Novi Audi A3 Limuzina

Audi A3, Audi A3 2020, Audi A3 limuzina, Audi A3 sedan - Pogledajte glavne karakteristike, Audi A3 cijene, Audi A3 odmah isporučiva vozila i još puno toga.

04.05.2020

Audi A3, odnosno Audi A3 limuzina dostupan je na hrvatskom tržištu u salonima AutoZubak. Druga generacija elegantne limuzine s četvora vrata digitalna je i potpuno povezana – od infotainment sustava do sustava potpore. Pod elegantnom karoserijom novi su pogonski sklopovi i fino ugođen ovjes, što jamči dinamično i učinkovito iskustvo pri vožnji.

Za vas smo pripremili i vrlo povoljne modele financiranja uz A3 Limuzina leasing s plaćanjem do 4 rate i 0% kamata te operativni leasing uz rok financiranja 36-60 mjeseci i zamjenu vašeg starog auta za novi.

Novi Audi A3 limuzina - Osnovne informacije:

  • Ažurirana MQB Evo platforma
  • Veće dimenzije u odnosu na prethodnika i više prostora za putnike sprijeda i straga
  • Potpuno novi pogonski sklopovi
  • Napredna digitalizacija - Audi Virtual Cockpit
  • LED prednja svjetla standardno, dostupna i Matrix LED svjetla
  • Vrhunska tehnologija Audi Connect, Quattro i Audi Drive Select

 

 

 

Audi A3 cijena

Cijena od (uključujući PDV) Snaga motora (kW) Snaga motora (KS) Potrošnja goriva
227.366kn 81-110kW 110-150KS 4,3-5,8l/100km

 

Audi A3 - Eksterijer

Prednjim krajem dominira velika Singleframe maska sa saćastom prednjom rešetkom i bočno pozicioniranim, upadljivim prednjim svjetlima. Ti elementi izvana formiraju trapezoidne kutove koji se spuštaju prema dolje. Na modelu najviše klase s Matrix LED tehnologijom tu su smještena nova digitalna dnevna svjetla. Sastoje se od 15 LED segmenata koji se mogu aktivirati pojedinačno, a različitim verzijama modela A3 Limuzina daju poseban potpis.

Kod modela A3 Sportback, linija karoserije proteže se iznad praga i podiže prema stražnjim svjetlima prije luka stražnjeg kotača, čime je naglašen kratki stražnji kraj. Suprotno tome, linija karoserije na sedanu proteže se do stražnjeg odbojnika. Tako je naglašena njegova duljina – 15 je centimetara duži od modela Sportback – i povećana je njegova elegancija s boka. Konkavna površina ispod širokih ramena karoserije dodatno naglašava quattro oznake i prag. Tako je stvorena intenzivna igra svjetlosti i sjena. Linija krova dinamički se spušta od B-stupa – kao na modelu coupé – i završava s upadljivim spojlerom na vratima prtljažnika. Opcijski dostupan u karbonskoj izvedbi, snažan je vizualni dodatak koji naglašava moćan izgled modela s četvora vrata.

audi a3 limuzina eksterijer

Audi A3 2020 - Dimenzije

Novi A3 Limuzina sportski je i elegantan. U odnosu na prethodnika 4 je centimetra duži, s duljinom od 4,50 metra, dok je međuosovinski razmak ostao nepromijenjen. Širina mu iznosi 1,82, a visina 1,43 metra, što znači da je 2 centimetra širi i 1 cm viši od prethodnika. Time je povećan prostor iznad glave za dobra 2 centimetra sprijeda zahvaljujući nižem položaja sjedala vozača i osiguran nešto veći prostor za laktove. Sa 425 litara zapremnina prtljažnika potpuno je jednaka kao kod prethodnika.

audi a3 sedan dimenzije

Audi A3 cijena - Aerodinamična karoserija

Aerodinamičnosti pogoduje viši stražnji kraj u odnosu na prethodnika, kao i veći difuzor. Zahvaljujući tome, novi A3 Limuzina s motorom 2.0 TDI 110 kW (150 KS) postiže vrijednost Cd od 0.25, što je 0.04 Cd bodova više od prve generacije. Tome doprinosi i regulirani dovod rashlađenog zraka s dva modula s električnim upravljanjem iza Singleframe maske. Oni na inteligentan način i u skladu sa situacijom reguliraju protok zraka. Osim toga, donji dio karoserije s panelima, vanjska zrcala poboljšane aerodinamičnosti i aktivno hlađenje kočnica smanjuju otpor zraka i doprinose aerodinamičnosti vozila.

