Novi Audi Q5

Audi Q5 konfigurator i isporuka odmah

Novi Audi Q5 spaja sportski duh Audi Avanta sa iznimnom svakodnevnom praktičnošću. Njegov novi, sportski dizajnerski izričaj fascinira već na prvi pogled, a njegova dinamika oduševljavat će tijekom svake vožnje zahvaljujući quattro pogonu na sve kotače.

Audi Q5_eksterijer

Oštriji dizajn

Audi_Q5_eksterijer_02

Karakter signature stražnjih svjetala

novi-audi-q5_eksterijer_behind

Moderan SUV

audi-q5_eksterijer_front

Oštriji i robusniji izgled

audi-q5_interijer

Sofisticirani interijer

I

Audi Q5 cijena i osnovne informacije

Novi Audi Q5 donosi oštriji dizajn klasi modernih SUV-ova u skladu s najnovijim modelima marke i najnovijim tehnologijoma koje nudi marka Audi.

Za vas smo pripremili vrlo povoljne modele financiranja putem financijskog ili operativnog leasinga, a više informacija, kao i posebne leasing ponude i akcije, potražite OVDJE.

  • Oštriji i robusniji izgled
  • Matrična prednja svjetla i OLED stražnja svjetla
  • Novi sustavi pomoći
  • Sofisticirani interijer
  • Dostupni su i ažurirani i napredniji motori, plug-in i blagi hibrid

Cijena od (uključujući PDV)

52.284 EUR

Snaga motora (kW)

120 - 210

Snaga motora (KS)

163 - 286

Potrošnja goriva (l/100km)

5,6 - 8,5

Novi Audi Q5 eksterijer

Novi Audi Q5 ima tanju i širu rešetku hladnjaka nazvanu Singleframe, a prednji i stražnji odbojnici također su značajno izmijenjeni, s novim ukrasnim elementom straga koji optički povezuje stražnja svjetla i donji difuzor.

Njegov prednji dio vozila s izraženim plastičnim karakteristikama, visokim otvorima za zrak i ravnom, širokom zaštitnom rešetkom hladnjaka u dizajnu oktogona te vertikalnom optikom rebrastih elemenata svjedoče o samouvjerenosti ovog vozila. Završetci ispušnih cijevi u obliku trapeza, difuzor s poprečnom kopčom i kromirana letvica ispod svjetala duž cjelokupne širine vozila skladno zaokružuju njegov dinamičan dizajn.

SVJETLA
Podjela OLED žaruljica u male segmente koji se mogu pojedinačno navoditi uz trodimenzionalni raspored omogućuje nove scenarije svjetala zahvaljujući impresivnoj inscenaciji. Pri kupnji vozila raspoloživa su tri dizajna signature stražnjih svjetala radi individualiziranja izgleda vozila. Karakter signature stražnjih svjetala se, ovisno o modusu vožnje, automatski prilagođava tijekom upotrebe.

Digitalna OLED stražnja svjetla k tomu raspolažu prepoznavanjem približavanja: kada je vozilo u stanju mirovanja te mu se sa stražnje strane na udaljenosti manjoj od dva metra približava drugo vozilo ili drugi sudionik u prometu, svi OLED segmenti automatski će se aktivirati kao vidljivo povećanje površine.

Audi Q5 dimenzije

Novi Q5 je dugačak 4.682 mm, širok 1.893 mm (bez vanjskih retrovizora) i 2.140 mm (s vanjskim retrovizorima), a visok 1.662 mm. Međuosovinski razmak je 2.819 mm.

Volumen prtljažnika je 520 litara, a 1.520 litara s preklopljenim stražnjim sjedalima.

