Škoda Octavia

Škoda Octavia - Škoda Octavia 2020 - Dinamičnije, bolje, ljepše

10.09.2020

Već 4 godine zaredom, Škoda Octavia je najprodavaniji automobil u Hrvatskoj! Škoda Octavia 2020 dostupna je na hrvatskom tržištu u Škoda salonima AutoZubak. Novo razvijena i novodizajnirana Octavia donosi brojne inovacije. U nastavku donosimo glavne karakteristike nove Octavie te pregled inovacija. Službeni Škoda Octavia letak s detaljnim pregledom serijske i dodatne opreme, dimenzijama, dostupnim bojama i sl. preuzmite ovdje.

Za vas smo pripremili i vrlo povoljne modele financiranja uz Octavia leasing s plaćanjem do 3 rate i 0% kamata.

 

 

 

Cijena od (uključujući PDV) Snaga motora (kW) Snaga motora (KS) Potrošnja goriva
157.702kn 81-110 110-150 4,1-5.6l/100km

 

Škoda Octavia - Eksterijer - Jedinstven dizajn

Prostrana unutrašnjost i impresivna funkcionalnost stopile su se u bezvremenski elegantan dizajn i u modelu OCTAVIA nove generacije. LED glavna svjetla i LED stražnja svjetla u svim će se vremenskim uvjetima pobrinuti za najbolju vidljivost. A to je samo jedan od brojnih zaštitnih znakova kojima će vas ovo vozilo impresionirati.

LED MATRIX GLAVNA SVJETLA

Ekspresivan prednji dio vozila karakterizira široka rešetka hladnjaka koja postupno prelazi u uska LED glavna svjetla. Ona očaravaju svojom Matrix funkcijom koja ciljanim uključivanjem i isključivanjem pojedinačnih LED dioda sprječava zasljepljivanje drugih sudionika u prometu. Stoga ova snažna duga svjetla možete ostaviti uključena na svim svojim putovanjima kako biste u svakom trenutku imali pregled nad situacijom u svom okruženju.

LED STRAŽNJA SVJETLA

Dvodijelna LED stražnja svjetla s bočne su strane ukrašena segmentima u obliku kristala. Ona su opremljena animiranim pokazivačima smjera koji, osim što izgledaju veličanstveno, drugim sudionicima u prometu još jasnije pokazuju da namjeravate skrenuti.

SAVRŠENO UJEDNAČENE PROPORCIJE

Savršene proporcije, jasne površine i optimizirana aerodinamika modelu OCTAVIA daju stilski i sportski izgled. Novi model OCTAVIA duži je i širi od svoje prethodne verzije te se može opremiti gumama veličine do 19". Novu značajku predstavljaju ravni uzdužni krovni nosači koji skladno prelaze u liniju krova.

Škoda Octavia dimenzije - Duža, šira, ljepša

Dužina/širina (mm) Visina Međuosovinski razmak Razmak od tla Dimenzije prtljažnika (l)
4689-4807/1829 1455-1486 2669 143 600

 

skoda-octavia

Škoda Octavia 2020 - Interijer - Moderna unutrašnjost

U unutrašnjosti vas dočekuje savršeni sklad materijala i boja. Instrumentna ploča prati vanjske linije vozila i naglašava osjećaj prostranosti. Zaslon infotainment sustava postavljen visoko na instrumentnoj ploči u vozačevu vidnom polju stvara ugodnu simetriju. Atraktivan dekor, kromirani detalji i LED ambijentalno osvjetljenje poboljšavaju snažan dojam. Head-up zaslon, koji informacije projicira na vjetrobransko staklo, nudi jedan potpuno novi pogled na svijet. Svi važni detalji mogu se pronaći na dvama zaslonima veličine 10". Minimalističke linije i LED osvjetljenje unutrašnjeg prostora ovoj elegantnoj atmosferi u unutrašnjosti daju završnu notu.

STIL I FUNKCIONALNOST

Vozilo je opremljeno novodizajniranim dvokrakim kolom upravljača. Top varijanta opremljena je višenamjenskim kožnim kolom upravljača koje ne samo da vam omogućuje upravljanje radiouređajem, telefonom i automatiziranim mjenjačem s dvije spojke DSG, već nudi i funkciju grijanja.

