Nova ŠKODA Fabia

ŠKODA Fabia konfigurator i isporuka odmah

Nova ŠKODA Fabia, 4. generacija ovog modela, zadržala je sve prednosti prethodnih generacija i dodaje vlastite adute. Zahvaljujući MQB-A0 platformi može se opremiti naprednim sustavima potpora za vozača koji, uz nova LED svjetla, četvrtu generaciju modela FABIA čine najsigurnijom dosad.

skoda_fabia_exterior_front

Pouzdana

skoda_fabia_exterior_front_01

Moderna

skoda_fabia_exterior_front_02

Dinamična

skoda-fabia_interijer

Napredna tehnologija

skoda_fabia_interijer_03

Pregršt prostora

I

ŠKODA Fabia cijena i osnovne informacije

22 godine nakon njegova debija marka ŠKODA predstavila je četvrtu generaciju modela FABIA koji se prvi put temelji na modularnoj poprečnoj platformi MQB-A0 Volkswagen koncerna te raspolaže najboljom ponudom prostora u klasi, optimiziranim komforom i brojnim novim sigurnosnim sustavima i sustavima potpora. Klasične vrline marke poput impresivnog omjera uloženog i dobivenog, visoke funkcionalnosti i brojnih Simply Clever ideja čine novi model FABIA istinskim automobilom marke ŠKODA.

Za pregled važnije serijske i dodatne opreme, pregled motora, kao i pregled dostupnih boja, pogledajte ŠKODA FABIA KATALOG.

Za vas smo pripremili vrlo povoljne modele financiranja putem financijskog ili operativnog leasinga, a više informacija, kao i posebne leasing ponude i akcije, potražite OVDJE.

  • Temeljen na modularnoj poprečnoj platformi MQB-A0
  • Novi sigurnosni sustavi i sustavi potpora
  • Najbolja ponuda prostora u klasi
  • Brojna Simply Clever rješenja
  • Odličan omjer uloženog i dobivenog
  • Veliki izbor ekonomičnih motora

Cijena od (uključujući PDV)

17.127 EUR

Snaga motora (kW)

48 - 110

Snaga motora (KS)

65 - 150

Potrošnja goriva (l/100km)

5,1 - 5,7

Fabia eksterijer

Zbog LED glavnih svjetala potpuno nova FABIA izgleda usredotočeno. Izražajna rešetka hladnjaka i inventivno oblikovan poklopac motora razlog su uspjeha kombinacije profinjene elegancije i atraktivne dinamičnosti, koji krase novi model FABIA. Aktivne zaklopke iza rešetke hladnjaka pridonose najboljem koeficijentu zračnog otpora (od 0,28) u klasi, što rezultira manjim brojem odlazaka na benzinsku postaju.

Dinamični izgled potpuno novog modela FABIA naglašen je donjom linijom prozora koja se uzdiže prema straga i suprotno padajućom linijom krova. Tornado linija koja se proteže cijelim bočnim dijelom vozila, od glavnih svjetala do stražnjih svjetala, zaštitni je znak marke ŠKODA.

Stražnjim dijelom dominiraju visoko postavljenja klinasta stražnja svjetla, čiji se vanjski dijelovi protežu na bočne dijelove karoserije, te karakterističan natpis ŠKODA.

“Koncept boja” vam omogućuje odabir drugačije boje za krov i vanjska zrcala, a birati možete između Magic crne ili Graphite sive.

ŠKODA Fabia dimenzije

Nova ŠKODA Fabia je dugačka između 4.108  mm i 4.179 mm, široka 1.780 mm (bez vanjskih retrovizora) i 1.954 mm (s vanjskim retrovizorima), a visoka između 1.459 mm i 1.482 mm. Međuosovinski razmak je između 2.549 mm i 2.565 mm.

Volumen prtljažnika iznosi 380 litara, a 1.190 litara preklapanjem stražnje klupe.

Volumen spremnika za gorivo iznosi 40 litara.

skoda-fabia-2022-dimenzije

skoda-fabia-prtljaznik

Nova ŠKODA Fabia interijer

Profinjen do najsitnijeg detalja i prostran u svakom pogledu, takav je interijer potpuno novog modela FABIA. Udobnost svih putnika, sprijeda i straga, savršeno je nadopunjena velikodušnom ponudom nenadmašnih Simply Clever rješenja, a u zadnje vrijeme gotovo je općeprihvaćena činjenica da ŠKODA ima najveći prtljažni prostor u klasi.

