Audi e-tron

Novi Audi e-tron, prvi potpuno električni SUV marke Audi, vaš je idealan suputnik za novo doba koji je prikladan za svakodnevicu

26.08.2021

Novi Audi e-tron, prvi potpuno električni SUV marke Audi, vaš je sportski i siguran suputnik za novo doba koji je prikladan za svakodnevicu. Snaga od 265 kW odnosi se na najveću električnu snagu (60 sekundi). Prednji elektromotor, koji je smješten paralelno u odnosu na osovine u svrhu postizanja optimalnog paketa opreme, ostvaruje najveću snagu od 125 kW pri okretnom momentu od 247 Nm. Stražnji, koaksijalno smješteni motor razvija snagu od 140 kW pri okretnom momentu iznad 314 Nm. Planetarni mjenjači s dvostupanjskim prijenosom i jednim stupnjem prijenosa prenose snagu preko diferencijala na osovine. Dolazi i u Sportback verziji.

Ovdje preuzmite informativni letak s e-tron tehničkim podacima.

Za vas smo pripremili i vrlo povoljne modele financiranja uz e-tron leasing s plaćanjem do 4 rate i 0% kamata.

Audi e-tron - osnovne informacije:

  • Potpuno električni
  • Dvanaest nijansi boja
  • Pogon na sve kotače
  • Mnogobrojni sustavi potpora za vozača
  • Varijabilna regulacija idealne raspodjele pogonskog momenta između dviju osovina

 

Novi Audi e-tron cijena

Cijena od (uključujući PDV) Snaga motora (kW) Snaga motora (KS) Doseg
573.865kn 230-370 313-503 do 446 kilometara

 

Audi e-tron Sportback cijena

Cijena od (uključujući PDV) Snaga motora (kW) Snaga motora (KS) Doseg
589.547kn 230-370 313-503 do 446 kilometara

 

 

 

Novi e-tron eksterijer

Svom Audiju e-tron pružite dašak vlastitog identiteta odabirom vanjske boje. Na raspolaganju vam stoji ukupno dvanaest nijansi, između ostalog i ekskluzivna Antigua plava boja. Akcentima u signalnoj narančastoj boji tipičnoj za visokonaponski sustav Audi e-tron naglašava svoj karakter potpuno električnog vozila. Oni se primjerice nalaze na natpisu e-tron na električnom poklopcu priključka za punjenje te opcijski na kočionim čeljustima. Maske kućišta kotača i pragovi koji se ističu svojom bojom prenose poruku: kod modela Audi e-tron riječ je o vozilu prikladnom za offroad vožnje.

Jedan od najistaknutijih elemenata predstavlja singleframe rešetka u dizajnu oktogona s okomitim prečkama. Siva boja platine i većinom zatvoreni korpus predstavljaju karakteristike dizajna našeg potpuno električnog modela. Trodimenzionalno oblikovan poklopac motora i šiljasta opcijska matrix LED glavna svjetla upotpunjuju sportsko lice Audija e-tron.

Važan element dizajna u bočnom dijelu vozila čini linija ramena. Ona se proteže od prednjih glavnih svjetala preko bočnih dijelova sve do stražnjih svjetala te vizualno stvara nisko težište vašeg Audija e-tron. Snažni D stupovi i donja zaštita motora i mjenjača jasna su obilježja prepoznavanja SUV-a. quattro izbočine iznad kotača upućuju na električni pogon na sve kotače. Područje praga markantno je konturirano te crnim umecima na nastavku vrata vizualizira da se ovdje nalazi baterija.

audi e-tron - eksterijer

Sportback verzija

Linija krova svojstvena coupé modelima naglašava sportski izgled novog Audija e-tron Sportback, dok dinamična silueta zrači progresivnom strašću.

audi-e-tron-sportback

Novi Audi e-tron dimenzije

E-tron je dugačak 4.901 mm, širok 2.043 mm (s retrovizorima), a visok 1.629 mm. Mežuosovinki razmak je 2.928 mm, a zapremnina prtljažnika je 660 litara.

audi e-tron - dimenzije

Audi e-tron interijer

Unutrašnjost je prostrana i kvalitetno dizajnirana. Vi i dodatna četiri putnika raspolažete dovoljnom unutrašnjom visinom vozila i slobodnim prostorom za noge tako da možete uživati u ugodnoj vožnji. Zahvaljujući ukupnom volumenu utovara od 660 litara svojim Audijem e-tron možete puni prtljage bez ikakvog razmišljanja otići na odmor. S preklopljenim sjedalima maksimalni je kapacitet utovara više nego dvaput veći.

