Novi član obitelji marke Volkswagen

Stiže Taigo!

31.03.2021

- Marka Volkswagen daje prvi uvid u svoj novi sportski SUV coupé koji će se uvesti na tržište krajem tekuće godine

- Novi model Taigo širi ponudu SUV vozila u segmentu malih vozila sportskim crossover vozilom

- Karizmatičan dizajn, suvremen koncept rukovanja i brojni sustavi potpora odlike su novog modela

Novi Taigo zauzeo je startnu poziciju! Marka Volkswagen objavljuje naziv svojega budućeg crossover modela još i prije njegove službene europske premijere. Novi model Taigo nadopunjuje ponudu SUV vozila u segmentu malih vozila. On oduševljava dinamičnim i emotivnim dizajnom. Također, novi model odlikuje se brojnim sustavima potpora te suvremenom povezivošću.

Tko je do sada u segmentu malih vozila uzalud tragao za CUV vozilom (eng. Crossover Utility Vehicle) s povišenim položajem sjedenja, no svejedno sportskom siluetom nalik coupé vozilu, uskoro će doći na svoje. Novi model Taigo na tržište će se uvesti sa štedljivim TSI motorima, serijskim LED glavnim svjetlima, suvremenim konceptom rukovanja, potpuno digitalnim cockpitom te brojnim sustavima potpore.

Model Taigo temelji se na uspješnom brazilskom modelu Nivus, a za europsko tržište proizvodit će se u tvornici u španjolskoj Pamploni. Novo CUV vozilo bit će predstavljeno tijekom ljeta, a njegovo uvođenje na hrvatsko tržište uslijedit će početkom 2022. godine.

1Vozilo je studija blizu serijske proizvodnje i još nije u prodaji u Europi.