Možete se veseliti prostranom i uređenom interijeru, kvalitetnim materijalima i genijalnim Simply Clever rješenjima. Pažnju vam odmah privlači elegantno dvokrako kolo upravljača, novi kombinirani instrument i multimedijski sustav sa zaslonom veličine do 9,2″. Detalji koji zaslužuju pozornost uključuju oblikovanje unutarnjih ručki vrata i oblogu instrumentne ploče koja se vizualno proteže po cijeloj širini unutrašnjosti, a njezini krajevi ulaze u okrugle otvore za zrak.

SJEDALA
Ne morate brinuti bilo vas četvero ili petero. Potpuno nova FABIA ima dovoljno prostora za sve. Vanjska su sjedala pomno oblikovana kako biste udobno putovali. Ako vozite djecu u dječjim sjedalicama, cijenit ćete Isofix i TopTether točke za pričvršćivanje. Serijske točke za pričvršćivanje na stražnjim vanjskim sjedalima, sada su serijski dostupne i za suvozačevo sjedalo.

VIRTUAL COCKPIT
Vrhunski kombinirani instrument ima virtualni cockpit s 10,25″ TFT zaslonom koji nudi 5 varijanti izgleda i mogućnost prikaza karte za navigaciju. Svoj model FABIA možete opremiti multimedijskim sustavom koji ima zaslon do 9,2″ u središtu instrumentne ploče, ambijentalnim osvjetljenjem i ŠKODA sound sustavom.

CLIMATRONIC
Climatronic dvozonski klima-uređaj po prvi je puta dostupan u potpuno novom modelu FABIA. Ovaj vam sustav omogućuje uživanje u automatskom održavanju temperature u vozilu, a vozač i suvozač, k tomu, mogu namjestiti vlastite postavke temperature. Senzor vlage smanjuje zamagljenje vjetrobranskog stakla i povećava ugodnost klime.

Sigurnost i sustavi potpora za vozača

Do 9 zračnih jastuka koji su međusobno fino usklađeni s automatskim sigurnosnim pojasevima u tri točke vezanja i sigurnosnim naslonima za glavu, štite vozača i sve ostale putnike od ozljeda. Jednako je važan i čvrsti okvir vozila kao i velika ponuda sigurnosnih sustava i sustava potpora za vozača.

POTPORA PRI PARKIRANJU (PARK ASSIST)
Potpora pri parkiranju (Park Asisst) poluautomatski upravlja vozilom u okomita parkirna mjesta te iz paralelnih parkirnih mjesta i u njih. Sustav vam pomaže automatskim izvršavanjem optimalnih pokreta upravljača za parkiranje unutar linija. Sve što vi trebate napraviti je ubrzati i kočiti.

KONTROLA RAZMAKA PRI PARKIRANJU (PARK DISTANCE CONTROL) I POTPORA ZA MANEVRIRANJE (MONOEUVRE ASSIST)
Sustav upozorava na potencijalni rizik od sudara s preprekama tijekom parkiranja na temelju podataka dobivenih od senzora, parametara vožnje i kuta kola upravljača. Radi izbjegavanja situacija parkiranja u kojima ne zakočite na vrijeme kao odgovor na upozorenja o razmaku, novi model FABIA uključuje potporu za manevriranje Manoeuvre Assist, značajku koja zaustavlja vozilo radi izbjegavanja sudara.

POTPORA IZLASKA IZ PARKIRNOG MJESTA (REAR TRAFFIC ALERT)
Pri izlasku iz parkirnog mjesta potpora izlaska iz parkirnog mjesta (Rear Traffic Alert) prepoznaje vozila koja se približavaju s boka. Akustični signal upozorava na mogući sudar. “Kritična strana” prikazana je prvo žutom, a potom crvenom bojom na zaslonu infotainment sustava. Kočnice se po potrebi primjenjuju automatski.

Fabia simply clever rješenja

PRETINAC ZA KIŠOBRAN
FABIA ima pretinac u vozačevim vratima, uključujući kišobran, ako vas uhvati kiša. Pretinac je vodootporan pa u njemu možete odlagati mokre kišobrane, a voda iz kišobrana odvodi se izvan vozila.

