Volkswagen

VW ID.2all – Koncept

ID.2all demonstrira novi jezik dizajna marke Volkswagen, a predstavljanje serijskog modela uslijedit će 2025.

VW ID.2all – Koncept

Osnovne informacije

Marka Volkswagen nastavlja priču o uspjehu kompaktnih vozila u doba električne mobilnosti i nudi prvi pogled na potpuno električno Volkswagen vozilo koje košta manje od 25.000 eura – konceptno vozilo ID.2all.

Osnovne informacije:

  • Doseg do 450 km, prostran kao Golf, povoljan kao Polo
  • Vrhunske inovacije kao što su sustav potpore Travel Assist, svjetla IQ.LIGHT ili Planer rute za električna vozila
  • Serijski model temeljit će se na novoj platformi MEB Entry
  • Pogon na prednje kotače
  • 166 kW / 226 KS
  • Najveća brzina 160 km/h
  • Ubrzanje 0-100 km/h iznosit će manje od 7 sekundi

Eksterijer

Jedan od elemenata novog jezika dizajna jest dizajn C stupova razvijen za prvi Golf. Model ID.2all prvo je vozilo marke Volkswagen s novom interpretacijom tog potpisa. Ostali elementi dizajna konceptualnog vozila uključuju karoseriju s jasnim i moćnim stavom na kotačima, simpatičan
izgled prednjeg dijela, puno dinamike i bezvremensku eleganciju.

ID.2all bi trebao biti dugačak 4.050 mm, širok 1.812 mm te visok 1.530 mm, s međuosovinskim razmakom od 2.600 mm.

ID.2ALL - back

Interijer

Interijer se također oslanja na jasan dizajn i odlikuju ga visokokvalitetni izgled, intuitivan infotainment sustav s klasičnom kontrolom glasnoće i
odvojenim upravljačkim dijelom klima-uređaja. Prtljažnik nudi 490–1.330 litara, vrijednost koja premašuje one u višim klasama vozila.

ID.2ALL - interijer

MEB Entry platforma

Model ID.2all bit će prvo vozilo temeljeno na platformi MEB s pogonom na prednje kotače. Uz poboljšanu platformu MEB Entry, model ID.2all opremljen je posebno učinkovitim pogonom, baterijom i tehnologijom punjenja. Ima snažan električni motor sa snagom od 166 kW/226 KS i imat će domet do 450 kilometara izračunat prema WLTP-u.

Way to ZERO

Serijski model ID.2all jedan je od deset novih električnih modela koje će Volkswagen predstaviti do 2026. Time će tvrtka imati najširu ponudu električnih vozila u usporedbi s konkurencijom, a namjerava ostvariti udio električnih vozila od 80 % u Europi.