Zubak Grupa

Geometrija kotača

Za veću sigurnost vozila i trajnost guma napravite geometriju kotača. Provjera geometrije kotača preporučuje se prilikom svake sezonske promjene guma kako bi vozilo bilo sigurno i kako bi gume trajale dulje.

Geometrija kotača

Geometrija kotača

Geometrija kotača je izuzetno važna za sigurnost automobila i trajnost guma. Ukoliko je nepravilna, vozilo se lakše zanosi, ima dulji zaustavni put, ali i puno više troši gume. Ako već kupujete nove gume, geometriju svakako treba provjeriti i po potrebi namjestiti kako se gume ne bi odmah počele nepravilno trošiti. To im rapidno smanjuje vijek!

Dovoljno je svega 15 minuta za provjeru geometrije. U AutoZubaku to se radi na tehnološki suvremenom laserskom stroju koji za nekoliko trenutaka mjeri pozicije svih kotača i po potrebi preporučuje podešavanje geometrije. Automobil se stavi na dizalicu, montiraju se senzori na kotače, stroj skenira njihovu poziciju i ispisuje stanje geometrije na A4 papiru uz fotografiju vozila.

Ključ sigurnosti na cesti je u tvornički zadanim parametrima geometrije. Trag, nagib i zatur svaki proizvođač propisuje za svoje pojedine modele i te se mjere moraju poštivati. Nekadašnje mehaničke i optičke instrumente zamijenili su suvremeni laserski uređaji koji su brži i precizniji. Zato se provjera zove „quick-check“ i najbolje ju je provesti prilikom svake sezonske izmjene guma jer ćete znati jesu li postavke traga i nagiba u tvornički propisanim parametrima. Cijena provjere geometrije kotača u akciji iznosi 13,14 EUR  i čuva sigurnost vozila i gume od prekomjernog i nepravilnog trošenja.

Dovoljno je jedno nespretno penjanje na rubnik ili jači udarac u rupu i geometrija se već može pokvariti. Doduše, tijekom sezone duge šest mjeseci vozaču se to dogodi više puta na našim lošim cestama i zato se preporučuje provjera i, po potrebi, namještanje. Provjera i namještanje geometrije poslovi su za profesionalce, a cijena je mala u usporedbi s troškovima koje možete imati ako ju zanemarite.

Naručite se na provjeru geometrije kotača ili nas kontaktirajte na tel. 0800 5432.

* Ponuda geometrije kotača vrijedi za poslovnice na lokacijama: Sesvete, Velika Gorica i Sesvetski Kraljevec