Dišite punim plućima i opskrbite se svježim zrakom: za prvorazrednu kvalitetu zraka pobrinut će se opcijski paket za kvalitetu zraka s ionizatorom i aromatizacijom. Senzor kakvoće zraka pazi na vaše zdravlje: kada u unutrašnjost prodiru štetne tvari, on aktivira funkciju zatvorenog optoka zraka.

audi e-tron - interijer

E-tron pogoni i vozna dinamika

Jednostavno morate sami doživjeti performanse modela Audi e-tron tijekom kretanja (kombinirana potrošnja struje u kWh/100 km: 24,6-23,7 (Novi europski ciklus vožnje); 26,2-22,6 (WLTP); kombinirane emisije CO₂ u g/km: 0). Bez obzira na to ubrzavate li iz stanja mirovanja ili krećete pretjecati na autoputu - snaga od 265 kilovata odmah će biti dostupna. Velik okretni moment osjetit ćete čak i u stupnju za vožnju unatrag. Optimalnu trakciju osigurava nova generacija quattro pogona koji se može po potrebi uključiti.

Novi električni quattro pogon permanentno i potpuno varijabilno regulira idealnu raspodjelu pogonskog momenta između dviju osovina, i to unutar djelića sekunde. Prednosti ćete osjetiti upravo tijekom terenskih vožnji. Međutim, s uslugama quattro pogona možete računati i tijekom vožnji cestom. Još prije no što dođe do komplikacija poput podupravljanja ili nadupravljanja vozila primjerice zbog poledice i prije no što bi se od vas zahtijevala reakcija, tehnologija će intervenirati umjesto vas.

Bez obzira na to ubrzavate li na autoputu ili kočite ispred semafora ili tijekom vožnje zavojima na brzoj cesti - osjetit ćete sportski karakter Audija e-tron gotovo u svakoj situaciji u vožnji. Ključan čimbenik za izvanrednu dinamiku predstavlja nizak i centralan položaj ugradnje pogonskih komponenti. Sustav baterije optimalno je prilagođen dimenzijama modela Audi e-tron te je smješten u obliku ravnog, širokog bloka između dviju osovina ispod putničkog prostora. Tijekom terenske vožnje Audi e-tron također pokazuje agilnost i okretnost.

Novi e-tron punjenje

Duž autocesta na raspolaganju vam stoji dovoljan broj agregata za brzo punjenje vozila. Za punjenje kod kuće dostupna je održiva električna energija. Tako će Audi e-tron osigurati da vožnja i cjelokupni postupak punjenja budu prihvatljivi za okoliš. Električni poklopac priključka za punjenje otvara se prema dolje, čime se ostvaruje ušteda prostora. Nakon postupka punjenja on će se automatski zatvoriti pet sekundi nakon izvlačenja utikača za punjenje.

 

 

e-tron Sportback - Konfigurator

 

Za bilo kakva pitanja ili dodatne informacije slobodno nam se obratitite s povjerenjem na kontakt-centar@autozubak.hr, pozivom na 0800 5432 ili u jednom od naših Audi AutoZubak salona

 

Direktan kontakt:

Audi centar Sesvete

Adresa: Ljudevita Posavskog 7a, Sesvete

Kontakt: Matej Golub, Voditelj prodaje vozila Sesvete

Telefon: 098 254 809

E-mail: matej.golub@autozubak.hr

 

Audi centar Osijek

Adresa: Martina Divalta 326, Osijek

Kontakt: Ivana Vukašinović, Voditeljica prodaje vozila Osijek

Telefon: 098 418 477

E-mail: Ivana.Vukasinovic@autozubak.hr

 

* Sve iskazane cijene su informativnog karaktera i podložne promjenama. Slike su informativnog karaktera.