ŠKODA ENYAQ iV

Škoda ENYAQ iV - Potpuno novi ENYAQ iV s tri veličine baterije, pet stupnjeva snage te pogon na stražnje kotače ili pogon na sve kotače

09.09.2020

ENYAQ iV akcija

Propustili ste poticaje za nabavu električnog automobila? Ne brinite, AutoZubak je tu da spasi dan! Za vas smo pripremili posebnu akciju na model ŠKODA ENYAQ iV 60 (70kW/95KS) uz financiranje putem operativnog leasinga** uz odličnu mjesečnu leasing ratu od samo 3.780,00 kn s PDV-om*. Ugovor se potpisuje na 60 mjeseci uz planiranu ukupnu kilometražu od 75.000km i bez učešća, tj. akontacije (predujam naknade=0%). Iznos mjesečnog obroka iz oglasa izračunat je prema prodajnom tečaju Zagrebačke banke d.d. na dan 28.6.2021.

 

* U operativnom leasingu se po isteku ugovora objekt leasinga vraća leasing društvu budući da primatelj leasinga nema ugovorenu opciju kupnje vozila. Radi se o korištenju objekta leasinga bez namjere stjecanja vlasništva uz mogućnost podnošenja zahtjeva za financiranje za novi objekt leasinga po isteku ugovora.

 

Škoda ENYAQ iV. Modelom CITIGO iV Škoda je dokazala da je postojalo mnogo razloga za radost u vezi s pojavom električnih vozila. Potpuno novi ENYAQ iV podiže ljestvicu još više jer je izgrađen na modularnoj platformi posebno razvijenoj za električna vozila i nudi najsuvremeniju tehnologiju, brzo punjenje te velik doseg.

Za vas smo pripremili i vrlo povoljne modele financiranja uz ENYAQ iV financijski leasing s plaćanjem do 3 rate i 0% kamata.

Za prijavu na probnu vožnju, kliknite na gumb niže i pošaljite nam email s vašim imenom i prezimenom i brojem telefona, a mi ćemo vas kontaktirati u najkraćem mogućem roku.

ENYAQ iV - Osnovne informacije:

 • Prvi serijski model marke ŠKODA temeljen na modularnoj električnoj platformi (MEB)
 • Dvije pogonske varijante, tri veličine baterije i pet stupnjeva snage od 109 do 225 kW
 • Velik doseg do čak 510 kilometra u WLTP ciklusu i kratka vremena punjenja
 • Emotivan i dinamičan dizajn, markantan okvir ŠKODA rešetke hladnjaka opcijski s osvijetljenom rešetkom hladnjaka
 • Novi koncept unutrašnjosti s varijantama opreme Design Selections i prostranom ponudom prostora za putnike i prtljagu tipičnom za marku
 • Edicija Founders Edition, koja je ograničena na 1895 primjeraka, označava uspješnu 125-godišnju povijest poduzeća

 

 

Cijena od (uključujući PDV) Snaga motora (kW) Snaga motora (KS) Doseg (km)
312.005kn 109-225 146-302 390-510

 

Škoda ENYAQ iV - Eksterijer - Pun stila i samouvjeren

ENYAQ iV odlikuje se ujednačenim proporcijama i vrlo prostranom ponudom prostora. Tako ovaj novi SUV u unutrašnjosti nudi prostranost koja je nalik onoj u modelu ŠKODA KODIAQ, iako je njegova dužina kraća od dužine modela ŠKODA OCTAVIA. Markantan prednji dio vozila uz veliku ŠKODA rešetku hladnjaka opcijski krasi osvijetljena varijanta Crystal Face koja raspolaže animiranom Coming/Leaving Home funkcijom te matrix LED glavnim svjetlima. LED stražnja svjetla sadrže dinamične žmigavce te također raspolažu animiranom Coming/Leaving Home funkcijom.

