Novi Golf

Život se događa s Golfom

09.07.2020

Mobilna ikona postaje digitalna ikona

Novi Golf predvodi. I pritom postavlja nova mjerila u digitalizaciji na cesti. Inteligentni sustavi asistencije čine svaku vožnju udobnijom i opuštenijom. U kombinaciji s prepoznatljivim osjećajem koje može samo Golf ponuditi.


Novi Golf ima pregršt inovacija.

Predstavljamo tri, na prvi pogled:

  • Innovision Cockpit - Sve ovisi o vama
  • IQ.LIGHT
  • IQ.DRIVE: Car2X

 

 

Stvorite svoju sliku novog Golfa

Digitalna udobnost

 

Innovision cockpit - Sve ovisi o vama

Vaš Golf vas prepoznaje - i aktivira potpuno automatski i neovisno o opremi vozila, vaš osobni profil vozača:* od postavki namještanja sjedala do osvjetljenja i klima uređaja. Svoje željene postavke možete jednostavno spremiti u Innovision cockpitu: s 25,4 cm (10") velikom digitalnom cockpitu, uparenom s 25,4 cm (10") velikim navigacijskim sustavom "Discover Pro". Pomoću digitalnog cockpita, osim klasičnih sadržaja poput brzinomjera i brojača kilometara, možete pogledati i druge korisne podatke. Na primjer, cijela površina ekrana može se prikazati kao navigacijska karta. Ogromno područje zaslona navigacijskog sustava "Discover Media" ili "Discover Pro" koristi se za prikaz mnogih funkcija u privlačnoj grafici i animacijama, slično vašem pametnom telefonu. Početni zaslon možete podesiti da prikazuje fotografije i vaše omiljene značajke.

Digitalni cockpit - Futuristički u budućnost

Digitalni cockpit prikazuje vam sadržaj koji je važan na standardnom zaslonu u boji visoke rezolucije od 25,4 cm (10 inča). Dosljedna digitalizacija omogućuje - putem dodirnih površina i prirodnim upravljanjem govornim naredbama - prilično samorazumljivo, a time i intuitivno rukovanje.

Glasovne naredbe

Čeka na vašu naredbu: Upravljanje glasom
S intuitivnom opcijskom glasovnom kontrolom, možete svojim glasom upravljati radiom, telefonom, klimatizacijom i navigacijom u svom Golfu. Glasovnim unosom moguće je odabrati pravu postaju, odgovarajući unos adresara ili broj koji tražite. A s mrežnom glasovnom kontrolom We Connect Plus, vaš golf će vas razumjeti još bolje. Na primjer, možete odabrati svoju omiljenu glazbu na mreži ili intuitivno upravljati odredišnim ulazom u svojoj navigaciji.

Head-up zaslon

Vaš pogled ostaje na cesti
Pratite najvažnije informacije dok gledate cestu: To je velika prednost opcijskog head-up zaslona u Golfu. Vjetrobransko staklo postaje projekcijski ekran koji pokazuje brzinu, poruke o sustavu potpore vozaču ili savjete za navigaciju. Projekcija se lako čita, čak i sa pozadinskim osvjetljenjem. A ako vam zaslon ne treba, možete ga isključiti u bilo kojem trenutku.

Dizajn

Vanjski dizajn

Vidljivo dinamičan Osjetno Golf
Golf - s dinamičnim dizajnom: spuštena prednja maska s uskim LED Matrix prednjim svjetlima i novodizajniranim Volkswagen logom. Sve je dosljedno, skladno i dovršeno koordinirano - kao što smo i naviknuli vidjeti kod Golfa. Novim dizajnom stražnjeg dijela Golfa dominiraju stražnja svjetla između kojih se smjestio novi logo te pravocrtni natpis Golf. Ispušne cijevi diskretno nestaju ispod oblikovanog stražnjeg difuzora.