Volumen spremnika goriva iznosi 65 – 70 litara.

audi-q5-dimenzije

Novi Q5 interijer

Izdašan koncept prostora s dovoljno mjesta za pet osoba uz komforan prostor za glavu i noge. Visok položaj sjedenja osigurava dobar pregled u cestovnom prometu. Vodoravno usmjereno vođenje linija vozila dodatno ističe dojam širine i udobnosti. Duž cjelokupne širine instrumentne ploče proteže se trodimenzionalno oblikovana dekorativna letvica koja stilski zaokružuje eleganciju cjelokupnog dojma. Ponuda opreme sjedala seže sve do masažne funkcije.

Kombinacija izdašnih dimenzija, performansi i funkcionalnosti svaki dan odlikuje novi model Q5 kao premium SUV vozilo. Naslon stražnjeg sjedala novog modela Audi Q5 podijeljen je na tri segmenta, a po želji se može uzdužno pomicati uz mogućnost namještanja nagiba. Inteligentna rješenja kao što su serijska, varijabilno preklopiva prostirka, opcijsko senzorsko upravljanje električnog stražnjeg poklopca te ručno spuštanje putem opcijskog pneumatskog opružja adaptive air suspension olakšavaju utovar vozila.

NAVIGACIJA
Uz online POI odredišta mogu vam se, na primjer, izravno u navigacijskom sustavu prikazati obližnje benzinske postaje ili javne garaže. K tomu vam se prikazuju njihovo radno vrijeme, raspoloživost i cijene. Zahvaljujući iznimno detaljnim podacima u stvarnom vremenu o situaciji u prometu, prometnim zastojima, preprekama i prestancima zastoja, online prometne informacije plus mogu vam pomoći pri pronalasku najbrže rute do odredišta.

A uz navigaciju myAudi možete planirati traženje odredišta i navođenje po ruti izravno na svojem smartphoneu. Pri pokretanju vozila ti će se podaci besprijekorno i sasvim komforno poslati u navigacijski sustav vozila i ondje nastaviti prikazivati. Tijekom izlaska iz vozila smartphone ponovno automatski preuzima navođenje po ruti i vodi vas posljednjih nekoliko koraka do odredišta.

Audi Q5 motori

TFSI MOTORI
Novi Audi Q5 dostupan je s jednim TFSI motorom.

2-litreni 45 TFSI QUATTRO motor razvija snagu od 195 kW (265 KS) i okretni moment od 370 Nm. Dolazi sa automatskim 7-stupanjskim S tronic mjenjačem. Dostupan je samo pogon na sve kotače.

TDI MOTORI
Novi Audi Q5 dostupan je i s nekoliko TDI motora.

2-litreni 35 TDI motor razvija snagu od 120 kW (163 KS) i okretni moment od 370 Nm. Dolazi s automatskim 7-stupanjskim S tronic mjenjačem.

2-litreni 40 TDI QUATTRO motor razvija snagu od 150 kW (204 KS) i okretni moment od 400 Nm. Dolazi sa automatskim 7-stupanjskim S tronic mjenjačem. Dostupan je samo pogon na sve kotače.

3-litreni 50 TDI QUATTRO motor razvija snagu od 210 kW (286 KS) i okretni moment od 620 Nm. Dolazi sa automatskim 7-stupanjskim S tronic mjenjačem. Dostupan je samo pogon na sve kotače.

Svi motori raspolažu 12-V ili 48-V mild-hybrid sustavom sa starter generatorom s remenskim prijenosom i litij-ionskom baterijom. Ova tehnologija omogućuje primjerice isključivanje motora tijekom vožnje – takozvani modus kotrljanja. Time se smanjuje potrošnja.

Sve Q5 tehničke podatke provjerite OVDJE.

VOZNI POSTROJ
Novi Audi Q5 oduševljava spontanim, dinamičnim ubrzanjem i agilnim rukovanjem. On serijski raspolaže potpuno varijabilnim pogonskim sustavom quattro. Tako je moguće provesti podjelu pogonskih sila na pojedinačne kotače u skladu s potrebama.

