Zubak Grupa

Ivan Zubak preuzeo ulogu čelne osobe Zubak Grupe

Ivan Zubak preuzeo ulogu čelne osobe Zubak Grupe od dosadašnjeg predsjednika Nadzornog odbora.

Ivan Zubak preuzeo ulogu čelne osobe Zubak Grupe

Planirane promjene u upravljačkoj strukturi

Zubak Grupa, jedna od najuspješnijih i najdugovječnijih obiteljskih tvrtki u Hrvatskoj, objavila je danas kako su s 1. prosincem 2020. proveli planirane promjene u upravljačkoj strukturi.

Nakon što je 42 godine proveo na čelu Zubak Grupe, Pavo Zubak (65), vlasnik i osnivač tvrtke, odlučio je otići iz Uprave na mjesto predsjednika Nadzornog odbora, a na poziciji predsjednika Uprave naslijedio ga je njegov sin Ivan Zubak (36).

Uprava je tako smanjena sa 6 na 4 člana, a uz Ivana Zubaka, Upravu čine Dubravko Skender, Dimitrije Trbović i Žaklina Trbović.

Ispod Uprave postavljen je tim iskusnih direktora zaduženih za operativno upravljanje svim djelatnostima iz portfelja grupe.

Nastavak je to procesa restrukturiranja započetog još prije dvije godine kada se odlučilo visoki i srednji management tvrtke prilagoditi poslovnoj strategiji koja će biti nositelj razvoja u godinama koje dolaze.

Prva i simbolična odluka nove Uprave tvrtke je donacija 50 tisuća kuna Udruzi Ljubav na djelu, a koja okuplja djecu i roditelje djece oboljele od malignih i kroničnih bolesti koja se liječe u Klinici za dječje bolesti Zagreb.

O Zubak Grupi

Zubak Grupa krenula je s radom u Hrvatskoj 1978., kao mala automehaničarska radionica u obiteljskoj kući u Sesvetskom Kraljevcu. Danas zapošljava više od 600 zaposlenika, svoje usluge nudi na 9 tržišta u Europi, a prihod u 2019. iznosio je 950 milijuna kuna. Zubak Grupa proglašena je 2019. jednim od 3 najbolja poslodavca u Hrvatskoj u kategoriji velikih tvrtki prema istraživanju portala MojPosao.hr. Najpoznatiji brendovi iz portfelja Zubak Grupe su AutoZubak, ORYX Asistencija, ORYX Rent a car te ORYX Stanica za tehnički pregled. Pored Zubak Grupe d.o.o., kao zasebne tvrtke, odnosno povezana poduzeća, posluju još i Neostar, Crobus, ORYX Agencija za zastupanje u osiguranju te Ikador Luxury Boutique Hotel & Spa.

O članovima Uprave

dr.sc. Dubravko Skender (50) – zadužen za korporativne funkcije (računovodstvo, financije, controlling, kadrovski i pravni poslovi te upravljanje imovinom). Doktor ekonomskih znanosti iz područja organizacije i menadžmenta. Na poziciju člana Uprave Zubak Grupe došao je prije 15 godina, napustivši dotadašnju poziciju direktora Direkcije unutarnje revizije u Zagrebačkoj banci.

Dimitrije Trbović (47) – zadužen za prodaju i post prodaju vozila te IT. U Zubak Grupu došao je prije 18 godina na poziciju voditelja prodaje u VW-u i nakon toga prošao različite upravljačke pozicije do 2013. kada je imenovan Predsjednikom Uprave AutoZubaka. Po izvršenom spajanju AutoZubaka i ORYX Grupe 2018., preuzeo je ulogu člana Uprave Zubak Grupe. Nositelj je poslovne titule Master of Business Administration na IEDC Bled te dobitnik Volkswagenove zlatne značke i najmlađi dobitnik Dijamantne značke.

Žaklina Trbović (43) – zadužena za marketing i korporativne komunikacije. Diplomirala je na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, smjer marketing. U tvrtki je krenula prije 19 godina s pozicije na urudžbenom prijemu, zatim marketing informacijskom sustavu te je nakon toga preuzela poziciju voditelja Odjela marketinga. Članicom Uprave imenovana je 2013.

Ivan Zubak (36) – pored razvoja strategije cjelokupne tvrtke i nadzora njenog provođenja, direktno zadužen i za post prodaju ORYX Asistencije, ORYX Rent a car i ORYX Stanicu za tehnički pregled. Također odgovoran direktno i za Odjele razvoja i upravljanja ljudskim potencijalima te internog auditiranja. Diplomirao kao najbolji student generacije na ZŠEM-u, a u tvrtki je zaposlen proteklih 17 godina krenuvši tada iz Odjela istraživanja i razvoja došavši do pozicije Predsjednika Uprave ORYX Grupe 2013. Nakon spajanja AutoZubaka i ORYX Grupe 2018. preuzeo je ulogu člana Uprave Zubak Grupe koju je obnašao do prosinca 2020. kada preuzima ulogu Predsjednika Uprave.