VW Taigo

VW Taigo - Prvi SUV coupé marke Volkswagen

02.08.2021

U srpnju 2021. u Zagrebu je predstavljen novi model marke Volkswagen - VW Taigo, prvi SUV coupé dostupan u ovoj cjenovno prihvatljivoj klasi vozila. On oduševljava crossover stilom karoserije, povišenim položajem sjedenja, neograničenom praktičnošću za svakodnevicu te potpuno novim životnim stilom u ovom segmentu masovne proizvodnje vozila te iznimno kvalitetnim karakteristikama opreme. Taigo je u Hrvatsku stigao s tri linije opreme: „Life“, „Style“ i „R-Line“ te s tri TSI motora (1.0 TSI sa 70 kW/95 KS, 1.0 TSI sa 81 kW/110 KS i 1.5 TSI sa 110 kW/150 KS).

VW Taigo - Osnovne informacije:

 • Prvi SUV coupé marke Volkswagen
 • Suvremen dizajn
 • Treći MQB model u takozvanom „segmentu A0“ nakon modela Volkswagen Polo i T-Cross
 • „Digital Cockpit“ i online infotainment sustavi najnovije generacije (MIB3)
 • „IQ.DRIVE Travel Assist“ po želji pruža podršku tijekom kočenja, upravljanja i ubrzanja
 • Veliki panoramski podizni i pomični krov, projekcijsko svjetlo u vanjskim zrcalima te sportski „R-Line“ s opcijskim dizajn paketom „Black Style“
 • „IQ.LIGHT Matrix LED glavna svjetla“ s LED svjetlosnom trakom u rešetki hladnjaka i svjetlosnom trakom na stražnjem dijelu vozila
 • Velik kapacitet prtljažnika, iznimna unutrašnja visina u stražnjem dijelu vozila i opcijski dostupna kuka za vuču
 • Učinkoviti 1,0-litreni i 1,5-litreni benzinski motori kao ekonomičan pogon s niskim stupnjem emisija štetnih tvari

   

  Taigo konfigurator 

  Taigo isporuka odmah

 

VW Taigo cijena

Cijena od (uključujući PDV) Snaga motora (kW) Snaga motora (KS) Potrošnja (l/100km)
151.920kn 70 - 110 95 - 150 5,5 - 6,2

 

Eksterijer - VW Taigo

Svojim jedinstvenim oblikom karoserije koja je izvedena kao SUV coupé, individualnim istaknutim značajkama dizajna (kao što su „Roof Pack“, dizajn paket „Black Style“, LED svjetlosna traka) te brojnim dekorativnim elementima, bojama i izborom opreme novi Taigo postavlja mjerila kada je riječ o SUV vozilima u segmentu malih automobila.

Dizajn europske verzije modela Taigo odlikuje se markantnim proporcijama. Prvenstveno je upadljiva silueta nalik coupéu sa C stupom koji je snažno nagnut prema naprijed. Taj dizajnerski element crpi nadahnuće iz SUV coupéa iz viših klasa vozila, a time Taigo postaje jedinstven u svojem segmentu. Bočni dizajn vozila k tomu se odlikuje vrlo preciznim i oštrim linijama koje u kombinaciji s velikim kotačima i uzdignutim dijelovima kućišta kotača u kontrastnim bojama dodatno naglašavaju crossover karakter modela Taigo. Prevjes na stražnjem dijelu vozila namjerno je produžen kako bi se dodatno istaknula funkcionalnost vozila.

Model Taigo od linije opreme Style naviše serijski raspolaže novim „IQ.Light Matrix LED glavnim svjetlima“ i osvijetljenom poprečnom kopčom na rešetki hladnjaka.

VW Taigo - eksterijer - back

Dimenzije i prtljažnik

Novi Taigo je dugačak gotovo 4,26m, a kapacitet prtljažnika iznosi impresivnih 438 litara. Time novi Taigo s uspravnim leđnim naslonima svih sjedala i unatoč silueti nalik coupéu nudi gotovo jednaku količinu prostora za pohranu poput kompaktnog SUV vozila T-Cross.