UDOBNOST I PROSTOR

Tipična kvaliteta izrade marke ŠKODA očita je unutrašnjosti. Okruženi visokokvalitetnim materijalima, uživat ćete u vožnji neovisno o tome gdje sjedite. Iznimno prostrana unutrašnjost nudi puno prostora za noge i glavu za sve putnike.

UKRASNA OBLOGA

Instrumentna ploča novog modela OCTAVIA može se ukrasiti oblogom od materijala antilop ili tkanine s prošivima te na taj način ističe jedinstveni stil unutrašnjosti (ovisno o varijanti opreme).

skoda-octavia-interijer

Nova Škoda Octavia - Jedinstvena udobnost

Odmoran dolazak na odredište? Zahvaljujući funkciji masaže vozačevog sjedala i drugim komfornim značajkama to će uvijek biti moguće u modelu ŠKODA OCTAVIA. Komforna oprema seže od automatske regulacije razmaka s prediktivnom regulacijom brzine pa sve do 3-zonskog klima-uređaja "Climatronic".

ODMOR TIJEKOM PUTOVANJA

Provodite li obično i po nekoliko sati za upravljačem? Onda znate koliko je teško konstantno imati pregled nad svim prometnim znakovima, voziti u gustom prometu ili kod zastoja pratiti vozilo ispred sebe. Zato ovdje nastupa sustav potpora za vozača "Traveller" novog modela OCTAVIA. Ako je ta funkcija aktivirana, vozilo prilagođava svoju brzinu situaciji u prometu i najvećoj dopuštenoj brzini, održava svoj pravac te preuzima zaustavljanje i kretanje u zastoju.

UDOBNOST NA SVAKOM SJEDALU

Priuštite si visok stupanj udobnosti u obiteljskom automobilu. Prednja sjedala, koja posjeduju dokaz kvalitete Udruge za zdravlje kralježnice, raspolažu prozračivanjem, funkcijom masaže i namjestivom dubinom sjedala. Putnici u stražnjem dijelu vozila razveselit će se specijalnim naslonima za glavu predviđenima za spavanje, koji će se pobrinuti za odmoran san na dugim putovanjima. Zahvaljujući 3-zonskom klima-uređaju "Climatronic" vozač, suvozač i putnici u stražnjem dijelu vozila moći će namjestiti svoju individualnu ugodnu temperaturu. Dinamična regulacija voznog postroja s namjestivim amortizerima pobrinut će se za udobnu vožnju u svim životnim situacijama i situacijama na cesti.

PAMETNI UREĐAJI ZA SVAKODNEVICU

Od prednjeg dijela vozila pa sve do njegova stražnjeg dijela - ŠKODA OCTAVIA u svojoj opsežnoj ponudi ima brojna 'Simply Clever' rješenja koja će vaš život učiniti svaki dan malo jednostavnijim. Ruke sam vam zauzete? Otvorite prtljažnik uz pomoć električnog komfornog otvaranja i zatvaranja tako da pokretom noge aktivirate senzor ispod stražnjeg branika. Snop ključeva vam se zagubio negdje duboko u torbi? Za otvaranje vozila aktivirajte bilo koju ručicu vrata - to je moguće zahvaljujući sustavu zaključavanja i pokretanja bez ključa "KESSY". 

skoda-octavia-oprema

Škoda Octavia akcija - Dovoljno prostora za cijelu obitelj

Nova, još prostranija OCTAVIA savršeno je prilagođen cijeloj vašoj obitelji. Jednostavno spakirajte sve što vam je potrebno u prtljažnik volumena 600 l - putnicima u prednjem i stražnjem dijelu vozila i dalje ostaje pregršt prostora na raspolaganju.

IMA LI DOVOLJNO PROSTORA ZA SVE?

