Novi ŠKODA Enyaq iV

ŠKODA ENYAQ iV isporuka odmah

Novi ŠKODA ENYAQ iV je potpuno električno SUV vozilo s baterijskim pogonom koje se odlikuje vrlo prostranom ponudom prostora.

Skoda_enyaq-iv_eksterijer_01

Inovativan i privlačan

Niska potrošnja energije

Skoda_enyaq-iv_interijer_04

Dobro osmišljen prtljažnik

Vrhunska kvaliteta uz pametna rješenja

Skoda_enyaq-iv_interijer_02

Ekološki prihvatljivi materijali

Skoda_enyaq-iv_interijer_03

Iznimno prostran

I

Škoda ENYAQ iV cijena i osnovne informacije

Modelom CITIGO iV Škoda je dokazala da je postojalo mnogo razloga za radost u vezi s pojavom električnih vozila. Potpuno novi ENYAQ iV podiže ljestvicu još više jer je izgrađen na modularnoj platformi posebno razvijenoj za električna vozila i nudi najsuvremeniju tehnologiju, brzo punjenje te velik doseg.

Za pregled važnije serijske i dodatne opreme, pregled motora, kao i pregled dostupnih boja, pogledajte ŠKODA ENYAQ iV KATALOG.

Za vas smo pripremili vrlo povoljne modele financiranja putem financijskog ili operativnog leasinga, a više informacija, kao i posebne leasing ponude i akcije, potražite OVDJE.

 • Prvi serijski model marke ŠKODA temeljen na modularnoj električnoj platformi (MEB)
 • 2 pogonske varijante, 2 veličine baterije i 2 stupnja snage od 70 do 77 kW
 • Velik doseg do čak 510 kilometra u WLTP ciklusu i kratka vremena punjenja
 • Emotivan i dinamičan dizajn, markantan okvir ŠKODA rešetke hladnjaka opcijski s osvijetljenom rešetkom hladnjaka
 • Novi koncept unutrašnjosti s varijantama opreme Design Selections i prostranom ponudom prostora za putnike i prtljagu tipičnom za marku
 • Edicija Founders Edition, koja je ograničena na 1895 primjeraka, označava uspješnu 125-godišnju povijest poduzeća

Cijena od (uključujući PDV)

48.872 EUR

Snaga motora (kW)

70 - 77

Snaga motora (KS)

95 - 105

Ubrzanje 0-100km/h (sec)

6,9 - 8,9

Doseg (km)

392 - 510

Potrošnja (kWh/100km)

15,5 - 18,7

ENYAQ iV eksterijer

ENYAQ iV odlikuje se ujednačenim proporcijama i vrlo prostranom ponudom prostora. Tako ovaj novi SUV u unutrašnjosti nudi prostranost koja je nalik onoj u modelu ŠKODA KODIAQ, iako je njegova dužina kraća od dužine modela ŠKODA OCTAVIA. Markantan prednji dio vozila uz veliku ŠKODA rešetku hladnjaka opcijski krasi osvijetljena varijanta Crystal Face koja raspolaže animiranom Coming/Leaving Home funkcijom te matrix LED glavnim svjetlima. LED stražnja svjetla sadrže dinamične žmigavce te također raspolažu animiranom Coming/Leaving Home funkcijom.

GLAVNE KARAKTERISTIKE EKSTERIJERA:

 • Staložen izgled prednjeg dijela, s prednjim svjetlima koja izgledaju poput suženih očiju
 • LED Matrix glavna svjetla i svjetla za ulaz
 • Panoramski krov veličine 1m2 sa zatamnjenim staklom

ŠKODA ENYAQ iV dimenzije

Novi Enyaq iV je dugačak između 4.629 mm i 4.703 mm, širok 1.879 mm (bez vanjskih retrovizora) ili 2.148 mm (s vanjskim retrovizorima), a visok između 1.604 mm i 1.621 mm. Međuosovinski razmak je između 2.764 mm i 2.772 mm.

Volumen prtljažnika je 585 litara.

skoda-enyaq-iv-dimenzije

Novi ENYAQ iV interijer

Novi dizajn interijera oslanja se na kvalitete na koje ste navikli. Povrh toga nudi još pametnih rješenja. Na primjer, instrumentna ploča oblikovana je tako da oponaša poklopac motora svojim izbočenjem za logotip ŠKODA. Uključuje sličan reljefni dio koji podupire vašu ruku kada upravljate zaslonom sustava infotainment. Podrazumijeva se da, kao i obično, postoji jako puno pretinaca za odlaganje za sve putnike.

Potpuno novi ENYAQ iV pazi na prirodu ne samo svojom vožnjom bez emisija, već i ekološki prihvatljivim materijalima u interijeru. Na primjer, sjedala Cognac koriste se kožom obojanom lišćem masline koje je inače vrsta otpada koji se ne može ponovno upotrijebiti. Interijer Lodge opremljen je sjedalima čiji sastav uključuje 40% certificirane prirodne vune, a ostalih 60% čini poliester iz recikliranih plastičnih boca.

