Audi

Redizajnirani novi Audi Q8 – Ekspresivan dizajn i nova tehnologija svjetala

Audi aktualizira perjanicu Q obitelji svojim jasnim dizajnom i unaprijeđenom tehnologijom. Prerađeni vanjski dizajn s novom prednjom i stražnjom maskom naglašava snažan karakter SUV coupea. Opcijski dostupan paket eksterijera S line udovoljava željama kupaca za više sportskog stila.

Redizajnirani novi Audi Q8 – Ekspresivan dizajn i nova tehnologija svjetala

Eksterijer i dizajn

Sa svojim izražajnim dizajnom, redizajnirani Q8 predstavlja sportsko-elegantni SUV coupé sa četiri prstena te istovremeno moderan dizajnerski jezik. Reducirana forma, velike površine i jasan volumen pružaju modelu Q8 dinamičan izgled. Kratki prevjesi i dugi međuosovinski razmak stvaraju sportsko-elegantne proporcije koje se mogu naglasiti markantnim vanjskim bojama i kotačima.

Prepoznatljivo moćna i istaknuta Audi singleframe rešetka u dizajnu osmerokuta impresionira vertikalnim umetcima. Oni su u osnovnoj verziji eksterijera smješteni vertikalno, a u paketu eksterijera S line te kod SQ8 TFSI imaju oblik slova L. Tako se već na prvi pogled vidi pripadnost vrhunskim Audi modelima te jasna razlika u odnosu na A modele. Samouvjereni nastup modela Q8 naglašen je novim i izraženim otvorima za zrak koji su jasno integrirani u osnovnu arhitekturu.

Svjetla s HD matrix LED tehnologijom

Inovativna glavna svjetla s  dodatnim laserskim svjetlom, kao i digitalna svjetla za dnevnu vožnju pozicionirana na gornjem horizontalnom rubu pružaju modelu Q8 još samouvjereniji izgled. U kombinaciji s digitalnim OLED stražnjim svjetlima, po prvi put raspoloživima u Q8, luksuzni karakter modela postaje još izraženiji. Na stražnjem dijelu LED svjetlosna traka zajedno s crnom maskom visokog sjaja s integriranim Audi prstenovima povezuje digitalna OLED stražnja svjetla preko cijele širine automobila.

novi audi q8

Vrste pogona

Ponudu otvara 45 TDI quattro. Kombinirana potrošnja goriva u l/100 km: 8,1-8,4; Kombinirana emisija CO2 u g/km: 213-220, 3-litreni dizel koji nudi 231 KS i izdašnih 500 Nm okretnog momenta. Vrhunac je dostupan od 1500 do 3000 o/min. Audi Q8 45 TDI postiže kombiniranu potrošnju goriva u l/100 km: 8,1-8,4; kombinirana emisija CO2 u g/km: 213-220 za 7,1 sekundu do 100 km/h. Najveća brzina je 226 km/h. Sljedeći agregat je 50 TDI quattro.

Kombinirana potrošnja goriva u l/100 km: 8,1-8,4; kombinirana emisija CO2 u g/km: 213-220. Snažnija verzija isporučuje 286 KS i 600 Nm okretnog momenta. Ovaj veliki SUV ubrzava od nula do 100 km/h za 6,1 sekundu sve do najveće brzine od 241 km/h.

Q8 može „jedriti“ između 55 i 160 km/h s isključenim motorom do 40 sekundi kada vozač makne nogu s papučice gasa. RSG će nakon toga ovaj Audi sa šest cilindara ponovno pokrenuti brzo i iznimno komforno. Start-stop raspon počinje već od 22 km/h.

Oprema

Već u serijskoj opremi Q8 nudi komforan osjećaj vožnje zahvaljujući uravnoteženom voznom postroju s čeličnim oprugama s regulacijom amortizera. Kao opcijska oprema mogu se odabrati elektronički regulirane pneumatske opruge s kontinuirano adaptivnim sustavom amortizera – kao adaptive air suspension ili adaptive air suspension sport Opcijsko upravljanje svim kotačima dodatno osigurava povećanu razinu sigurnosti i udobnosti.

Pri maloj brzini stražnji kotači se okreću do pet stupnjeva u suprotnom smjeru u odnosu na prednje kotače. Uslijed toga je promjer zaokreta smanjen za do jedan metar i povećana sposobnost manevriranja. Pri većim brzinama se istovremeno osjeća veći komfor i stabilnost jer se stražnji kotači okreću u istom smjeru kao i prednji. Kako bi se poboljšalo upravljanje modelom Q8 u svakodnevnim situacijama poput manevriranja na parkiralištima, u javnim garažama ili u garaži kod kuće, upravljanje je optimizirano kako bi ti manevri bili jednostavniji.

novi audi q8

Dolazak na tržište

Početak prodaje redizajniranog Audi Q8 modela u Hrvatskoj očekuje se 07. rujna, a dolazak prvih vozila u salone predviđen je tijekom prosinca 2023. godine

Kontaktirajte naše prodajne predstavnike i naručite svoj novi Audi Q8.

Kontaktirajte nas