Novi Audi A3 Limuzina

Audi A3 konfigurator i isporuka odmah

Novi Audi A3 Limuzina/Sedan impresionira svojim stilskim sportskim vanjskim dizajnom, opcijskom verzijom "edition one" i kvalitetnom unutrašnjošću prilagođenom vozaču.

audi-a3-limuzina-eksterijer

Atletski karakter

audi-a3-eksterijer-straga

Sportski izgled

1920x1920-audi-a3-limousibe_interijer

Napredna tehnologija

I

Audi A3 cijena i osnovne informacije

Druga generacija elegantne limuzine s četvora vrata digitalna je i potpuno povezana – od infotainment sustava do sustava potpore. Pod elegantnom karoserijom novi su pogonski sklopovi i fino ugođen ovjes, što jamči dinamično i učinkovito iskustvo pri vožnji.

Za vas smo pripremili vrlo povoljne modele financiranja putem financijskog ili operativnog leasinga, a više informacija, kao i posebne leasing ponude i akcije, potražite OVDJE.

 • Ažurirana MQB Evo platforma
 • Veće dimenzije u odnosu na prethodnika i više prostora za putnike sprijeda i straga
 • Potpuno novi pogonski sklopovi
 • Napredna digitalizacija - Audi Virtual Cockpit
 • LED prednja svjetla standardno, dostupna i Matrix LED svjetla
 • Vrhunska tehnologija Audi Connect, Quattro i Audi Drive Select

Cijena od (uključujući PDV)

27.894 EUR

Snaga motora (kW)

81 - 147

Snaga motora (KS)

110 - 200

Potrošnja goriva (l/100km)

4,3 - 5,8

A3 Limuzina eksterijer

Prednjim krajem dominira velika Singleframe maska sa saćastom prednjom rešetkom i bočno pozicioniranim, upadljivim prednjim svjetlima. Ti elementi izvana formiraju trapezoidne kutove koji se spuštaju prema dolje. Na modelu najviše klase s Matrix LED tehnologijom tu su smještena nova digitalna dnevna svjetla. Sastoje se od 15 LED segmenata koji se mogu aktivirati pojedinačno, a različitim verzijama modela A3 Limuzina daju poseban potpis.

Kod modela A3 Sportback, linija karoserije proteže se iznad praga i podiže prema stražnjim svjetlima prije luka stražnjeg kotača, čime je naglašen kratki stražnji kraj. Suprotno tome, linija karoserije na sedanu proteže se do stražnjeg odbojnika. Tako je naglašena njegova duljina – 15 je centimetara duži od modela Sportback – i povećana je njegova elegancija s boka.

Konkavna površina ispod širokih ramena karoserije dodatno naglašava quattro oznake i prag. Tako je stvorena intenzivna igra svjetlosti i sjena.

Linija krova dinamički se spušta od B-stupa – kao na modelu coupé – i završava s upadljivim spojlerom na vratima prtljažnika. Opcijski dostupan u karbonskoj izvedbi, snažan je vizualni dodatak koji naglašava moćan izgled modela s četvora vrata.

AERODINAMIČNOST
Aerodinamičnosti pogoduje viši stražnji kraj u odnosu na prethodnika, kao i veći difuzor. Zahvaljujući tome, novi A3 Limuzina s motorom 2.0 TDI 110 kW (150 KS) postiže vrijednost Cd od 0.25, što je 0.04 Cd bodova više od prve generacije. Tome doprinosi i regulirani dovod rashlađenog zraka s dva modula s električnim upravljanjem iza Singleframe maske. Oni na inteligentan način i u skladu sa situacijom reguliraju protok zraka. Osim toga, donji dio karoserije s panelima, vanjska zrcala poboljšane aerodinamičnosti i aktivno hlađenje kočnica smanjuju otpor zraka i doprinose aerodinamičnosti vozila.

Audi A3 dimenzije

Novi A3 Sedan je dugačak 4.495 mm, širok 1.816 mm (bez vanjskih retrovizora) i 1.984 mm (s vanjskim retrovizorima), a visok 1.425 mm. Međuosovinski razmak je 2.636 mm.

Volumen prtljažnika je 425 litara.

