Novi Audi Q3

Audi Q3 konfigurator i isporuka odmah

Novi Audi Q3 obiteljski je SUV s brojnim svestranim talentima. Njegova druga generacija ne samo da djeluje vizualno samouvjerenije, već također nudi znatno veću korisnu vrijednost zahvaljujući mnoštvu prostora, sveobuhvatnoj varijabilnosti i brojnim praktičnim detaljima.

audi q3 - eksterijer3

audi q3 - eksterijer2

audi q3 - eksterijer1

audi q3 interijer

I

Audi Q3 cijena i osnovne informacije

Audi Q3, Audijev SUV, je okretan u gradu, agilan na brzoj cesti i uravnotežen na autocesti, a sve zahvaljujući sustavu vozne dinamike Audi drive select.

Za vas smo pripremili vrlo povoljne modele financiranja putem financijskog ili operativnog leasinga, a više informacija, kao i posebne leasing ponude i akcije, potražite OVDJE.

  • Nova glavna svjetla serijski u LED tehnologiji
  • Veliki prtljažnik
  • Inteligentni sustavi potpore
  • Sustav vozne dinamike Audi drive select
  • Standardni Audi pre sense front

Cijena od (uključujući PDV)

39.165 EUR

Snaga motora (kW)

110 - 180

Snaga motora (KS)

150 - 245

Potrošnja goriva (l/100km)

5,2 - 8,2

Audi Q3 eksterijer

Atletski oblik novog Audija Q3 karakteriziraju singleframe rešetka u dizajnu oktogona i veliki bočni otvori za zrak. Osam okomitih staza dijeli rešetku hladnjaka s markantnim okvirom te odražava karakter SUV-a. Istaknutu značajku u bočnom dijelu vozila čini simetrična grafika glavnih i stražnjih svjetala. Linija ramena formalno spaja ova svjetla te osigurava opći atletski dojam zahvaljujući izraženim elementima iznad kućišta kotača. Obrisi pokazuju genetiku quattro modela te zbog njih SUV djeluje još šire.

Maske kućišta kotača kontrastne boje dodatno naglašavaju offroad izgled vozila. Zahvaljujući izrazito nagnutim D stupovima, uz potporu dugog krovnog spojlera koji k tomu bočno prati stražnje staklo, linije i vizualno pokazuju želju za napretkom.

SVJETLA
Glavna svjetla novog Audija Q3 uska su te se u obliku klina spajaju prema unutra. Dostupna su u trima različitim izvedbama, i to u sva tri slučaja s LED tehnologijom. Opcijski su, između ostalog, dostupna Audi Matrix LED glavna svjetla. Njihova izuzetno adaptivna raspodjela svjetla ne poboljšava samo osvjetljenje kolnika, već k tomu jamči veću sigurnost i udobnost. Progresivnu tehnologiju svjetla dodatno naglašavaju dinamični pokazivači smjera – također u stražnjem dijelu vozila.

Audi Q3 dimenzije

Audi Q3 je dugačak 4.484 mm, širok 2.024 mm (s vanjskim retrovizorima), a visok 1.616 mm. Međuosovinski razmak je 2.680 mm.

Zapremnina prtljažnika je 530 litara (max 675 litara ovisno o položaju stražnje klupe), a s preklopljenim stražnjim sjedalima 1.525 litara.

Volumen spremnika goriva iznosi 58 do 60 litara.

audi-q3-dimenzije

Novi Audi Q3 interijer

Kao što je tipično za ovaj segment, ovaj model nudi udoban ulazak u vozilo i dobru preglednost, ali istovremeno i sportski položaj sjedenja. U skladu s time kolo upravljača stoji uspravno. Sjedala po želji mogu biti električki namjestiva. Njegov dugi međuosovinski razmak pobrinut će se za mnoštvo slobodnog prostora u području koljena, glave i laktova.

Značajku čini podjela prostora koja je izrazito varijabilna u sklopu serijske opreme: Stražnja klupa može se uzdužno pomicati, dok se nagib njezinih trostruko djeljivih naslona može namještati u sedam stupnjeva.

INFOTAINMENT SUSTAV
Koncept rukovanja i prikazni koncept obiteljskog SUV-a potpuno su digitalni – već u sklopu serijske opreme dostupni su MMI radio i digitalni kombinirani instrument s dijagonalom od 10,25″, kojim se može rukovati preko višenamjenskog upravljača. Kod opcijske vrhunske opreme MMI navigacije plus dodatni dodirni zaslon nudi veličinu od 10,1″ i visoku razinu udobnosti rukovanja zahvaljujući upravljanju prirodnim jezikom. Prikazi se pojavljuju na opcijskom Audi virtualnog kokpitu veličine 10,25″ tako da se svi podaci poput funkcija MMI sustava, brzine i broja okretaja izravno prikazuju u vašem vidnom polju, a prikaz k tomu možete konfigurirati u skladu sa svojim potrebama.