Funkcija blokiranja s mehaničkim djelovanjem konstruirana je tako da jamči vrlo dobre dinamike vožnje te bez kašnjenja raspodjeljuje pogonske momente na prednju i stražnju osovinu. Time se osiguravaju izvrsna trakcija i stabilnost unutar voznog traka.

Elektronički regulirano pneumatsko opružje s nestupnjevanim, adaptivnim amortizacijskim sustavom na sva četiri kotača automatski regulira nivo i amortizaciju vozila. Također, Audi drive select paket omogućuje namještanje željene karakteristike vozila u raznim raspoloživim modusima.

Audi Q5 TFSI osnovne informacije

Snaga motora (kW / KS) Okretni moment (Nm) Ubrzanje 0 – 100km/h (sec)
251 / 341 700 5,1

 

EKSTERIJER
Dizajn novog Audija SQ5 impresivno odražava sportsku dinamiku i suverene performanse vozila. Novi dizajn letvica u pragovima stvara vizualnu lakoću i razmak od tla. U upečatljivim branicima integrirani su otvori za zrak izraženih kontura s aluminijskim okvirom sprijeda te difuzor s okolnom kromiranom kopčom straga. Kromirani dvostruki ovalni ukrasni završetci ispušne cijevi pobrinut će se za sportske završne detalje. Audi Singleframe rešetka saćaste strukture s aluminijskim umetcima u rešetci saćaste strukture osigurat će prednjem dijelu vozila samouvjeren karakter.

INTERIJER
Značajke koje su jednostavne za rukovanje pomoći će vam da suvereno savladate svakodnevne izazove. Naslon stražnjeg sjedala podijeljen je na tri segmenta, a po želji se može uzdužno pomicati i namještati u nagibu. U kombinaciji s opcijskim komfornim ključem s otključavanjem prtljažnika preko senzora dovoljan je nagli pokret noge u stražnjem dijelu vozila kako bi se poklopac prtljažnika otključao, otvorio i zatvorio. K tomu će vam manualno spuštanje preko opcijskog zračnog ovjesa olakšati utovar prtljage.

Pri ulasku u vozilo vas i vaše suputnike dočekat će ukrasne aluminijske letvice na pragovima na prednjim vratima sa “S” amblemom, osvijetljene . U unutrašnjosti vas očekuje prostran koncept prostora s dovoljno mjesta za pet osoba uključujući komfornu unutrašnju visinu vozila i slobodan prostor u području nogu. Serijski dekorativni umetci od brušenog aluminija i kontrastni šavovi na višenamjenskom upravljaču i sportskim sjedalima ostavljaju dojam dinamike i elegancije.

POGON
3,0 V6 TDI motor s električno pogonjenim kompresorom ubrzava Audi SQ5 do elektronički ograničene najveće brzine od 250 km/h. Prijenos snage odvija se preko 8-stupanjskog tiptronica koji se odlikuje brzim i komfornim mijenjanjem stupnjeva prijenosa. Serijski stalni pogon na sve kotače quattro sa samoblokirajućim središnjim diferencijalom varijabilno raspodjeljuje snagu između prednje i stražnje osovine. Osnovna raspodjela iznosi 40 : 60. Međutim, po potrebi je moguće prenijeti do 70 % snage prema naprijed ili do 85 % snage prema natrag kako bi se omogućila veća trakcija. Tako će Audi SQ5 suvereno savladati brojne otežane uvjete.

Sve SQ5 tehničke podatke provjerite OVDJE.

Ovdje pokrenite AUDI SQ5 KONFIGURATOR.

audi-sq5-eksterijer

Obratite nam se s povjerenjem

Tamara Rajšić

Voditelj prodaje vozila

Audi_Ivana Vukasinovic

Ivana Vukašinović

Voditeljica prodaje vozila

Audi Q5 konfigurator

Pokrenite Audi Q5 konfigurator i naručite svoj jedinstveni model.

Audi Q5 konfigurator