Volumen spremnika za gorivo iznosi 45 do 55 litara (40 TDI quattro S tronic).

audi a3 limuzina dimenzije

Novi A3 sedan interijer

Kokpit modela Audi A3 Limuzina u potpunosti je usmjeren na vozača. To kreće od dizajna unutrašnjosti, a završava s elementima za prikaz i kontrolu. Tako je ploča s instrumentima sa središnjim MMI dodirnim zaslonom malo nagnuta prema vozaču. Ima dijagonalu od 10,1 inča i intuitivna je za rukovanje. U serijskoj opremi su prepoznavanje rukom pisanih slova i kontrola prirodnim govorom, a opcijski se može koristiti usluga oblaka.

Ploča s instrumentima od 10,25 inča iza kola upravljača digitalna je već na osnovnom modelu. Budući da se radi o Audi virtualnom kokpitu plus, dijagonala zaslona iznosi 12,3 inča i ima tri različita prikaza, uključujući grafiku sportskog izgleda s ukošenim znamenkama i posebno dinamičkim rasporedom. Tu se prikazuju broj okretaja i brzina kao stupčasti dijagrami s crvenim, kutnim grafičkim elementima. Na zahtjev, ovaj koncept zaslona može se nadopuniti head-up zaslonom koji važne informacije projicira na vjetrobransko staklo u vidnom polju vozača.

INFOTAINMENT SUSTAV
Vrhunski informacijsko-zabavni sustav na novom modelu A3 Sedan jest MMI navigacijski sustav Plus koji rabi modularnu informacijsko-zabavnu platformu treće generacije (MIB 3). MIB 3 udeseterostručuje snagu računanja u odnosu na onu kod prethodnika, s automobilom se povezuje s LTE Advanced brzinom, a s pametnim telefonima putnika na Internet se povezuje putem Wi-Fi hotspota. MMI navigacija Plus nudi velik broj Audi Connect usluga serijski, uključujući mrežne informacije o stanju u prometu, vijesti i dodatne informacije kao što su fotografije, radno vrijeme i korisničke recenzije za točke interesa.

POVEZIVOST
A3 Limuzina povezuje se i preko Audi smartphone sučelja za povezivanje s pametnim telefonima s operacijskim sustavom iOS te Android mobilnim telefonima sa sustavom Apple Car Play i Android Auto u MMI, kao i putem Audi phonebox sučelja.

Osim toga, Audi A3 Sedan može se zaključati, otključati i pokrenuti putem Android pametnog telefona s Audi Connect ključem.

Sustavi potpora za vozača

Sustavi pomoći u vožnji također su iznimno učinkoviti zahvaljujući bliskoj povezanosti. Kod Audi Pre-Sense prednjeg sustava kamera iza unutarnjeg zrcala radi zajedno s prednjim radarom na sprječavanju nesreća, ili barem umanjivanju njihovih posljedica.

Serijski ugrađen sustav za izbjegavanje sudara također koristi podatke s tog senzorskog sustava. Adaptivni tempomat u obliku Adaptive Cruise Assist sustava, koji vozači poznaju iz viših klasa, pomaže u uzdužnom i poprečnom navođenju. Učinkovit sustav pomoći informira ih kada bi trebalo maknuti nogu s gasa. U tu svrhu procjenjuje informacije, uključujući navigacijske podatke. Sustav upozorenja kod izlaska iz vozila, asistent kod bočnog prometa straga i kamere, korisni pomagači u gradskoj vožnji, uslijedit će kratko nakon plasiranja modela na tržište.

U ponudi su i Car-2-X usluge koje koriste mnoštvo inteligentnih značajki svojstvenih Audi modelima. One izvještavaju o opasnim područjima ili područjima s ograničenjem brzine kod, primjerice, vozila s odgovarajućom opremom, ili pronalaze slobodna parkirna mjesta uz cestu. Ako je automobil isključen, aplikacija myAudi nastavlja s navigiranjem iz automobila na pametni telefon.

Ovjes u novom Audiju A3

Ovjes modela A3 Limuzina ugođen je da bude sportski i skladan, malo precizniji nego kod prethodnika. Preciznosti i brzini reagiranja uvelike doprinosi središnji dinamični sustav upravljanja koji jamči optimalnu interakciju između svih komponenti za poprečnu dinamičnost.

