ŠKODA FABIA

Nova ŠKODA FABIA 2022 - 22 godine nakon debija, marka ŠKODA predstavlja četvrtu generaciju modela FABIA

29.11.2021

Nova ŠKODA FABIA 2022. 22 godine nakon njegova debija marka ŠKODA predstavila je četvrtu generaciju modela FABIA koji se prvi put temelji na modularnoj poprečnoj platformi MQB-A0 Volkswagen koncerna te raspolaže najboljom ponudom prostora u klasi, optimiziranim komforom i brojnim novim sigurnosnim sustavima i sustavima potpora. Klasične vrline marke poput impresivnog omjera uloženog i dobivenog, visoke funkcionalnosti i brojnih Simply Clever ideja čine novi model FABIA istinskim automobilom marke ŠKODA.

Za vas smo pripremili i vrlo povoljne modele financiranja uz Fabia financijski leasing s plaćanjem do 3 rate i 0% kamata, te operativni leasing uz rok financiranja 36-60 mjeseci i zamjenu vašeg starog auta za novi.

Ukoliko vas zanima Fabia Monte Carlo, kliknite ovdje.

Nova Fabia - Osnovne informacije:

  • Temeljen na modularnoj poprečnoj platformi MQB-A0
  • Novi sigurnosni sustavi i sustavi potpora
  • Najbolja ponuda prostora u klasi
  • Brojna Simply Clever rješenja
  • Odličan omjer uloženog i dobivenog

 

Fabia isporuka odmah

Fabia konfigurator

Škoda Fabia cijena

Cijena od (uključujući PDV) Snaga motora (kW) Snaga motora (KS) Potrošnja goriva (l/100km)
108.360,00kn 48-110 65-150 5,1 - 6,7

 

Škoda Fabia - Eksterijer

Zbog LED glavnih svjetala potpuno nova FABIA izgleda usredotočeno. Izražajna rešetka hladnjaka i inventivno oblikovan poklopac motora razlog su uspjeha kombinacije profinjene elegancije i atraktivne dinamičnosti, koji krase novi model FABIA. Aktivne zaklopke iza rešetke hladnjaka pridonose najboljem koeficijentu zračnog otpora (od 0,28) u klasi, što rezultira manjim brojem odlazaka na benzinsku postaju.

Dinamični izgled potpuno novog modela FABIA naglašen je donjom linijom prozora koja se uzdiže prema straga i suprotno padajućom linijom krova. Tornado linija koja se proteže cijelim bočnim dijelom vozila, od glavnih svjetala do stražnjih svjetala, zaštitni je znak marke ŠKODA.

Stražnjim dijelom dominiraju visoko postavljenja klinasta stražnja svjetla, čiji se vanjski dijelovi protežu na bočne dijelove karoserije, te karakterističan natpis ŠKODA.

"Koncept boja" vam omogućuje odabir drugačije boje za krov i vanjska zrcala, a birati možete između Magic crne ili Graphite sive.

skoda fabia 2021 - eksterijer

skoda fabia 2021 - eksterijer - back

Fabia 2021/2022 - Dimenzije

Nova Fabia je dugačka 4.108 mm (+111 mm u odnosu na stari model), široka 1.954 mm (s retrovizorima; +94 mm u odnosu na stari model), a visoka 1.459 mm. Mežuosovinki razmak je 2.564 mm (+94 mm u odnosu na stari model). Zapremnina prtljažnika je 380/1.190 litara (+50 litara u odnosu na stari model).

skoda fabia 2021 - dimenzije

Nova Fabia - Interijer

Profinjen do najsitnijeg detalja i prostran u svakom pogledu, takav je interijer potpuno novog modela FABIA. Udobnost svih putnika, sprijeda i straga, savršeno je nadopunjena velikodušnom ponudom nenadmašnih Simply Clever rješenja, a u zadnje vrijeme gotovo je općeprihvaćena činjenica da ŠKODA ima najveći prtljažni prostor u klasi.

Možete se veseliti prostranom i uređenom interijeru, kvalitetnim materijalima i genijalnim Simply Clever rješenjima. Pažnju vam odmah privlači elegantno dvokrako kolo upravljača, novi kombinirani instrument i multimedijski sustav sa zaslonom veličine do 9,2". Detalji koji zaslužuju pozornost uključuju oblikovanje unutarnjih ručki vrata i oblogu instrumentne ploče koja se vizualno proteže po cijeloj širini unutrašnjosti, a njezini krajevi ulaze u okrugle otvore za zrak.

Ne morate brinuti bilo vas četvero ili petero. Potpuno nova FABIA ima dovoljno prostora za sve. Vanjska su sjedala pomno oblikovana kako biste udobno putovali. Ako vozite djecu u dječjim sjedalicama, cijenit ćete Isofix i TopTether točke za pričvršćivanje. Serijske točke za pričvršćivanje na stražnjim vanjskim sjedalima, sada su serijski dostupne i za suvozačevo sjedalo.