Od sada da. Volumen prtljažnika porastao je za 10 litara na trenutačnih 600 litara i time ostavlja konkurenciju za sobom. A preklapanjem naslona stražnjih sjedala dobit ćete prostor od nevjerojatnih 1550 litara. Pri utovaru predmeta u prtljažnik znat ćete cijeniti pravilan oblik, dužu površinu i brojna 'Simply Clever' rješenja koja vašu prtljagu sigurno drže na postavljenom mjestu: kuke za torbu, mreže, varijabilna podnica utovarnog prostora i Cargo elementi.

skoda-octavia-dimenzije

Škoda Octavia prodaja - Motori - Hibridna tehnologija za manju potrošnju

ŠKODA OCTAVIA je prvi model marke s djelomično hibridnom tehnologijom (dostupna samo u kombinaciji s 1.5 TSI 110kW DSG motorom). Snažnija baterija i elektromotor upotpunjuju benzinski motor, a dijelovi električne strujne mreže napajaju se s 48 V. Na taj način vozilo može u potpunosti isključiti motor na izgaranje - primjerice tijekom vožnji na malim brzinama. Tako se smanjuju i potrošnja i emisije CO2. Od početka 2021. godine na raspolaganju je i iV-plug-in hibridni pogon kao dodatna varijanta pogona.

Tehničke specifikacije 1.5 TSI/110 kW 2.0 TDI/85 kW 2.0 TDI/110 kW
Motor      
Cilindri/obujam (cc) 4/1498 4/1968 4/1968
Maks. snaga / okretaji (kW / o/min) 110/5000–6000 85/2750–4250 110/3000–4200
Maks. okretni moment (Nm) 250 300 360
Norma za ispušne plinove EU6DG EU6DG EU6DG
Gorivo Benzin, RON min. 95 Dizel Dizel
Performanse      
Maksimalna brzina (km/h) 230 211 227
Ubrzanje 0–100 km/h (s) 8,2 10,3 8,7
Potrošnja goriva (l/100 km)      
gradska vožnja 6,2 4,2 4,4
izvangradska vožnja 3,9 3,1 3,2
kombinirana vožnja 4,7 3,5 3,7
Emisije CO2 (g/km) – kombinirane 109 91 96

 

 

 

Škoda Octavia - Najnapredniji sustavi potpore za vozača

Bezbrižno na putu, neovisno o tome vodi li vas put kroz kaotičan gradski promet ili po brzim, praznim cestama. ŠKODA OCTAVIA raspolaže s nekoliko novih sustava potpora za vozača. Oni zajedno s devet zračnih jastuka podižu zaštitu putnika na sljedeću razinu.

SUSTAV POTPORE TRAVEL ASSIST

Sustav Travel Assist integrira nekoliko sustava i funkcija koji su predstavljeni odvojeno. Kad su međusobno povezani, vozilo može znatno olakšati vožnju i povećati komfor putovanja. Nakon aktivacije sustav potpore Travel Assist može automatski zaustaviti i pokrenuti vozilo, zadržavati vozilo na voznom traku, slijediti druga vozila u slučaju prometnog zastoja ili prikazivati okolni promet na zaslonu ispred vas.

PREDIKTIVNA REGULACIJA RAZMAKA (PREDICTIVE CRUISE CONTROL)

Nova prediktivna regulacija razmaka proširuje funkcije automatske regulacije razmaka (ACC). Osim praćenja prometa ispred vas, sustav također obrađuje prepoznate prometne znakove i ograničenja brzine pohranjena u navigacijskom sustavu. Time se omogućuje pravovremena prilagodba brzine, na primjer, kada se približavate zavoju, kružnom toku ili raskrižju ili zbog ograničenja brzine.

SUSTAV PREPOZNAVANJA PROMETNIH ZNAKOVA (TRAFFIC SIGN RECOGNITION)

Modul za obradu slika pretražuje skenirane slike kako bi pronašao prometne znakove i uspoređuje rezultate s navigacijskim podacima. Sustav obrađuje znakove ograničenja brzine, znakove zabrane pretjecanja, znakove zabrane ulaza u jednosmjerne ulice i sve dodatne upute, kao i pripadajuće znakove ograničenja visine, a zatim ih prikazuje vozaču.