Uz standardni postav dostupan je i sportski ovjes i ovjes s prilagodljivim amortizerima. Potonji nudi širok raspon postavki između jako udobnog naginjanja i agilnog upravljanja. Audi drive select sustav dinamičnog upravljanja vozaču nudi mogućnost prilagodbe amortizera na modelu A3 Limousine – od onih usmjerenih na udobnost i dinamičnih do onih koje posebice pogoduju smanjenju potrošnje goriva. To značajno utječe i na karakteristike odaziva gasa i progresivnost upravljanja koja se, primjerice, mijenja ovisno o kutu zakreta upravljača.

Audi A3 Limuzina motori

TFSI MOTORI
35 TFSI, 1,5-litreni motor s direktnim ubrizgavanjem snage 110 kW/150 KS dostupan je u dvije izvedbe – s novo razvijenim šesterostupanjskim mjenjačem (kombinirana potrošnja goriva u l/100 km: 5,0 – 4,7) i brzim sedmerostupanjskim S-tronic mjenjačem (kombinirana potrošnja goriva u l/100 km: 4,9 – 4,7). Razvija okretni moment od 250 Nm.

Dostupan je i 1,0 TFSI motor koji razvija snagu od 81 kW (110 KS) i okretni moment od 200 Nm, a dostupan je s ručnim 6-stupanjskim mjenjačem ili 7-stupanjskim S tronic mjenjačem.

TDI MOTORI
2.0 TDI s 110 kW/150 KS (kombinirana potrošnja goriva u l/100 km: 3,9 – 3,6) dolazi i u kombinaciji sa sedmerostupanjskim S-tronic mjenjačem gdje se brzine mijenjaju putem prekidača koji rabi tehnologiju mijenjanja brzina preko žice.

Motor Snaga (kW / KS) Mjenjač
1,0 TFSI 81 / 110 6-brzina ili S tronic 7
1,5 TFSI 110 / 150 6-brzina ili S tronic 7
2,0 TDI 85 – 110 / 116 – 150 6-brzina ili S tronic 7

 

Ono što je svim tim motorima zajedničko jest visoka učinkovitost, a sve A3 tehničke podatke provjerite OVDJE.

48-VOLTNI BLAGI HIBRIDNI SUSTAV
Pored tehnologije s cilindrom na zahtjev, pogon zajedno s S-tronic mjenjačem s dvostrukom spojkom rabi 48-voltni blagi hibridni sustav. Obnavlja energiju prilikom usporavanja i motoru pruža podršku s okretnim momentom do 50 Nm prilikom kretanja i usporavanja do niskih brojeva okretaja, što modelu A3 Limousine pruža laganu vožnju s isključenim motorom u brojnim situacijama. Pri svakodnevnoj vožnji smanjuje potrošnju goriva za do 0,4 litre na 100 kilometara.

Audi S3 cijena i osnovne informacije

Snaga motora (kW / KS) Okretni moment (Nm) Ubrzanje 0 – 100km/h (sec)
228 / 310 400 4,8

 

EKSTERIJER
Precizan dizajn modela Audi S3 Limousine, elegantan stražnji dio vozila te elementi specifični za liniju S naglašavaju njegov sportski karakter: to su primjerice ispušni sustav s dvije ispušne grane i s po dva ukrasna završetka ispušne cijevi, markantni opcijski 19″ lakometalni naplatci ili njegove izražene ramene linije, letvice u pragovima i dinamični stražnji spojler.

POGON
TFSI motor snage 228 kW (310 KS) novog modela Audi S3 Limousine suvereno pokreće vozilo do najveće brzine od 250 km/h. Okretni moment od 400 Nm osigurava vrhunsku dinamiku vožnje te ubrzava automobil za svega 4,8 sekundi od 0 do 100 km/h.

OVJES
Novi Audi S3 Limousine opremljen je za brze manevre jer serijski quattro pogon na sve kotače osigurava vrhunsku trakciju, dok S sportski ovjes donosi bolju dinamiku vožnje i upravljanje s izraženijim sportskim karakteristikama. Automatizirani mjenjač s dvije spojke S tronic također je dio serijske opreme te povezuje komfor automatskog mjenjača sa sportskim karakterom ručnog mjenjača.

Sve S3 Limuzina tehničke podatke provjerite OVDJE.

