Novi Arteon i Arteon Shooting Brake

Novi VW Arteon i Arteon Shooting Brake u AutoZubak VW salonima. VW Arteon cijena, konfigurator i isporuka odmah na jednom mjestu.

17.11.2020

Novi VW Arteon i Arteon Shooting Brake - Volkswagen sada na tržište donosi sveobuhvatan update ove progresivne više srednje klase te istovremeno dodatnu verziju karoserije kao istaknutu značajku: novi Arteon Shooting Brake - avangardistički svestrani talent s kojim Volkswagen u potpunosti reinterpretira temu "Variant". Obje verzije Arteona dostupne su s plug-in hibridnim pogonom. Dostupni su u VW salonima AutoZubak ili za narudžbu putem konfiguratora.

Ovdje preuzmite službeni informativni VW Arteon cjenik i VW Arteon SHooting Brake cjenik s pregledom svih modela.

Za vas smo pripremili i vrlo povoljne modele financiranja uz Arteon leasing s plaćanjem do 4 rate i 0% kamata te operativni leasing uz rok financiranja 36-60 mjeseci i zamjenu vašeg starog auta za novi.

VW Genijalna ponuda - provjerite ovdje.

VW Arteon - Osnovne informacije:

 • Jedna serija, dva modela
 • Atletski vanjski dizajn
 • eHybrid - obje verzije Arteona dostupne su s plug-in hibridnim pogonom
 • Twindosing za TDI - dvostruki SCR katalizator smanjuje dušikove okside za čak 80 posto
 • Velik doseg - Arteonov TDI motor od 150 KS omogućuje dosege od gotovo 1400 kilometara između dvaju zaustavljanja radi točenja goriva
 • Potpomognuta vožnja - novi modeli Arteona prvi put nude potpomognutu vožnju pomoću sustava "Travel Assist" pri brzini do 210 km/h
 • Bogata serijska oprema - sa sustavom "Digital Cockpit Pro", radio uređajem "Ready 2 Discover" i LED glavnim svjetlima

 

Novi VW Arteon cijena

Cijena od (uključujući PDV) Snaga motora (kW) Snaga motora (KS) Potrošnja goriva (l/100km)
290.799kn 110-147 150-200 4,8-7,2

 

Novi VW Arteon Shooting Brake cijena

Cijena od (uključujući PDV) Snaga motora (kW) Snaga motora (KS) Potrošnja goriva (l/100km)
287.816kn 110-147 150-200 1,1-7,3

 

 

 

 

 

Novi Arteon eksterijer

Arteon Shooting Brake nudi dodatan prostor za život u pokretu. Koncipiran je za sve one vozače automobila koji cijene individualni stil i inovativne tehnologije koliko i optimalnu funkcionalnost i varijabilnost.

U Arteonu Shooting Brake progresivna dinamika Gran Turisma stapa se s multivarijabilnim konceptom Varianta - reinterpretirano i naglašeno ekspresivno. Na visini iznad razine B stupova dizajn novog Arteona Shooting Brake samostalan je prema stražnjem dijelu vozila. Krov je značajno uvučen, a s njim i bočne staklene površine prema stražnjem dijelu vozila, dok su kućišta kotača izbočena, dajući tako Shooting Brakeu vrlo snažno područje ramena. Tako je unatoč funkcionalnosti modela s petorim vratima nastao karakter sportskog vozila.

Svi modeli Arteona odlikuju se dodatno izoštrenim prednjim dijelom vozila. Time je model, čiji je prednji dio prepoznatljiv u masi, postao još upečatljiviji. K tomu se obje verzije karoserije mogu prvi put konfigurirati s novim LED svjetlima za dnevnu vožnju dok su LED stražnja svjetla koja sežu sve do stražnjeg poklopca također iznova razvijena.

novi vw arteon cijena

novi arteon shooting brake - side

Arteon dimenzije

Arteon je dugačak 4.866 mm, širok 1.871 mm, a visok 1.439 mm. Mežuosovinki razmak je 2.836 mm, a težina 1.554 kg. Zapremnina prtljažnika je 563 litara. Uz natovarenost do krova i naslona prednjih sjedala volumen utovara povećat će se na 1.557 litara.

Arteon Shooting Brake je dugačak 4.866 mm, širok 1.871 mm, a visok 1.449 mm. Mežuosovinki razmak je 2.836 mm, a težina 1.564 kg. Zapremnina prtljažnika je 565 litara. Uz natovarenost do krova i naslona prednjih sjedala volumen utovara povećat će se na 1.632 litara.

Zapremnina prtljažnika modela Arteon eHybrid iznosi 445/1.427 litara, a modela Arteon Shooting Brake eHybrid 455/1.497 litara.

Prostor u stražnjem dijelu vozila također je izuzetno velik: putnici ovdje mogu uživati u slobodnom prostoru za noge veličine 1.016 mm.

