Novi Audi A3 Limuzina

Audi A3 konfigurator i isporuka odmah

Novi Audi A3 Limuzina/Sedan impresionira svojim stilskim sportskim vanjskim dizajnom, opcijskom verzijom "edition one" i kvalitetnom unutrašnjošću prilagođenom vozaču.

audi-a3-limuzina-eksterijer

Atletski karakter

audi-a3-eksterijer-straga

Sportski izgled

1920x1920-audi-a3-limousibe_interijer

Napredna tehnologija

I

Audi A3 cijena i osnovne informacije

Druga generacija elegantne limuzine s četvora vrata digitalna je i potpuno povezana – od infotainment sustava do sustava potpore. Pod elegantnom karoserijom novi su pogonski sklopovi i fino ugođen ovjes, što jamči dinamično i učinkovito iskustvo pri vožnji.

Za vas smo pripremili vrlo povoljne modele financiranja putem financijskog ili operativnog leasinga, a više informacija, kao i posebne leasing ponude i akcije, potražite OVDJE.

 • Ažurirana MQB Evo platforma
 • Veće dimenzije u odnosu na prethodnika i više prostora za putnike sprijeda i straga
 • Potpuno novi pogonski sklopovi
 • Napredna digitalizacija - Audi Virtual Cockpit
 • LED prednja svjetla standardno, dostupna i Matrix LED svjetla
 • Vrhunska tehnologija Audi Connect, Quattro i Audi Drive Select

Cijena od (uključujući PDV)

27.869 EUR

Snaga motora (kW)

81 - 147

Snaga motora (KS)

110 - 200

Potrošnja goriva (l/100km)

4,3 - 5,8

A3 Limuzina eksterijer

Prednjim krajem dominira velika Singleframe maska sa saćastom prednjom rešetkom i bočno pozicioniranim, upadljivim prednjim svjetlima. Ti elementi izvana formiraju trapezoidne kutove koji se spuštaju prema dolje. Na modelu najviše klase s Matrix LED tehnologijom tu su smještena nova digitalna dnevna svjetla. Sastoje se od 15 LED segmenata koji se mogu aktivirati pojedinačno, a različitim verzijama modela A3 Limuzina daju poseban potpis.

Kod modela A3 Sportback, linija karoserije proteže se iznad praga i podiže prema stražnjim svjetlima prije luka stražnjeg kotača, čime je naglašen kratki stražnji kraj. Suprotno tome, linija karoserije na sedanu proteže se do stražnjeg odbojnika. Tako je naglašena njegova duljina – 15 je centimetara duži od modela Sportback – i povećana je njegova elegancija s boka.

Konkavna površina ispod širokih ramena karoserije dodatno naglašava quattro oznake i prag. Tako je stvorena intenzivna igra svjetlosti i sjena.

Linija krova dinamički se spušta od B-stupa – kao na modelu coupé – i završava s upadljivim spojlerom na vratima prtljažnika. Opcijski dostupan u karbonskoj izvedbi, snažan je vizualni dodatak koji naglašava moćan izgled modela s četvora vrata.

AERODINAMIČNOST
Aerodinamičnosti pogoduje viši stražnji kraj u odnosu na prethodnika, kao i veći difuzor. Zahvaljujući tome, novi A3 Limuzina s motorom 2.0 TDI 110 kW (150 KS) postiže vrijednost Cd od 0.25, što je 0.04 Cd bodova više od prve generacije. Tome doprinosi i regulirani dovod rashlađenog zraka s dva modula s električnim upravljanjem iza Singleframe maske. Oni na inteligentan način i u skladu sa situacijom reguliraju protok zraka. Osim toga, donji dio karoserije s panelima, vanjska zrcala poboljšane aerodinamičnosti i aktivno hlađenje kočnica smanjuju otpor zraka i doprinose aerodinamičnosti vozila.

Audi A3 dimenzije

Novi A3 Sedan je dugačak 4.495 mm, širok 1.816 mm (bez vanjskih retrovizora) i 1.984 mm (s vanjskim retrovizorima), a visok 1.425 mm. Međuosovinski razmak je 2.636 mm.

Volumen prtljažnika je 425 litara.

Volumen spremnika za gorivo iznosi 45 do 55 litara (40 TDI quattro S tronic).

audi a3 limuzina dimenzije

Novi A3 sedan interijer

Kokpit modela Audi A3 Limuzina u potpunosti je usmjeren na vozača. To kreće od dizajna unutrašnjosti, a završava s elementima za prikaz i kontrolu. Tako je ploča s instrumentima sa središnjim MMI dodirnim zaslonom malo nagnuta prema vozaču. Ima dijagonalu od 10,1 inča i intuitivna je za rukovanje. U serijskoj opremi su prepoznavanje rukom pisanih slova i kontrola prirodnim govorom, a opcijski se može koristiti usluga oblaka.