SOUND SUSTAV
Za prostorni zvuk pobrinut će se Bang & Olufsen Premium sound sustav s virtualnim 3D zvukom. Njega stvaraju četiri dodatna zvučnika u instrumentnoj ploči i po jedan zvučnik u D stupu. Posebni algoritam, koji je Audi razvio u suradnji s institutom Fraunhofer, zvuku pruža veliku širinu i dubinu – tako se unutrašnjost Audija Q3 akustički doima većom. Sound sustav upotrebljava ukupno 15 zvučnika te na raspolaganje stavlja ukupnu snagu od 680 W.

PRTLJAŽNIK
Podnica utovarnog prostora može se namjestiti u tri razine, pri čemu niski utovarni rub od 748 milimetara olakšava utovar teže prtljage. Ako vam površina za odlaganje iza stražnjih sjedala nije potrebna, možete je odložiti ispod podnice utovarnog prostora.

Za dodatni komfor tijekom putovanja Audi opcijski nudi paket pretinaca za odlaganje i prtljažnog prostora. Osim mreža na stražnjim stranama prednjih sjedala i pretinca za odlaganje ispod suvozačevog sjedala ovaj paket, između ostalog, sadrži mrežu prtljažnika i LED reflektor u poklopcu prtljažnika za osvjetljenje koje ne ovisi o utovaru prtljage.

Električni poklopac prtljažnika omogućuje pristup prtljažniku bez ikakvih poteškoća.

Sustavi potpora za vozača

Istaknutu značajku predstavlja Adaptive drive assist koja je opcijski dostupna u kombinaciji s automatskim mjenjačem S tronic. Ona integrira funkcije Adaptive cruise controla i Lane departure warninga. Time pruža podršku vozaču kod uzdužnog i poprečnog vođenja, što predstavlja značajno povećanje razine udobnosti posebno na dugim dionicama.

U serijsku opremu također se ubraja upozorenje kod napuštanja voznog traka. Dodatne korisne funkcije predstavljaju četiri kamere za snimanje okoline, senzor za svjetlo/kišu i podesivi limitator brzine.

AUDI PRE SENSE FRONT
Audi Q3 standardno je opremljen sigurnosnim sustavom Audi pre sense front. On prepoznaje kritične situacije s pješacima, biciklistima i drugim vozilima putem radara te upozorava vozača vizualno, akustički i haptički. Sustav će po potrebi pokrenuti jako kočenje.

PARK ASSIST
Audi Q3 nudi rasterećenje tijekom manevriranja, između ostalog, s potporom pri parkiranju Park assist, koja automatski navodi SUV u parkirna mjesta i preuzima upravljanje njegova ponovnog izlaska iz parkirnih mjesta – vi još samo morate dodavati gas, kočiti i mijenjati stupnjeve prijenosa.

Q3 motori i vozni postroj

TFSI MOTORI
Novi Audi Q3 dostupan je s nekoliko TFSI motora.

1,5-litreni 35TFSI motor razvija snagu od 110 kW (150 KS) i okretni moment od 250 Nm. Dolazi s 6-stupanjskim ručnim mjenjačem ili automatskim 7-stupanjskim S tronic mjenjačem.

2-litreni 40TFSI QUATTRO motor razvija snagu od 140 kW (190 KS) i okretni moment od 320 Nm. Dolazi sa automatskim 7-stupanjskim S tronic mjenjačem. Dostupan je samo pogon na sve kotače.

2-litreni 45TFSI QUATTRO motor razvija snagu od 180 kW (245 KS) i okretni moment od 370 Nm. Dolazi sa automatskim 7-stupanjskim S tronic mjenjačem. Dostupan je samo pogon na sve kotače.

TDI MOTORI
Novi Audi Q3 dostupan je i s nekoliko TDI motora.

2-litreni 35TDI motor razvija snagu od 110 kW (150 KS) i okretni moment od 340 Nm. Dolazi s 6-stupanjskim ručnim mjenjačem ili automatskim 7-stupanjskim S tronic mjenjačem. Dostupan je i pogon na sve kotače.

2-litreni 40TDI motor razvija snagu od 147 kW (200 KS) i okretni moment od 400 Nm. Dolazi sa automatskim 7-stupanjskim S tronic mjenjačem.