Ovdje pokrenite AUDI S3 KONFIGURATOR.

audi-s3-limuzina-eksterijer

audi-s3-limuzina-interijer

Audi RS 3 cijena i osnovne informacije

Snaga motora (kW / KS) Okretni moment (Nm) Ubrzanje 0 – 100km/h (sec)
294 / 400 500 3,8

 

EKSTERIJER
Široki, markantno izbočeni prednji blatobrani pokazat će vam svoju snagu. Signalna funkcija karakterizira opcijska zatamnjena matrix LED glavna svjetla s digitalnom signaturom svjetala za dnevnu vožnju te Coming Home/Leaving Home funkcijom specifičnom za RS modele s animacijom RS 3. RS sustav razdjelnika okretnog momenta raspodjeljuje pogonsku silu prema potrebi i dinamično između prednje osovine i pojedinih kotača stražnje osovine.

INTERIJER
Unutrašnjost novog modela Audi RS 3 Limousine impresionira svojim kvalitetnim materijalima, prvorazrednom obradom i tipičnim karakteristikama RS dizajna. S opcijskim RS dizajn paketom plus i sustavom Audi virtual cockpit plus specifičnim za RS modele dinamika vožnje postaje vidljiva.

Prednja sportska sjedala, opcijski od Feinnappa kože s prošivanjem saćastog dizajna, oduševit će vas s dva opcijska RS dizajn paketa plus u crvenoj ili zelenoj boji. Sportski naglašen ambijent upotpunit će opcijski jednodijelni dekorativni umetak specifičan za RS modele s istaknutim površinama u karbon Atlas mat izvedbi.

Zahvaljujući serijskom djeljivom ili potpuno preklopivom naslonu stražnjeg sjedala volumen prtljažnika od 321l može se dodatno povećati.

POGON
TFSI motor snage 294 kW (400 KS) novog modela Audi RS 3 Limuzina suvereno pokreće vozilo do najveće brzine od 250 km/h. Okretni moment od 500 Nm osigurava vrhunsku dinamiku vožnje te ubrzava automobil za svega 3,8 sekundi od 0 do 100 km/h.

OVJES
RS sustav razdjelnika okretnog momenta raspodjeljuje pogonsku silu prema potrebi i dinamično između prednje osovine i pojedinih kotača stražnje osovine.

Više dinamike, više udobnosti ili drugim riječima, ukratko o specifičnostima RS modela. Uz RS Dynamik paket plus i Launch-Control program te RS sportski ispušni sustav performanse se pretvaraju u pravi doživljaj. Audi drive select omogućava prilagodbu karakteristika vozila uz pomoć triju dodatnih modusa vožnje specifičnih za RS modele.

Audi drive select naglasit će u Audiju RS 3 Limousine njegovu izraženu stranu po pitanju dinamike vožnje. Aktivacijom jednog od triju dodatnih modusa vožnje specifičnih za RS modele RS INDIVIDUAL, RS PERFORMANCE i RS TORQUE REAR moći ćete promijeniti karakteristike vozila, i to jasno usmjereno na performanse.

audi-rs3-limuzina-eksterijer

audi-rs3-limuzina-interijer

Audi A3 Limousine Edition 10

U tijeku je posebna ponuda za Edition 10 modele koji su s bogatom serijskom opremom dostupni po povoljnijim cijenama.

Serijska oprema:

 • Aluminijski lijevani naplatci 7,0 J x 16 s 5 dvostrukih krakova
 • Digitalna instrument ploča s 10,25″ zaslonom u boji
 • Prednja svjetla u LED tehnologiji
 • Tempomat
 • Asistent izbjegavanja prepreke i Asistent promjene vozne trake
 • Automatski klima uređaj s 2 zone
 • Grijanje sjedala vozača i suvozača
 • Hold assist
 • Paket dodatnog osvjetljenja
 • Parking sustav straga
 • Središnji naslon za ruke sprijeda

audi a3 limuzina edition 10

Obratite nam se s povjerenjem

Tamara Rajšić

Voditelj prodaje vozila

Audi_Ivana Vukasinovic

Ivana Vukašinović

Voditeljica prodaje vozila

Audi A3 konfigurator

Pokrenite Audi A3 konfigurator i naručite svoj jedinstveni model.

Aud A3 konfigurator

* Sve iskazane cijene su informativnog karaktera i podložne promjenama. Slike su informativnog karaktera.
Fiksni tečaj konverzije 7,53450 kn za 1 euro.