Novosti

Mladim autolakirerima i limarima uručene stipendije AutoZubak Edu akademije

AutoZubak Edu akademija dodijelila je u Velikoj Gorici 24. svibnja 2024. stipendije najtalentiranijim učenicima iz zanimanja autolimara i autolakirera.

Mladim autolakirerima i limarima uručene stipendije AutoZubak Edu akademije

AutoZubak Edu akademija dodijelila je u Velikoj Gorici 24. svibnja 2024. stipendije najtalentiranijim učenicima iz zanimanja autolimara i autolakirera. Prva je to faza projekta akademije, čiji je primarni cilj, osim obrazovanja automobilskih profesionalaca i procjenitelja šteta, podrška deficitarnih zanimanja autolimara i autolakirera u hrvatskoj autoindustriji.

Stipendisti su vrsni mladi lakireri i limari

Odabrani stipendisti, 2 autolakirera i 2 autolimara nastavit će svoju edukaciju uz financijsku podršku AutoZubak Edu akademije.

Matija Kušt, jedan od autolakirera stipendista koji je svoju praksu počeo u AutoZubak Sesvetama, imao je same riječi hvale za priliku: „Htio sam praksu započeti negdje gdje ću odmah raditi i učiti. U AutoZubak Sesvetama sam već dvije godine. Dali su mi dobre uvjete za rad, a kolege su voljni pomoći i učiti nas. Firma je vidjela da sam dobar u poslu i ponudili su mi stipendiju. Naravno, roditelji su mi ponosni kad vide da radim što volim i da se to cijeni!

Financijska podrška i planovi za budućnost

Stipendije za učenike iznose 150 € mjesečno, a trajat će tijekom cijele školske godine, dok će školovanje za maturante, koje vrijedi 3.000 €, trajati dvije godine. Ponos i oduševljenje nije krio nitko, ni roditelji, ni stipendisti, ali ni stariji majstori specijalisti iz AutoZubaka, spremni za prenošenje vrijednog znanja mladim generacijama.

„Razvojem kvalitetnih strukovnih kadrova i promjenom same percepcije zanimanja autolakirera i autolimara, želimo educirati i zadržati talentirane učenike u Hrvatskoj, ali i riješiti gorući problem nedostatka kvalitetnog kadra. Drago mi je da je sve više roditelja svjesno koliko će limarsko lakirerski posao postati tražen u budućnosti i podržavaju svoju djecu u onom ešto žele raditi. Na nastavni kurikulum i kvote ne možemo utjecati, ali zato možemo u AutoZubak Edu akademiji napraviti rasadnik talenata i koji će biti oblikovati buduće poslovanje u autoindustriji.“ – rekao je član Uprave Zubak Grupe Dimitrije Trbović prilikom potpisivanja stipendija u petak.

Stipendije su dostupne učenicima iz zagrebačkih škola s kojima Zubak Grupa trenutno ima potpisane sporazume o suradnji, a to su Obrtnička i industrijska graditeljska škola i Elektrostrojarska obrtnička škola.

„Planovi su da se opseg škola-partnera u sljedećem razdoblju poveća, a ponosni smo da je kroz naše praktično-teorijske programe u zadnjih nekoliko mjeseci već prošlo stotinjak učenika.“ – nadovezao se Nikola Šubić, promotor AutoZubak Edu akademije i voditelj Odjela prijave i procjene šteta u AutoZubaku.