Novi T-Roc Cabrio

Accept no roof!

19.08.2019

Volkswagen unosi dašak svježine u segment SUV vozila te u sklopu svjetske premijere predstavlja novi T-Roc Cabrio. Otvorena varijanta proširit će paletu omiljenog crossover modela i unijeti više stila života na sve brže rastuće tržište SUV modela. Novi T-Roc Cabrio službeno će biti predstavljen na Međunarodnom sajmu automobila (IAA) u Frankfurtu od 12. do 22. rujna. Lansiranje modela na tržite uslijedit će u proljeće 2020. godine.

T-Roc Cabrio – kao prvi crossover kabriolet u kompaktnoj klasi – nudi pravu kombinaciju ekstrovertirano-markantnog dizajna, povišenog položaja sjedenja tipičnog za SUV modele, velike fleksibilnosti i jedinstvenog iskustva vožnje u kabrioletu.

Sklopivi krov: u skladu s tradicijom Bube i Golfa, T-Roc Cabrio također raspolaže klasičnim platnenim sklopivim krovom. Njegov serijski potpuno automatski sklopivi krov otvara se za devet sekundi. Otvaranje i zatvaranje funkcioniraju pri brzini do 30 km/h i tijekom vožnje – pritom se platneni krov deblokira i blokira elektromehanički.

Uvijek povezani i Digital Cockpit: s opcijski dostupnim infotainment sustavima nove generacije (MIB3) neprestano je online te donosi nove funkcije i usluge u vozilo. Novi sustav nudi Online-Connectivity-Unit uključujući integriranu eSIM karticu. Tako će vozilo stalno moći biti online čim ga vozač prijavi u Volkswagen sustav. Informacije se prikazuju na ekranu infotainment sustava, a u kombinaciji s opcijski dostupnim sustavom Active Info Display nastaje potpuno digitalno okruženje cockpita – takozvani „Digital Cockpit“.

Linije opreme „Style“ i „R-Line“: kada je oprema u pitanju, kupac može birati između linija opreme „Style“ i „R-Line“. Linija opreme „Style“ orijentirana je na dizajn i individualnost. Linija opreme „R-Line“ dosljedno je sportski orijentirana te kao neizostavan sastavni dio nudi sadržaje paketa R-Line „Eksterijer“ i „Interijer“ koji su opcijski dostupni u T-Rocu. Sportsku orijentaciju među ostalim dodatno naglašavaju serijska svjetla za maglu, sportski vozni postroj i progresivni upravljač s regulacijom upravljanja ovisnoj o brzini.

Učinkovit dvojac TSI motora: za T-Roc Cabrio opremljen prednjim pogonom dostupna su dva učinkovita benzinska turbomotora sa snagom od 85 kW / 115 KS ili 110 kW / 150 KS. Za 1,0 l 3-cilindrični motor sa snagom od 85 kW serijski je dostupan manualni 6-stupanjski mjenjač, a za snažniji 1,5 l 4-cilindrični motor sa 110 kW dostupan je i 7-stupanjski automatizirani mjenjač s dvije spojke u sklopu opcijske opreme.