Glavne karakteristike eksterijera:

 • Staložen izgled prednjeg dijela, s prednjim svjetlima koja izgledaju poput suženih očiju
 • LED Matrix glavna svjetla i svjetla za ulaz
 • Panoramski krov veličine 1m2 sa zatamnjenim staklom

skoda-enyaq-iv-eksterijer

skoda-enyaq-iv-eksterijer-panoramski-krov

ENYAQ iV dimenzije

skoda-enyaq-iv-dimenzije

Škoda ENYAQ iV - Interijer - Iznimno prostran i vrhunske kvalitete

Nove varijante opreme Design Selections stupaju na mjesto klasičnih linija opreme i postavljaju mjerila kada je riječ o dizajnu unutrašnjosti vozila. Za njihov su nastanak zaslužni dizajneri koncepta materijala marke ŠKODA. Svaka varijanta Design Selection slovi za sofisticirano opremljenu izvedbu unutrašnjosti s visokim stupnjem osjećaja ugode te prirodnim, održivo obrađenim i recikliranim materijalima. Individualnu konfiguraciju vozila olakšava nova struktura ponude: paketi za deset tematskih područja te pojedinačne opcije mogu se konfigurirati pregledno i u svega nekoliko koraka.

Glavne karakteristike interijera:

 • Još više prostora i pametnih rješenja
 • Puno pretinaca za odlaganje
 • Ekološki prihvatljivi materijali
 • Veliki prtljažnik

enyaq iv interijer

Škoda ENYAQ iV - Pogonski sustavi

ENYAQ iV raspolaže potpuno novim pogonskim konceptom i koristi se mogućnostima modularne električne platforme (MEB) Volkswagen koncerna. Jezgru platforme MEB predstavlja takozvana arhitektura dvostruke podnice ("skateboarda") kod koje je baterija ugrađena u podvozje radi uštede prostora. Tri veličine baterije, pet stupnjeva snage od 109 do 225 kW te pogon na stražnje kotače ili pogon na sve kotače pokrivaju brojne i raznovrsne potrebe i područja primjene. S dosezima do čak 510 kilometara* u WLTP ciklusu ENYAQ iV optimalan je suputnik u svakodnevici, a njegovo opterećenje prikolice iznosi čak do 1400 kilograma (uspon od 8 %) odnosno 1200 kilograma (uspon od 12 %).

Osnovne informacije:

 • Stražnji ili pogon na sva 4 kotača
 • 3 veličine baterija
 • 5 elektromotora
 • 6 modusa vožnje
Verzija Kapacitet baterije Doseg Snaga kW (KS)
Škoda Enyaq iV 50 55 kWh 340 km 109 (146) 
Škoda Enyaq iV 60 53,1 kWh 390 km 132 (180)
Škoda Enyaq iV 80 77,1 kWh 510 km 150 (204)
Škoda Enyaq iV 80X 77,1 kWh 460 km 195 (265)
Škoda Enyaq iV RS 77,1 kWh 460 km 225 (302)

 

Škoda ENYAQ iV - Inteligentna rješenja

Osim novoosmišljenog interijera potpuno novi model ŠKODA ENYAQ iV sadrži i čitav niz inteligentnih i inovativnih rješenja kojima je, sve u svemu, intuitivno upravljati. Uključuju serijski virtualni cockpit, brojne opcije povezivanja i ambijentalno osvjetljenje.

Osnovne informacije:

 • Virtualni cockpit
 • Opcijski heads-up zaslon
 • Do 13" zaslon sustava infotainment
 • Brojne mogućnosti povezivanja (USB-C, bežično uparivanje, daljinsko upravljanje)
 • Trozonski klima uređaj
 • Ambijentalno osvjetljenje

Škoda ENYAQ iV cijena - Najnapredniji sustavi potpore za vozača

Bezbrižno na putu, neovisno o tome vodi li vas put kroz kaotičan gradski promet ili po brzim, praznim cestama. Škoda ENYAQ iV raspolaže s nekoliko novih sustava potpora za vozača.

SUSTAV POTPORE TRAVEL ASSIST

Sustav Travel Assist integrira nekoliko sustava i funkcija koji su predstavljeni odvojeno. Kad su međusobno povezani, vozilo može znatno olakšati vožnju i povećati komfor putovanja. Nakon aktivacije sustav potpore Travel Assist može automatski zaustaviti i pokrenuti vozilo, zadržavati vozilo na voznom traku, slijediti druga vozila u slučaju prometnog zastoja ili prikazivati okolni promet na zaslonu ispred vas.

