Škoda Kodiaq

Škoda Kodiaq FL (facelift) s 5 ili 7 sjedala i prednjim ili 4x4 pogonom u AutoZubaku dostupna za narudžbu.

24.06.2021

Škoda Kodiaq je crossover SUV srednje veličine sa 5 ili 7 sjedala i 5 vrata u proizvodnji od 2016. godine. U svijetu je prodano više od 600.000 primjeraka u više od 60 zemalja.

Za vas smo pripremili i vrlo povoljne modele financiranja uz Kodiaq leasing s plaćanjem do 3 rate i 0% kamata.

Škoda Kodiaq - Osnovne informacije:

  • Modeli: Active, Ambition, Business, Style, Premium, Sportline, RS
  • U travnju 2021. osvježen izgled
  • Prostrana unutrašnjost i prtljažnik
  • Brojni sustavi potpore za vozača

 

Škoda Kodiaq - Konfigurator

 

Škoda Kodiaq - Isporuka odmah

 

Kodiaq cijena

Cijena od (uključujući PDV) Snaga motora (kW) Snaga motora (KS) Potrošnja goriva
221.002kn 110-180 150-245 4,8-6,8l/100km

 

Škoda Kodiaq eksterijer

13. travnja 2021. Škoda je predstavila facelift svog popularnog modela. Vanjština je osvježena redizajniranim poklopcem motora i uspravnijom prednjom maskom. Prednja svjetla su znatno tanja i u dodatnoj opremi koriste matrix LED tehnologiju. Novi model je aerodinamičniji nego prije zbog novih odbojnika i krovnog spojlera. Ponuda alu-naplatka kreće se od 17 do 20 inča, a RS izvedba ukljuje 20-inčni paket kotača, obrađenih u metalik crnoj boji. Srebrno-crni krovni nosači naglašavaju atraktivnost eksterijera. Vertikalna crna proširenja koja se stapaju s krovnim spojlerom i graniče sa stražnjim prozorima poboljšavaju aerodinamičnost. Stražnja svjetla zadiru duboko u blatobrane, zbog čega je bočni dio automobila savršeno osvijetljen.

škoda kodiaq - eksterijer

Škoda Kodiaq interijer

Razne opcije su na raspolaganju u kabini novog Kodiaqa. Jedna od njih su ergonomska sjedala od perforirane kože sa značajkama poput masaže, grijanja i električnog podešavanja. Također, postoji izbor između sjedišta izrađena od recikliranog biljnog materijala i tkanine.

Kod verzije unutrašnje opreme s pet sjedala na raspolaganju vam je prtljažnik obujma 720 litara, a s preklopljenim stražnjim sjedalima čak 2.065 litara. Stražnja sjedala možete preklopiti komforno jednim pokretom ruke.

Ako nekada ne trebate sva mjesta za sjedenje, kod modela sa sedam sjedala možete povećati prtljažni prostor preklapanjem klupe u trećem redu. Na taj ćete način dobiti dodatnih 630 litara prtljažnog prostora. Ako preklopite još i drugi red sjedala, doći ćete na impozantnih 2.005 litara.

škoda kodiaq - interijer

Škoda Kodiaq dimenzije

Kodiaq je predvodnik u segmentu SUV vozila što se tiče ponude prostora. S međuosovinskim razmakom od 2.971 mm i širinom traga od 1.586 mm sprijeda i 1.576 mm straga ponuda prostora za putnike i prtljagu dobiva potpuno novu dimenziju.

škoda kodiaq - dimenzije 5

škoda kodiaq - dimenzije 7

Udobnost

Opsežna komforna oprema pretvorit će svaku vožnju u KODIAQU u udobno luksuzno putovanje.

Dinamična regulacija voznog postroja (DCC)

Dinamična regulacija voznog postroja (DCC) kontinuirano nadzire ponašanje u vožnji i moguće ju je putem odabira profila vožnje - Normal, Komfort, Eco ili Sport - prilagoditi individualnom stilu vožnje. Tako KODIAQ iz komfornog transportnog vozila možete pretvoriti u suvereni terenac.

