Volkswagen

VW ID.7 – Sneak peak

VW ID.7, vozilo nastalo na temelju konceptnog vozila ID. AERO predstavljenog u Kini prošle godine, a koje je dio Volkswagenove kampanje električne mobilnosti.

VW ID.7 – Sneak peak

Na sajmu CES u Las Vegasu od 5. do 8. siječnja 2023., Volkswagen Group of America predstavit će svoju prvu potpuno električnu limuzinu temeljenu na modularnoj električnoj platformi (MEB). Konceptno vozilo ID. AERO, prvotno predstavljeno u Kini, već je nagovijestilo novi model koji utjelovljuje aerodinamični koncept dizajna te može postići doseg do 700 kilometara (WLTP). Model ID.7 jedan je od deset novih električnih modela koje Volkswagen planira uvesti na tržište do 2026.

Inovativno klimatsko i komforno iskustvo

Najnovijim modelom koji se temelji na platformi MEB, VW odgovara na povratne informacije kupaca i poboljšava korisničko iskustvo u relevantnim područjima. Čitav je niz inovacija u modelu ID.7 dio serijske opreme:

  • novi koncept zaslona
  • head-up zaslon s proširenom stvarnošću (Augmented Reality)
  • 38 cm (15”) zaslon
  • novi upravljački elementi za klima-uređaj integrirani u prvu razinu infotainment sustava
  • osvijetljeni dodirni klizači

Novi koncept klima-uređaja s inteligentnom ventilacijom nudi čitav niz funkcija. Primjerice, model ID.7 može otkriti kad mu se vozač približava, na temelju blizine ključa, te odmah počinje hladiti unutrašnjost za vrućih ljetnih dana ili je grijati za hladnih zimskih dana, prije nego vozač uđe u vozilo.

Novo dizajnirani “Smart Air Vents” (pametni ventilacijski otvori) upravljaju protokom zraka te se dinamički pomiču kako bi čim prije distribuirali zrak u veća područja. Ako su u vozilu prisutni putnici, zrak je moguće usmjeriti izravno na njihova tijela ili indirektno ventilirati unutrašnjost. Ove su funkcije uvijek vidljive na novom velikom zaslonu te ih je moguće aktivirati i spremiti pojedinačno za svakog korisnika. Posebne je zahtjeve moguće aktivirati glasovnim naredbama. Ako korisnik kaže “Pozdrav Volkswagen, ruke su mi hladne!”, model ID.7 odgovorit će pokretanjem funkcije grijanja kola upravljača. Istovremeno će usmjeriti topli zrak prema rukama.

id7-interijer

Aerodinamični dizajn i novi koncept unutrašnjosti

U pogledu stila, model ID.7 slijedi jezik dizajna potpuno električne obitelji modela ID. Karakteristične značajke limuzine uključuju aerodinamični prednji kraj i krov, koji pomažu u smanjenju potrošnje energije i povećavaju doseg. Otvori za usis zraka smješteni u prednjem dijelu vozila ciljano vode zrak koji kroz njih protječe niz bočne strane vozila prema stražnjem dijelu. Oni stoga tvore zračnu zavjesu koja umiruje strujanje zraka na bočnim dijelovima vozila. Krov se spušta prema natrag i tako doprinosi vrlo dobrom koeficijentu otpora modela ID.7.

Kao i svi ostali modeli obitelji ID. i model ID.7 temelji se na platformi MEB Volkswagen koncerna. Prednosti modularne platforme s kratkim prevjesima i dugim međuosovinskim razmakom (2,97 metara) omogućuju prednosti u unutrašnjosti. U modelu ID.7 rezultat je karakter luksuzne limuzine posebno prostranog osjećaja.

id7-back

ID.7, dio kampanje električne mobilnosti

Svojom limuzinom ID.7, marka Volkswagen širi svoju uspješnu potpuno električnu obitelj modela ID. u višu srednju klasu i unaprjeđuje svoju kampanju električne mobilnosti uz strategiju ACCELERATE. VW već je ostvario svoju prvu ključnu točku: otkad su prvi modeli ID.3 isporučeni kupcima u rujnu 2020., Volkswagen je preko svojih podružnica diljem svijeta isporučio 500.000 vozila iz obitelji ID., što je gotovo godinu dana ranije od planiranog te usprkos stalnim poteškoćama u opskrbnom lancu.

Kontakt

Za sve dodatne informacije ili za prijavu za probnu vožnju obratite se na kontakt-centar@autozubak.hr, pozivom na 0800 5432 ili u jednom od naših Volkswagen AutoZubak salona.