 

 

Audi A3 limuzina - Interijer

Kokpit modela Audi A3 Limuzina u potpunosti je usmjeren na vozača. To kreće od dizajna unutrašnjosti, a završava s elementima za prikaz i kontrolu. Tako je ploča s instrumentima sa središnjim MMI dodirnim zaslonom malo nagnuta prema vozaču. Ima dijagonalu od 10,1 inča i intuitivna je za rukovanje. U serijskoj opremi su prepoznavanje rukom pisanih slova i kontrola prirodnim govorom, a opcijski se može koristiti usluga oblaka. Ploča s instrumentima od 10,25 inča iza kola upravljača digitalna je već na osnovnom modelu. Budući da se radi o Audi virtualnom kokpitu plus, dijagonala zaslona iznosi 12,3 inča i ima tri različita prikaza, uključujući grafiku sportskog izgleda s ukošenim znamenkama i posebno dinamičkim rasporedom. Tu se prikazuju broj okretaja i brzina kao stupčasti dijagrami s crvenim, kutnim grafičkim elementima. Na zahtjev, ovaj koncept zaslona može se nadopuniti head-up zaslonom koji važne informacije projicira na vjetrobransko staklo u vidnom polju vozača.

audi a3 limuzina interijer

Audi A3 sedan - Infotainment sustav i sustavi pomoći u vožnji

Vrhunski informacijsko-zabavni sustav na novom modelu A3 Sedan jest MMI navigacijski sustav Plus koji rabi modularnu informacijsko-zabavnu platformu treće generacije (MIB 3). MIB 3 udeseterostručuje snagu računanja u odnosu na onu kod prethodnika, s automobilom se povezuje s LTE Advanced brzinom, a s pametnim telefonima putnika na Internet se povezuje putem Wi-Fi hotspota. MMI navigacija Plus nudi velik broj Audi Connect usluga serijski, uključujući mrežne informacije o stanju u prometu, vijesti i dodatne informacije kao što su fotografije, radno vrijeme i korisničke recenzije za točke interesa.

U ponudi su i Car-2-X usluge koje koriste mnoštvo inteligentnih značajki svojstvenih Audi modelima. One izvještavaju o opasnim područjima ili područjima s ograničenjem brzine kod, primjerice, vozila s odgovarajućom opremom, ili pronalaze slobodna parkirna mjesta uz cestu. Ako je automobil isključen, aplikacija myAudi nastavlja s navigiranjem iz automobila na pametni telefon. Tako korisnici dolaze izravno na odredište.

A3 Limuzina povezuje se i preko Audi smartphone sučelja za povezivanje s pametnim telefonima s operacijskim sustavom iOS te Android mobilnim telefonima sa sustavom Apple Car Play i Android Auto u MMI, kao i putem Audi phonebox sučelja. Osim toga, Audi A3 Sedan može se zaključati, otključati i pokrenuti putem Android pametnog telefona s Audi Connect ključem. Personalizacija omogućuje pohranu postavki za do šest različitih korisnika u pojedinačne profile, uključujući postavke za sjedalo, klimatizaciju i medije. DAB+ digitalni radio dio je serijske opreme. Kao opcija u ponudi su online i hibridni radio koji se automatski prebacuju između opcija FM i DAB te mrežnog strujanja, ovisno o jačini signala postaje, čime je zajamčen optimalan prijem. Od sredine godine u ponudi će se naći i Amazon Alexa usluga glasovnog pomoćnika.