Ploča s instrumentima od 10,25 inča iza kola upravljača digitalna je već na osnovnom modelu. Budući da se radi o Audi virtualnom kokpitu plus, dijagonala zaslona iznosi 12,3 inča i ima tri različita prikaza, uključujući grafiku sportskog izgleda s ukošenim znamenkama i posebno dinamičkim rasporedom. Tu se prikazuju broj okretaja i brzina kao stupčasti dijagrami s crvenim, kutnim grafičkim elementima. Na zahtjev, ovaj koncept zaslona može se nadopuniti head-up zaslonom koji važne informacije projicira na vjetrobransko staklo u vidnom polju vozača.

INFOTAINMENT SUSTAV
Vrhunski informacijsko-zabavni sustav na novom modelu A3 Sedan jest MMI navigacijski sustav Plus koji rabi modularnu informacijsko-zabavnu platformu treće generacije (MIB 3). MIB 3 udeseterostručuje snagu računanja u odnosu na onu kod prethodnika, s automobilom se povezuje s LTE Advanced brzinom, a s pametnim telefonima putnika na Internet se povezuje putem Wi-Fi hotspota. MMI navigacija Plus nudi velik broj Audi Connect usluga serijski, uključujući mrežne informacije o stanju u prometu, vijesti i dodatne informacije kao što su fotografije, radno vrijeme i korisničke recenzije za točke interesa.

POVEZIVOST
A3 Limuzina povezuje se i preko Audi smartphone sučelja za povezivanje s pametnim telefonima s operacijskim sustavom iOS te Android mobilnim telefonima sa sustavom Apple Car Play i Android Auto u MMI, kao i putem Audi phonebox sučelja.

Osim toga, Audi A3 Sedan može se zaključati, otključati i pokrenuti putem Android pametnog telefona s Audi Connect ključem.

Sustavi potpora za vozača

Sustavi pomoći u vožnji također su iznimno učinkoviti zahvaljujući bliskoj povezanosti. Kod Audi Pre-Sense prednjeg sustava kamera iza unutarnjeg zrcala radi zajedno s prednjim radarom na sprječavanju nesreća, ili barem umanjivanju njihovih posljedica.

Serijski ugrađen sustav za izbjegavanje sudara također koristi podatke s tog senzorskog sustava. Adaptivni tempomat u obliku Adaptive Cruise Assist sustava, koji vozači poznaju iz viših klasa, pomaže u uzdužnom i poprečnom navođenju. Učinkovit sustav pomoći informira ih kada bi trebalo maknuti nogu s gasa. U tu svrhu procjenjuje informacije, uključujući navigacijske podatke. Sustav upozorenja kod izlaska iz vozila, asistent kod bočnog prometa straga i kamere, korisni pomagači u gradskoj vožnji, uslijedit će kratko nakon plasiranja modela na tržište.

U ponudi su i Car-2-X usluge koje koriste mnoštvo inteligentnih značajki svojstvenih Audi modelima. One izvještavaju o opasnim područjima ili područjima s ograničenjem brzine kod, primjerice, vozila s odgovarajućom opremom, ili pronalaze slobodna parkirna mjesta uz cestu. Ako je automobil isključen, aplikacija myAudi nastavlja s navigiranjem iz automobila na pametni telefon.

Ovjes u novom Audiju A3

Ovjes modela A3 Limuzina ugođen je da bude sportski i skladan, malo precizniji nego kod prethodnika. Preciznosti i brzini reagiranja uvelike doprinosi središnji dinamični sustav upravljanja koji jamči optimalnu interakciju između svih komponenti za poprečnu dinamičnost.

Uz standardni postav dostupan je i sportski ovjes i ovjes s prilagodljivim amortizerima. Potonji nudi širok raspon postavki između jako udobnog naginjanja i agilnog upravljanja. Audi drive select sustav dinamičnog upravljanja vozaču nudi mogućnost prilagodbe amortizera na modelu A3 Limousine – od onih usmjerenih na udobnost i dinamičnih do onih koje posebice pogoduju smanjenju potrošnje goriva. To značajno utječe i na karakteristike odaziva gasa i progresivnost upravljanja koja se, primjerice, mijenja ovisno o kutu zakreta upravljača.

Audi A3 Limuzina motori

TFSI MOTORI
35 TFSI, 1,5-litreni motor s direktnim ubrizgavanjem snage 110 kW/150 KS dostupan je u dvije izvedbe – s novo razvijenim šesterostupanjskim mjenjačem (kombinirana potrošnja goriva u l/100 km: 5,0 – 4,7) i brzim sedmerostupanjskim S-tronic mjenjačem (kombinirana potrošnja goriva u l/100 km: 4,9 – 4,7). Razvija okretni moment od 250 Nm.