Pojedini TFSI motori raspolažu 12-V ili 48-V mild-hybrid sustavom sa starter generatorom s remenskim prijenosom i litij-ionskom baterijom. Ova tehnologija omogućuje primjerice isključivanje motora tijekom vožnje – takozvani modus kotrljanja. Time se smanjuje potrošnja.

Sve Q3 tehničke podatke provjerite OVDJE.

VOZNI POSTROJ
Karakteristika novog Audija Q3 može se po želji promijeniti preko sustava vozne dinamike Audi drive select ovisno o situaciji u vožnji, uvjetima na cesti ili osobnim potrebama. On nudi šest profila – od naglašeno komfornog preko posebno učinkovitog do izrazito sportskog. Nakon što se aktivira pritiskom tipke, opcijski hold assist održavat će prethodno namještenu brzinu na strmoj nizbrdici.

Promjer aluminijskih kotača tvrtke Audi Sport GmbH seže od 17″ odnosno 18″ – ovisno o varijanti vanjske opreme – sve do 20″.

Osim što utječe na primanje gasa, upravljač i karakteristike promjene stupnjeva prijenosa S tronica, opcijski dostupni Audi drive select utječe i na zračni ovjes. Alternativno su dostupni sportski ovjes s krućim modusom opruga/amortizera – u sklopu serijske opreme kod S line exterieur paketa – i progresivni upravljač. Njegov prijenos postaje izravniji s povećanjem kuta upravljača, čime uvelike pridonosi okretnosti novog Audija Q3.

Audi Q3 TFSIe osnovne informacije

Snaga motora (kW / KS) Doseg (km) Ubrzanje 0 – 100km/h (sec)
180 / 245 45 -51 7,3

 

Elektrizirajući obiteljski SUV. Audi Q3 45 TFSI e. Zahvaljujući inovativnom plug-in hibridnom pogonu moguća je lokalna vožnja bez emisija između 45 i 51 kilometra isključivo na električni pogon. Usto nudi dovoljno prostora, tehničke finese i usavršeni vozni postroj za veću dinamiku.

EKSTERIJER
Zahvaljujući dinamičnim linijama i zanimljivo oblikovanim površinama Audi Q3 45 TFSI e ističe se u masi. Upečatljiv prednji dio vozila i opcijska matrix LED glavna svjetla s dinamičnim žmigavcima pružaju mu atraktivan izgled visokog stupnja prepoznatljivosti. S linijom opreme S line naglasit ćete svoju sportsku stranu u svakoj liniji. Dinamični elementi dizajna poput branika S line već na prvi pogled upućuju na snažne performanse vozila.

PRTLJAŽNIK
Baterija elektromotora kompaktno je ugrađena ispod ravne utovarne površine. To omogućava kapacitet prtljažnika od 380 litara, a kod preklopljenih sjedala čak do 1.375 litara. Još veću fleksibilnost nudi vam serijska stražnja klupa. Ona se može pomicati po dužini, nagib naslona može se namjestiti, a sjedala se mogu preklopiti u omjeru 40 : 20 : 40.

PERFORMANSE – KOMBINIRANA VOŽNJA
U Audiju Q3 45 TFSI e na raspolaganju vam stoji kombinirana sistemska snaga od 180 kW (245 KS, potrošnja goriva, kombinirana: 1,4-1,7 l/100 km; potrošnja struje, kombinirana: 14,4-16,0- kWh/100 km; emisije CO₂, kombinirane: 32-39 g/km) te sistemski okretni moment od 400 Nm. Zahvaljujući funkciji Boost vozilo će ostvariti ubrzanje od 0 do 100 km/h u 7,3 sekunde.

PERFORMANSE – VOŽNJA NA EL. POGON
Uz napunjenu bateriju na raspolaganju vam stoji najveća električna snaga od 85 kW (116 KS) i okretni moment elektromotora od 330 Nm. Doseg isključivo na električni pogon iznosi između 45 i 51 km, a najveća brzina na električni pogon čak do 140 km/h.

PUNJENJE
Sa serijskim kompaktnim sustavom punjenja e-tron svoj Audi Q3 45 TFSI e možete puniti kod kuće na kućnim i industrijskim utičnicama snagom punjenja do čak 3,6 kW.

