Volkswagen

Novi ID.3 – Svjetska premijera

Dvije i pol godine nakon predstavljanja prve generacije, najprodavaniji potpuno električni model marke Volkswagen stiže na tržište temeljito prerađen. Uz najnoviji softver, ovo kompaktno električno vozilo ima osvježen vanjski i profinjen unutrašnji dizajn. Ponuda boja proširena je novim bojama, uključujući Dark Olivine zelenu. Održivi materijali visoke kvalitete koji nisu životinjskog podrijetla odraz su strategije marke Volkswagen za potpuno električnu obitelj modela ID.

Novi ID.3 – Svjetska premijera

Eksterijer - Osvježen dizajn, poboljšana aerodinamika

Vanjski izgled privlači poglede svojim svježim i izražajnim izgledom: optimizirani otvori za hlađenje zrakom i velika lakirana površina daju prednjem kraju vozila pouzdan i prijateljski izgled, iz svakog kuta. Tomu pridonosi i novi branik. Poklopac motora sada se čini dužim jer je uklonjena crna letvica ispod vjetrobranskog stakla pa udubljeni bočni dijelovi dodatno izdužuju prednji kraj.

VW je optimizirao aerodinamiku poboljšanjem protoka zraka oko prednjih kotača – poznatog kao „zračna zavjesa”. Straga dvodijelna stražnja svjetla po prvi puta svijetle u poklopcu prtljažnika.

Interijer - Održivi materijali vrhunske kvalitete koji nisu životinjskog podrijetla

Unutrašnjost kombinira moderan dizajn i održive materijale. Precizni šavovi kontrastne boje dodatno naglašavaju osjećaj kvalitete. VW za obloge vrata i presvlake sjedala upotrebljava materijal od mikrovlakana, Artvelours Eco, tkaninu koja sadrži 71% reciklata. To je sekundarna sirovina koja se dobiva recikliranjem plastike koja je prethodno barem jednom odložena kao otpad. Artvelours Eco ima iste karakteristike u pogledu izgleda i osjećaja te trajnosti kao i konvencionalni novi materijali. Ni oprema u unutrašnjosti ne sadrži materijale životinjskog podrijetla.

Osim toga, prikupljeni su i implementirani brojni prijedlozi kupaca u okviru poboljšanja proizvoda i poboljšanja standardnog paketa opreme. Meke, pjenaste površine u kokpitu donose novo taktilno iskustvo. Preuređene unutarnje obloge vrata također su mekše i veće su površinom.

ID.3 - interijer

Punjenje - Serijski inteligentno povezan

Punjenje je jednostavnije i praktičnije no ikad zahvaljujući serijskim funkcijama kao što su Plug & Charge – kojom se vozilo autentificira i započinje proces punjenja kada je kabel za punjenje priključen na stanici za punjenje – te inteligentnom Planeru rute za električna vozila. Na dužim putovanjima, Planer rute za električna vozila izračunava zaustavljanja radi punjenja kako bi se do odredišta stiglo što je brže moguće – upotrebom aktualnih informacija o prometu i prognoza uz razinu napunjenosti baterije. Zaustavljanja radi punjenja analiziraju se dinamički na temelju kapaciteta pojedinačnih stanica za punjenje. To znači da funkcija planiranja rute može predložiti dva kratka punjenja velikom snagom umjesto jednog dugog zaustavljanja radi punjenja manjom snagom. Osim toga, sustav otkriva stanice za punjenje koje su zauzete – te ih ni ne predlaže. POI odredišta moguće je prenijeti u vozilo s pomoću besplatne aplikacije We Connect ID.

Koncept upravljanja - Moderan i intuitivan

Novi ID.3 dolazi s najnovijom generacijom softvera. To poboljšava performanse sustava i omogućuje primanje „over-the-air“ update-a. Kompaktnim vozačevim zaslonom dijagonale 13,4 cm upravlja se putem višenamjenskog kola upravljača. Na središnjem je dijelu konzole sada serijski 30,5- centimetarski dodirni zaslon za navigacijski sustav, funkcije telefona, medije, sustave potpore i postavke vozila.

Tijekom dizajniranja izbornika u obzir su uzete mnoge želje kupaca. Između ostaloga, raspored je jasniji, a izbornik za punjenje sada se nalazi na prvoj razini dodirnog zaslona. Opcijski Head-Up zaslon s proširenom stvarnošću (AR head-up display) projicira informacije kao što su brzina vozila i upute dinamičke navigacije na vjetrobranskom staklu. Vozaču se ove informacije prikazuju 10 metara ispred vozila – prikazane ispravnom perspektivom i jasno prepoznatljive.

Sustavi potpore - Najnovija generacija

Opcijski sustav potpore Travel Assist sada je dostupan i u modelu ID.3. U kombinaciji s automatskom regulacijom razmaka (ACC) za uzdužnu kontrolu vozila od 0 km/h do najveće brzine i sustavom za zadržavanje vozila na voznom traku (Lane Assist) za bočnu kontrolu, ovaj sustav potpore upotrebljava dva provjerena sustava koji su potpuno integrirani jedan s drugim. Ako su dostupni masovni podaci, sustav potpore Travel Assist treba samo jednu identificiranu oznaku voznog traka kako bi zadržao vozilo na voznom traku tijekom vožnje po državnim cestama.

ID.3 - eksterijer

Way to ZERO

VW je stigao do još jedne prekretnice na svom putu da postane pružatelj usluga mobilnosti temeljenih na softveru s nultom stopom emisija. Od uvođenja obitelji ID. na tržište, već je više od 600.000 ID. modela koji se temelje na modularnoj platformi za električna vozila (MEB) isporučeno kupcima diljem svijeta. Ponuda vozila marke Volkswagen sada obuhvaća šest modela ID. Uz proizvodnju u pogonima Zwickau i Dresden, novi će se ID.3 također proizvoditi u glavnoj tvornici u Wolfsburgu od jeseni 2023.

Pokrenite VW ID.3 konfigurator i naručite svoj jedinstveni model.

ID.3 konfigurator