Servis

Kako skinuti metlice brisača i montirati nove?

Kako skinuti metlice brisača i montirati nove?

Kako i kada zamijeniti metlice brisača?

Metlice brisača jedan su od potrošnih dijelova, ali vrlo važnih. S vremenom se izližu i istroše, stoga nemojte zanemariti ispravnost brisača kako bi vaše vjetrobransko staklo uvijek bilo čisto. S obzirom na druge troškove automobila, cijena novih metlica brisača je zanemariva, a u kritičnim situacijama poput pljuska neispravni brisači mogu donijeti velike probleme, kako za vas tako i za druge sudionike u prometu. A kako ne želite voziti s prljavim i zamućenim vjetrobranskim staklom – saznajte kako ih zamijeniti.

zamjena metlica brisača

Koliko često treba mijenjati metlice brisača?

Prema istraživanju njemačkog autokluba ADAC, metlice brisača bi se trebale mijenjati najmanje svake dvije godine bez obzira na intenzitet korištenja brisača. To je zato jer sunčeva svjetlost i atmosfera toliko mijenjaju materijal da on postaje tvrđi i gubi svojstva.

Kako provjeriti treba li mijenjati metlice brisača?

Jednostavno možete provjeriti jesu li još uvijek ispravne. Ako su tragovi koje metlice ostavljaju na vjetrobranskom staklu tanke i brzo se suše u vožnji od strujanja zraka metlice su ispravne. Ako su tragovi na vjetrobranskom staklu nakon aktivacije brisača izrazito vidljivi i ima ih mnogo te ostaju na staklu – vrijeme je za promjenu.

 

Kako zamijeniti metlice brisača?

Tehnologija je, kao i u svemu, napredovala. Brisači sada traju dulje, kvalitetniji su, manje oštećuju staklo i učinkovitiji su pri jakim kišama. Također je napredovala i tehnika zamjene. Dosad su se brisači mijenjali ručno – klik skineš -klik staviš, samo ih je bilo potrebno dovesti u pložaj za mijenjanje. Ali kod novijih automobile, mijenjanje se obavlja pomoću multimedije. Tako uđete u sustav, odaberete položaj mijenjaja metlica i on ih automatski namjesti.

Kontaktiraj AutoZubak i saznaj ukupnu cijenu zamjene metlica brisača za vaš automobil po najpovoljnijim uvjetima!

Kako naći idealne metlice brisača?

Bosch ima besplatnu aplikaciju koju pokrećete skeniranjem QR koda na poleđini pakiranja metlica. Pomoći će vam pronaći odgovarajuće metlice za vaš automobile. Također će vam pomoći da ih postavite pokretanjem videa s instrukcijama.

Koje marke metlica brisača imaju najbolji omjer kvalitete i cijene?

Boscheve su metlice brisača među najpopularnjima, nude modele od gume ili silikona, ovisno za koji automobil.

Odličan omjer kvalitete i cijene već godinama drži Trico – najstariji svjetski proizvođač brisača, a danas nudi i vrlo širok izbor.

Vornitzer metlice napravljene su od 100 % prirodne gume presvučene teflonskim slojem koji osigurava zaštitu gumice te savršeno i tiho brisanje.

U svakom slučaju, izbor je širok, a na vama je da se pobrinete da vam traju što je dulje moguće. Tako ih nikad ne biste smjeli pokretati na suhom staklu jer će ih preveliko trenje brže oštetiti. Ljeti pripazite kako se brisači ne bi zapekli na staklu ako vozilo dugo stoji na suncu, a zimi da se ne smrznu jer ćete ih oštetiti pri pokušaju podizanja. U oba slučaja je bolje brisače držati odvojeno od stakla, primjerice stavljanjem kartona.

Tražite uslugu zamjena metlica brisača?

Naručite se