Novi Arteon interijer

U prostranoj unutrašnjosti dočekat će vas luksuzna udobnost. Svi elementi za rukovanje u potpunosti su prilagođeni vama, dok će se međusobno harmonično usklađene boje i materijali pobrinuti za izuzetno dobru atmosferu. Bez obzira na to za što se odlučite, ovisno o liniji opreme možete birati između raznih presvlaka - od tkanine preko ArtVeloursa sve do Nappa kože. Dekori od aluminija ili pravog drva upotpunit će elegantni dojam unutrašnjosti.

Sa serijskom opremom uvijek dolazi "Digital Cockpit Pro" (potpuno digitalni instrumenti). K tomu je rukovanje automatskim klima-uređajem prvi put usavršeno osvijetljenim dodirnim klizačima. Višenamjensko kolo upravljača s digitalnim dodirnim površinama također je novorazvijeno, a nov je i vrhunski sound sustav "Harman Kardon" sa snagom od 700 W koji je posebno razvijen za Arteon i Arteon Shooting Brake. Nova se unutrašnjost po želji može usavršiti ambijentalnim osvjetljenjem koje se može namjestiti u čak 30 boja. Pritom će se elegantno osvijetliti dekori u instrumentnoj ploči i oblogama vrata, dok će se za osvjetljenje unutrašnjosti odozgo pobrinuti opcijski panoramski krovovi.

Podizni/pomični krov Arteona dugačak je 990 mm i širok 1160 mm, dok s novim modelom Shooting Brake dolazi dvodijelni podizni/pomični krov dimenzija 870 mm x 1000 mm. Oba panoramska krova opremljena su električnom roletom koja služi kao zaštita od sunca.

vw arteon i vw arteon shooting brake - interijer

Novi Arteon sustavi potpore za vozača

Sustavi poput potpore zadržavanja vozila na voznom traku "Lane Assist" i automatske regulacije razmaka "ACC" plus "Front Assist" spojeni su u novom Arteonu u sustav "Travel Assist". Novi sustav potpore omogućuje automatiziranu vožnju pri brzini do 210 km/h. Još jedan novitet predstavlja višenamjensko kolo upravljača s kapacitivnim senzorima (poboljšano prepoznavanje situacija u kojima se vozačeve ruke ne nalaze na kolu upravljača, npr. kod aktivnih sustava "Travel Assist", "ACC" ili "Lane Assist). Kombinacijom svih ovih sustava nastaje nova razina udobnosti i sigurnosti.

Novi spektar pogona

Za Arteon i Arteon Shooting Brake ukupno će na raspolaganju biti četiri benzinska turbomotora (TSI), dva turbodizelska motora (TDI) i jedan plug-in hibridni pogon (eHybrid). TSI motori razvijaju snagu od 140 kW (190 KS) i 206 kW (280 KS), dok snagu od 235 kW (320 KS) razvija TSI motor R modela. U eHybridu se također upotrebljava TSI motor koji razvija snagu od 115 kW (156 KS). Njega podržava e-motor snage 85 kW (115 KS). TDI motori dostupni su sa snagom od 110 kW (150 KS) i 147 kW (200 KS). Svi se motori odlikuju visokom razinom učinkovitošću, niskim vrijednostima emisija i snažnim okretnim momentom.

Verzije pogona

 • eHybrid, 160 kW / 218 KS (6-stupanjski DSG, prednji pogon)
 • 1.5 TSI, 110 kW / 150 KS (6-stupanjski, prednji pogon)
 • 2.0 TSI, 140 kW / 190 KS (7-stupanjski DSG, prednji pogon)
 • 2.0 TSI, 206 kW / 280 KS (7-stupanjski DSG, 4MOTION)
 • 2.0 TSI, 235 kW / 320 KS (7-stupanjski DSG, 4MOTION)
 • 2.0 TDI, 110 kW / 150 KS (7-stupanjski DSG, prednji pogon)
 • 2.0 TDI, 147 kW / 200 KS (7-stupanjski DSG, prednji pogon)
 • 2.0 TDI, 147 kW / 200 KS (7-stupanjski DSG, 4MOTION)

Arteon eHybrid - plug-in hibridni pogon

Spoj e-motora i benzinskog turbomotora u novom Arteonu eHybrid i Arteonu Shooting Brake eHybrid razvija sistemsku snagu od 160 kW (218 KS). Dva plug-in hibridna modela mogu prijeći do 59 kilometara, odnosno 57 kilometara (Shooting Brake) s potpuno električnim pogonom bez lokalnih emisija. Na dugim dionicama e-motor također smanjuje potrošnju TSI motora. Plug-in hibridni modeli sa svojim električnim dosegom idealno odgovaraju tipičnom ponašanju današnjih vozača automobila. Zahvaljujući dodatnoj električnoj snazi novi modeli Arteona eHybrid također nude funkciju boosta koja dodatno poboljšava komfor pri pretjecanju i dinamiku vožnje.

 

 

Ukoliko imate bilo kakvih dodatnih pitanja, obratite nam se s povjerenjem na kontakt-centar@autozubak.hr, pozivom na 0800 5432 ili u jednom od naših Volkswagen AutoZubak salona.

 

* Sve iskazane cijene su informativnog karaktera i podložne promjenama. Slike su informativnog karaktera.