ADAPTIVNA POTPORA ZADRŽAVANJA VOZILA NA VOZNOM TRAKU (LANE ASSIST)

Potpora zadržavanja vozila u voznom traku (Lane Assist) može vam reći kada nenamjerno napuštate vozni trak. Sustav radi zajedno s kamerom za prepoznavanje oznaka traka na cesti, uključujući žute crte tijekom radova na cesti, prometne čunjeve i ostale linije uz cestu ili trak. Poboljšana „adaptivna“ varijanta (dostupna samo u sklopu sustava potpore Travel Assist) znači da sustav intervenira u pokušaju zadržavanja vozila u odabranom voznom traku i vozilo ne krivuda.

POTPORA KOD PROMETNOG ZASTOJA (TRAFFIC JAM ASSIST)

Potpora kod prometnog zastoja (Traffic Jam Assist) pojednostavljuje vožnju u prometnim zastojima. Koristi se automatskom regulacijom razmaka ACC i adaptivnom potporom zadržavanja vozila na voznom traku (Lane Assist) za pokretanje, kočenje i skretanje vozila, čime imitira kretanje okolnih vozila u prometnim zastojima.

SUSTAV POTPORE EMERGENCY ASSIST

Sustav potpore Emergency Assist smanjuje rizik od nesreće ako se vozač ne osjeća dobro. Ako adaptivna potpora zadržavanja vozila na voznom traku (Lane Assist) utvrdi da se vozačeve ruke ne nalaze na kolu upravljača ni nakon upozoravajuće obavijesti, aktivira se sustav Emergency Assist koji vozilo koči do zaustavljanja te ga zadržava na voznom traku i aktivira uređaj za svjetlosno upozorenje.

skoda-octavia-travel-assist

Škoda Octavia 2020 - Sustavi potpore za sigurnost

SUSTAV NADZORA OKOLINE (FRONT ASSIST) SA SUSTAVOM POTPORE ZA IZBJEGAVANJE SUDARA (COLLISION AVOIDANCE ASSIST)

Sustav nadzora okoline (Front Assist) sigurnosni je sustav koji upozorava na sudar. U slučaju neizbježnog sudara aktivira kočnice kako bi umanjio posljedice. Također, aktivira zaustavljanje u nuždi ako pješak ili biciklist pokuša prijeći ispred vozila. U kritičnim situacijama kada sustav potpore Front Assist intervenira kočenjem, a vozač ukazuje da poduzima mjere izbjegavanja načinom na koji okreće kolo upravljača, sustav potpore za izbjegavanje sudara (Collision Avoidance Assist) ciljano intervenira u okretanje kola upravljača kako bi vozaču pomogao zaobići prepreku.

POTPORA PRI SKRETANJU (TURN ASSIST)

Potpora pri skretanju (Turn Assist), koja je dio sustava za nadzor okoline (Front Assist), služi za nadzor vozila iz suprotnog smjera kada skrećete ulijevo (u vozilima s upravljačem na lijevoj strani), na primjer na raskrižju. Ako postoji neposredna opasnost, vozilo se potpuno zaustavlja i aktivira signal upozorenja.

POTPORA PRI PROMJENI VOZNOG TRAKA (SIDE ASSIST)

Zahvaljujući dvama radarskim senzorima na stražnjem dijelu vozila, potpora pri promjeni voznog traka (Side Assist) otkriva vozila koja se približavaju straga ili se nalaze u mrtvom kutu vozila. O tome ste obaviješteni LED signalom s unutarnje strane kućišta vanjskih zrcala. Potpora pri promjeni voznog traka (Side Assist) može otkriti vozila udaljena do 70 m i na taj način vas učinkovito upozorava na opasne situacije na autocestama i cestama s dva vozna traka.

UPOZORENJE PRI IZLASKU (EXIT WARNING)

Ova nova sigurnosna značajka dodatna je dopunska funkcija potpore pri promjeni voznog traka (Side Assist). Funkcija Upozorenje pri izlasku (Exit Warning) upozorava vas i ostale putnike vizualno i akustično ako bi kada, primjerice, izlazite iz bočno parkiranog vozila otvaranje vrata moglo rezultirati sudarom s drugim vozilom, biciklistom ili električnim romobilom. Upozorenje pri izlasku (Exit Warning) koristi se radarima potpore pri promjeni voznog traka (Side Assist) i nadzire područje iza i uz vozilo do udaljenosti od 35 m.