DŽEPOVI ZA MOBILNE TELEFONE
Džepovi sa stražnje strane naslona prednjih sjedala savršeni su za odlaganje. No ipak su malo preveliki za mali smartphone. FABIA nudi rješenje u obliku dodatnog malog džepa koji je savršen za telefone putnika na stražnjim sjedalima.

skoda-fabia-dzepovi-za-mobitele

JUMBO BOX
Jumbo Box praktičan je pretinac za pohranu u naslonu za ruke između prednjih sjedala, lako dostupan vozaču i suvozaču.

skoda-fabia-jumbo-box

NASLON ZA RUKE S DVA DRŽAČA ZA ČAŠE
Stražnji preklopni naslon za ruke ne samo da vožnju čini komfornom, već uključuje i držač za dvije čaše gdje putnici na stražnjim sjedalima mogu praktično odložiti svoja pića.

skoda-fabia-drzaci-za-case

Fabia 2022 pogon i motori

U ponudi motora su tri benzinske izvedbe:

1) 1.0 MPI, 3 cilindra, atmosferski, 65 i 80 KS (manualni 5 ili 6-stupanjski mjenjač)

2) 1.0 TSI, 3 cilindra, turbo, 95 i 110 KS (manualni 5 ili 6-stupanjski mjenjač; automatski DSG 7-stupanjski mjenjač)

3) 1.5 TSI, 4 cilindra, turbo, 150 KS (automatski DSG 7-stupanjski mjenjač)

Motor Snaga (kW, KS) Mjenjač
1,0 MPI 48 – 59 (65 – 80) 5-brzina ili 6-brzina
1,0 TSI 70 – 81 (95 – 110) 5-brzina ili 6-brzina ili DSG 7
1,5 TSI 110 (150) DSG 7

ŠKODA Fabia Monte Carlo cijena i osnovne informacije

Cijena od (uključujući PDV) Snaga motora (kW) Snaga motora (KS) Potrošnja goriva (l/100km)
22.363 EUR 70 – 110 95 – 150 5,1 – 5,7

 

EKSTERIJER
Izvana se ističu crna ŠKODA rešetka, specifična prednja i stražnja maska, crni stražnji difuzor i crni kotači od lakog metala promjera od 16 do 18 inča. ŠKODA ekskluzivno za model FABIA MONTE CARLO nudi kotače od lakog metala visokog sjaja Proxima (16 inča) i Procyon (17 inča) u crnoj boji.

INTERIJER
Veći unutrašnji prostor u serijskoj opremi nudi sportska sjedala s integriranim naslonima za glavu i višenamjensko kolo upravljača s tri kraka. U interijeru pretežito prevladava crna boja dok dekorativna letvica na instrumentnoj ploči, dijelovi središnje konzole i ručice u vratima sadrže crvene akcente. Nasloni za ruke u prednjim vratima kao i donji dio instrumentne ploče izvedeni su u obliku karbonskog dizajna.

Za model FABIA MONTE CARLO raspoložive su sve značajke sigurnosti, potpora i komfora, kao i infotainment sustavi u ovom modelskom nizu, dok opcijski raspoloživi virtualni kokpit nudi specifičnu i dinamičniju pozadinu layouta.

MOTORI
Izvedba MONTE CARLO dostupna je s dva 1,0 l 3-cilindrična motora (70 kW i 5-stupanjski manualni mjenjač ili 81 kW i 6-stupanjski manualni mjenjač ili DSG 7) i jednim 1,5 TSI 4-cilindričnim motorom (110 kW i DSG 7).

Ovdje pokrenite FABIA MONTE CARLO KONFIGURATOR.

fabia-monte-carlo-eksterijer

fabia-monte-carlo-interijer

Obratite nam se s povjerenjem

ivana vukasinovic - skoda

Ivana Vukašinović

Voditeljica prodaje vozila

Dino Stiber

Dino Štiber

Voditelj prodaje vozila

Tomislav Smolčić škoda

Tomislav Smolčić

Prodajni savjetnik

ŠKODA Fabia konfigurator

Pokrenite Fabia konfigurator i naručite svoj jedinstveni model.

Fabia konfigurator

* Sve iskazane cijene su informativnog karaktera i podložne promjenama. Slike su informativnog karaktera.