Crimatronic s tri zone klimatizacije

Zahvaljujući Crimatronicu s tri zone klimatizacije vozač, suvozač i putnici u stražnjem dijelu vozila mogu individualno namjestiti svoju željenu temperaturu i na taj način uživati u maksimalnom komforu klimatizacije.

Infotainment sustav

Putem infotainment sustava različiti vozači istog vozila mogu pohraniti svoja individualna namještanja. Tu spadaju modus vožnje, električno namještanje vozačevog sjedala, klima-uređaj, radiouređaj, navigacijski sustav i drugo.

 

Škoda Kodiaq - Konfigurator

 

Sustavi potpore za vozača

Prikaz okolnog prostora "Area View"

Prikaz okolnog prostora "Area View" sastoji se od 4 kamere koje prate prostor oko vozila. Slika se u realnom vremenu prenosi na zaslon infotainment sustava, tako da u svakoj situaciji možete brzo reagirati.

Prikolica koja parkira sama sebe

Rado biste imali prikolicu, ali se grozite od manevriranja prikolicom unatrag. Potpora za manevriranje prikolicom za vrijeme lagane vožnje unatrag preuzima kontrolu umjesto vas. Vi još samo morate odlučiti kada će parkiranje početi i završiti. Dječja igra!

Potpora za kočenje pri manevriranju

Unatoč parkirnim senzorima prilikom ulaska i izlaska iz parkirnog mjesta postoje situacije kada ne možete zakočiti pravovremeno. Uz pomoć potpore za kočenje pri manevriranju KODIAQ koči automatski, čime može spriječiti moguću koliziju.

Potpora upravljanja pri parkiranju

Potporom upravljanja pri parkiranju bez problema ćete se parkirati i u uska parkirna mjesta. Ona vam pomaže u pronalasku prikladnog parkirnog mjesta i parkira vozilo automatski u okomita i uzdužna parkirna mjesta, pri čemu parkirna mjesta trebaju biti duža svega 60 cm od samog vozila.

Potpora izlaska iz parkirnog mjesta

Kao dio potpore pri promjeni voznog traka potpora izlaska iz parkirnog mjesta koristi iste radarske senzore i pomaže kod izlaska iz parkirnog mjesta unatrag. U slučaju neposredne opasnosti ova potpora može čak i automatski zakočiti.

škoda kodiaq - udobnost

Motori

Motori dostupni za Kodiaqa dolaze iz najnovije EVO generacije – dva dizelska i tri benzinska koji pružaju snagu u rasponu od 150 KS (110 kW) do 245 KS (180 kW). Zahvaljujući sustavu za obradu ispušnih plinova i dva katalizatora, dizelske varijante emitiraju do 80 posto manje dušikovih oksida.

Potrošnja dizelskih motora smanjena je sustavom ubrizgavanja i termalnim upravljanjem. 2.0-litrena TDI verzija koristi lakše aluminijske klipove, a turbopunjač je hlađen vodom. 2.0 TDI proizvodi 200 KS (147 kW) na sva četiri kotača. Mjenjač je za obje dizelske varijante 7-stupanjski automatik.

Benzinske verzije pokazuju još veću učinkovitost od svojih prethodnika. 1.5-litreni benzinac koristi tehnologiju aktivnih cilindara (ACT) koja automatski isključuje rad dva cilindra prilikom preniskog opterećenja motora, smanjujući tako potrošnju goriva.

Početna varijanta benzinca proizvodi 190 KS (140 kW), a dostupna je isključivo s pogonom na prednje kotače i ručnim 6-stupanjskim mjenjačem, dok je 7-stupanjski DSG opcionalan. Najveće iznenađenje je RS izvedba s 2.0-litrenim benzincem koji proizvodi čak 245 KS (180 kW), a u standardu koristi najbolje od navedenog.

 

Škoda Kodiaq - Konfigurator

 

Škoda Kodiaq - Isporuka odmah

 

 

Za sve dodatne informacije obratite nam se s povjerenjem na kontakt-centar@autozubak.hr, pozivom na 0800 5432 ili u jednom od naših Škoda AutoZubak salona.

 

* Sve iskazane cijene su informativnog karaktera i podložne promjenama. Slike su informativnog karaktera.