Sve Q3 TFSIe tehničke podatke provjerite OVDJE.

audi-q3-tfsi-e-eksterijer

Audi RS Q3 osnovne informacije

Snaga motora (kW / KS) Okretni moment (Nm) Ubrzanje 0 – 100km/h (sec)
294 / 400 480 4,5

 

EKSTERIJER
Njegova padajuća linija krova nalik coupéu oblikuje impresivnu siluetu SUV modela. Pritom je njegova snaga vidljiva već pri pogledu na prednji dio vozila: RS branik u kombinaciji sa sjajnom crnom singleframe rešetkom osigurava dinamičan izgled prednjeg dijela vozila. Atletske se linije protežu i bočnim stranama vozila zahvaljujući kućištima kotača koja su izbočena deset milimetara i rastućoj liniji ramena. Opcijski 21″ aluminijski lijevani naplatci predstavljaju posebnu karakteristiku u ovoj klasi modela. Stražnji dio Audija RS Q3 tvori snažan završetak s branikom specifičnim za RS modele koji je opremljen stražnjim difuzorom i vodoravnim maskama u sjajnoj crnoj boji te s krovnim spojlerom specifičnim za RS modele.

INTERIJER
Dinamična atletika prisutna je i u unutrašnjosti Audija RS Q3. Počevši od serijskog višenamjenskog sportskog kožnog upravljača plus s 3 kraka koji dolazi s ručicama za izmjenu stupnjeva prijenosa i ravnim donjim dijelom, preko serijskih dekorativnih umetaka Race aluminij antracit – koji su opcijski dostupni u visokosjajnom crnom laku ili karbonskoj izvedbi – sve do opcijskih RS sportskih sjedala od Feinnappa kože s prošivanjem uzorkom saća specifičnim za RS modele i integriranim naslonima za glavu. Vodoravni elementi k tomu osiguravaju izuzetnu prostranost. Ovisno o želji kupca sportski se izgled može dodatno naglasiti opcijskim RS dizajnerskim paketima crvene ili plave boje koji će osigurati dodatne akcente. Osvjetljenje ulaznog prostora s projekcijom Audi Sport u vratima osigurava start sa stilom.

Audi RS Q3 nudi visoku razinu prikladnosti za svakodnevicu s prostorom za pregršt mogućnosti. U vozilu ima mjesta za pet osoba. Pritom se stražnja klupa može uzdužno pomaknuti za 150 milimetara u sklopu serijske opreme, a moguće je prilagoditi i njezin nagib u sedam stupnjeva. Preklapanjem naslona volumen prtljažnika može se povećati s 530 litara na čak 1.525 litara volumena prostora za odlaganje kako biste mogli prevesti i veću opremu.

POGON
2,5 l TFSI motor sa snagom od 294 kW (400 KS) i maksimalnim okretnim momentom od 480 Nm postiže ubrzanje od 0 do 100 km/h za 4,5 sekundi uz elektronički ograničenu najveću brzinu od 250 km/h. Pogon na sve kotače quattro sa sportskim diferencijalom aktivno i varijabilno raspodjeljuje pogonske momente između osovina. Dinamični upravljač osigurava veću razinu udobnosti i učinkovitosti prilagodbom prijenosa upravljača i upravljačke sile brzini vozila.

VOZNI POSTROJ
Serijski RS sportski vozni postroj je spušten za deset milimetara u odnosu na vozni postroj osnovnog modela. K tomu opcijski RS sportski ovjes plus povećava dinamiku vožnje i stabilnost u vožnji. Ona također osigurava bolje karakteristike upravljanja i veću razinu udobnosti. Kako bi se mogao precizno odrediti smjer, Audi RS Q3 raspolaže prilagođenim progresivnim upravljačem specifičnim za RS modele. Ni suprotni smjer nije zanemaren – zahvaljujući serijskom RS čeličnom kočionom sustavu s opcijskim kočionim čeljustima u crvenoj boji ili opcijskoj keramičkoj kočnici s kočionim čeljustima u sivoj, crvenoj ili plavoj boji.

Sve RS Q3 tehničke podatke provjerite OVDJE.

audi-rs-q3-interijer

audi-rs-q3-eksterijer

Obratite nam se s povjerenjem

Tamara Rajšić

Voditelj prodaje vozila

Audi_Ivana Vukasinovic

Ivana Vukašinović

Voditeljica prodaje vozila

Audi Q3 konfigurator

Ukoliko niste našli model koji ispunjava sve vaše želje, pokrenite Q3 konfigurator i naručite svoj jedinstveni model.

Q3 konfigurator

* Sve iskazane cijene su informativnog karaktera i podložne promjenama. Slike su informativnog karaktera.
Fiksni tečaj konverzije 7,53450 kn za 1 euro.