Novi Audi A8

Audi A8 konfigurator i isporuka odmah

Novi Audi A8 zahvaljujući svom upečatljivom dizajnu i inovativnim tehnologijama, nudi vam udobno i fascinantno iskustvo vožnje.

audi_a8_eksterijer_behind

Novi dizajn

audi_a8_eksterijer_overside

Karakter visoke kvalitete

novi-audi-a8-interijer-back

novi-audi-a8-interijer

I

Audi A8 cijena i osnovne informacije

Audi je predstavio redizajniranu verziju, tj. facelift modela A8 koji se proizvodi od 2017. godine. Obnovljenu verziju najlakše ćete prepoznati po novoj maski, većim usisnicima zraka te novim Digital Matrix LED svjetlima.

Za vas smo pripremili vrlo povoljne modele financiranja putem financijskog ili operativnog leasinga, a više informacija, kao i posebne leasing ponude i akcije, potražite OVDJE.

  • A8 je doživio facelift
  • Serijska digitalna OLED stražnja svjetla
  • 10-inčni ekrani za putnike straga u Full HD rezoluciji
  • Bang & Olufsen Advanced Sound System
  • 3 pogonska sustava (50TDI, 55TFSI, 60 TFSI)
  • Po prvi puta i u S izvedbi

Cijena od (uključujući PDV)

124.898 EUR

Snaga motora (kW)

210 - 338

Snaga motora (KS)

286 - 460

Potrošnja goriva (l/100km)

7,0 - 11,1

A8 eksterijer

Vanjski dizajn novog Audija A8 impresionira svojim sportskim dizajnom i elegantnim akcentima u sjajnom kromu u prednjem i stražnjem dijelu vozila te opcijski na ručicama vrata.

Novi dizajn glavnih svjetala, progresivna zaštitna rešetka hladnjaka i aktualizirana rešetka za ulaz zraka na braniku predstavljaju obilježja prepoznavanja izoštrenog Audija A8.

Stražnji dio Audija A8 impresionira novim dizajnom OLED stražnjih svjetala i opcijskim paketom kromirane vanjske opreme s dodatnim kromiranim letvicama u prednjem i stražnjem braniku. Na bočnim stranama letvice u pragovima osiguravaju sportske akcente.

Ukupno je na raspolaganju 11 boja karoserije. Opcijski je dostupan panoramski stakleni krov čija će se velika, zatamnjena staklena površina pobrinuti za ekskluzivnu atmosferu i ugodan svjetlosni ugođaj u unutrašnjosti.

Opcijski S line paket vanjske opreme kombinira prednje i stražnje branike specifične za S line sa zaštitnom rešetkom hladnjaka koja je izvedena u dizajnu specifičnom za S modele. Prepoznati ga možete po amblemima S line na prednjim blatobranima. Dostupno u kombinaciji s 20″ i 21″ kotačima.

SVJETLA
HD Matrix LED glavna svjetla s Audi laserskim svjetlima, koja su opcijski dostupna u modelu A8, postižu 10-struki svjetlosni intenzitet. Njihove svjetlosne zrake pretvaraju noć u dan. S ovim se laserskim svjetlima horizontalna vidljivost povećava dvostruko u odnosu na konvencionalnu LED tehniku. Sustav kamera u vjetrobranskom staklu prepoznaje izvore svjetla u prometu iz suprotnog smjera te omogućuje automatsko zaslanjanje ovog područja. Dakle, vozila iz suprotnog smjera ne zasljepljuju se.

AUDI EXCLUSIVE
Model A8 pruža vam znatno veću slobodu – kako u pogledu prostora tako i dizajna. S programom individualizacije Audi exclusive vaše osobne dizajnerske ideje poprimit će pravi oblik: čitava raznolikost opcija u unutrašnjosti može se slobodno kombinirati, dok vanjski dizajn blista zahvaljujući novorazvijenim, izrazito reflektirajućim bojama poput Terra sive metalik, Vesuv sive metalik i Sevilla crvene boje.

Audi A8 dimenzije

Novi Audi A8 je dugačak 5.190 mm, širok 1.945 mm (bez vanjskih retrovizora) i 2.130 mm (s vanjskim retrovizorima), a visok 1.473 mm. Međuosovinski razmak je 2.998 mm.

Volumen prtljažnika je 505 litara.

Volumen spremnika goriva iznosi 82 litre.

audi-a8-dimenzije

Novi A8 interijer

U unutrašnjosti ćete pronaći materijale i preciznu obradu koji vam omogućuju da osjetite karakter visoke kvalitete. Opcijska individualna konturna komforna sjedala sprijeda, stražnja sjedala s opcijskim komfornim naslonima za glavu i sveukupni ambijent pozivaju vas u svakom trenutku da krenete na prvoklasno putovanje.