POTPORA PRI PARKIRANJU (PARK ASSIST)

Potpora pri parkiranju (Park Assist) poluautomatski upravlja vozilom u okomita parkirna mjesta te iz paralelnih parkirnih mjesta i u njih. Sustav vam pomaže automatskim izvršavanjem optimalnih pokreta upravljača za parkiranje unutar linija. Sve što vi trebate napraviti je ubrzati i kočiti.

LED GLAVNA SVJETLA

ŠKODA ENYAQ iV isporučuje se sa serijskim LED glavnim svjetlima koja uključuju diode za kratka i duga svjetla, pozicijsko svjetlo i svjetla za dnevnu vožnju. Mnogobrojne prednosti LED tehnologija uključuju njihov duži vijek trajanja i nižu potrošnju energije.

 

Škoda ENYAQ iV punjenje

Besprijekorno i jednostavno punjenje osigurava MyŠKODA Powerpass. On pomoću samo jedne kartice omogućuje punjenje na većini stanica za punjenje u zemljama Europske unije. Također, marka ŠKODA angažira se u širenju mreže stanica za brzo punjenje Ionity diljem Europe. Za individualno punjenje kod kuće marka ŠKODA nudi ŠKODA iV Wallbox u tri izvedbe. K tomu se ŠKODA ENYAQ iV kabelom za brzo punjenje može puniti na stanicama za brzo punjenje.

Škoda ENYAQ iV Founders Edition

Istovremeno uz svjetsku premijeru novog modela ŠKODA ENYAQ iV u brojnim zemljama postoji mogućnost prednarudžbe osnovne verzije i ostalih varijanti modela te ekskluzivne i posebno opsežno opremljene edicije Founders Edition. Ona je ograničena na 1895 vozila te odaje počast uspješnoj povijesti poduzeća i činjenici što su ga Václav Laurin i Václav Klement osnovali prije 125 godina. Vozila edicije Founders Edition odlikuju se amblemom koji je proizvela češka manufaktura kristala Preciosa s brojem tekuće edicije na višenamjenskom kožnom kolu upravljača. Prema predviđanjima njegova će se isporuka provoditi tijekom 2021. godine. Edicija Founders Edition dostupna je s dvije varijante motora i baterija te u dvije boje. Ona k tomu raspolaže 21" kotačima od lakog metala, sportskim prednjim i stražnjim maskama te varijantom opreme Design Selection ecoSuite s održivo štavljenom kožom.

skoda-enyaq-iv-founders-edition

Škoda ENYAQ iV Simply Clever

Marka ŠKODA razvila je specifične Simply Clever značajke za električna vozila kao što su čistač kabela za punjenje, zaštitni poklopac za priključak za punjenje i pretinac za kabel za punjenje ispod podnice prtljažnika. Nova središnja konzola podijeljena u dvije razine nudi pregršt prostora, a urednost u dvostrukoj podnici utovarnog prostora osigurava pametni umetak. Klasična strugalica za led marke ŠKODA u modelu ENYAQ iV nalazi se u unutrašnjosti vozila na stražnjem poklopcu.

 

Za sve dodatne informacije obratite nam se s povjerenjem na kontakt-centar@autozubak.hr, pozivom na 0800 5432 ili u jednom od naših Škoda AutoZubak salona.

 

** Informativni izračun leasing obroka izrađen je u suradnji s UniCredit Leasing Croatia d.o.o. za financiranje vozila putem operativnog leasinga. U slučaju ugovaranja navedenog iznosa leasing obroka, jednokratna naknada za zaključenje ugovora o leasingu iznosi 0,50% od kupoprodajne cijene vozila, trajanje ugovora o leasingu je 60 mjeseci uz ograničenje 15.000 km godišnje, akontacija iznosi 0,00% od kupoprodajne cijene vozila te ostatak vrijednosti iznosi 30,43% od kupoprodajne cijene vozila. Leasing obrok je mjesečni s PDV-om, izražava se u EUR i plaća, do datuma dospijeća, u HRK prema prodajnom tečaju Zagrebačke banke d.d. na dan izdavanja računa. UniCredit Leasing Croatia d.o.o. donosi odluku o odobrenju financiranja klijentu te se svi konačni uvjeti financiranja putem leasinga definiraju ugovorom o leasingu.

 

*** Sve iskazane cijene su informativnog karaktera i podložne promjenama. Slike su informativnog karaktera.