POTPORA ZA ZAŠTITU PUTNIKA (CREW PROTECT ASSIST)

Sustav zateže prednje sigurnosne pojaseve u slučaju neizbježnog sudara ili nestabilnih situacija u vožnji i aktivira ESC radi zatvaranja bočnih prozora skoro do kraja te sprječavanja ulaska stranih predmeta u vozilo. Sustav radi s prednjim i stražnjim radarom i senzorom za zaštitu od prevrtanja.

MULTIKOLIZIJSKA KOČNICA

Ako OCTAVIA sudjeluje u nesreći i aktiviraju se zračni jastuci, mogla bi se nastaviti kretati i prouzročiti novu nesreću. Tu nastupa multi kolizijska kočnica koja vozilo zaustavlja radi sprječavanja dodatnih sudara.

skoda-octavia-safety-assists

Škoda Octavia cijena - Led svjetla

LED MATRIX GLAVNA SVJETLA

Vrhunska svjetla u standardnoj opremi modela OCTAVIA koriste se LED diodama za sve svoje funkcije. U usporedbi sa standardnim svjetlima snažnija su, a povrh toga uključuju i bočno svjetlo i vrhunsku funkciju Matrix. Mnogobrojne prednosti LED tehnologija uključuju njihov duži vijek trajanja i nižu potrošnju energije.

FUNKCIJA MATRIX

Upotrebom kamere osvrtnog zrcala koja otkriva izvore svjetlosti od nadolazećih vozila, Matrix funkcija LED glavnih svjetala zaklanja raspodjelu svjetla oko drugih vozila ili prometnih znakova u stvarnom vremenu s LED čipovima koje je moguće pojedinačno isključiti i uključiti u svakom glavnom svjetlu. Rezultat toga su savršeno osvjetljena cesta ispred vas i veća sigurnost.

LED STRAŽNJA SVJETLA

Led stražnja svjetla dio su serijske opreme i uključuju diode za sve funkcije. Posebna su po tome što uključuju stražnje svjetlo u oba dijela i privlačan dinamički stražnji pokazivač smijera. Uz to, svjetla su dio animirane funkcije Coming/Leaving Home – kod zaključavanja/otključavanja vozila, stražnja se svjetla postupno uključuju izvana prema unutra i ponovno prema van. Pokazivači smjera također trepću.

 

 

skoda-octavia-led-svjetla

Škoda Octavia - Jednostavno parkiranje

AREA VIEW

Želite li znati točno što se događa oko vozila? Sustav Area View na zaslonu sustava infotainment prikazuje nekoliko različitih kutova oko vozila, snimljenih širokokutnim lećama četiriju kamera postavljenih sprijeda i straga te na kućištima vanjskih zrcala. Panoramski pogled vozila od 360 stupnjeva olakšava parkiranje ili manevriranje u uskim ulicama.

POTPORA PRI PARKIRANJU (PARK ASSIST)

Potpora pri parkiranju (Park Assist) poluautomatski upravlja vozilom u okomita parkirna mjesta te iz paralelnih parkirnih mjesta i u njih. Sustav vam pomaže automatskim izvršavanjem optimalnih pokreta upravljača za parkiranje unutar linija. Sve što vi trebate napraviti je ubrzati i kočiti.

POTPORA ZA MANEVRIRANJE (MANOEUVRE ASSIST)

Radi izbjegavanja situacija parkiranja u kojima ne zakočite na vrijeme kao odgovor na upozorenja o udaljenosti sprijeda ili straga, ŠKODA OCTAVIA 2020 uključuje potporu za manevriranje Manoeuvre Assist, značajku koja zaustavlja vozilo radi izbjegavanja sudara.

KAMERA ZA VOŽNJU UNATRAG

Pružajući vam komfor i orijentaciju pri parkiranju, kamera za vožnju unatrag koristi se kamerom smještenom na ručki poklopca prtljažnika. U kombinaciji sa zaslonom sustava infotainment prikazuje prostor iza vozila i dinamične linije putanje na temelju širine vozila.

skoda-octavia-2020-parkiranje

Nova Škoda Octavia - Brzo povezivanje

Nova generacija sustava infotainment s ugrađenom SIM karticom nudi praktične funkcije kao što su prometne informacije ili Wi-Fi veza za uređaje putnika.