AUDI EXCLUSIVE
Zahvaljujući programu Audi exclusive, Audi A8 postat će utočištem koje će u mnogim pogledima odraziti vašu osobnost. Kompleksna obrada kože i drva u potpunosti posjeduje karakter ručne izrade te omogućuje izvanredan doživljaj komfora zahvaljujući zahtjevnim postupcima obrade. Novi program Audi exclusive ponude pružit će vašim idejama više prostora no ikada. Od krovne obloge do podne prostirke, od dekorativnih umetaka preko letvica u pragovima sve do spremnika za hlađenje u stražnjem dijelu vozila – Audi A8 postupno će postajati dio vas.

NOVO ISKUSTVO RUKOVANJA
Zahvaljujući dosljednoj primjeni dodirnih zaslona s haptičkom reakcijom uz istovremeno smanjenje količine uobičajenih prekidača/tipki za rukovanje doživjet ćete potpuno novo iskustvo rukovanja. Time će rukovanje infotainment sustavom najnovije generacije postati još intuitivnijim. S instrumentnom pločom orijentiranom prema vozaču, cockpit djeluje još modernije i elegantnije.

Dizajn elemenata za rukovanje u Audiju A8 kompleksnije no ikada prati ideju o ujednačenosti. To omogućuje dosljedna primjena dodirnih zaslona koji čitav niz funkcionalnosti svode na minimalističko sučelje. Rukovanje ovim sučeljem u potpunosti je intuitivno: dodirom i povlačenjem prsta preko zaslona s lakoćom ćete doći do željenog sadržaja. Kada odaberete funkciju, uslijedit će haptička i akustična reakcija. Skoro kao pritisak na tipku – samo osjetno bolje. Brojnim se funkcijama k tomu može upravljati u potpunosti bez ruku: s glasovnim asistentom prvi puta postaje moguće rukovanje pomoću govornih naredbi koje se ne temelji na definiranim pojmovima već na svakodnevnim dijalozima.

REAR SEAT REMOTE
Kao putnik u stražnjem dijelu modela A8 po želji možete imati potpunu kontrolu nad svim komfornim i zabavnim funkcijama. Rear Seat Remote je tablet sa zaslonom HD rezolucije koji je umrežen s raznim mogućnostima unutrašnjosti vozila te koji se može koristiti i kao telefon.

SPREMNIK ZA HLAĐENJE
Pretinac za odlaganje u spremniku za hlađenje Audi exclusive nudi prostor za dvije položene boce od 1 litre. Opremljen je unutrašnjim osvjetljenjem u LED tehnologiji. Temperatura se može namjestiti između -6 °C i +6 °C. Dodatni bar sadrži dvije čaše s natpisom Audi exclusive.

BANG & OLUFSEN ADVANCED SOUND SUSTAV S 3D ZVUKOM
Integriran u izuzetno kvalitetni ambijent Audija, sound sustav stručnjaka za HiFi Bang & Olufsen postavlja kako vizualna tako i akustična mjerila. Sustav automatski u obzir uzima brzinu vožnje i pozadinske zvukove te omogućuje fascinantnu reprodukciju surround zvuka kao u koncertnoj dvorani.

NIGHT VISION ASISTENT
Night vision asistent prepoznaje osobe u mraku, neovisno o svjetlu i bojama, te na zaslonu prikazuje prepreke. Osobe su uočljivije neovisno o boji njihove odjeće. Time se značajno smanjuje rizik od nezgode.

Audi A8 motori

Novi A8 ima 3 “mild hybrid” pogonska sustava koja koriste 48-voltni glavni električni sustav te koja dolaze s quattro pogonom i automatskim mjenjačem.

3-litreni TDI motor s automatskim mjenjačem s 8 stupnjeva prijenosa razvija 210 kW (286 KS).

3-litreni TFSI motor s automatskim mjenjačem s 8 stupnjeva prijenosa razvija 250 kW (340 KS), a do stotke stiže za 5,6 sekundi.

4-litreni TFSI motor s automatskim mjenjačem s 8 stupnjeva prijenosa razvija 338 kW (460 KS), a do stotke stiže za 4,4 sekundi.

Novi A8 je po prvi puta dostupan i u S verziji s biturbo V8  motorom koji razvija 571 KS i 800 Nm okretnog momenta od 2.050 do 4.500 o/min. Ubrzanje do 100 km/h traje 3,8 sekundi.