Dostupan je i 1,0 TFSI motor koji razvija snagu od 81 kW (110 KS) i okretni moment od 200 Nm, a dostupan je s ručnim 6-stupanjskim mjenjačem ili 7-stupanjskim S tronic mjenjačem.

TDI MOTORI
2.0 TDI s 110 kW/150 KS (kombinirana potrošnja goriva u l/100 km: 3,9 – 3,6) dolazi i u kombinaciji sa sedmerostupanjskim S-tronic mjenjačem gdje se brzine mijenjaju putem prekidača koji rabi tehnologiju mijenjanja brzina preko žice.

Motor Snaga (kW / KS) Mjenjač
1,0 TFSI 81 / 110 6-brzina ili S tronic 7
1,5 TFSI 110 / 150 6-brzina ili S tronic 7
2,0 TDI 85 – 110 / 116 – 150 6-brzina ili S tronic 7

 

Ono što je svim tim motorima zajedničko jest visoka učinkovitost, a sve A3 tehničke podatke provjerite OVDJE.

48-VOLTNI BLAGI HIBRIDNI SUSTAV
Pored tehnologije s cilindrom na zahtjev, pogon zajedno s S-tronic mjenjačem s dvostrukom spojkom rabi 48-voltni blagi hibridni sustav. Obnavlja energiju prilikom usporavanja i motoru pruža podršku s okretnim momentom do 50 Nm prilikom kretanja i usporavanja do niskih brojeva okretaja, što modelu A3 Limousine pruža laganu vožnju s isključenim motorom u brojnim situacijama. Pri svakodnevnoj vožnji smanjuje potrošnju goriva za do 0,4 litre na 100 kilometara.

Audi Limuzina S3 cijena i osnovne informacije

Snaga motora (kW / KS) Okretni moment (Nm) Ubrzanje 0 – 100km/h (sec) Maksimalna brzina
245 / 333 420 4,7 250 km/h

 

EKSTERIJER
Precizan dizajn modela Audi S3 Limousine, elegantan stražnji dio vozila te elementi specifični za liniju S naglašavaju njegov sportski karakter: to su primjerice ispušni sustav s dvije ispušne grane i s po dva ukrasna završetka ispušne cijevi, markantni opcijski 19″ lakometalni naplatci ili njegove izražene ramene linije, letvice u pragovima i dinamični stražnji spojler.

POGON
TFSI motor snage 228 kW (310 KS) novog modela Audi S3 Limousine suvereno pokreće vozilo do najveće brzine od 250 km/h. Okretni moment od 400 Nm osigurava vrhunsku dinamiku vožnje te ubrzava automobil za svega 4,8 sekundi od 0 do 100 km/h.

OVJES
Novi Audi S3 Limousine opremljen je za brze manevre jer serijski quattro pogon na sve kotače osigurava vrhunsku trakciju, dok S sportski ovjes donosi bolju dinamiku vožnje i upravljanje s izraženijim sportskim karakteristikama. Automatizirani mjenjač s dvije spojke S tronic također je dio serijske opreme te povezuje komfor automatskog mjenjača sa sportskim karakterom ručnog mjenjača.

Sve S3 Limuzina tehničke podatke provjerite OVDJE.

Ovdje pokrenite AUDI S3 KONFIGURATOR.

audi-s3-limuzina-eksterijer

audi-s3-limuzina-interijer

Audi A3 Limousine Edition 10

U tijeku je posebna ponuda za Edition 10 modele koji su s bogatom serijskom opremom dostupni po povoljnijim cijenama.

Serijska oprema:

 • Aluminijski lijevani naplatci 7,0 J x 16 s 5 dvostrukih krakova
 • Digitalna instrument ploča s 10,25″ zaslonom u boji
 • Prednja svjetla u LED tehnologiji
 • Tempomat
 • Asistent izbjegavanja prepreke i Asistent promjene vozne trake
 • Automatski klima uređaj s 2 zone
 • Grijanje sjedala vozača i suvozača
 • Hold assist
 • Paket dodatnog osvjetljenja
 • Parking sustav straga
 • Središnji naslon za ruke sprijeda

audi a3 limuzina edition 10

Audi Edition 10 posebna cijena: 27.870 EUR

Obratite nam se s povjerenjem

Tamara Rajšić

Voditelj prodaje vozila

Audi_Ivana Vukasinovic

Ivana Vukašinović

Voditeljica prodaje vozila

Audi A3 konfigurator

Pokrenite Audi A3 konfigurator i naručite svoj jedinstveni model.

Audi A3 limuzina konfigurator

* Sve iskazane cijene su informativnog karaktera i podložne promjenama. Slike su informativnog karaktera.