GLAVNE KARAKTERISTIKE INTERIJERA:

 • Još više prostora i pametnih rješenja
 • Puno pretinaca za odlaganje
 • Ekološki prihvatljivi materijal
 • Veliki prtljažnik

INTELIGENTNA RJEŠENJA
Marka ŠKODA razvila je specifične Simply Clever značajke za električna vozila kao što su čistač kabela za punjenjezaštitni poklopac za priključak za punjenje i pretinac za kabel za punjenje ispod podnice prtljažnika. Nova središnja konzola podijeljena u dvije razine nudi pregršt prostora, a urednost u dvostrukoj podnici utovarnog prostora osigurava pametni umetak. Klasična strugalica za led marke ŠKODA u modelu ENYAQ iV nalazi se u unutrašnjosti vozila na stražnjem poklopcu.

IZDVAJAMO:

 • Virtualni cockpit
 • Opcijski heads-up zaslon
 • Do 13″ zaslon sustava infotainment
 • Brojne mogućnosti povezivanja (USB-C, bežično uparivanje, daljinsko upravljanje)
 • Trozonski klima uređaj
 • Ambijentalno osvjetljenje

Sustavi potpora za vozača

Bezbrižno na putu, neovisno o tome vodi li vas put kroz kaotičan gradski promet ili po brzim, praznim cestama. Škoda ENYAQ iV raspolaže s nekoliko novih sustava potpora za vozača.

SUSTAV POTPORE TRAVEL ASSIST
Sustav Travel Assist integrira nekoliko sustava i funkcija koji su predstavljeni odvojeno. Kad su međusobno povezani, vozilo može znatno olakšati vožnju i povećati komfor putovanja. Nakon aktivacije sustav potpore Travel Assist može automatski zaustaviti i pokrenuti vozilozadržavati vozilo na voznom trakuslijediti druga vozila u slučaju prometnog zastoja ili prikazivati okolni promet na zaslonu ispred vas.

POTPORA PRI PARKIRANJU (PARK ASSIST)
Potpora pri parkiranju (Park Assist) poluautomatski upravlja vozilom u okomita parkirna mjesta te iz paralelnih parkirnih mjesta i u njih. Sustav vam pomaže automatskim izvršavanjem optimalnih pokreta upravljača za parkiranje unutar linija. Sve što vi trebate napraviti je ubrzati i kočiti.

LED GLAVNA SVJETLA
ŠKODA ENYAQ iV isporučuje se sa serijskim LED glavnim svjetlima koja uključuju diode za kratka i duga svjetla, pozicijsko svjetlo i svjetla za dnevnu vožnju. Mnogobrojne prednosti LED tehnologija uključuju njihov duži vijek trajanja i nižu potrošnju energije.

Enyaq iV motori i pogonski sustav

ENYAQ iV raspolaže potpuno novim pogonskim konceptom i koristi se mogućnostima modularne električne platforme (MEB) Volkswagen koncerna. Jezgru platforme MEB predstavlja takozvana arhitektura dvostruke podnice (“skateboarda”) kod koje je baterija ugrađena u podvozje radi uštede prostora.

S dosezima do čak 510 kilometara u WLTP ciklusu ENYAQ iV optimalan je suputnik u svakodnevici, a njegovo opterećenje prikolice iznosi čak do 1.400 kg (uspon od 8 %) odnosno 1.200 kg (uspon od 12 %).

Verzija Neto kapacitet baterije (kWh) Doseg (km) Snaga (kW / KS)
Škoda Enyaq iV 60 58 392 – 413 70 / 95
Škoda Enyaq iV 80 77 497 – 537 70 / 95
Škoda Enyaq iV 80X 77 468 – 510 77 / 105

 

PUNJENJE
Besprijekorno i jednostavno punjenje osigurava MyŠKODA Powerpass. On pomoću samo jedne kartice omogućuje punjenje na većini stanica za punjenje u zemljama Europske unije. Također, marka ŠKODA angažira se u širenju mreže stanica za brzo punjenje Ionity diljem Europe. Za individualno punjenje kod kuće marka ŠKODA nudi ŠKODA iV Wallbox u tri izvedbe. K tomu se ŠKODA ENYAQ iV kabelom za brzo punjenje može puniti na stanicama za brzo punjenje.

Škoda ENYAQ iV Founders Edition

Istovremeno uz svjetsku premijeru novog modela ŠKODA ENYAQ iV u brojnim zemljama postoji mogućnost prednarudžbe osnovne verzije i ostalih varijanti modela te ekskluzivne i posebno opsežno opremljene edicije Founders Edition. Ona je ograničena na 1.895 vozila te odaje počast uspješnoj povijesti poduzeća i činjenici što su ga Václav Laurin i Václav Klement osnovali prije 125 godina.

Vozila edicije Founders Edition odlikuju se amblemom koji je proizvela češka manufaktura kristala Preciosa s brojem tekuće edicije na višenamjenskom kožnom kolu upravljača. Prema predviđanjima njegova će se isporuka provoditi tijekom 2021. godine. Edicija Founders Edition dostupna je s dvije varijante motora i baterija te u dvije boje. Ona k tomu raspolaže 21″ kotačima od lakog metala, sportskim prednjim i stražnjim maskama te varijantom opreme Design Selection ecoSuite s održivo štavljenom kožom.

Obratite nam se s povjerenjem

ivana vukasinovic - skoda

Ivana Vukašinović

Voditeljica prodaje vozila

Dino Štiber

Voditelj prodaje vozila

Tomislav Smolčić škoda

Tomislav Smolčić

Prodajni savjetnik