Dizajn svjetala

LED u novom svjetlu
Golf se serijski isporučuje sa LED prednjim svjetlima. Smještena na prednjem dijelu kako bi privlačili sve poglede. Novi Golf se serijski isporučuje s svjetlima za maglu. Prednji dio zadržava tipičan izgled optike 4 oka. Uska LED svjetla dominiraju stražnjim dijelom Golfa. Opcijski dostupna IQ.LIGHT - LED-Matrix glavna svjetla sa dinamičkom regulacijom dugog svjetla koja automatski prilagođava jačinu svjetla uvjetima na kolniku.

Unutarnji dizajn

Digitalna unutrašnjost
Posebno upadljiv: digitalni cockpit s velikom površinom ekrana sastoji se od 25,4 cm velikog instrumenta digitalnog cockpita i 20,9 cm velikom ekranom s dodirnim zaslonom koji pripada radio uređaju "Composition Media". Zahvaljujući intuitivnom upravljanju dodirom samo jedan dio kontrolne ploče sadrži tipke, prekidače i komande. Ambijentalno osvjetljenje, s opcijskim dostupnim čak 32 različitim bojama, kreira potpuno personaliziranu svjetslosnu atmosferu. Uz sve digitalne inovacije kojih je pregršt, zadržali smo prepoznatljivi Golf-osjećaj.

Ambijentalno osvjetljenje

Potpuno jasno: ugodne boje, opuštena vožnja
Dodajte svom Golfu osobnosti. Osvijetlite unutrašnjost s deset ugodnih tonova boja, a po želji su vam čak dostupne 32 boje. Želite li topliju ili hladniju boju, u osvijetljenoj metropoli ili noću tijekom vožnje mračnom cestom: stvorite ugodnu atmosferu za sve putnike - u svakoj situaciji.

IQ.DRIVE

Car2X

Prepoznaje opasnosti, prije nego se dogode: Car2X
Vozila, koja tijekom vožnje međusobno komuniciraju učinit će prometnice sigurnijima, smanjiti prometne gužve i dojaviti lokalne opasnosti. Serijski dostupno upozorenje o opasnosti pomaže vozaču pružajući mu korisne informacije, primjerice upozorava na gradilišta ili vozila posebne namjene. Komunikacije funkcionira s Car2X tehnologijom putem WLAN-a. Opcionalno dostupna atuomatska regulacija razmaka ACC s Car2X funkcijom na vrijeme nudi korisne informacije i po potrebi može aktivno intervenirati - primjerice u prometnoj gužvi.

Travel Assist

Prati voznu traku za tebe I drži udaljenost od drugih
Uz opcijski "Travel Assist" na svojoj strani imate vrlo korisnu potporu u vožnji. Jer samo jednim pritiskom na tipku osiguravate udobnost u vožnji* na visokoj razini podržavajući vas u monotonim i napornim vozačkim situacijama: *Osobito na autocesti i dobro razvijenim seoskim cestama, "Travel Assist" može pratiti i ubrzavati za vas te uzeti u obzir udaljenost do automobila koji je pred vama. U kombinaciji s DSG mjenjačem s dvostrukom spojkom, možete se voziti opušteno kroz gužve u prometu.

ACC

Održava razmak I prati ograničenja brzine.
Opcijski dostupna automatska regulacija razmaka ACC pomaže vam održavati brzinu vožnje do maksimalne definirane brzine*, kao i razmak od prometa koji se nalazi ispred vas. Zajedno s navigacijskim sustavom, ACC se proširuje prediktivnim tempomatom i potporom az vožnju u zavojima. Tako ćete izbjeći prekoračenje ograničenja brzine.** Pored toga, sustav koristi navigacijske podatke za prilagođavanje vlastite brzine vozila na zavojima i raskrižjima. ** * do 210 km/h ** unutar granica sustava.

Ne propustite provozati novi Volkswagen Golf. Prijavite se za probnu vožnju na kontakt-centar@autozubak.hr, pozivom na 0800 5432 ili u jednom od naših Volkswagen AutoZubak salona.