Sustavi pomoći u vožnji također su iznimno učinkoviti zahvaljujući bliskoj povezanosti. Kod Audi Pre-Sense prednjeg sustava kamera iza unutarnjeg zrcala radi zajedno s prednjim radarom na sprječavanju nesreća, ili barem umanjivanju njihovih posljedica. Serijski ugrađen sustav za izbjegavanje sudara također koristi podatke s tog senzorskog sustava. Adaptivni tempomat u obliku Adaptive Cruise Assist sustava, koji vozači poznaju iz viših klasa, pomaže u uzdužnom i poprečnom navođenju. Učinkovit sustav pomoći informira ih kada bi trebalo maknuti nogu s gasa. U tu svrhu procjenjuje informacije, uključujući navigacijske podatke. Sustav upozorenja kod izlaska iz vozila, asistent kod bočnog prometa straga i kamere, korisni pomagači u gradskoj vožnji, uslijedit će kratko nakon plasiranja modela na tržište.

audi a3 eksterijer straga

Audi A3 cijena - Pogoni

Novi A3 na početku prodaje bit će dostupan u izvedbi s dva TFSI motora i jednim TDI motorom. Ono što je svim tim motorima zajedničko jest visoka učinkovitost. 35 TFSI, 1,5-litreni motor s direktnim ubrizgavanjem snage 110 kW/150 KS dostupan je u dvije izvedbe – s novo razvijenim šesterostupanjskim mjenjačem (kombinirana potrošnja goriva u l/100 km: 5,0 – 4,7*; kombinirane CO2 emisije u g/km: 114 – 108*) i brzim sedmerostupanjskim S-tronic mjenjačem (kombinirana potrošnja goriva u l/100 km: 4,9 – 4,7*; kombinirane CO2 emisije u g/km: 113 – 107*).

Pored tehnologije s cilindrom na zahtjev, pogon zajedno s S-tronic mjenjačem s dvostrukom spojkom rabi 48-voltni blagi hibridni sustav. Obnavlja energiju prilikom usporavanja i motoru pruža podršku s okretnim momentom do 50 Nm prilikom kretanja i usporavanja do niskih brojeva okretaja, što modelu A3 Limousine pruža laganu vožnju s isključenim motorom u brojnim situacijama. Pri svakodnevnoj vožnji smanjuje potrošnju goriva za do 0,4 litre na 100 kilometara.

2.0 TDI s 110 kW/150 KS (kombinirana potrošnja goriva u l/100 km: 3,9 – 3,6*; kombinirane CO2 emisije u g/km: 101 – 96*) dolazi i u kombinaciji sa sedmerostupanjskim S-tronic mjenjačem gdje se brzine mijenjaju putem prekidača koji rabi tehnologiju mijenjanja brzina preko žice.

Audi A3 prodaja - Ovjes

Ovjes modela A3 Limuzina ugođen je da bude sportski i skladan, malo precizniji nego kod prethodnika. Preciznosti i brzini reagiranja uvelike doprinosi središnji dinamični sustav upravljanja koji jamči optimalnu interakciju između svih komponenti za poprečnu dinamičnost. Uz standardni postav dostupan je i sportski ovjes i ovjes s prilagodljivim amortizerima. Potonji nudi širok raspon postavki između jako udobnog naginjanja i agilnog upravljanja. Audi drive select sustav dinamičnog upravljanja vozaču nudi mogućnost prilagodbe amortizera na modelu A3 Limousine – od onih usmjerenih na udobnost i dinamičnih do onih koje posebice pogoduju smanjenju potrošnje goriva. To značajno utječe i na karakteristike odaziva gasa i progresivnost upravljanja koja se, primjerice, mijenja ovisno o kutu zakreta upravljača.

 

 

Za bilo kakva pitanja ili dodatne informacije slobodno nam se obratitite s povjerenjem na kontakt-centar@autozubak.hr, pozivom na 0800 5432 ili u jednom od naših Audi AutoZubak salona.

 

Direktan kontakt:

Audi centar Sesvete

Adresa: Ljudevita Posavskog 7a, Sesvete

Kontakt: Matej Golub, Voditelj prodaje vozila Sesvete

Telefon: 098 254 809

E-mail: matej.golub@autozubak.hr

 

Audi centar Osijek

Adresa: Martina Divalta 326, Osijek

Kontakt: Ivana Vukašinović, Voditeljica prodaje vozila Osijek

Telefon: 098 418 477

E-mail: Ivana.Vukasinovic@autozubak.hr

 

* Sve iskazane cijene su informativnog karaktera i podložne promjenama. Slike su informativnog karaktera.