Golf GTE

Golf GTE - Golf nove generacije s plug-in hibridnom tehnologijom

16.12.2021

Golf GTE dostupan je u za narudžbe u AutoZubaku. Odlikuje ga plug-in hibridna tehnologija koja može proizvesti 180 kW (245 KS) kada benzinski i električni motor rade zajedno.

U AutoZubaku smo za vas pripremili povoljne modele financiranja uz Golf GTE financijski leasing s plaćanjem do 4 rate i 0% kamata, te operativni leasing uz rok financiranja 36-60 mjeseci i zamjenu vašeg starog auta za novi.

Novi Golf GTE - Osnovne informacije:

  • Plug-in hibridna tehnologija
  • Prepoznatljiv sportski karakter u unutrašnjosti
  • Premium sportska sjedala
  • Automatizirani mjenjač s dvije spojke DSG

Golf GTE konfigurator

Golf GTE cijena

Cijena od (uključujući PDV) Snaga motora (kW) Snaga motora (KS) Potrošnja (l/100km) Potrošnja (kWh/100km)
332.728kn 110 150 1,2 14,9

 

Golf GTE - Eksterijer

Agilnost i aerodinamika - ove kvalitete Golf GTE nije samo usvojio već ih i pokazuje prema van. One se jasno mogu prepoznati primjerice po plavoj ukrasnoj letvici koja se proteže od amblema Volkswagen preko cijelog prednjeg dijela vozila pa sve do dinamično oblikovanih LED glavnih svjetala. Kao GTE model on ne mora skrivati svoje ispušne cijevi, međutim područje iza kromiranog difuzora pokazalo se sasvim dobrim mjestom. U kombinaciji s upečatljivim LED stražnjim svjetlima i krovnim spojlerom cijeli stražnji kraj dobiva izrazito markantnu notu.

Golf GTE već je serijski opremljen LED glavnim svjetlima koja se dinamično uvlače bočno u blatobrane, dok na stražnjem dijelu vozila dominiraju uska LED stražnja svjetla. Svoj Golf GTE možete opcijski opremiti IQ.Light svjetlima.

Golf GTE - eksterijer

Dimenzije

Golf GTE je dugačak 429 cm, širok 179 cm, visok 148 cm, i s međuosovinskim razmakom od 263 cm. Volumen prtljažnika je 273 litre.

Novi Golf GTE - Interijer

Za prepoznatljiv sportski karakter u unutrašnjosti modela GTE sve su komponente međusobno usklađene. To počinje s papučicama od plemenitog čelika te se nastavlja s dekorativnim umetcima i tipičnim ukrasnim šavovima pa sve do crne krovne obloge. Pritom će se LED ambijentalno osvjetljenje pobrinuti za svjetlosne akcente na pravim mjestima. A da je u cockpit već ušla digitalna budućnost, također se vidi na prvi pogled. Ovdje dominiraju zasloni visoke rezolucije, a većinom funkcija poput radiouređaja, klima-uređaja i osvjetljenja može se rukovati preko slidera i površina osjetljivih na dodir.

Klasični funkcijski gumbi u cockpitu u Golfu GTE pretežno su ustupili mjesto površinama osjetljivima na dodir. Tako ćete primjerice Climatronicom upravljati sasvim jednostavno i intuitivno preko tipki i slidera. I dodirnim višenamjenskim sportskim kolom upravljača od kože možete rukovati jednostavnim dodirom prsta.

U unutrašnjosti prevladava izgled GTE modela u svakom pogledu. Dok su prednja premium sportska sjedala presvučena dugovječnom tkaninom u dizajnu "Scale Paper", plavi akcenti tipični za GTE dizajn nalaze se i na kožnom kolu upravljača i na tekstilnim podnim prostirkama s usklađenim bojama. Želite li dodatnu dozu elegancije? Kvalitetna i nježna, opcijska oprema od kože "Vienna" pobrinut će se za ambijent vrhunske klase. Perforirani prirodni materijal u crnoj boji krasi središnje dijelove sjedala i unutrašnje strane bočnih dijelova površine za sjedenje na prednjim premium sportskim sjedalima - a na njima kontrastni šav Kristall sive boje osobito jasno dolazi do izražaja.

Golf GTE - interijer

VW Golf GTE - Motor

Snažni hibridni pogon Golfa GTE sastavljen je od gotovo bešumnog elektromotora s besprijekornim prijenosom snage i inovativnim 1,4 l TSI benzinskim motorom s izravnim ubrizgavanjem snage 110 kW (150 KS), koji objedinjuje impresivnu dinamiku i nisku potrošnju. Združenom snagom obaju motora Golf GTE ubrzat će od 0 do 100 km/h za samo 6,7 sekundi - kratkoročno do najveće brzine od 225 km/h. Pritom ostvaruju sistemsku snagu od 180 kW (245 KS) s impresivnim okretnim momentom do 400 Nm.

Osim triju intuitivno razumljivih hibridnih modusa rada, potpuno električni e-modus idealan je za gradske centre - i to s dosegom od 62 km (NEFZ). To znači: u gradu možete voziti na električni pogon, kod pretjecanja na brzoj cesti koristite se s oba motora, a TSI motor povećat će doseg na putovanjima. Kada ste kod kuće, moći ćete napuniti bateriju elektromotora unutar najviše 5 sati na normalnoj utičnici. S opcijski dostupnim wallboxom ili na javnoj stanici za punjenje, uključujući opcijski kabel za punjenje mode 3 tip 2, moguće ju je napuniti do kraja za čak 3 sata i 40 minuta.

Golf GTE - motor

Funkcija "Boost"

Puna snaga: kod takozvane funkcije "Boost" elektromotor surađuje s TSI benzinskim motorom s izravnim ubrizgavanjem. To znači da se objedinjuje snaga obaju pogona, pa vam na raspolaganju stoje izrazito visoke performanse. Funkcija se može odabrati preko "hibridnog/sportskog" modusa - tako vas samo jedan pritisak na gumb dijeli od potpunog povećanja snage vašeg Golfa GTE.

Automatizirani mjenjač s dvije spojke DSG

automatizirani mjenjač s dvije spojke DSG s novorazvijenom malom ručicom mjenjača pobrinut će se za užitak u vožnji bez prekida. Naime, njime ćete savršeno glatko mijenjati stupnjeve prijenosa, a moći ćete čak i smanjiti svoju potrošnju goriva. Pritiskom na ručicu mjenjača jednostavno odaberite željeni stupanj za vožnju koji će potom biti realiziran zahvaljujući električno spojenom "Shift-by-Wire" mjenjaču. Posebno praktičan kod zastoja: sustav će vam u kombinaciji s opcijskim sustavom Travel Assist pružiti potporu tijekom kretanja i kočenja.

Golf GTE - plug-in hibrid

 

Golf GTE konfigurator

 

Ukoliko imate bilo kakvih dodatnih pitanja, obratite nam se s povjerenjem na kontakt-centar@autozubak.hr, pozivom na 0800 5432 ili u jednom od naših Volkswagen AutoZubak salona.

 

* Sve iskazane cijene su informativnog karaktera i podložne promjenama. Slike su informativnog karaktera.