T-Cross

VW T-Cross - Provjerite glavne karakteristike popularnog VW SUV-a

11.03.2021

T-Cross dostupan je na hrvatskom tržištu u AutoZubak salonima. Novi T-Cross je praktičan, intuitivan, siguran i cool, a svaki od ovih navoda savršeno ga opisuje. No on je ipak i više od toga, on je svestran, fleksibilan, pouzdan i spreman na sve izazove. Službeni T-Cross letak s detaljnim pregledom Volkswagen Golf 8 serijske i dodatne opreme, dimenzijama, dostupnim bojama i sl. preuzmite ovdje, a informativni T-Cross cjenik s pregledom svih modela preuzmite ovdje.

Za vas smo pripremili i vrlo povoljne modele financiranja uz T-Cross leasing s plaćanjem do 4 rate i 0% kamata te operativni leasing uz rok financiranja 36-60 mjeseci i zamjenu vašeg starog auta za novi.

VW Genijalna ponuda - provjerite ovdje.

T-Cross - Osnovne informacije:

  • Pouzdani benzinski motori: najmanji Volkswagenov SUV kreće s dvama 1-litrenim motorima koji su svoju pouzdanost već na impresivan način dokazali u modelu Polo
  • Agilan nastup: osnovnu verziju predstavlja trocilindrični benzinski TSI motor s benzinskim filtrom za čestice, 70 kW / 95 KS i manualnim 5-stupanjskim ručnim mjenjačem. Snažniji motor (85 kW / 115 KS) dolazi sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem ili opcijskim 7-stupanjskim DSG mjenjačem s dvije spojke
  • Siguran suputnik: za T-Cross su dostupni sustavi potpore koji su do sada bili rezervirani za više klase vozila
  • Izražena raznolikost: inovativan koncept unutrašnjosti za maksimalnu fleksibilnost
  • Kompaktni div: dvanaest centimetara kraći od modela T-Roc i unatoč tome pravi model s četvorim vratima
  • Prtljažnik velikana: prostor za odlaganje od čak 1281 litre zahvaljujući pomičnoj stražnjoj klupi i preklopivom naslonu stražnjeg sjedala
  • Volkswagen Connect – inteligentna veza: umreženje i povezivanje s vanjskim svijetom na najvišoj razini. Aplikacija Volkswagen Connect kao osobni asistent za vozilo
  • Novi paketi opreme: Life i Style

 

 

 

Cijena od (uključujući PDV) Snaga motora (kW) Snaga motora (KS) Potrošnja goriva
153.092kn
70 - 110
95 - 150
5,8 - 7,1l/100km

 

VW T-Cross - Eksterijer

T-Cross spaja urbanost s funkcionalnim dizajnom: dugi poklopac motora i široka rešetka hladnjaka pružaju mu markantan izgled. Ovaj svestrani talent s upečatljivom karoserijom izgleda dobro u svakoj prilici: u gradu, u svakodnevici i na terenu. Njegov offroad karakter dodatno je naglašen udubljenjima na poklopcu motora, zbog kojih poklopac motora djeluje još snažnije i duže. Zahvaljujući povišenom položaju sjedenja koji je tipičan za SUV modele odmah ćete imati osjećaj kao da sjedite na tronu. A zahvaljujući niskim linijama prozora uvijek ćete imati pregled tijekom vožnje. 

T-Cross itekako blista: sa serijskim LED svjetlima za dnevnu vožnju i halogenim glavnim svjetlima ovaj se gradski SUV pokazuje u savršenom svjetlu. Linija opreme Style k tomu je opremljena LED glavnim svjetlima. Kontinuirana reflektirajuća traka na poklopcu prtljažnika osigurava neizravno osvjetljenje te savršeno zaokružuje koncept svjetala.

t-cross eksterijer

T-Cross - Interijer

U posebne značajke unutrašnjosti ubrajaju se ambijentalno osvjetljenje, izuzetno kvalitetna sjedala od tkanine te opcijski paketi dizajna u trima različitim izvedbama. Osim što nudi udobnost na visokoj razini, unutrašnja se oprema može također individualno oblikovati.

Novi T-Cross – kompaktan, ali nikako malen. Više prostora za noge putnika ili više mjesta u prtljažniku – svaka se aktivnost može jednostavno realizirati zahvaljujući stražnjoj klupi koja se može pomaknuti za 14 centimetara. Tako se primjerice volumen utovara može povećati s 385 na 455 litara, a s potpuno preklopljenim naslonom stražnjeg sjedala on će porasti čak na 1281 litru.

Prednja sjedala imaju čak nekoliko prednosti kada je udobnost u pitanju: od linije opreme Life naslon suvozačevog sjedala opcijski se može u potpunosti preklopiti. Tako ćete dobiti dodatan prostor - pogotovo ako češće transportirate dugačke i kompaktne predmete. Povišeni položaj sjedenja pobrinut će se za veću razinu udobnosti tijekom vožnje te kod ulaska i izlaska iz vozila, a k tomu će vam pružiti i dobru preglednost na cesti. Opcijski dostupne potpore za kralježnicu osigurat će vam posebnu zaštitu za vaša leđa tijekom vožnje.

t-cross interijer

Novi T-Cross - Sustavi potpore

Novi T-Cross raspolaže brojnim sustavima potpore koji su do sada bili rezervirani za više klase vozila. U sklopu serijske opreme dolaze sustav nadzora okoline Front Assist uključujući sustav prepoznavanja pješaka i City funkciju kočenja u nuždi, potpora zadržavanja vozila na voznom traku Lane Assist, potpora za kretanje uzbrdo, potpora pri promjeni voznog traka Blind Spot Detection te potpora izlaska iz parkirnog mjesta koja dolazi u kombinaciji s prethodnim sustavom. K tomu su opcijski dostupni sustav prepoznavanja umora, automatska regulacija razmaka ACC i potpora upravljanja pri parkiranju Park Assist.

t-cross front assist

VW T-Cross - Motori

T-Cross je dostupan s tri benzinska motora. Dva 1.0 TSI 3-cilindrična benzinska motora s benzinskim filtrom za čestice razvijaju snagu od 70 kW/95 KS odnosno 81 kW/110 KS i 1.5 TSI motor koji razvija snagu 110 kW/150 KS. Oba motora ispunjavaju najnoviju normu za ispušne plinove Euro 6d-TEMP.

Motor Snaga (kW, KS) Mjenjač
1,0 TSI 70 (95) 5-brzina
1,0 TSI 81 (110) 6-brzina
1,0 TSI 81 (110) DS7
1,5 TSI DSG 110 (150) DS7

 

Volkswagen T-Cross - Sigurnost

Na Euro NCAP testu vozila se testiraju pod ekstremnim uvjetima: pomoću crash testova, ali i brojnih drugih ispitivanja kojima se testira aktivna i pasivna sigurnost. Stoga će vas smiriti činjenica da je T-Cross dobio najvišu ocjenu od 5 zvjezdica. Time se ovaj model ubraja u najsigurnije automobile u svojoj klasi.

 

 

 

Ukoliko imate bilo kakvih dodatnih pitanja, obratite nam se s povjerenjem na kontakt-centar@autozubak.hr, pozivom na 0800 5432 ili u jednom od naših Volkswagen AutoZubak salona.

 

* Sve iskazane cijene su informativnog karaktera i podložne promjenama. Slike su informativnog karaktera.