – 200) DSG 7

ŠKODA Kodiaq RS cijena i osnovne informacije

Snaga motora (kW) Snaga motora (KS) Potrošnja goriva (l/100km)
180 245 8,6 – 8,7

 

IZGLED
Snaga modela KODIAQ RS očituje se već na prvi pogled. Jedinstveni znakovi odaju činjenicu da je ovo najbrža zvijer. Jedinstveni detalji uključuju sportske branike, detalje u crnoj boji visokog sjaja i 20″ Sagitarius kotače od lakog metala.

MOTOR
KODIAQ RS ima snažni 2.0 l benzinski motor prenosi svojih 180 kW na sva četiri kotača. Novi KODIAQ RS opremljen je automatiziranim 7-stupanjskim mjenjačem s dvije spojke DSG.

ADAPTIVNA REGULACIJA VOZNOG POSTROJA (DYNAMIC CHASSIS CONTROL)
Za maksimalni užitak u vožnji novi je KODIAQ RS opremljen adaptivnom regulacijom voznog postroja (DCC), koja sadrži i odabir modusa vožnje. Zahvaljujući tome vozilo može ponuditi nekoliko načina vožnje koji mijenjaju tvrdoću amortizera i ostale postavke vozila. Preinaka vozila iz udobnog, opuštenog modusa u dinamični, sportski vrlo je jednostavna. Dostupan je i offroad modus.

Ovdje pokrenite KODIAQ RS KONFIGURATOR.

skoda-kodiaq-rs-fl-eksterijer

skoda-kodiaq-rs-fl-interijer

Obratite nam se s povjerenjem

ivana vukasinovic - skoda

Ivana Vukašinović

Voditeljica prodaje vozila

Tomislav Smolčić škoda

Tomislav Smolčić

Prodajni savjetnik

Dino Štiber

Voditelj prodaje vozila

ŠKODA Kodiaq konfigurator

Pokrenite ŠKODA Kodiaq konfigurator i naručite svoj jedinstveni model.

Škoda Kodiaq konfigurator

* Sve iskazane cijene su informativnog karaktera i podložne promjenama. Slike su informativnog karaktera.