Interijer - Novi Taigo

Iznutra Taigo serijski oduševljava impresivno izvedenim višenamjenskim kolom upravljača i suvremenim elementima za rukovanje. Infotainment sustavi temelje se na najnovijoj generaciji modularne infotainment platforme (MIB3), uključujući Online-Control-Unit (eSIM) i „App-Connect Wireless“ (svaka od ovih značajki dostupna je ovisno o opremi). Opcijski klima-uređaj „Climatronic“ svojom se puristički izvedenom dodirnom površinom besprijekorno uklapa u suvremenu predodžbu o zaslonima velikog formata. Jedinica za rukovanje raspolaže dodirnim površinama i kliznicima.

VW Taigo - interijer

Tri linije opreme

„Life“, „Style“ i „R-Line“. Marka Volkswagen nanovo je koncipirala svoje linije opreme za sve serije vozila te ih izvela preglednije nego ikada do sada. Elementi linija opreme koje voli većina kupaca, kao što su LED glavna svjetla i „Digital Cockpit“, u modelu Taigo – baš kao što je to slučaj u novom modelu Polo – već su dio serijske opreme. Do mogućih nedoumica pri odabiru pojedinačnih željenih komponenti ubuduće skoro više uopće neće dolaziti zbog nove matrice ponude opreme marke Volkswagen. Zahvaljujući tome ponuda za kupca bit će još preglednija i jednostavnija. Kod novog crossover modela konfigurator za hrvatsko tržište započinje verzijom „Life“, a zatim, uz podjelu u obliku slova Y, na varijante „Style“ i „R-Line“. Sve tri linije opreme oduševljavaju svojim pravedno izračunatim cijenama te se mogu upotpuniti ili individualizirati pomoću atraktivnih paketa opreme ili zasebno dostupne dodatne opreme.

Osam boja i „Roof Pack“

Novi Taigo bit će dostupan u osam boja – dvjema uni bojama, pet metalik boja i jednom bojom s bisernim efektom. Sve vanjske boje vozila, uz iznimku „Deep crne“, moći će se uz „Roof Pack“ opcijski kombinirati s krovom izvedenim u kontrastnoj crnoj boji. Veličina naplataka ovisi o odabranoj liniji opreme te se kreće u rasponu između 16" i 18". Među brojne se opcije između ostalog ubrajaju i veliki panoramski podizni i pomični krov, „Digital Cockpit Pro“ s 10,25" zaslonom, presvlake sjedala ArtVelours, rukovanje govornim naredbama, dizajn paket „Black Style“ za „R-Line“ i sound sustav „beats“ snage 300 W sa šest zvučnika. Pojačalo je smješteno u udubljenju za rezervni kotač, čime se ostvaruje ušteda prostora.

Učinkoviti TSI motori povodom uvođenja na tržište

Dva 3-cilindrična i jedan 4-cilindrični motor. Marka Volkswagen na tržište će uvesti model Taigo, koji je u pravilu opremljen pogonom na prednje kotače, s iznimno učinkovitim benzinskim motorima. Njihova snaga iznosi 70 kW (95 KS), 81 kW (110 KS) i 110 kW (150 KS). Također, najveća brzina uz te pogonske varijante iznosi 183 km/h, 191 km/h i 212 km/h. Promjena stupnjeva prijenosa provodi se ovisno o motoru pomoću 5-stupanjskog/6-stupanjskog ručnog mjenjača ili 7-stupanjskog automatiziranog mjenjača s dvije spojke (DSG). Snažni TSI benzinski motori s niskom stopom emisija štetnih tvari svojom konstrukcijom usmjerenom na učinkovitost ostvaruju značajan doprinos transformaciji u smjeru ekološki prihvatljivih vozila.

 

Taigo konfigurator 

Taigo isporuka odmah

 

Ukoliko imate bilo kakvih dodatnih pitanja, obratite nam se s povjerenjem na kontakt-centar@autozubak.hr, pozivom na 0800 5432 ili u jednom od naših Volkswagen AutoZubak salona.

 

*** Sve iskazane cijene su informativnog karaktera i podložne promjenama. Slike su informativnog karaktera.