SUSTAV COLUMBUS INFOTAINMENT

Top izvedba u ponudi sustava infotainment je samostojeći 10“ Columbus kojim možete upravljati dodirom, gestama ili govornim naredbama. Sustav upotpunjuju navigacija, veza s vašim telefonom putem sučelja SmartLink, online usluge ŠKODA Connect te mogućnost reprodukcije internetskih radio stanica i internetskog prijenosa. Kartu možete uvećati ili upravljati jačinom zvuka korištenjem dodirnog klizača.

ŠKODA CONNECT

Online usluge ŠKODA Connect nove generacije nude usluge online navigacije i informiranja, mogućnost daljinskog upravljanja odabranim funkcijama vozila pomoću smartphonea i interakciju sa ŠKODA servisnim centrom po vašem izboru na daljinu. Sustav poziva u nuždi eCall, koji automatski kontaktira s hitnim službama u slučaju nesreće, sastavni je dio ove značajke.

DO 5 USB-C PRIKLJUČKA

Potpuno nova OCTAVIA 2021 serijski je opremljena s dva moderna USB-C priključka s pozadinskim osvjetljenjem za prijenos podataka i punjenje. Opcijski je moguće dodati još 3 USB-C priključka – jedan kod osvrtnog zrcala za punjenje kamere i dva za putnike na stražnjim sjedalima za punjenje njihovih uređaja.

Nova Škoda akcija - Pametna rješenja

PRETINAC ZA KIŠOBRAN ILI METLICU U PREDNJIM VRATIMA

ŠKODA OCTAVIA ima pretinac u vozačevim i suvozačevim vratima, uključujući kišobran ili metlicu u vozačevim vratima, ako vas uhvati kiša ili želite počistiti svoje vozilo. Pretinac je vodootporan pa u njemu možete odlagati mokre kišobrane, a voda iz kišobrana odvodi se izvan vozila. Obje značajke također su opcijski dostupne za drugi pretinac.

JEDNOSTAVNO PUNJENJE TEKUĆINE ADBLUE

Svi dizelski motori zahtijevaju dodatno ubrizgavanje tekućine AdBlue, a rezultat toga je vozilo koje proizvodi mnogo manje štetnih emisija. Tekućinu možete dopuniti korištenjem grla za punjenje odmah pokraj grla za punjenje goriva. Novost modela OCTAVIA jest u tome da niste ograničeni na pumpe tekućine AdBlue za osobna vozila jer sada možete umetnuti mlaznicu za gorivo za teretna vozila. Zahvaljujući tome možete biti sigurni da ćete tekućinu moći dopuniti na svakoj benzinskoj pumpi.

ELEKTRIČNA ZAŠTITA ZA DJECU

Upotreba mehaničke zaštite za djecu za stražnja vrata zahtijeva planiranje unaprijed jer se nekad vozite s djecom, nekad s odraslima. Zaštitu stražnjih vrata možete aktivirati i deaktivirati elektronički s vozačevog sjedala kad god zatrebate.

ZAŠTITA OD SUNCA S MOGUĆNOŠĆU UVLAČENJA

Ako tražite zaštitu od sunčevih zraka ili mir i tišinu za posao, zaštitu od sunca s mogućnošću uvlačenja, koja je potpuno skrivena kada se ne upotrebljava, možete jednostavno izvući kako biste zaštitili interijer.

nova-skoda-octavia-pametna-rjesenja

 

 

Škoda Octavia cijena - Sigurnost bez kompromisa

Model ŠKODA OCTAVIA osvojio je maksimalan broj od 5 zvjezdica u testovima sudara Euro NCAP.

skoda-octavia-ncap-5-zvjezdica

Za sve dodatne informacije obratite nam se s povjerenjem na kontakt-centar@autozubak.hr, pozivom na 0800 5432 ili u jednom od naših Škoda AutoZubak salona.

 

* Sve iskazane cijene su informativnog karaktera i podložne promjenama. Slike su informativnog karaktera.