Zubak Grupa

Naknadna ugradnja kamere za vožnju unatrag

Modeli Audija koji nemaju kameru u roku od svega nekoliko sati mogu imati sustav kvalitete originalnog spojen na postojeći MMI ekran.

Naknadna ugradnja kamere za vožnju unatrag

Ugradnja parking kamere

Koliko ste samo puta slijepo vjerovali retrovizorima i pištećim parkirnim senzorima i opet se dogodi da negdje oštetite automobil? Kamera za vožnju unatrag je idealno rješenje koje će vožnju učiniti sigurnijom i može se dodati na postojeći MMI sustav naknadno. Nakon ugradnje sve je doslovce na razini kvalitete tvorničkih sustava i time zapravo podižete ne samo sigurnost, nego i vrijednost svojeg automobila. Svaki stupić, kamen ili prepreku lako ćete vidjeti na svojem postojećem ekranu, a sustav će se sam pokrenuti svaki put kad na ručnom ili automatskom mjenjaču prebacite „u rikverc“. Naravno, dodatno ćete imati i funkciju kojom ju možete aktivirati i sami, pritiskom na tipku.

Za ugradnju su potrebni: kamera, set dijelova, alat, dijagnostički uređaj i alat za kalibraciju. Drugim riječima, to je posao za profesionalce jer se kamera spaja na postojeće sustave u automobilu i programira nakon ugradnje. Proces traje svega nekoliko sati jer je potrebno ugraditi ožičenje i kameru. Kako se ona izvana ne bi vidjela kao nešto dodatno i neoriginalno, sustav koristi novu tipku za otvaranje prtljažnika koja na sebi ima integriranu kameru koja se praktički ne vidi kad gledate u stražnji dio automobila. Dakle, zbog kamere se ne mora raditi nikakva preinaka na plastičnim ili limenim dijelovima automobila.

Kako bi se sustav ugradio, potrebno je demontirati oblogu vrata prtljažnika, postojeću tipku pažljivo demontirati i zamijeniti novom koja na sebi ima kameru. Zatim se ožičenje provlači kroz automobil sve do komandne ploče i spaja na informacijsku elektroniku. Nakon spajanja, originalnim dijagnostičkim uređajem kamera se pripaja sustavu i potom kalibrira.

Zbog specifičnosti svakog modela, cijene ugradnje variraju. Za upite oko cijena, termina i modela na koje se može postaviti, pošaljite nam upit na email kontakt-centar@autozubak.hr, ili nas nazovite na besplatni telefon 0800 5432.