Audi A8 Lang osnovne informacije

Snaga motora (kW) Snaga motora (KS) Potrošnja goriva (l/100km)
210 – 338 286 – 460 7,0 – 11,1

 

INTERIJER
Audi A8 L nudi vam udobnu i izrazito veliku unutrašnjost s visokom razinom komfora sjedala u stražnjem dijelu vozila. Novi Audi A8 L nudi kvalitetnu i dužu unutrašnjost s izrazito visokom razinom komfora sjedala. Opcijsko individualno konturno komforno sjedalo s funkcijom opuštanja za stražnju desnu stranu vozila pruža vam gotovo idealno mjesto za rad i opuštanje na putu.

DIMENZIJE
Novi Audi A8 L je dugačak 5.320 mm (130 mm duži od A8), širok 1.945 mm (bez vanjskih retrovizora) i 2.130 mm (s vanjskim retrovizorima), a visok 1.488 mm (15 mm viši od A8). Međuosovinski razmak je 3.128 mm (130 mm više od A8). Volumen prtljažnika je 505 litara. Volumen spremnika goriva iznosi 82 litre.

audi-a8-lang-eksterijer

Audi A8 TFSIe osnovne informacije

Snaga motora (kW / KS) Doseg (km) Ubrzanje 0 – 100km/h (sec)
340 / 462 58 4,9

 

PERFORMANSE – KOMBINIRANA VOŽNJA
U Audiju A8 60 TFSI e na raspolaganju vam stoji kombinirana sistemska snaga od 340 kW (462 KS, potrošnja goriva, kombinirana: 1,8 – 1,9 l/100 km; potrošnja struje, kombinirana: 22,4 – 22,5 kWh/100 km; emisije CO₂, kombinirane: 58 – 59 g/km) te sistemski okretni moment od 700 Nm. Tako se uz pomoć funkcije Boost može postići ubrzanje od 0 do 100 km/h u 4,9 sekunde.

PERFORMANSE – VOŽNJA NA EL. POGON
Uz napunjenu bateriju na raspolaganju vam stoji najveća električna snaga od 100 kW (136 KS). Doseg isključivo na električni pogon iznosi oko 58 km, a najveća brzina na električni pogon čak do 135 km/h.

Sve A8 TFSIe tehničke podatke provjerite OVDJE.

audi-a8-tfsie-eksterijer

Audi S8 osnovne informacije

Snaga motora (kW / KS) Okretni moment (Nm) Ubrzanje 0 – 100km/h (sec)
420 / 571 800 3,8

 

EKSTERIJER
Poslovna limuzina u svom dosad najizraženijem sportskom izdanju. Audi S8 Ultra plave metalik boje s obilježjima specifičnima za S modele u vanjskom i unutrašnjem dizajnu.

INTERIJER
Dekorativni umetci “Carbon Vektor” za instrumentnu ploču, obloge vrata i središnju konzolu daju sportsku notu unutrašnjosti Audija S8. Okviri u aluminijskoj optici zaokružuju vizualnu značajku vozila. Zajedno sa sustavom Rear Seat Remote čine savršenu kombinaciju za duge vožnje.

Unutrašnjost s paketom kompletne kožne opreme “Valcona” Audi exclusive s individualnim konturnim komfornim sjedalima u sportskoj izvedbi s prošivanjem u obliku rombova i paketom dizajna crne i Karmesin crvene boje koji također obuhvaća sigurnosne pojaseve Audi exclusive Karmesin crvene boje.

Individualna konturna komforna sjedala sprijeda u sportskoj izvedbi pružaju sportski i udoban položaj sjedenja s visokom razinom komfora sjedala, ugodnu klimatizaciju sjedala i brojne mogućnosti namještanja. Prošivanje u obliku rombova i specijalna perforacija naglašavaju dinamiku Audija S8.

Pretinac za odlaganje u spremniku za hlađenje Audi exclusive nudi prostor za dvije položene boce od 1 litre.

Gotovo sve informacije o vožnji su u vašem neposrednom vidnom polju. S individualnim mogućnostima prikaza “Dynamik”, “Sport” i “Klassik” sustava Audi virtual cockpit plus. A preko sustava Audi drive select možete između ostaloga odabrati karakteristike voznog postroja.

Sve S8 Sportback tehničke podatke provjerite OVDJE.

Ovdje pokrenite AUDI S8 KONFIGURATOR.

audi s8 eksterijer1

audi s8 eksterijer2

Obratite nam se s povjerenjem

Tamara Rajšić

Voditelj prodaje vozila

Audi_Ivana Vukasinovic

Ivana Vukašinović

Voditeljica prodaje vozila

Audi A8 konfigurator

Pokrenite A8 konfigurator i naručite svoj jedinstveni model.

A8 konfigurator

* Sve iskazane cijene su informativnog karaktera i podložne promjenama. Slike su informativnog karaktera.
Fiksni tečaj konverzije 7,53450 kn za 1 euro.