Novi Amarok - NAJAVA

Karizmatični onroad i offroad profesionalac: novi Amarok marke Volkswagen Gospodarska vozila

03.05.2022

Marka Volkswagen Gospodarska vozila predstavit će potpuno novu generaciju svojeg pickup vozila Amarok tijekom 2022. godine, a ona će se odlikovati još boljim karakteristikama za cestovnu i offroad vožnju. Dizajniran i koncipiran u Njemačkoj i Australiji, proizveden u Južnoafričkoj Republici – novi Amarok svojim se izraženim robusnim kvalitetama, najboljom opremom, uvelike proširenim spektrom sustava potpora i znatno većim programom pogonskih sustava od svojeg prethodnika ponovno postavlja na sam vrh B segmenta pickup vozila. Prvi kamuflirani modeli novog Amaroka već voze Europom.

Novi Amarok - Osnovne informacije:

  • Novi dizajn i nove tehnologije
  • Novi V6 dizelski motor i četiri dodatne vrste motora
  • Dva različita pogona: na sve kotače ili pogon na stražnjekotače
  • Više od 30 sustava potpora postavlja nova mjerila za pickup vozila
  • „PanAmericana” i „Aventura” kao vrhunske razine opreme
  • Uvođenje na hrvatsko tržište očekuje se početkom 2023. godine

 

Eksterijer

Vanjski dizajn ovog pickup je sada znatno izražajniji i suvereniji nego ikada prije. Posebno je oličenje suverenosti novo izvedeni prednji dio vozila: markantan, robustan i iznimno uspravan poklopac motora s nepogrješivim DNK-om marke Volkswagen. Krase ga vodoravne, gornje kopče rešetke hladnjaka s precizno integriranim i uskim LED glavnim svjetlima, koje su dio serijske opreme za sve razine ovoga modela. Opcijski se nude „IQ.LIGHT – matrix LED glavna svjetla”. Ispod poprečnih kopči maska rešetke hladnjaka, ovisno o verziji, individualno prelazi u vodoravnu strukturu prednjeg dijela vozila ili dizajn u obliku slova X kod vrhunskih varijanti opreme.

Posebno naglašeno u silueti vozila: rubovi kućišta kotača koji su baš kao u prethodnom modelu izvedeni u obliku polukruga. Blatobrani koji se nalaze iznad kotača od lakog metala veličine do 21", a koji su prvi put serijski dostupni s gumama za sve vrste terena, moćnog su izgleda. Iznimno je skladno u bočnom dijelu vozila integrirana vizualna veza teretnog sanduka s C stupovima. Širok poklopac teretnog prostora uokviren je serijskim LED stražnjim svjetlima, a duž gotovo cjelokupne širine poklopca ugraviran je natpis Amarok. Baš kao i prethodni model, novi Amarok u teretnom prostoru između kućišta kotača nudi dovoljno prostora za Euro paletu koja se utovaruje poprečno te koja se ondje može pričvrstiti robusnim ušicama za vezanje tereta.

novi amarok najava - eksterijer - front

Dimenzije

Uz 5350 mm novi je model najmanje 100 mm dulji od svojeg prethodnika. Međuosovinski razmak od 3.270 mm obuhvaća povećanje od 175 mm – zahvaljujući čemu dvostruka kabina pruža više prostora. Također, nosivost se povećava na do 1,2 tone, a suvereno najveće vučno opterećenje od 3,5 tona sada je moguće zahvaljujući većem broju varijanti motora i mjenjača. Budući da se međuosovinski razmak novog modela Amarok povećao više nego što se povećala ukupna duljina, smanjuju se prevjesi karoserije. To se pozitivno odražava na vanjski kut nagiba, a time i na prikladnost za terensku vožnju. Sposobnosti offroad vožnje novog modela Amarok također su usavršene znatno većom dubinom uranjanja nego što je to bio slučaj kod njegova prethodnika.

Interijer

Unutrašnjost modela Amarok doima se funkcionalnom i izuzetno kvalitetnom zahvaljujući intuitivnim elementima za rukovanje, digitalnom cockpitu i infotainment zaslonu u formatu tableta – to su mahom detalji koji dodatno naglašavaju premium karakter ovoga pickup vozila. Tomu dojmu pridonosi i opcijski dostupni ekskluzivni zvučni sustav te površine instrumentne ploče i obloge vrata izvedene u plemenitoj optici kože s lijepim ukrasnim šavovima.

U skladu s pozicioniranjem ovog vozila u premium segmentu jest i novi sustav sjedala. On svim putnicima pruža već dobro poznati komfor marke Volkswagen: vozač i ostali putnici u novom modelu Amarok sjedaju na udobna i široka sjedala, koja se opcijski mogu konfigurirati s mogućnošću električnog namještanja u 10 položaja. Stražnji dio DoubleCab varijante modela Amarok k tomu trima odraslim putnicima pruža pregršt prostora tijekom putovanja.

novi amarok najava - eksterijer - back

Motori i sustavi potpora

Ovisno o varijanti motora i mjenjača te tržištu, na raspolaganju će biti benzinski motor i do četiri različita dizelska motora s od četiri do šest cilindara i obujmom od 2,0 do 3,0 litre – po želji s pogonom na stražnje kotače te pogonom na sve kotače koji je stalan ili koji se može uključiti po potrebi. Unaprijed konfigurirani profili vožnje u više stupnjeva s cijelim nizom varijanti podržavaju vozača i u onim situacijama koje nisu toliko uobičajene. S obzirom na to da je tako dobro opremljen, u novom modelu Amarok ubuduće ćete se moći hvatati u koštac s gotovo svakim izazovom na koji možete naići tijekom manjih i većih pustolovina ovog pickup vozila. Dodatnu sigurnost k tomu pruža više od 30 sustava potpora, od kojih je više od 20 sasvim novo za modelsku liniju Amarok.

Očekivani dolazak u HR

Na tržišta prvih zemalja novi Amarok bit će uveden krajem 2022. godine, s dvostrukom kabinom i četiri vrata (DoubleCab). Na hrvatskom tržištu uvođenje modela očekuje se početkom 2023. godine.

novi amarok najava - off road

 

Ukoliko imate bilo kakvih dodatnih pitanja, obratite nam se s povjerenjem na kontakt-centar@autozubak.hr, pozivom na 0800 5432 ili u jednom od naših Volkswagen AutoZubak salona.