Vrhunski kombinirani instrument ima virtualni cockpit s 10,25" TFT zaslonom koji nudi 5 varijanti izgleda i mogućnost prikaza karte za navigaciju. Svoj model FABIA možete opremiti multimedijskim sustavom koji ima zaslon do 9,2" u središtu instrumentne ploče, ambijentalnim osvjetljenjem i ŠKODA sound sustavom.

Climatronic dvozonski klima-uređaj po prvi je puta dostupan u potpuno novom modelu FABIA. Ovaj vam sustav omogućuje uživanje u automatskom održavanju temperature u vozilu, a vozač i suvozač, k tomu, mogu namjestiti vlastite postavke temperature. Senzor vlage smanjuje zamagljenje vjetrobranskog stakla i povećava ugodnost klime.

skoda fabia 2021 - interijer

skoda fabia 2021 - interijer - back

Nova Škoda Fabia 2022 - Pogon i motori

U ponudi motora su tri benzinske izvedbe:

1) 1.0 MPI, 3 cilindra, atmosferski, 65 i 80 KS (manualni 5 ili 6-stupanjski mjenjač)

2) 1.0 TSI, 3 cilindra, turbo, 95 i 110 KS (manualni 5 ili 6-stupanjski mjenjač; automatski DSG 7-stupanjski mjenjač)

3) 1.5 TSI, 4 cilindra, turbo, 150 KS (automatski DSG 7-stupanjski mjenjač)

Škoda Fabia prodaja - Sigurnost i sustavi potpora za vozača

Do 9 zračnih jastuka koji su međusobno fino usklađeni s automatskim sigurnosnim pojasevima u tri točke vezanja i sigurnosnim naslonima za glavu, štite vozača i sve ostale putnike od ozljeda. Jednako je važan i čvrsti okvir vozila kao i velika ponuda sigurnosnih sustava i sustava potpore za vozača.

Potpora pri parkiranju (Park Assist)

Potpora pri parkiranju (Park Asisst) poluautomatski upravlja vozilom u okomita parkirna mjesta te iz paralelnih parkirnih mjesta i u njih. Sustav vam pomaže automatskim izvršavanjem optimalnih pokreta upravljača za parkiranje unutar linija. Sve što vi trebate napraviti je ubrzati i kočiti.

Kontrola razmaka pri parkiranju (Park Distance Control) i Potpora za manevriranje (Monoeuvre Assist)

Sustav upozorava na potencijalni rizik od sudara s preprekama tijekom parkiranja na temelju podataka dobivenih od senzora, parametara vožnje i kuta kola upravljača. Radi izbjegavanja situacija parkiranja u kojima ne zakočite na vrijeme kao odgovor na upozorenja o razmaku, novi model FABIA uključuje potporu za manevriranje Manoeuvre Assist, značajku koja zaustavlja vozilo radi izbjegavanja sudara.

Potpora izlaska iz parkirnog mjesta (Rear Traffic Alert)

Pri izlasku iz parkirnog mjesta potpora izlaska iz parkirnog mjesta (Rear Traffic Alert) prepoznaje vozila koja se približavaju s boka. Akustični signal upozorava na mogući sudar. "Kritična strana" prikazana je prvo žutom, a potom crvenom bojom na zaslonu infotainment sustava. Kočnice se po potrebi primjenjuju automatski.

Nova Fabia 2022 - Simply clever rješenja

Škoda Fabia Monte Carlo

Izvana se ističu crna ŠKODA rešetka, specifična prednja i stražnja maska, crni stražnji difuzor i crni kotači od lakog metala promjera od 16 do 18 inča. ŠKODA ekskluzivno za model FABIA MONTE CARLO nudi kotače od lakog metala visokog sjaja Proxima (16 inča) i Procyon (17 inča) u crnoj boji.

Veći unutrašnji prostor u serijskoj opremi nudi sportska sjedala s integriranim naslonima za glavu i višenamjensko kolo upravljača s tri kraka. U interijeru pretežito prevladava crna boja dok dekorativna letvica na instrumentnoj ploči, dijelovi središnje konzole i ručice u vratima sadrže crvene akcente. Nasloni za ruke u prednjim vratima kao i donji dio instrumentne ploče izvedeni su u obliku karbonskog dizajna. Za model FABIA MONTE CARLO raspoložive su sve značajke sigurnosti, potpora i komfora, kao i infotainment sustavi u ovom modelskom nizu, dok opcijski raspoloživi virtualni kokpit nudi specifičnu i dinamičniju pozadinu layouta.

Izvedba MONTE CARLO dostupna je s dva 1,0 l 3-cilindrična motora i jednim 1,5 TSI 4-cilindričnim motorom snage od 70 kW (95 KS) do 110 kW (150 KS).

fabia-monte-carlo

fabia-monte-carlo-interijer

 

Fabia isporuka odmah

Fabia konfigurator

 

Za sve dodatne informacije obratite nam se s povjerenjem na kontakt-centar@autozubak.hr, pozivom na 0800 5432 ili u jednom od naših Škoda AutoZubak salona.

 

* Sve iskazane cijene su informativnog karaktera i podložne promjenama. Slike su informativnog karaktera.